Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Favorīti uzvar ar minimālo spēļu skaitu, paliek viens nezināmais

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Favorīti uzvar ar minimālo spēļu skaitu, paliek viens nezināmais
"Leģions/Grobiņas SC" apliecinājuši favorītu statusu un sasnieguši pusfinālu, foto: Leģions

Latvijas florbola čempionātā noskaidrotas tās četras komandas, kas turpinās cīņu par medaļām un vienlaikus iespējām pacīnīties par startu Elvi florbola līgā 2024./25. gada sezonā. Tikmēr dublieru konkurencē viens nezināmais pusfinālā joprojām ir.

Grinkevičam simtais punkts, “Kuldīga” soļo tālāk

Pārliecinoši uzvarējuši pirmo maču un pēc tam tiekot pie panākuma arī krietni līdzīgākā cīņā, “Kuldīgas NSS/Linde Grupa” uz trešo maču pret SK “Slampe/Zevid” komandu devās uz Irlavu, lai nodrošinātu vietu pusfinālā. Sākuši ar vārtu zaudējumu otrajā minūtē, kuldīdznieki cīņas 25. minūtē jau atradās vadībā ar 5:1. Taču mājinieki nebija gatavi samierināties ar šādu notikumu pavērsienu, līdz otrā perioda izskaņai panākot 5:5, bet trešajā periodā jau esot priekšā ar 9:7. Tad Toms Grinkevičs realizēja soda metienu, ne vien samazinot deficītu līdz minimumam, bet arī nopelnot savu 100. rezultativitātes punktu šajā līmenī. Pagāja vien nieka 14 sekundes, kad savus trešos vārtus mačā iemeta Niklāvs Ērcītis, realizējot skaitlisko vairākumu. Tas nodrošināja izlīdzinājuma panākšanu, bet papildlaika piektajā minūtē Ērcītim vēl viens vārtu guvums, kas ieveda kuldīdzniekus pusfinālā. Šajā mačā jāizceļ arī Rūdolfs Ķīvītis, kuram viens vārtu guvums un divas piespēles, kas viņam ļāvis pakāpties uz 13.vietu līgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Viņam tagad šajā līmenī ir 293 (133+160) punkti, kas ļāvis apsteigt Kristu Pauloviču. Mājiniekiem sezonas noslēguma spēlē Andrejam Dāvim Kmetjukam vieni vārti un trīs piespēles.

Simtais punkts arī Ēvaldam, čempioni sasniedz pusfinālu

Savās mājās uzvarot ar 12:3 un 7:4, “Leģions/Grobiņas SC” devās uz Salaspili, lai lūkotu tikt pie trešās uzvaras sērijā pār FK “Saulkalne", tādējādi ar minimālo spēļu skaitu nodrošinot vietu pusfinālā. Sākums padevās lielisks, jo ar diviem vārtu guvumiem viesi panāca vadību. Otrajā trešdaļā gan “Saulkalne” ne vien panāca 2:2, bet arī izvirzījās vadībā ar 4:3. Pārtraukumā gan komandas devās pie neizšķirta rezultāta, kad vairākumu realizēja Madars Plepis. Trešajā periodā komandas apmainījās rezultatīviem metieniem un sešas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 5:5 neizšķirts. Taču tad nepilnu četru minūšu laikā viesi guva četrus vārtus, izšķirot ne vien spēles, bet arī visas sērijas likteni. Pēdējā minūtē katra komanda guva pa vārtiem, taču pērnās sezonas līgas čempioni vairs nebija noķerami - 10:6. Uzvarētājiem Plepis izcēlās ar 2+2, bet izceļams Toms Ēvalds, kuram divi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle, kas viņam ļāvis sasniegt 100 gūto punktu robežu šajā līmenī. Mājiniekiem Gints Velmunskis guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Bušs turpina kāpt rangā, liepājnieki iekļūst pusfinālā

