Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Favorīti uzvar arī otrās spēles, taču jau krietni grūtāk

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Favorīti uzvar arī otrās spēles, taču jau krietni grūtāk
Liepājas "Kurši", foto: Floorball.lv

Latvijas florbola čempionātā vīriešu pirmajā līgā aizvadītas otrās ceturtdaļfinālu spēles, kurās favorītu statusā esošās komandas uzvarēja arī otros mačus savās mājās. Tiesa, vairumā gadījumu otrās spēles izrādījušās krietni spraigākas.

Kuldīgas vienība spēj uzvarēt arī līdzvērtīgā mačā

Pēc pārliecinošās 15:5 uzvaras pirmajā spēlē, “Kuldīgas NSS/Linde Grupa” otrajā spēlē pret SK “Slampe/Zevid” nebūt neklājās tik pārliecinoši. Tas lielā mērā bija saistīts ar to, ka Slampes treneriem izdevās atrast pareizo vārtsargu, kuru sūtīt vārtos, jo pirmajā cīņā vieta vārtos tika uzticēta visiem trim vārtsargiem, taču nevienam spēle nebija veiksmīga. Arī Kuldīgas vienība šoreiz bija veikusi vārtsargu nomaiņu. Spēles pirmajos divos periodos viesi trīs reizes izvirzījās minimālā vadībā, taču laukuma saimnieki allaž spēja atspēlēties, trešos vārtus gūstot 43. minūtē. Pēc pāris minūtēm kapteinis Niklāvs Ērcītis pirmo reizi vadībā izvirzīja favorītus, bet mača turpinājumā laukuma saimniekiem vēl divi vārti, kas deva 6:3 panākumu. Ērcītis šajā spēlē atzīmējās ar trim vārtu guvumiem, kamēr viesiem divi vārti Gustavam Māliņam.

Arī čempioniem otrais panākums nāk grūtāk

Pērnās sezonas līgas čempioni “Leģions/Grobiņas SC” pirmajā spēlē FK “Saulkalne” komandu savās mājās sagrāva ar rezultātu 12:3, bet atbildes mačā vēl 37. minūtē rezultāts bija neizšķirts 4:4. Otrā perioda izskaņā laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Toms Ēvalds, bet noslēdzošajā periodā Grobiņas komandai divas reizes izdevās izmantot skaitlisko vairākumu, kas arī nodrošināja panākumu visā spēlē ar rezultātu 7:4. Pa diviem vārtiem uzvarētājiem guva Ričards Griezītis un Ēvalds, kuram arī viena rezultatīva piespēle. Tikmēr viesiem divi vārti sezonas sākumā virslīgā uzspēlējušajam Kristam Bitenbinderam.

Liepājas “Kurši” soli no pusfināla

Līdzīgi kā vairumā pāru, Liepājas “Kurši” pēc pārliecinošas 12:1 uzvaras pirmajā ceturtdaļfinālamačā pār “FK Ogre/VT Timber”, otrajā cīņā pirmo periodu pamanījās minimāli zaudēt ar 1:2, bet pēc diviem periodiem jau atradās vadībā ar 4:2. Pēdējā periodā bija nospēlētas vien 12 sekundes, kad Markuss Lēvalds guva arī piektos vārtus. Viesi ar diviem precīziem metieniem deficītu sadeldēja līdz minimumam, ceturtajos gūtajos vārtos ar rezultatīvu piespēli asistējot savulaik par Latvijas čempionu kļuvušajam Artūram Skadiņam. Tomēr Sandis Lēvalds ar realizētu vairākumu panāca 6:4, nodrošinot kurzemniekiem uzvaru. Liepājnieki šajā spēlē trīs vārtus guva vairākumā, vienus mazākumā, kas arī bija uzvaras pamats. Ar diviem vārtiem un tikpat piespēlēm uzvaru sekmēja Patriks Bliska, kamēr viesiem divi vārti Tomasam Zonnem un Matīsam Jānim Teperam.

Vienīgi valcēnieši pārliecinoši uzvar arī otro maču

Pašlaik ceturtdaļfinālā ar nopietnu pretestību nav sastapušies regulārās sezonas uzvarētāji “FK Valka/IGLU”, kas par savu mājas laukumu vismaz ceturtdaļfinālā izvēlējušies Kocēnu sporta namu, lai sacenstos ar FK “Madona”. Uz otro spēli madonieši ieradās vien 11 spēlētāju sastāvā, tādēļ cienījamu 1:3 spēja nosargāt pirmajā periodā, bet otrās trešdaļas ievadā rezultāts bija jau 7:1 par labu nominālajiem mājiniekiem. Realizējot divus vairākumus, viesi uz mirkli deficītu spēja sadeldēt, taču turpinājumā ar diviem vārtiem izcēlās arī mājinieki, kas viņiem deva 9:3 uzvaru. Lieliska spēle Elvim Ābelem, kuram trīs vārti un viena piespēle. Madoniešiem tikmēr Jānis Šķēls izcēlās ar diviem rezultatīviem metieniem un vienu piespēli.

