Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Dienvidamerika valda, Eiropa uzstāda antirekordu

Agris Suveizda

Dienvidamerika valda, Eiropa uzstāda antirekordu
Brazīlijas izlases uzbrucējs Luišs Fabianu
Foto: AP/Scanpix

Vakar ar četrām spēlēm noslēdzās Pasaules kausa izcīņas grupu turnīrs. Astotdaļfinālā spējušas iekļūt visas Dienvidamerikas izlases, savukārt Eiropa uzstādīja antirekordu - ceturtdaļfinālā tā būs pārstāvēta tikai ar trim izlasēm.

Šogad pirmo reizi Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs norisinās Āfrikas kontinentā. Daudzi pirms finālturnīra uzskatīja, ka tas īpaši veiksmīgs beidzot varētu būt Āfrikas komandān, toties čempionu sakarā tika minēts kāds interesants fakts - Eiropas izlase vēl ne reizi nav triumfējusi ārpus Eiropas (savukārt Eiropā ne-Eiropas izlase triumfējusi tikai vienreiz - 1958.gadā Zviedrijā to paveica Brazīlija). Kā vēsta grupu turnīra rezultāti, par Āfriku daudzu priekšnojautas ir bijušas vairāk nekā neveiksmīgas - no sešām Āfrikas pārstāvēm astotdaļfinālā iekļuva tikai Gana, kā arī Āfrikas izlases izcīnīja pārliecinoši vismazāk punktu: tikai 2,33.

Savukārt par Dienvidamerikas veiksmēm, iespējams, priekšnojautas nav bijušas kļūdainas. Vēl gan līdz čempionu kronim ļoti tāls ceļš ejams, bet pagaidām vispārliecinošāk izskatās tieši Dienvidamerikas komandas. Dienvidāfrikā Dienvidameriku pārstāv piecas izlases - Brazīlija, Čīle, Paragvaja, Argentīna un Urugvaja. Visas iekļuva astotdaļfinālā, bet četras no tām grupā ieņēma pat pirmo vietu. Čīle vienīgā nespēja triumfēt grupā, kā arī piedzīvoja vienīgo zaudējumu no Dienvidamerikas valstsvienībām - pirms pavisam neilga laika 1:2 pret Spāniju. Taču jāatzīst, ka Čīle ne tikai varēja, bet, iespējams, pat ar savu pārliecinošo sniegumu bija pelnījusi uzvarēt H apakšgrupā - bez variantiem laukumā tika atstāta gan Hondurasa, gan Šveice, taču tikai fatālas neveiksmes un paviršības momentu realizācijā liedza Čīlei iegūt nepieciešamo vārtu starpību, lai grupā apsteigtu arī Spāniju.

Kamēr Eiropas pārstāvniecība finālturnīros ir ļoti plaša - ap 14 komandām (atkarībā no tā, kur notiek čempionāts) -, Dienvidamerikas zonai rezervētas parasti ir tikai četras vietas, bet vēl vienai komandai parasti ir iespēja savu piederību pasaules elitei apliecināt speciālās izslēgšanas spēlēs. Pēc ārkārtīgi veiksmīgā čempionāta atkal var uzvirmot jautājums, vai Dienvidamerika nebūtu pelnījusi vēl vienu vietu finālturnīrā. Šo vienu vietu, iespējams, varētu aizlienēt no Eiropas vai arī no Āfrikas, kuras izlases finālturnīros spēlē visai neveiksmīgi. Jāatzīmē, ka šajā čempionātā grupu turnīrā katra Dienvidamerikas izlase vidēji ieguva 6,8 punktus, kamēr katra Eiropas izlase - 4,23. Vai turnīra prestiža un līmeņa labā nebūtu izdevīgāk piešķirt vēl vienu vietu Dienvidamerikai, kur spēcīgu izlašu netrūkst (jo īpaši lieliski zinot, ka allaž vairākas Eiropas izlases pasaules futbola forumā ne tuvu nav ierindojamas starp favorītēm, bet drīzāk atrodamas kaut kur apakšgalā)? Tāpat jāpiebilst, ka, rēķinot pēdējos četrus finālturnīrus, Dienvidamerikas izlases ir izcīnījušas vidēji par vairāk nekā punktu vairāk nekā Eiropas vienības.