Latvijas florbola čempionāta virslīgā daudzas sezonas pavadījušie Liepājas “Kurši” turpina bruģēt ceļu atpakaļ spēcīgāko komandu saimē. 1.līgas ceturtdaļfinālā komanda tika pie uzvaras arī sērijas trešajā spēlē, izbraukumā protot atspēlēties no 0:3 un 1:4 deficīta, tiekot pie 6:5 uzvaras pār FK “Ogre/VT Timber”, tādējādi triumfējot sērijā ar 3:0 un iekļūstot pusfinālā. Trešā perioda ievadā viesi panāca 4:4 neizšķirtu, kad ar otrajiem vārtiem mačā izcēlās Raitis Bušs, kurš līgas visu laiku rezultatīvāko sarakstā pakāpies jau uz 18. vietu, ar 265 (156+109) punktiem apsteidzot Aleksandru Mahortovu. Ogrēnieši gan vēlreiz izvirzījās minimālā vadībā, taču liepājnieki nebija gatavi pagarināt sēriju, vispirms Kristapam Ošam-Ervicam panākot 5:5, bet tad uzvaras vārtus gūstot Endijam Ezeriņam – 6:5. Šajā mačā neviens no florbolistiem neguva vairāk par diviem punktiem, bet labāko spēlētāju balvas saņēma abi vārtsargi – Roberts Romanovs ogrēniešiem un Klaids Maļcevs Liepājas komandas rindās.

“Valka/IGLU” viesos tiek pie pārliecinošas uzvaras

Vieglākais ceļš uz pusfinālu izvērties regulārās sezonas spēcīgākajai komandai FK “Valka/IGLU”, kas savās mājās “Madonu” apspēlēja ar 10:4 un 9:3, bet izbraukuma cīņā Madonā tika pie panākuma ar 10:3. Pirmais periods vēl izvērtās gana līdzvērtīgs, pēc kura favorīti spēja iekrāt tikai vienu vārtu pārsvaru (3:2), taču otrā perioda ievadā valcēnieši nepilnu trīs minūšu laikā guva trīs vārtus, praktiski atrisinot jautājumu par uzvarētāju ne vien spēlē, bet arī sērijā. Trešdaļas turpinājumā komandas apmainījās rezultatīviem metieniem, bet pēdējā spēles nogrieznī viesiem vēl trīs precīzi raidījumi. Ar trim vārtu guvumiem uzvaru sekmēja Elviss Ābele un Linards Ščegoļevs, kamēr viesiem neviens no florbolistiem netika pie vairāk nekā viena punkta.

“LU/FS Masters” aptur talsinieku ceļu

Kā pirmie pusfinālā iekļuvuši “Latvijas Universitāte/FS Masters” florbolisti, kas arī trešajā spēlē tika pie septiņiem gūtajiem vārtiem, cīnoties ar “Talsu NSS/Tx koks”. Kurzemnieki katrā spēlē atzīmējās ar arvien vairāk vārtu guvumiem, taču tikt kaut pie viena panākuma nebija viņu spēkos. Savās mājās gan viņi nebija tālu no triumfa, pirmo periodu vienībām noslēdzot neizšķirti 2:2, pēc otrā rezultāts bija 4:4, bet desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Rūdolfs Niedrājs ceturto reizi mačā vadībā izvirzīja laukuma saimniekus. Viesiem padevās teicams nogrieznis, kad 54. un 55. minūtē izdevās tikt pie trim vārtu guvumiem, kas ļāva ne vien atspēlēties, bet arī iekrāto solīdu divu vārtu pārsvaru. Nu jau jāglābjas bija mājiniekiem, kuriem tas gan nepadevās un spēle tika zaudēta ar 5:7, tādējādi noslēdzot sēriju. Uzvarētājiem pa diviem vārtiem šajā spēlē guva Kārlis Spilbergs un Markus Sanders, kamēr laukuma saimniekiem Reinis Jākobsons un Linards Putniņš katrs guva vienus vārtus un izdarīja pa rezultatīvai piespēlei.

Arī igauņiem pietiek ar minimālo spēļu skaitu

Sastapušies ar negaidīti sīkstu pretestību savās mājās sērijas otrajā spēlē, “Jogeva SK Tahe/Olivia” trešajā spēlē viesos ar rezultātu 9:4 apspēlēja “Ķekavas Bulldogs”, tādējādi arī iekļūstot pusfinālā, aizvadot minimālo spēļu skaitu sērijā. Pirmajā periodā vienīgos vārtus guva viesu kapteinis Matiass Einamans, realizējot piešķirto soda metienu, taču līdz otrā perioda beigām pārsvars bija pieaudzis jau līdz 6:2. Lai būtu droši, ka uzvara nekur nepaliks, igauņi noslēdzošajā trešdaļā guva vēl divus vārtus, iekrājot 8:2 vadību. Spēles izskaņā izcelties spēja arī mājinieki, taču reāla spēkošanās par uzvaru mačā nenotika. Uzvarētājiem ar trim vārtu guvumiem izcēlās Artūrs Okružko, kamēr mājiniekiem divi vārtu guvumi Svena Baloža rēķinā.