Arī “Lekringa” fārmklubs triumfē pēcspēles metienos

Dramatiskas un mazrezultatīvas spēles starp Cēsu un Lielvārdes komandām tiek aizvadītas Elvi līgas ceturtdaļfinālā un tas pats vērojams arī 1.līgas cīņās kur tiekas klubu dublieri. Lai gan pirmajām divām spēlēm bija jānotiek “Ogres vilki/Lielvārde” mājvietā, komandas vienojās par dueļu aizvadīšanu Cēsīs. Ja pirmajā spēlē nominālie saimnieki uzvarēja ar 5:4, tad atbildes spēlē pie 3:2 uzvaras pēcspēles metienu sērijā tika faktiskie laukuma saimnieki. Interesanti, ka pēc tam ar identisku rezultātu pēcspēles metienos triumfēja arī vadošā komanda. Pirmajos divos periodos komandas pa reizei ieguva minimālu pārsvaru, bet trešajā periodā un papildlaikā vārti netika gūti. Pēcspēles metienu sērijā uzvaras vārti Rodrigo Švarcopfam, kamēr ogrēniešiem Hovards Enians Kaļagins savu iespēju neizmantoja. Tādējādi rezultāts sērijā kļuvis neizšķirts 1:1. Nevienam no florbolistiem šajā spēlē neizdevās tikt pie vairāk nekā viena punkta, bet par labākajiem atzina vārtsargus Edgaru Engelbergu un Regnāru Kreičmani.

Igauņi tuvojas pusfinālam, Kukam 100. punkts līgā

Ar vienu kāju pusfinālā tikuši “Jogeva SK Tahe/Olivia” florbolisti, kuri pēc pārliecinošās 13:3 uzvaras mājās pret “Ķekavas Bulldogs”, otrajā spēlē sastapās ar sev neraksturīgi sīkstu pretestību. Pirmajā periodā mājinieki divreiz atspēlējās no divu vārtu deficīta, bet arī otrajā trešdaļā pamanījās nonākt iedzinējos. Pirms izšķirošās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts 6:6, bet pēc pārtraukuma nepilnu četru minūšu laikā jogevieši guva trīs vārtus, izšķirot mača likteni. Atlikušajā laikā laukuma saimnieki vēl trīs reizes realizēja skaitlisko vairākumu, tādējādi tiekot pie pat negaidīti pārliecinošas uzvaras ar 12:6. Pa pieciem punktiem uzvarētājiem nopelnīja Simons Georgs Mahla (3+2) un Margus Rosins (2+3), bet Karls-Eriks Kuks, gūstot vienus vārtus, ticis pie simtā punkta šajā līmenī. Zaudētājiem divi vārti Renāram Vaļukam, bet bez zaudējuma laukumā Ķekavas vienība palikusi arī bez Kristera Elkšņa, kurš mačā izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. Spēles izskaņā florbolists, acīmredzot, kaut ko pateica tiesnešiem, par to nopelnot Spēles sodu, ko pēc tam Latvijas Florbola savienības Sacensību komiteja traktējusi kā “spēles tiesnešus pazemojošas darbības”, kā rezultātā Elksnim piešķirta trīs spēļu diskvalifikācija un 150 eiro liela soda nauda.

Laktiņam un Baronam 100 punkti, valmieriešiem pārliecinoša uzvara

Pie pārliecinoša panākuma otrajā ceturtdaļfināla spēlē izdevies tikt “FBK Valmiera/VSS” florbolistiem, kas savās mājās rezultatīvā cīņā ar 11:3 apspēlēja “Rubene-1”, tādējādi sērijā panākot 2;0 vadību un nonākot soļa attālumā no pusfināla. Ar diviem vārtiem un tikpat piespēlēm atzīmējās virslīgas kluba rotācijā esošais Georgs Māziņš, bet zīmīga spēle bija vienam no spēlējošajiem treneriem Ivaram Laktiņam, kuram divi vārti un viena piespēle. Viņam, tāpat kā vienus vārtus guvušajam Kārlim Baronam izdevies sasniegt 100 gūto punktu robežu Latvijas čempionāta 1.līgas turnīros.

Latvijas čempionāta 1.līgas play-off

A grupa:

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
FK Valka/IGLU – FK Madona10:49:32:0
Leģions/Grobiņas SC – FK Saulkalne12:37:42:0
Kuldīgas NSS/Linde Grupa – SK Slampe/Zevid15:56:32:0
FK Kurši FSS – FK Ogre/VT Timber12:16:42:0

B grupa:

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
Jogeva SK Tahe/Olivia – Ķekavas Bulldogs13:312:62:0
LU/FS Masters – Talsu NSS/TX koks7:27:42:0
Ogres vilki/Lielvārde – Lekrings/CPSS5:42:3(PS)1:1
FBK Valmiera/VSS – Rubene-17:311:32:0