Kamēr Dienvidamerikai šis pagaidām ir vienkārši izcils finālturnīrs, Eiropai tas draud izvērsties par vissliktāko visā vēsturē. Lai arī finālturnīrā ir pietiekami daudz Eiropas izlašu, kas nepretendē uz augstiem mērķiem, protams, Eiropas elite allaž dominē Pasaules kausa izcīņā. Ceturtdaļfinālā Eiropas izlases parasti ir teju vai nospiedošā vairākumā, taču šoreiz būs citādi. Astotdaļfinālā jau tā iekļuvušas tikai sešas Eiropas izlases, bet skaidrs, ka ceturtdaļfinālā būs tikai trīs, jo Eiropas izlasēm astotdaļfinālā būs jāspēlē tieši pret eiropietēm. Šis būs jau 19.Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs, bet līdz šim Eiropas antirekords starp astoņām spēcīgākajām turnīra izlasēm bija četras (pēdējā reize bija pavisam nesen - 2002.gadā). Taču tagad skaidrs, ka antirekords nu tiks labots uz trim vienībām...

Tāpat šis čempionāts daudziem noteikti paliks atmiņā ar iepriekšējā turnīra abu finālistu pilnīgu fiasko - gan Francija, gan Itālija nespēja izcīnīt nevienu uzvaru, un abas palika pēdējā vieta savā grupā. Finālturnīru vēsturē daudzreiz bijis gadījums, kad kāda no finālistēm nākamajā čempionātā nepārvar pirmo kārtu (vai arī vicečempione vispār izlaiž turnīru), tomēr tas vairāk ir saistāms ar mazo dalibnieču skaitu. Kopš finālturnīrā spēlē 32 komandas, tikai vienreiz kāda no abām finālistēm pēc četriem gadiem nav spējusi iekļūt ceturtdaļfinālā - 2002.gadā pasaules un Eiropas čempione un Konfederāciju kausa ieguvēja Francija neguva nevienus vārtus un ar vienu punktu palika pēdējā savā grupā. Tāpat interesantu turnīra turpinājumu sola "play-off" siets. Viena no pusfinālistēm ir atrodama starp izlasēm, no kurām pusfinālu pirms čempionāta negaidīja teju neviens,- Urugvaja, Dienvidkoreja, Gana un ASV. No šīm izlasēm titulētākā ir Urugvaja, kas divreiz kļuvusi par pasaules čempioni, taču Urugvajas zelta laiki ir tālā pagātnē - no pēdējiem pieciem finālturnīriem Urugvajai šis ir tikai otrais. Tikmēr Gana vispār tikai otro reizi iekļuvusi starp labākajām pasaules izlasēm, un jau otro reizi pēc kārtas tā iekļuvusi astotdaļfinālā. Dienvidkoreja otro reizi izlases vēsturē iekļuvusi astotdaļfinālā (pirmā reize savā laukumā noslēdzās ar ceturto vietu). Savukārt ASV, kopš pamatturnīrā piedalās 32 valstsvienības, tikai vienreiz iekļuvusi ceturtdaļfinālā, par pusfinālu nemaz nerunājot. Domājams, ka šajā turnīrā sagaidīsim vēl daudz pārsteigumu. Lai uzvar labākais!

1/8 fināla pāri

DatumsSpēle
26.06.Urugvaja - Dienvidkoreja
26.06.ASV - Gana
27.06.Argentīna - Meksika
27.06.Vācija - Anglija
28.06.Nīderlande - Slovākija
28.06.Brazīlija - Čīle
29.06.Paragvaja - Japāna
29.06.Spānija - Portugāle

Vai Dienvidamerikai ir jāpiešķir vēl viena vieta finālturnīrā?

