Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Čempioni izrauj uzvaru un otro vietu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempioni izrauj uzvaru un otro vietu
"Leģions/Grobiņas SC", foto: Leģions

Noslēdzies regulārais turnīrs Latvijas flrobola čempionātā vīriešu 1.līgā. Priekšsacīkšu pēdējā kārtā uz otro vietu turnīra tabulā pakāpās "Leģions/Grobiņas SC", kuri pēdējā mačā tika pie spraigas uzvaras, turklāt sagaidīja konkurentu neveiksmi.

“Leģions/Grobiņas SC” izrauj uzvaru un otro vietu

Regulārās sezonas pašā izskaņā ļoti svarīgu uzvaru izcīnīja pērnās sezonas čempioni “Leģions/Grobiņas SC”, kas savās mājās uzņēma “Talsu NSS/TX Koks” komandu, kas bija uzvarējusi pēdējās trijās spēlēs un kas arī šoreiz uz maču ieradās ar vienu no vadošajiem kluba florbolistiem Valteru Kalnieti sastāvā, kurš darba dēļ netiek uz treniņiem un mačiem Elvi līgas komandas sastāvā. Kalnietis spēlē kopumā izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, taču viņa pārstāvētā komanda neprata nosargāt mača 44.minūtē iekrāto 3:1 vadību. Turpinājumā mājinieki nepilnu divu minūšu laikā guva trīs vārtus. Gustavs Grahoļskis gan vēl panāca līdzsvaru, taču Edgars Friemanis guva noslēdzošos vārtus, ļaujot Grobiņas komandai uzvarēt spēli ar rezultātu 5:4 un noslēguma tabulā pakāpties uz otro pozīciju, apsteidzot Kuldīgas komandu.

Kuldīdznieki pirms play-off nepārliecina

Grobiņas pakāpšanās uz otro vietu bija iespējama lielā mērā tādēļ, ka regulārās sezonas izskaņā nestabili spēlē Kuldīgas komanda, kura vairumu maču aizvada arī bez galvenā trenera Ivo Solomahina. Priekšsacīkšu noslēdzošajā spēlē Kuldīgas komanda savās mājās ar rezultātu 4:10 kapitulēja “LU/FS Masters” priekšā, kuri vārtu guvumā pārvērta teju katru otro metienu. Ja uz pirmo 2:0 izrāvienu mājinieki spēja atbildēt ar to pašu, tad otrā periodā rīdzinieki bija vadībā jau ar 7:2, trešo spēles nogriezni padarot par formalitāti. Ar trim vārtiem izcēlās Kārlis Spilbergs, kamēr Ralfam Edvardam Grīnvaldam četras rezultat’vias piespēles. Mājiniekiem divi vārti Rūdolfam Ķīvītim.

Pozitīvi uzlādētie valmierieši tiek galā ar līderiem

Tikuši pie vēsturiska triumfa zēnu U-18 florbola čempionāta finālspēlē, “FBK Valmiera/VSS”, kuru sastāvu pārsvarā veido tieši junioru komandas pārstāvji, vienība triumfējusi arī 1.līgas mačā, savās mājās nesalūstot un tiekot galā ar tabulas līdervienību FK “Valka/IGLU”. Otrā perioda vidū valmierieši panāca 3:1 vadību, taču piecas minūtes pirms pamatlaika beigām atradās jau 3:4 iedzinējos. Tad izlīdzinājuma vārtus guva pieredzējušais Toms Gertners, bet uzvaras vārti vairākumā Artūram Bergam. Punktu mačam ar bumbiņas raidīšanu tukšos vārtos pielika Georgs Māziņš – 6:4. Valkas komanda tādējādi regulārās sezonas noslēdzošajā mačā pārtrūka četru uzvarēto spēļu sērija.