“Rubene” nav gatavi padoties

Zaudējuši pirmās divas spēles, pie panākuma izdevies tikt “Rubene-1” florbolistiem, kas savās mājās ar rezultātu 5:2 apspēlēja ne vien ģeogrāfiskos, bet arī regulārās sezonas turnīra tabulas kaimiņus “FBK Valmiera/VSS”. Pirmos vārtus mačā guva Georgs Māziņš, vadībā izvirzot valmieriešus, taču spēles vidū pēc Kārļa Dūmiņa realizētā soda metiena rezultāts bija jau 3:1 mājinieku labā. Līdz pārtraukumam komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet pēdējā periodā Mārtiņš Jēkabsons neilgi pirms cīņas beigām iemeta bumbiņu tukšos vārtos. Tādējādi šajā pārī nepieciešama būs arī vismaz ceturtā spēle. Trešajā mačā uzvarētājiem rezultatīvākais bija Dūmiņš, kuram vieni vārti un viena piespēle. Tikmēr viesiem neviens neguva vairāk par vienu punktu, labākā balvu nopelnot Oskaram Siliņam, kurš pie punktiem netika.

Cēsniekiem problēmas ar vārtu gūšanu, ogrēnieši sasniedz pusfinālu

Divas spēles paspējuši aizvadīt “Ogres Vilki/Lielvārde” un “Lekrings/CPSS” komandas un abi mači izvērtās ļoti līdzīgi. Pirmajā spēlē laukuma saimniekus vadībā devītajā minūtē izvirzīja Toms Emīls Jēkabsons, vārtus gūstot skaitliskajā mazākumā. Laukuma saimnieki katrā no trešdaļām guva pa diviem vārtiem, kamēr Cēsu komandas labā vienīgos vārtus iemeta Jēkabs Berkolts, paveicot to trešā perioda ievadā. Tādējādi ogrēnieši sērijā izvirzījās vadībā ar 2:1. Lielisku spēli uzvarētājiem aizvadīja vārtsargs Raivis Masiulis, tiekot galā ar 15 no 16 metieniem.

Dienu vēlāk sērijai tika likts punkts, pusfinālu sasniedzot “Ogres Vilki/Lielvārde”, kas savās mājās tika pie sausās 5:0 uzvaras pār “Lekrings/CPSS”, tādējādi sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3:1. Līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem bija jāgaida teju 30 minūtes, kad Cēsu komandas vārtsargu Regnāru Kreičmani pārspēja Anrijs Pavlovs. Līdz pārtraukumam mājinieki guva vēl vienus vārtus, bet trešajā periodā divreiz precīzs bija Rūdolfs Jānis Gremze, rezultātam kļūstot jau 4:0 par labu ogrēniešiem. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām cēsnieki mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas noveda pie Gvido Grjunberga metiena tukšos vārtos. Uzvarētājiem teicama spēle vārtsargam Edgaram Engelbergam, kurš tika galā ar visiem 15 metieniem. Arī cēsniekiem labākā balva tika vārtsargam Kreičmanim.

Latvijas čempionāta 1.līgas play-off

A grupa:

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
FK Valka/IGLU – FK Madona10:49:310:3XX3:0
Leģions/Grobiņas SC – FK Saulkalne12:37:410:6XX3:0
Kuldīgas NSS/Linde Grupa – SK Slampe/Zevid15:56:310:9 (OT)XX3:0
FK Kurši FSS – FK Ogre/VT Timber12:16:46:5XX3:0

B grupa:

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
Jogeva SK Tahe/Olivia – Ķekavas Bulldogs13:312:69:4XX3:0
LU/FS Masters – Talsu NSS/TX koks7:27:47:5XX3:0
Ogres vilki/Lielvārde – Lekrings/CPSS5:42:3(PS)6:15:03:1
FBK Valmiera/VSS – Rubene-17:311:32:52:1