  • 366

  • 190


1 2 59 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2010-06-26 01:42, pirms 14 gadiem
Eiropa ir ar 4 izlasēm - Vācija, Anglija, Spānija, Portugāle !!!

 +17 [+] [-]

, 2010-06-26 01:48, pirms 14 gadiem
"ceturtdaļfinālā tā (Eiropa) būs pārstāvēta tikai ar trim izlasēm..."
Nezinu kas tas ir par stilu,bet ja ir liela vēlēšanās,tad "skandalozus" virsrakstus un "antirekordus" var arī no pirksta izzīst
P.S. Labi vēl ka nav "D-Amerika sakauj Eiropu"

     [+] [-]

, 2010-06-26 01:49, pirms 14 gadiem
Vācija - Anglija
Spānija - Portugāle Eiropas komandas tie tik bus maci .. bus labi ja kada no sim komandam tiks pusfinala ...

  +1 [+] [-]

, 2010-06-26 01:52, pirms 14 gadiem
Kopš kura laika kritērijs kvotu izmaiņām ir izslēgšanas spēlēs iekļuvušo kontinenta valstsvienību skaits? Nebūt nebūšu pārsteigts, ja atkal būs Eiropas fināls.

Turklāt proporcionāli valstu skaitam tikpat labi varētu ierosināt Eiropas komandu skaita palielināšanu, tā kā visai tukšas runas.

 +61 [+] [-]

, 2010-06-26 01:53, pirms 14 gadiem
G-UNIT_player rakstīja: Eiropa ir ar 4 izlasēm - Vācija, Anglija, Spānija, Portugāle !!!
ar 6 NIderlande un slovakija speles sava starpa veel

 +33 [+] [-]

, 2010-06-26 01:54, pirms 14 gadiem
G-UNIT_player rakstīja: Eiropa ir ar 4 izlasēm - Vācija, Anglija, Spānija, Portugāle !!!
Lasīt iemācies, rakstā ir teikts par to cik izlases būs 1/4 finālā, nevis par to cik ir tikušas 1/8 finālā.

 +11 [+] [-]

, 2010-06-26 02:02, pirms 14 gadiem
Skaisti sakrita ar taam Eiropas komandaam...
6 un viena pret otru..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2010-06-26 02:07, pirms 14 gadiem
MachimoI rakstīja: Kopš kura laika kritērijs kvotu izmaiņām ir izslēgšanas spēlēs iekļuvušo kontinenta valstsvienību skaits? Nebūt nebūšu pārsteigts, ja atkal būs Eiropas fināls.

Turklāt proporcionāli valstu skaitam tikpat labi varētu ierosināt Eiropas komandu skaita palielināšanu, tā kā visai tukšas runas.
Tādu pareizo formulu, kā noteikt kvotas, nemaz nav iespējams atrast. Bloga un aptaujā izvirzītā jautājuma mērķis bija likt aizdomāties, vai Dienvidamerika nebūtu pelnījusi vēl vienu vietu, taču noteikti nebija doma teikt - atdodiet Eiropas vietu Dienvidamerikai! Mans personīgais viedoklis ir tāds, ka Dienvidamerikas zonai vajadzētu būt piecarpus vietām, tikai cits jautājums - kur šo vietu dabūt? Iespējams, no Āfrikas, taču tur ir pārāk daudz komandu. Varbūt no CONCACAF, taču tad mazajām valstīm aiz Meksikas un ASV būtu ļoti grūti tikt finālturnīrā (lai gan tāds pats liktenis ir Okeānijas zonā). Varbūt no Eiropas? Bet varbūt vienkārši vēl vienai Dienvidāfrikas izlasei būtu jāspēlē play-off pret, piemēram, Āfrikas izlasi.