“FS Masters” zaudē atkal

Līdzīgi kā valmierieši, arī “Ķekavas Bulldogs” pēc bronzas medaļu izcīnīšanas 1.līgā tikuši pie uzvaras, savās mājās ar 5:2 apspēlējot vienus no līderiem “LU/FS Masters”, kuri gan cietuši jau ceturto neveiksmi pēdējās sešās spēlēs. Ķekavas vienība, kas tabulā atrodas krietni zemāk par saviem oponentiem, uzvaru izcīnīja gana pārliecinoši, pirmajos divos periodos panākot 5:0 vadību un vien trešajā trešdaļā viesi spēja atspēlēt divus vārtus. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Svens Balodis, kamēr Ulbrokas komandā Robertam Trofimenko vārtu guvums un rezultatīva piespēle. ‘

Ķekavas komanda drīz pēc tam devās uz izbraukuma maču Liepājā, kur arī tika pie viena punkta tabulā, lai gan mačam bija pieteikti vien 12 spēlētāji. Pirmajā trešdaļā Oskara Repkes trenētā Ķekavas komanda divas reizes minimāli izvirzījās vadībā, bet trešajā periodā nācās atspēlēties vispirms no 2:4 un cīņas beigās arī no 4:5. Pamatlaiku komandas nospēlēja neizšķirti, bet papildlaikā uzvaras vārti liepājniekam Patrikam Bliskam, kurš tādējādi nodrošināja komandai trešo uzvaru pēc kārtas. Ar diviem vārtiem izcēlās Endijs Ezeriņš un Sandis Lēvalds, kamēr viesiem Svenam Balodim četri precīzi raidījumi.

“Rubene-1” Cēsīs uzvar cīņā par 5. pozīciju

Kocēnu un Cēsu klubu divcīņas allaž ir ļoti spraigas un principiālas, it sevišķi, ja regulārās sezonas pašā izskaņā komandas atrodas blakus turnīra tabulā. Šoreiz cēsnieki mača gaitā nonāca 1:4 iedzinējos savās mājās, taču otrajā periodā tika līdz 4:5 un noslēdzošajā periodā arī līdz 5:6. Izlīdzinājuma vārtus gan panākt neizdevās, jo nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām viens no pieredzējušākajiem viesu florbolistiem Markuss Eduards Pazāns atkal panāca divu vārtu pārsvaru. Viesi vēl reizi tika līdz vienu vārtu deficītam, taču Rūdolfa Maklera vārtu guvums nāca par vēlu, lai mājinieki spētu maču ievirzīt papildlaikā. Uzvarētājiem Pazāns atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem, kamēr laukuma saimniekiem rezultatīvākais bija Henriks Šķēle, kuram viens vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles.

“Saulkalne” pārtrauc 10 zaudēto spēļu sēriju

Pamatīgu neveiksmju joslu pārtraukuši “Saulkalnes” florbolisti, turklāt, kas svarīgi, uzvara tika izcīnīta pret saviem tiešajiem konkurentiem uz septīto vietu tabulā. Savās mājās Salaspilī bāzētā komanda ar rezultātu 7:4 apspēlēja “Madonu”, ne vien aizmūkot no Ozolnieku komandas, bet arī apsteidzot pēdējā laikā visnotaļ cienījamu sniegumu demonstrējošos madoniešus. Laukuma saimnieki droši kontrolēja notikumus laukumā, pēc diviem periodiem esot vadībā ar 5:3. Lai gan madonieši trešā perioda ievadā ar 12 sekunžu intervālu prata pietuvoties līdz divu vārtu deficītam, Krists Bitenbinders, kurš pēc neveiksmīgas iejušanās virslīgas florbolā, ātri guva komandas sestos vārtus, bet mača turpinājumā vienības apmainījās precīziem metieniem. Bitenbinderam šajā spēlē četri vārti un viena piespēle, kamēr Ēriks Akulovs asistēja četras reizes. Madonas komandai Mareks Ezeriņš tikmēr guva divus vārtus un izdarīja vienu piespēli.

