Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:540, Did:0, useCase: 3

Dzavetjēri: blefs vai skaudrā realitāte?

Dzavetjēri: blefs vai skaudrā realitāte?
Nuncio Dzavetjēri
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Romans Grigorčuks un Vits Rimkus - treneris un uzbrucējs, kas vēl pirms dažiem mēnešiem noteica "Ventspils" futbola komandas rezultātus, ceturtdienas vēlā vakarā no "Skonto" tribīnēm bezspēcīgi nolūkojās savu neseno partneru zaudējumā Vācijas "Hertha". Pašreizējais ventspilnieku galvenais treneris Nuncio Dzavetjēri laukuma malā brīžiem lēkāja kā tīģeris krātiņā, taču arī viņš izrādījās... bezspēcīgs, jo "Ventspils" komandai turpinājās neuzvarēto spēļu sērija Eirokausos, izgaisinot izredzes uz iekļūšanu UEFA Eiropas līgas nākamajā kārtā.

Ventspilnieki ceturtdien nenospēlēja slikti, it īpaši tas sakāms par otro puslaiku, un pēc mača Dzavetjēri ar savu šķelmīgo smaidiņu uz lūpām atkal varēja pavēstīt savu ierasto frāzi, ka viņa komanda bija pelnījusi labāku rezultātu - šajā gadījumā vismaz neizšķirtu. Katrā no itāļu speciālista vadībā izspēlētajiem Eirokausu mačiem "Ventspils" futbolistiem allaž pietrūka kāds mazumiņš līdz pilnai laimei (citreiz uzvarai, citreiz neizšķirtam), un vienīgais galīgi nepatīkamais izņēmums septiņu neuzvarēto spēļu sērijā bija pirmā spēle ar "Zurich", kurā tika piedzīvotais smagais 0:3. Protams, Eiropas laukumos ventspilniekiem pretī nāca spēcīgas komandas (pat par spīti visu trīs pretinieku pašreizējām problēmām, to potenciāls ir augsts), taču Dzavetjēri nespēja uzvarēt arī svarīgākos mačus Latvijas čempionātā. Arī kaut kas mazliet pietrūka... Tā ir laba atruna pēc vienas, divām spēlēm, taču nedrīkst kļūt par sistēmu.

Kas tad ir tas mazumiņš, kas "Ventspilij" pietrūka šoruden? Ja komanda zaudē, tad pirmais acu skatiens tiek uzmests trenerim. Šajā gadījumā tas varētu būt visai trāpīgs, jo izskatās, ka Dzavetjēri tā arī netika skaidrībā ne ar pretinieku spēku, ne ar savu plašo komandas sastāvu. Vienubrīd viņam stiprākā komanda grupā ir "Sporting", citubrīd - "Hertha"... Treniņnometnē Itālijā tika iespēlēts viens futbolistu virknējums un arī viņi paši attiecīgajās pozīcijās, bet pēc atgriešanās Rīgā viss strauji un radikāli mainījās. Un ne jau Gaurača savainojums bija noteicošais. Sākumsastāvos visu laiku bija pārsteigumi un brīnumi, kas neatnesa kārotos rezultātus.

Dzavetjēri pamazām sāk atskaitīt no "Ventspils" futbolistus, kuri patika Grigorčukam: Astafjevu, Špakovu, Lazdiņu, Misikovu... Toties paša Dzavetjēri piedāvātais modelis bija īslaicīgs. Proti, šoruden "Ventspils" vārds tika cienīgi iznests Eiropā (katra sevi cienoša Eiropas avīze vismaz vienā rindiņā uzraksta Eiropas līgas rezultātus) ar steigā sasauktiem papildspēkiem gan no Latvijas (Koliņko, Laizāns), gan no ārzemēm (Dzamperīni, Hodels). Ar daudziem līgumi tika noslēgti līdz decembra beigām, un jau tagad var prognozēt, ka reti kurš no viņiem nākamo sezonu iesāks Ventspilī. Nav jēgas maksāt lielo algu tāda līmeņa futbolistiem, lai apspēlētu "Blāzmu" vai "Jelgavu". Par sastāva pastiprināšanu varēs runāt nākamvasar pirms Eirokausiem, bet ziemā vajadzētu uzsākt kluba vadības deklarēto ceturto attīstības posmu - ar jauno futbolistu audzināšanu. Zinot Dzavetjēri līdzšinējo darba pieredzi, viņam tas varētu labi izdoties!