 +11 [+] [-]

, 2010-06-26 02:13, pirms 14 gadiem
ka var neuztadit to anti rekordu ja jaspele visam sava starpa statistika paliek statistika

  +3 [+] [-]

, 2010-06-26 02:15, pirms 14 gadiem
Atbildot uz jautājumu: "Jā", uz Eiropas rēķina!!!
Eiropā tāpat futbols vairs nav sports, bet komercija, un tās rezultātus mēs visi redzējām...

  +6 [+] [-]

, 2010-06-26 02:40, pirms 14 gadiem
Ja pusfināli būs Brazīlija-Urugvaja un Argentīna-Paragvaja, tad varbūt varētu skaļāk par to runāt, pagaidām vēl nebūtu Eiropa jānoraksta. Arī Eiropā aiz borta palika savas 10 izlases, kuras būtu vismaz tikpat spēcīgas kā tādas Ganas un Korejas.

 +39 [+] [-]

, 2010-06-26 02:47, pirms 14 gadiem
MachimoI rakstīja: Kopš kura laika kritērijs kvotu izmaiņām ir izslēgšanas spēlēs iekļuvušo kontinenta valstsvienību skaits? Nebūt nebūšu pārsteigts, ja atkal būs Eiropas fināls.
nu loģiski domājot, jāskatās būtu sliktāko komandu sniegums,nevis labāko. tas,ka Eiropas fināls, nenozīmē,ka visas 13 komandas ir pelnījušas tur būt un vajag vēl četrpadsmito. D-amerikas gadījumā pat sliktākā komanda ir iekļuvusi 1/8 finālā, kas liek domāt,ka arī sestā komanda no tā reģiona būtu derīga.

 +31 [+] [-]

, 2010-06-26 03:00, pirms 14 gadiem
hypocrisy rakstīja: Ja pusfināli būs Brazīlija-Urugvaja un Argentīna-Paragvaja, tad varbūt varētu skaļāk par to runāt, pagaidām vēl nebūtu Eiropa jānoraksta. Arī Eiropā aiz borta palika savas 10 izlases, kuras būtu vismaz tikpat spēcīgas kā tādas Ganas un Korejas.
jā, kā tad pat virkne iekļuvušo ir vājākas par šīm abām, kādā sakarā lai vēl 10 (!) neiekļuvušās būtu tikpat stipras. nesaprotu,kas tas ir - ģeogrāfiskais analfabētisms (valsts ir baigi tālu,tad taču nevar būt,ka labi spēlē), vai uzpūtība,vai kas. man nedalec,kas vēl tādai Ganai būtu jāizdara,lai visiem superekspertiem beidzot pielektu, ka tā ir virs eiropas vidusmēra izlase. jau pagājušajā čempī pat PIRMS Ganas-Čehijas spēles rakstīju kreipim,nah viņš uzskata čehiju par stiprāku un grib,lai tā iekļūst pleioffos (jo esot jābūt visām stiprākajām). priekš manis jau tad nekāds pārsteigums nebija uzvara pār čehiju,uzskatīju to pašu par sevi saprotamu. tāpat kā tagad iekļūšana 1/8f. pilnīgi krīt uz nerviem tā psiholoģija,ka ja nav eiropa,tad tur nekas dižs nevar būt. Gana pat pašreizējie u-20 pasaules čempioni. kādas vēl 10 eiropas izlases,prātiņ nāc mājās!

  +9 [+] [-]

, 2010-06-26 03:11, pirms 14 gadiem
G-UNIT_player rakstīja: Eiropa ir ar 4 izlasēm - Vācija, Anglija, Spānija, Portugāle !!!
Paskati vēlreiz un mo6 ieraudzīsi arī Nīderlandi un Slovākiju.