Ogrēnieši sezonas izskaņā atgriežas pie panākumiem

Zaudējuši iepriekšējās divas spēles, savas pozīcijas regulārās sezonas izskaņā nedaudz sašķobīja “Ogres Vilki/Lielvārde”, taču pēdējā mačā komanda viesos ar rezultātu 10:3 apspēlēja “RTU/Rockets 1”, kuri paliks bez izslēgšanas turnīra spēlēm. Tomēr spēle pret Ogres vilkiem bija gan spraiga, jo vēl divas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām viesiem bija vien 4:3 vadība, kad rīdzinieki neveiksmīgi ievirzīja bumbiņu savos vārtos. Pēdējā trešdaļā gan intriga tika kliedēta, jo viesi guva piecus bezatbildes vārtus. Interesanti, ka rīdzinieki katru trešdaļu uzticēja citam vārtsargam, bet visvairāk vārtus ielaida tieši noslēdzošajā spēles posmā, kad vietu vārtos ieņēma kluba nomināli pirmais numurs Kirils Namļinskis.

Pastarīši uzvar periodu pret līderiem

Ja FBK SĀC pirmā apļa spēle mājās pret “Jogeva SK Tahe/Olivia” izvērtās kā protesta demonstrēšana, kas noveda pie graujoša mača rezultāta, tad otrā apļa spēlē Jogevā pastarīši pēc 20 minūtēm pat atradās 3:2 vadībā pret dublieru neapšaubāmi labāko komandu. Otrajā trešdaļā gan igauņi guva septiņus bezatbildes vārtus, kuriem pievienoja arī četrus noslēdzošajā spēles nogrieznī, tādējādi tiekot pie pārliecinošas kārtējās uzvaras, šoreiz ar 13:4. Rasmus Randoja šajā spēlē tika pie trim vārtiem un četrām piespēlēm, trīs vārti arī Markosam Timsukam. Tikmēr viesiem ar diviem vārtiem atzīmējās Miks Nagliņš.

Kas Ādažu komandai neizdevās pret līderiem, to pārliecinoši izdevās paveikt pret ranga vidusmēra komandu “Ogre/VT Timber”, kas tika sagrauti savās mājās ar rezultātu 9:3. Jau pirmajā trešdaļā mājinieki panāca 2:0 vadību, bet trešā perioda sākumā Ādažu komanda, kas gan 1.līgas mačus aizvada Saulkrastos, atradās graujošā vadībā ar 8:1. Vienīgi spēles izskaņā komandas vārtus guva pārmaiņus, kas gan nekā neietekmēja cīņas rezultātu. Tiesa, arī izcīnītā uzvara neļāva atstāt pēdējo vietu turnīra tabulā. Sezonas noslēdzošajā mačā ar trim vārtu guvumiem izcēlās Miks Nagliņš, bet rezultatīvākais ar vieniem vārtiem un trim piespēlēm bija Ralfs Celmiņš. Viesiem Tomass Zonne guva divus vārtus un izdarīja vienu piespēli.

“Slampe/Zevid” izrauj uzvaru Ozolniekos

Jau pirms noslēdzošās cīņas cerības uz vietu izslēgšanas turnīrā bija zaudējuši FK “Ozolnieki/JN”, kuri, neskatoties uz to, savās mājās parādīja labu cīņassparu pret “Slampe/Zevid”. Pirmajā periodā nonākuši iedzinējos ar 1:4, mājinieki līdz pārtraukumam spēja panākt 4:4 neizšķirtu. Savukārt trešā perioda pirmajā daļā tieši Ozolnieku komanda veica labu izrāvienu, panākot 9:6 vadību. Viesi gan ar šādu pavērsienu nebija mierā, gūstot četrus vārtus sešās minūtēs, atjaunojot vadību sev. Pēdējā minūtē Edgars Janovičs spēja panākt 10:10 neizšķirtu, taču papildlaikā jau pēc 23 nospēlētām sekundēm Elvis Kmetjuks atnesa Slampes komandai 11:10 uzvaru. Elvis un Andrejs Dāvis Kmetjuks abi izcēlās ar diviem vārtiem un divām piespēlēm, kamēr mājiniekiem Oļegam Stasivam trīs vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Latvijas florbola čempionāta 1. līgā vīriešiem

Pagājušās nedēļas spēles:

DatumsLaiksSpēleRezultāts
13.02.20:00FBK Valmiera/VSS – FK Valka/IGLU6:4 (1:1; 2:1; 3:2)
13.02.20:00Ķekavas Bulldogs – LU/FS Masters5:2 (2:0; 3:0; 0:2)
13.02.20:00Lekrings/CPSS – Rubene-16:7 (1:3; 3:2; 2:2)
14.02.20:00FK Saulkalne – FK Madona7:4 (3:1; 2:0; 2:3)
14.02.21:00RTU/Rockets-1 – Ogres Vilki3:10 (2:4; 1:1; 0:5)
16.02.20:00FK Ozolnieki/JN – SK Slampe/Zevid10:11 (4:4; 2:2; 4:4; 0:1)
16.02.20:00Jogeva SK Tahe/Olivia – FBK SĀC13:4 (2:3; 7:0; 4:1)
16.02.20:30FK Kurši FSS – Ķekavas Bulldogs6:5 (2:2; 2:0; 1:3; 1:0)
17.02.15:00FBK SĀC – FK Ogre/VT Timber9:3 (2:0; 5:1; 2:2)
17.02.16:00SK Leģions/Grobiņas SC – Talsu NSS/TX Koks5:4 (0:1; 1:1; 4:2)
17.02.18:00Kuldīgas NSS/Linde Grupa – LU/FS Masters4:10 (0:2; 3:5; 1:3)

Turnīra tabula (A grupa)

VietaKomandaSpēlesVārtiPunktiPunkti vidējiForma
1.FK Valka/IGLU16128:96372.31W-W-W-W-L
2.Kuldīgas NSS/Linde Grupa18137:98362.00W-W-L-W-L
3.SK Leģions/Grobiņas SC18127:107392.16W-W-L-OW-W
4.FK Kurši FSS18134:101351.95W-L-W-W-OW
5.FK Ogre VT Timber16104:128211.31L-L-W-W-L
6.SK Slampe/Zevid18124:141221.23W-W-L-L-OW
7.FK Saulkalne1692:144100.65L-L-L-L-W
8.FK Madona1673:13480.50W-L-W-L-W
9.FK Ozolnieki/JN18142:21460.33L-L-W-L-OL

Turnīra tabula (B grupa)

VietaKomandaSpēlesVārtiPunktiPunkti vidējiForma
1.Jogeva SK Tahe/Olivia16203:64452.81W-W-W-W-W
2.LU/FS Masters18131:76402.22W-W-OL-L-W
3.Ogres Vilki/Lielvārde18114:95362.00W-W-L-L-W
4.FBK Valmiera/VSS16106:103311.93W-L-L-OW-W
5.Rubene-116125:97291.81W-W-L-L-W
6.Lekrings/CPSS1689:93261.62W-W-OL-W-L
7.Talsu NSS/TX koks18106:109231.27L-W-OW-W-L
8.Ķekavas Bulldogs1894:106211.17W-OL-L-W-OL
9.RTU/Rockets 21890:152120.66L-L-W-L-L
10.FBK SĀC1692:15390.56L-L-L-L-W

Turnīra rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKomandaSpēlesPunkti
1.Karl Eerik KukkJogeva SK Tahe/Olivia1663 (38+25)
2.Linards ŠčegoļevsFK Valka/IGLU1657 (30+27)
3.Edgars JanovičsFK Ozolnieki/JN1852 (31+21)
4.Mathias EinamannJogeva SK Tahe/Olivia1652 (28+24)
5.Oļegs StasivsFK Ozolnieki/JN1742 (23+19)
6.Artur OkruzkoJogeva SK Tahe/Olivia1241 (25+16)
7.Edgars LazdiņšFK Valka/IGLU1538 (20+18)
8.Matīss Jānis TepersFK Ogre/VT Timber1537 (24+13)
9.Simons Georgs MahlaJogeva SK Tahe/Olivia1137 (10+27)
10.Niklāvs ĒrcītisKuldīgas NSS/Linde Grupa1836 (23+13)