1 2 36 komentāri
Slēpts komentārs: bush
Slēpts komentārs: mrPO

  +1 [+] [-]

, 2009-12-04 13:02, pirms 14 gadiem
Jā patiešām cik futbolisti paliks Ventspilī...tas sola interesantu ziemu
Slēpts komentārs: aizermans19

 +10 [+] [-]

, 2009-12-04 13:11, pirms 14 gadiem
aizermans19 rakstīja: Kāds gan futbols ziemā?
transfēri muļķi

  +8 [+] [-]

, 2009-12-04 13:12, pirms 14 gadiem
Bet jebkurā gadījumā paldies Ventspilij par to ko viņi izdarīja, malači!

Nu un no sastāva visticamāk, ka nepaliks Hodels un Dzamperīni, pārējie kuri spēlēja visticamāk, ka komandā paliks.

 +23 [+] [-]

, 2009-12-04 13:13, pirms 14 gadiem
pa daudz jau mēs te sadomājušies.. zaudē cienīgi tādām komandām, bet atkal nav labi.. sāk jau meklēt vainīgos kapēc zaudē vadošo līgu komandām.. tas i psc..
Slēpts komentārs: Mr.Burns

 +24 [+] [-]

, 2009-12-04 13:14, pirms 14 gadiem
Mr.Burns rakstīja: kādu Parmu
??? Pirms ņirgt vajag palasīt ziņas

  +1 [+] [-]

, 2009-12-04 13:14, pirms 14 gadiem
Ar nepacietibu gaidu transferu periodu, kad vares uzzinat, ko tad jaunu bus iegadajushies LV Klubi... Bet par to 4. vai kuru tur attistibas posmu runajot - deretu stradat biezak ar tranzita jaunajiem chaliem

 +10 [+] [-]

, 2009-12-04 13:15, pirms 14 gadiem
Mr.Burns rakstīja: kad ta FKV pret Parmu ir spēlējuši
sports.delfi.lv: 'Ventspils' nospēlē neizšķirti ar 'Parma'

Ierij

 +18 [+] [-]

, 2009-12-04 13:16, pirms 14 gadiem
Man personīgi Dzavatjēri kā treneris simpatizē..
Vai tiešām ir nepieciešami šādi raksti, ja treneris atnāk sezonas beigu daļā un tiek iemests pavisām citā futbola virtuvē nekā ierasts.. Ko tad autors vēlējās, lai FKV uzreiz paņemtu UEFA Eiropas līgu? Common, kurš pirms šīs sezonas varēja prognozēt, ka FKV spēlēs neizšķirti ar tādiem klubiem kā Sporting, Hertha, Heerenveen? Tie ir pietiekami skanīgi vārdi futbola pasaulē, un manuprāt FKV ir progresējusi pēc treneru nomaiņas..
Un esošā situācija nemaz nav slikta, Dzavatjēri ir labs jauno treneris - pastrādās ar jaunajiem ziemā un pavasarī, sezonas sākumā tie uzkrās pieredzīti Virslīgā, bet uz Eirokausiem klubu pastiprinās pāris labi leģionāri - manuprāt ideāls modelis..
Vēlu veiksmi!
Slēpts komentārs: Mr.Burns

  +8 [+] [-]

, 2009-12-04 13:18, pirms 14 gadiem
P.S. Vispār jau virsraksts pārāk skaļš - nemaz neatbilst raksta saturam..
Slēpts komentārs: ervains91
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-12-04 13:29, pirms 14 gadiem
bush rakstīja: Dzavetjēri atgādina Ten Kati no Ajaksa. Tam arī, kā neveiksme, tā visi vainīgi, tikai ne viņš vai komanda.
Nē, viņš atgādina Juriju Andrejevu no Skonto, kā uzvarētāju mantinieks!!!