  +8 [+] [-]

, 2010-06-26 03:31, pirms 14 gadiem
Swordsman rakstīja: jā, kā tad pat virkne iekļuvušo ir vājākas par šīm abām, kādā sakarā lai vēl 10 (!) neiekļuvušās būtu tikpat stipras. nesaprotu,kas tas ir - ģeogrāfiskais analfabētisms (valsts ir baigi tālu,tad taču nevar būt,ka labi spēlē), vai uzpūtība,vai kas. man nedalec,kas vēl tādai Ganai būtu jāizdara,lai visiem superekspertiem beidzot pielektu, ka tā ir virs eiropas vidusmēra izlase. jau pagājušajā čempī pat PIRMS Ganas-Čehijas spēles rakstīju kreipim,nah viņš uzskata čehiju par stiprāku un grib,lai tā iekļūst pleioffos (jo esot jābūt visām stiprākajām). priekš manis jau tad nekāds pārsteigums nebija uzvara pār čehiju,uzskatīju to pašu par sevi saprotamu. tāpat kā tagad iekļūšana 1/8f. pilnīgi krīt uz nerviem tā psiholoģija,ka ja nav eiropa,tad tur nekas dižs nevar būt. Gana pat pašreizējie u-20 pasaules čempioni. kādas vēl 10 eiropas izlases,prātiņ nāc mājās!
Tas, ka tāda Gana (Kamerūna, Ēģipte utt.) var vinnēt jebkuru (bet ne jau visas pēc kārtas) Eiropas izlasi, ir normāli, bet nekādus īpašus secinājumus no tā nevar izvilkt. Jau pirms 20 gadiem bija šitie paši teksti, ka lūk tagad Āfrika pacēlusies, nu tik būs. Bet nekas tā arī nav bijis. Un kāpēc lai tagad būtu savādāk?
Un par tām 10 izlasēm - vai ir kāds pamats domāt, ka Gana tā vienkārši, ar kreiso roku(kāju) noliktu gar zemi Zviedriju, Beļģiju, Īriju, Krieviju, to pašu Čehiju, Horvātiju?
Priekš manis nebija pārsteigums arī, kad Šveice uzvarēja Spāniju, bet vai tāpēc var teikt, ka Spānija ir vājāka?

 +11 [+] [-]

, 2010-06-26 03:52, pirms 14 gadiem
hypocrisy rakstīja: Tas, ka tāda Gana (Kamerūna, Ēģipte utt.) var vinnēt jebkuru (bet ne jau visas pēc kārtas) Eiropas izlasi, ir normāli, bet nekādus īpašus secinājumus no tā nevar izvilkt. Jau pirms 20 gadiem bija šitie paši teksti, ka lūk tagad Āfrika pacēlusies, nu tik būs. Bet nekas tā arī nav bijis. Un kāpēc lai tagad būtu savādāk?
Un par tām 10 izlasēm - vai ir kāds pamats domāt, ka Gana tā vienkārši, ar kreiso roku(kāju) noliktu gar zemi Zviedriju, Beļģiju, Īriju, Krieviju, to pašu Čehiju, Horvātiju?
Priekš manis nebija pārsteigums arī, kad Šveice uzvarēja Spāniju, bet vai tāpēc var teikt, ka Spānija ir vājāka?
salīdzinājums ar Šveici galīgi nevietā. aizskrēja vienā pretuzbrukumā, pēc tam visu spēli ierokas pie saviem vārtiem, uz aci var redzēt,ka Spānija klasi augstāka. Kā to var salīdzināt ar Ganas izlasi!? ja tu skaties spēles,tu taču redzi,kas notiek laukumā. Gana pret šveici ir tāpat diena pret nakti,kā Spānijas un Grieķijas uzvaras EČ. gan runājot par šo čempi, gan pār to uzvaru pār čehiju(nesalīdzināt ar spēli šveice-spānija).
nu zini,no tevis nosauktajām neredzu nevienu,kura šobrīd spētu Ganu uzveikt. varbūt krievija atsevišķā spēlē. Zviedrija,horvātija,čehija,īrija - tu smagi esi pagātnē aizkavējies. šobrīd noteikti vājākas par Ganu. bet nosaucot Beļģiju (!) tu vispār man smieklu lēkmi uzdzini iespaids,ka tu vienkārši uz dullo sauc eiropas valstis. ja pietiekami dzirdēta,tad gan jau derēs

