Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Hicfelds paliks pie Šveices stūres

Hicfelds paliks pie Šveices stūres
Otmārs Hicfelds
Foto: AFP/Scanpix

Šveices futbola federācijas pārstāvji apstiprinājuši, ka, neskatoties uz izkrišanu no Pasaules kausa izcīņas jau pēc grupu turnīra, turpinās sadarbību ar savas valstsvienības galveno treneri Otmāru Hicfeldu.

61 gadu vecais vāciešu futbola speciālists pagājušā gada augustā pagarināja līgumu ar Šveices futbola federāciju par izlases vadīšanu līdz 2012. gada jūlijam. Neskatoties uz neveiksmi Pasaules kausa izcīņā, kurā H grupā šveicieši palika trešie, federācijas pārstāvis Marko fon Ahs jau pavēstījis, ka sadarbība netiks pārtraukta. H grupā Šveice uzveica Spānijas valstsvienību, nospēlēja neizšķirti ar Hondurusu, bet zaudēja Čīlei, sakrājot četrus punktus.

2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas sāksies septembrī, Hicfeldam Šveices futbolisti būs jāved cīņās pret Angliju, Bulgāriju, Velsu un Melnkalni. Finālturnīrs norisināsies Polijā un Ukrainā.

"Protams, vēlos palikt. Ja Šveices cilvēki vēlēsies, lai palieku, es palikšu," pēc pēdējā mača pret Hondurusu sacīja Hicfelds, par kura pakalpojumiem interesi izrādot vairāki Vācijas Bundeslīgas klubi. Trenera karjeras pirmsākumos no 1983. līdz 1991. gadam "Ģenerālis" vadījis trīs dažādus šveiciešu klubus, bet tad sekoja Vācijas laiks - Hicfelds stājās pie Dortmundes "Borussia" un Minhenes "Bayern" ruļļiem. Hicfelds ir viens no trijiem treneriem, kurš triumfējis gan Čempionu līgā ar diviem dažādiem klubiem. Pēc izglītības matemātikas un sporta skolotājs divkārt atzīts par Pasaules gada labāko treneri.

Izmantotie resursi:
supersport.com


, 2010-06-27 10:54, pirms 14 gadiem
Šveice normāli aizvadija šo čempi, tikai vajadzēja uzvarēt Hondurasu un komanda spēlētu 1/8 finālā...
, 2010-06-27 10:55, pirms 14 gadiem
Pamata jau nekāda dižā nebija, lai šo pasūtītu prom! Nekādu fiasko jau Šveice nepiedzīvoja... Lai arī viņi izteica, ka šogad visi par viņiem brīnīsies. Bet domājams šveicieši ir apmierināti ar to, ka šie nu jau regulāri startē visos lielajos turnīros...
, 2010-06-27 11:07, pirms 14 gadiem
Tāds nepierasts apvienojums izglītībā - matemātikas un sporta skolotājs...
, 2010-06-27 11:15, pirms 14 gadiem
Respect šim trenerim- cik daudz sasniedzis ar Vācijas klubiem! Domājams, ka nav liela iespēja, ka kāds vēl labāks treneris piekristu vadīt Šveici, kas ir komanda ar stabilitāti, lielām ambīcijām, taču bez skaļām uzvarām.
, 2010-06-27 11:15, pirms 14 gadiem
pareizs lēmums
Džons Terijs 
Foto: AFP/Scanpix
19

Terijs beidz karjeru Anglijas izlasē

Ilggadējais Anglijas futbola valstsvienības kapteinis Džons Terijs paziņojis, ka 31 gada vecumā nolēmis koncentrēties klubu karjerai ar Londonas "Chelsea" vienību un karjeru izlasē pēc deviņiem gadiem beidz.
Francs Bekenbauers 
Foto: AP/Scanpix
22

FIFA plāno mainīt futbola noteikumu nianses

Starptautiskā Futbola federāciju Asociācija (FIFA) plāno veikt zināmas izmaiņas futbola noteikumu niansēs, īpaši par aizmugures stāvokļa fiksēšanu un sarkano kartīšu piešķiršanu par pārkāpumiem soda laukumā.
Nikolā Anelkā
Foto: AFP/Scanpix
31

Anelkā diskvalificē uz 18 spēlēm, Evrā - uz piecām

Šodien Francijas Futbola federācija lēma par to, cik bargi sodīt Pasaules kausa izcīņas antivaroņus. Visbargākais sods, protams, tika Nikolā Anelkā, kurš ir diskvalificēts uz 18 mačiem, savukārt kapteinim Patrisam Evrā būs jāizlaiž piecas spēles.