     [+] [-]

, 2009-12-04 13:30, pirms 14 gadiem
Januks rakstīja: Ar nepacietibu gaidu transferu periodu, kad vares uzzinat, ko tad jaunu bus iegadajushies LV Klubi... Bet par to 4. vai kuru tur attistibas posmu runajot - deretu stradat biezak ar tranzita jaunajiem chaliem
ja būs reāls sponsors no Itālijas , tad gan būtu interesanti...a citādi - labākaja gadijumā , citu valstu 2- 3 līgu izbrākētie...

  -3 [+] [-]

, 2009-12-04 13:31, pirms 14 gadiem
Es uskatu ka mēs vakar zaudējām,jo treners kaukādu jaunu sastāvu iespēlēja.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-04 13:35, pirms 14 gadiem
mainīt veiksmīgi strādājošu treneri pirms sezonas svarīgākajām spēlēm ir ļoti dīvaini. bet tas jāprasa kluba vadībai!

par Dzavjetēri - kritika ir pilnīgi nevietā - no jauna trenera jaunā vietā nedrīkst prasīt tūlītējus rezultātus. turklāt arī pašreizējie rezultāti ir labi!
milzīgo mainību sastāvā un taktikās var norakstīt uz to, ka treneris vēl tikai iepazīst futbolistus un viņu iespējas.

  +8 [+] [-]

, 2009-12-04 13:50, pirms 14 gadiem
Pilnīgi apsurda Askolda kritika. Tad jau var piemeklēt kautko sliktu da jebkuram ja vien gribās. Izteikta žurnālistika, visu laiku meklēt kautko sliktu. Tad jau arī varam rasktīt cik slikti kautko izdarīja Liepājas Metalurgs kaut arī tagad ir čempioni. Tad arī varam sameklēt cik slikti nospēlēja šogad izlase utt.

Pirmo reizi vai vismaz pēdējo aptuveni 10 gadu laikā kāds no Latvijas klubiem rāda jau tik sakarīgu un arī skatāmu futbolu kā tagad FKV. Izcīna tagad grupā 3 neizšķirtus un paši labi zinam cik bieži pietrūka vienkārši veiksmes lai tie būtu arī uzvaras un ja zaudējām tad tikai par 1 golu vidēji, bet redz atkal nav kauktas labi.

Vismaz mēs vairs neredzam vienkārši bumbas sišanu tikai uz priekšu un maksimāli 1-2 piespēles, kā arī bezjēdzīgus centrējumus. Un visu cieņu un liels paldies Grigarčukam, bet viņa līmenis ir labs treneris ar kuru var vinnēt Latvijā, Baltijas valstīs, bet ne Eiropā. Jo arī Grigarčuks piekopa jau iepriekš minēto Latvijas futbolam tik ļoti raskturīgo spēles stilu ar vienkārši cīņu laukumā bumbas sišanu tik uz priekšu, ne tehnisku un skaistu futbolu.

Dosim FKV trenerim nākošo sezonu laiku sākot no paša sākuma sezonu un tad kritizēsim, jo neaizmirsīsim ka viņš izveidoja šo komandu kas tagad cienīgi spēlē Eiropā pārs mēnešu laikā.

  +7 [+] [-]

, 2009-12-04 13:53, pirms 14 gadiem
Mr.Burns rakstīja: nu baigi jau,ja skonto sadragātu barselonas U-15,tad arī teiktu,ka skonto ir ideālais sastāvs
Tu lasīt māki? "Latvijas futbola vicečempioni, turpinot gatavošanos UEFA Eiropas līgas izšķirošajām spēlēm, ceturtdien Itālijā pārbaudes spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 ar A sērijas klubu "Parma"."
Nejau Ventspils spēlēja ar Parmas junioriem.

  -4 [+] [-]

, 2009-12-04 13:54, pirms 14 gadiem
labs raksts isteniba
tie kas ir sajusminati par vakardienas speli lai apskatas Bundesligas turnira tabulu un Herthas guto/zaudeto vartu attiecibu, nav Ventspilij nemaz tik slikts sastavs lai izskatitos tik bezspecigi ka vakar pirmaja puslaika pret Bundesligas vajako komandu

  -4 [+] [-]

, 2009-12-04 13:55, pirms 14 gadiem
davix rakstīja: Vismaz mēs vairs neredzam vienkārši bumbas sišanu tikai uz priekšu un maksimāli 1-2 piespēles, kā arī bezjēdzīgus centrējumus.
mes vakar dazhadas speles skatijamies? es skatijos Ventspils-Hertha, ko skatijies tu?

