Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Sarūgtinātie ventspilnieki: "Pietrūka veiksmes"

Sarūgtinātie ventspilnieki: "Pietrūka veiksmes"
Jevgeņijs Kosmačovs
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Pēc šodien piedzīvotā zaudējuma Rīgā UEFA Eiropas līgas D grupas mačā pret Berlīnes "Hertha" (0:1) domās par maču sarunā ar Sportacentrs.com dalījās trīs "Ventspils" futbolisti - Aleksandrs Solovjovs, Jevgeņijs Kosmačovs un Igors Cigirlašs.

Solovjovs: "Tikai un vienīgi veiksmes trūkums"

Kamēr pāris "Ventspils" futbolistu pēc neveiksmīgā mača runāt nevēlējās, aktīvais pussargs Aleksandrs Solovjovs uzsvēra fortūnas novēršanos: "Pietrūka veiksmes. Tikai un vienīgi veiksmes. Ielaidām stulbus vārtus, pēc tam pašiem bija momenti, taču nepaveicās. Kaut kur arī meistarības pietrūka, lai izlīdzinātu rezultātu. Gauračam bija ļoti laba iespēja, taču vienkārši nepaveicās. Varbūt "Hertha" bija stiprāka kombināciju ziņā, taču rezultāti rāda, ka varam spēkoties ar visiem, ar labām Eiropas līmeņa komandām. Turklāt parādīt labu sniegumu, lai arī ne vienmēr labāku meistarības ziņā. Uzskatu, ka neizšķirtu bijām pelnījuši. Vēlreiz atkārtoju - super moments Gauračam, taču uzbrukumā šodien vienkārši negāja. Bija vēl pāris momentu. Laukums? Vienādi apstākļi bija abām komandām."

Solovjovs arī viennozīmīgi nevarēja salīdzināt šo maču ar spēli Berlīnē septembrī, kad izcīnīts tika viens punkts: "Katra spēle ir citādāka, nesalīdzināma - vienalga, vai Eiropas līga vai Latvijas čempionāts, katrs mačs ir jauns. Mums ir gados jauna komanda, spēlētāji tiek mēģināti dažādās pozīcijās. Nevarētu teikt, ka šodien nospēlējām daudz sliktāk nekā Berlīnē. Toreiz izmantojām savu momentu, taču varējām ari uzvarēt. Šodien zaudējām, taču varējām gan neizšķirti nospēlēt, gan uzvarēt. Berlīnei bija viens simtprocentīgs moments, un viņu kapteinis to izmantoja. Kopumā spēles plānu gan izpildījām, taču tajā epizodē kļūdījāmies paši - tāds ir futbols. Bez kļūdām neiztikt.

Protams, pret "Heerenveen" motivācija spēlēt būs. Pēdējā gada spēle - protams, gribējās šodien uzvarēt, lai motivācija būtu vēl lielāka, taču varu apsolīt, ka komanda būs motivēta arī nākamajā spēlē - sitīsimies un centīsimies uzvarēt, jo pārstāvam savu klubu. Pat, ja vairs nevaram iziet no grupas, katru reizi jāpierāda sevi līdzjutējiem, treneriem un visiem, kas saistīti ar komandu!"

Kosmačovs: "Ja būtu iesituši pirmos vārtus, tad beigās arī uzvarētu"

"Ventspils" kapteinis Jevgeņijs Kosmačovs bija līdzīgās domās ar Solovjovu, uzskatot, ka varēja paveikties vairāk: "Domāju, ka pietrūka veiksmes. Nesapratāmies un ielaidām nevajadzīgus vārtus. Momenti bija, taču neizmantojām tos. Divos-trijos momentos mazliet pietrūka, lai iesistu. Zinājām, kā spēlēt pret "Hertha", taču arī pretinieki mūs bija pētījuši un veikuši izmaiņas. Pirmais puslaiks vairāk pagāja izlūkos. Otrajā vairāk pamainījām spēli un aizgāja labāk. Manuprāt, bijām pelnījuši neizšķirtu. Ja būtu iesituši tos vienus vārtus, tad arī uzvarētu spēli. Tiesneša lēmumi? Bija daudz emociju, dažreiz, manuprāt, tiesnesis kļūdījās, taču nekādu pārmetumu nav. Protams, pret "Heerenveen" gribas spēlēt - tas ir Eiropas līmeņa mačs, varam sevi parādīt. Tagad ir dažas brīvdienas - jau kādu mēnesi neesam bijuši mājās pie ģimenēm, kas bija grūti."

Savukārt moldāvu pussargs Igors Cigirlašs uzsvēra meistarības trūkumu uzbrukuma noslēgumā: "Vienīgais, kā pietrūka, bija realizācija. Trīs simtprocentīgi momenti - vajadzēja tikai iesist. Nezinu, kādi iemesli tam, ka neiesitām - noskaņojušies bijām labi, sagatavošanās bija lieliska. Vienkārši savus momentus nespējām izmantot. Turklāt ielaidām ļoti stulbus vārtus - var teikt, ka paši iesitām sev... Taču priekšā spēle pret "Heerenveen", un motivācija būs - kāpēc lai nebūtu? Pārstāvam savi un kluba godu - kā bija simtprocentīga motivācija, tā būs arī Nīderlandē. Darīsim visu, lai uzvarētu."


, 2009-12-04 01:41, pirms 14 gadiem
Lisabonā momentu realizācija bija laba, šoreiz diemžēl ne.

Paldies komandai par šo sezonu!
, 2009-12-04 01:57, pirms 14 gadiem
speele bij ka nav kauns malachi
, 2009-12-04 04:25, pirms 14 gadiem
Sportacentrs autori: "Pietrūka oriģinālu ideju virsrakstam"
tinyurl.com: Google
, 2009-12-04 10:11, pirms 14 gadiem
Biju uz spēli. Par veiksmi nav ko runāt. Pirmajā puslaikā FKV vispār neko neparādīja, spēles nebīja. Izskatījas ka komandai nav ne taktikas na velmes spēlēt. Otrajā puslaikā glūži pretēji, ar Gaurača ieviešanu, sākas vairāk vai mazāk spēle. Laukums ir vienkārši šausmīgs, par to ir kauns.
, 2009-12-04 10:13, pirms 14 gadiem
ljoti ljoti zheel
, 2009-12-04 10:21, pirms 14 gadiem
Nu īstenība cienīgs zaudējums
, 2009-12-04 10:48, pirms 14 gadiem
Anet rakstīja: Biju uz spēli. Par veiksmi nav ko runāt. Pirmajā puslaikā FKV vispār neko neparādīja, spēles nebīja. Izskatījas ka komandai nav ne taktikas na velmes spēlēt. Otrajā puslaikā glūži pretēji, ar Gaurača ieviešanu, sākas vairāk vai mazāk spēle. Laukums ir vienkārši šausmīgs, par to ir kauns.
Kauns par laukumu Latvijā decembrī Tu gan pateici
, 2009-12-04 12:08, pirms 14 gadiem
To UserSupport. Tu pats tur esi bijis? Vai redzēji to laukumu, kuru pārtraukumā aizbera ar smiltim? Liepājā un Valmierā ir nesalīdzināmi labāks.
, 2009-12-04 14:10, pirms 14 gadiem
Man šajā spēlē ļõti nepatika,ka Vpils spēlēja vislaik barā un arī tas,22 Nr. Cigirlašs..
, 2009-12-04 18:35, pirms 14 gadiem
Nunsio Dzavetjēri un fk Ventspils FORZA!!!
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.