Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Liepājnieki aizsūta “Valka/IGLU” brīvdienās

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Liepājnieki aizsūta “Valka/IGLU” brīvdienās
Raitis Bušs (no kreisās) turpina būt rezultatīvs, trešajā spēlē atzīmējoties ar hat-trick, foto: Ģirts Gertsons (FK Kurši)

Negaidīti pārliecinoši Latvijas florbola čempionāta vīriešu 1. līgas finālā iekļuvuši Liepājas FK “Kurši FSS”, kas trijās spēlēs tika galā ar regulārās sezonas uzvarētājiem “Valku/IGLU”.

Pirmās divas sērijas spēles tika aizvadītas Kocēnu sporta namā, jo Valkā esošā sporta halle neatbilst izslēgšanas spēļu prasībām. Vienā no spēlēm liepājnieki tika pie negaidīti pārliecinošas uzvaras ar 12:2, bet pēc tam ar 4:3 triumfēja arī sērijas otrajā mačā. Tādējādi kurzemniekiem bija lieliska iespēja savās mājās likt punktu sērijai. Ilggadējā virslīgas komanda nebija noskaņojusies sēriju ievilkt garumā, jau pirmo piecu minūšu laikā panākot 3:0 vadību, bet spēles vidū esot vadībā ar graujošo 7:0. Pārlieku viegli nākusī vadība lika mājinieku komandai atslābināties, kas noveda vairs tikai pie 8:5 vadības brīdī, kad līdz pamatlaika beigām palika 13 minūtes. Ļoti vērtīgi bija Ralfa Redjko vārti, kas apturēja vidzemnieku izrāvienu, bet mača beigās vēl divi vārti “Kuršiem”, kas deva 11:5 uzvaru spēlē un 3:0 sērijā. Tādējādi “Kurši” nodrošinājuši dalību 13. aprīļa finālspēlē Arēnā Rīga. Sērijas trešajā mačā Sandis Lēvalds bija rezultatīvākais ar vieniem vārtiem un trim piespēlēm, kamēr Raitis Bušs sameta trīs vārtus. Viesiem divi precīzi metieni Linardam Ščegoļevam.

“Leģions” atspēlējas un atgūst vadību sērijā

Spraiga pusfināla sērija turpinās starp pērnās sezonas divām vadošajām līgas komandām- spēlējot savās mājās, “Leģions/Grobiņas SC” spēja tikt tikai pie vienas uzvaras pār “Kuldīgas NSS/Linde” grupa, bet pirmais mačs Kuldīgā aizritēja kā pa amerikāņu kalniņiem. Pēc diviem Edgara Freimaņa vārtu guvumiem viesi 26. minūtē panāca 2:0 vadību, bet jau otrā perioda izskaņā rezultāts bija neizšķirts 2:2. Trešajā periodā ar 48 sekunžu intervālu kuldīdznieki guva divus vārtus, iekrājot labu pārsvaru. Viesi pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu un pēc tā atbildēja ar saviem diviem vārtu guvumiem, kam bija nepieciešamas vien 16 sekundes. Pirmos vārtus sezonā iemeta Dāvis Lapiņš, bet tad atkal precīzs bija šīs sērijas viens no “karstākajiem” florbolistiem Valters Freijs. Atlikušajā laikā Kuldīgas komanda izturēja skaitlisko mazākumu, bet izšķirošs izrādījās Jāņa Zukuļa realizētais soda metiens desmit minūtes pirms pamatlaika beigām, kas nodrošināja 5:4 uzvaru Grobiņas komandai. Čempioni tādējādi atjaunojuši vadību sērijā (2:1) un nonākuši vienas uzvaras attālumā no fināla.

“Rubene” vēlreiz pārsteidz igauņus

Pārveduši vienu panākumu no Jogevas, “Rubene-1” florbolisti nedomāja samierināties ar mazumiņu un pret izteiktajiem regulārās sezonas favorītiem pratuši uzvarēt arī savās mājās sērijas trešajā cīņā. Turklāt, parādot varenu cīņassparu – otrā perioda ievadā Simons Georgs Mahla panāca 4:1 vadību Jogevas komandai, turklāt drīz pēc tam Kārlis Dūmiņš, kurš guva uzvaras vārtus pirmās spēles papildlaikā, nerealizēja soda metienu. Mājinieki nenokāra galvas un līdz trešdaļas beigām prata panākt 4:5. Viesu līderis Artūrs Okružko vēl trešajā perioda guva sestos vārtus igauņiem, taču mājiniekiem vadošās lomas izšķirošajos mirkļos uzņēmās virslīgas spēlētāji – Gustavs Siliņš panāca 5:6, bet 12 sekundes pirms pamatlaika beigām izlīdzinājuma vārtus guva Kārlis Bitmanis. Svarīgos mirkļos labu sniegumu vārtos nodemonstrēja Lauris Knoks, bet brīdī, kad šķita, ka pēcspēles metieni ir neizbēgami, Juris Zilberts septiņas sekundes pirms pagarinājuma beigām realizēja skaitlisko vairākumu, nodrošinot “Rubene-1” komandai uzvaru ar 7:6 un izvirzīšanos vadībā sērijā ar 2:1.

“Studenti” pēc divām neveiksmēm mājās, uzvar izbraukumā

Zaudējuši pirmās divas spēles savās mājās, ļoti sarežģītā situācijā bija nonākuši pērnās sezonas dublieru turnīra finālisti “LU/FS Masters”, kas vairs nevarēja atļauties neveiksmes cīņās ar “Ogres Vilki/Lielvārde”. Sērijas trešajā cīņā Ogrē pirmajā periodā komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet otrajā periodā “studenti” prata lauzt mača gaitu, vispirms iemetot divus vārtus 45 sekunžu intervālā un perioda viducī uz vieniem mājinieku vārtiem spēja atbildē ar vēl diviem precīziem raidījumiem īsā laika sprīdī. Trešajā periodā viesiem vēlreiz šokēja konkurentus, jo Artim Leimanim un Gustavam Markam Zariņam vajadzēja vien trīs sekundes, lai rezultātu no 5:2 padarītu par 7:2. Tādējādi atlikusī spēles daļa vairāk izvērtās par formalitāšu kārtošanu, komandām vārtus negūstot. Zariņš ar diviem vārtiem un vienu piespēli bija rezultatīvākais komandā, tikmēr viesiem Gvido Miezis otrā perioda izskaņā nopelnīja sarkano kartīti, kas vēlāk rezultējās trīs spēļu diskvalifikācijā. Tiesa, divu spēļu diskvalifikācijā iedzīvojies arī Kārlis Rudzītis, kurš iesaistījās konfliktā no rezervistu soliņa.

Latvijas čempionāta 1.līgas play-off

Pusfināli (A grupa)

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
FK Valka/IGLU – FK Kurši FSS2:123:45:11XX0:3
SK Leģions/Grobiņas SC – Kuldīgas NSS/Linde Grupa3:2 (PS)2:75:424.03.30.03.2:1

Pusfināli (B grupa)

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
Jogeva SK Tahe/Olivia – Rubene-15:6 (OT)9:66:7 (OT)24.03.30.03.1:2
LU/FS Masters – Ogres Vilki/Lielvārde3:75:67:224.03.30.03.1:2