     [+] [-]

, 2009-12-04 14:13, pirms 14 gadiem
davix rakstīja: Dosim FKV trenerim nākošo sezonu laiku sākot no paša sākuma sezonu un tad kritizēsim, jo neaizmirsīsim ka viņš izveidoja šo komandu kas tagad cienīgi spēlē Eiropā pārs mēnešu laikā.
Tas no Tava komentāra ir vienīgais, kam var piekrist.

Vakardienas spēlē bija redzams, ka komanda pirmajā puslaikā bija nenoskaņojusies bez spēļu prakses, apjukusi. Regulāri pietrūka asas piespēles malējiem pussargiem, bieži pārak ilgi mūsējie apstrādāja bumbu, tā bremzējot uzbrukumus.

  +4 [+] [-]

, 2009-12-04 14:45, pirms 14 gadiem
Liquid rakstīja: mes vakar dazhadas speles skatijamies? es skatijos Ventspils-Hertha, ko skatijies tu?
es tāpat kā Askolds savā rakstā, runāju par šo Eiropas Līgas posmu kopumā, bet jā piekrītu ka vakardienas spēles 1. periods bija viens no sliktakajiem. Bet kopumā ņemot FKV nekad nav tik labu futbolus rādījusi un varbūt senāk tādā līmenī spēlēja vienīgi Skonto, kad cīnījās ar futbola grandiem.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-04 14:56, pirms 14 gadiem
kegums rakstīja: Tas no Tava komentāra ir vienīgais, kam var piekrist.

Vakardienas spēlē bija redzams, ka komanda pirmajā puslaikā bija nenoskaņojusies bez spēļu prakses, apjukusi. Regulāri pietrūka asas piespēles malējiem pussargiem, bieži pārak ilgi mūsējie apstrādāja bumbu, tā bremzējot uzbrukumus.
vai par to ka jaunajam trenerim iedod vadīt komandu sezonas beigās un uz reiz tāda līmeņa turnīrā, ir viņa vaina par spēlētāju spēļu praksi tādā līmenī un viņu lampu drudzi, ja tāds vispār bija???

  +4 [+] [-]

, 2009-12-04 15:04, pirms 14 gadiem
Ar startiem Eiropā it kā viss kārtībā.Nospēlēja cienīgi.Vienīgie pārmetumi varētu būt par Latvijas čempi.
Slēpts komentārs: keishs88
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-04 15:36, pirms 14 gadiem
davix rakstīja: vai par to ka jaunajam trenerim iedod vadīt komandu sezonas beigās un uz reiz tāda līmeņa turnīrā, ir viņa vaina par spēlētāju spēļu praksi tādā līmenī un viņu lampu drudzi, ja tāds vispār bija???
Par to, ka ar nākamgadu redzēsim viņa ilgstošā darba rezultātus.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-04 15:51, pirms 14 gadiem
kegums rakstīja: Par to, ka ar nākamgadu redzēsim viņa ilgstošā darba rezultātus.
piekrītu - dzīvosim redzēsim, kā klāsies un kādi būs rezultāti Dzavatjeri pēc nākošās sezonas beigām. Tāpat kā likās ka Grigarčuks ir teju neizvietojams, izrādījās ka nebūt tā nav. Domāju ka arī par Dzavetjeri ir arī labāki treneri.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-04 16:23, pirms 14 gadiem
Ko no viņa var gribēt??? Viņš tikai nesen ir uz šo klubu atnācis, un jau gaidam no viņa brīnumus...

  -1 [+] [-]

, 2009-12-04 22:12, pirms 14 gadiem
Lu4ebi dali dotrenerovatj komandu Grigor4iuku, eto horo6ij trener! A eslibi nebilo rezuljtata, to uzhe bralibi novogo specialista!

  +2 [+] [-]

, 2009-12-04 22:33, pirms 14 gadiem
Eu, nu beidziet!!! Par tādu futbolu, kādu Ventspils sāka demonstrēt Dzvatjeri vadībā, Grigorčuka laikā varēja tikai sapņot.....
1 2 36 komentāri