  +7 [+] [-]

, 2010-06-26 06:29, pirms 14 gadiem
Pie visu Diemvidamerikas valstu veiksmīgā snieguma vēl jāpieskaita Meksikas un ASV panākumi, Spānijas un Portugāles spēle.

secinājums - pasaulē dominē spāniski un portugāļu valodā runājošās valstis, tā nu iznācis, ka Eiropā tādas ir tikai 2

  +8 [+] [-]

, 2010-06-26 07:06, pirms 14 gadiem
hypocrisy rakstīja: Tas, ka tāda Gana (Kamerūna, Ēģipte utt.) var vinnēt jebkuru (bet ne jau visas pēc kārtas) Eiropas izlasi, ir normāli, bet nekādus īpašus secinājumus no tā nevar izvilkt. Jau pirms 20 gadiem bija šitie paši teksti, ka lūk tagad Āfrika pacēlusies, nu tik būs. Bet nekas tā arī nav bijis. Un kāpēc lai tagad būtu savādāk?
Un par tām 10 izlasēm - vai ir kāds pamats domāt, ka Gana tā vienkārši, ar kreiso roku(kāju) noliktu gar zemi Zviedriju, Beļģiju, Īriju, Krieviju, to pašu Čehiju, Horvātiju?
Priekš manis nebija pārsteigums arī, kad Šveice uzvarēja Spāniju, bet vai tāpēc var teikt, ka Spānija ir vājāka?
Es ar nesaprotu kapec ap tam Afrikas komanda sacelta tada aziotaza,nu nav vinas nemaz tik specigas(Gana) paskatisimies ka vina iekluva viena minimala uzvara ,1-0 pret Serbijau(vnk paveicas ka Serbi platijas ar rokam),pert Australiju 11 m sitiens nepamatots,Harijs Kjuels nespeleja ar roku,jo roka bija nolaista gar kermeni,bet plauksta pie gurniem,nespeleja vinsh speciali ar roku,pie tam vel dabuja sarkano rezultats 1-1,Vacija-Gana 1-0, skatoties ka spele Gana,nerada vina kkadu parliecinoshu,skatamu futbolu,tad jau labak butu talak tikusi Danija vai Jaunzelande!

 +12 [+] [-]

, 2010-06-26 09:08, pirms 14 gadiem
Par cik vienmēr esmu bijis DA futbola fans ,tad par šo turnīru man pašlaik liels prieks. Žēl Afrikas komandu kuras arī spēlēja ļoti skatāmu futbolu, bet viņiem joprojām klibo disciplīna.Eiropai arī varētu vietu skaitu samazināt , jo liela daļa vidēja līmeņa komandu[kā šajā PK Šveice,Grieķija,Slovēnija,Dānija u.c.] spēlē ļoti nebaudāmu futbolu, bet savus panākumus spēj gūt tikai pateicoties ļoti labai spēles disciplīnas ievērošanai. Vēl prieks ka abas spēcīgākās Āzijas[Japāna,D.Koreja] komandas pierādīja , ka māk spēlēt ne tikai savās mājās un demonstrēja ļoti labu un skatāmu futbolu.

  -1 [+] [-]

, 2010-06-26 09:53, pirms 14 gadiem
1/4 niderlande-brazilija may be-mhmmmmmmmmm
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-06-26 10:12, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Vienu vietu Āfrikai nost, vienu vietu Eiropai nost, un divas vietas iedot Dienvidamerikai.

Vēl jo vairāk tāpēc, ka nākošais čemps ir pie viņiem.
Bet tad jau 1 extra vietu D-Amerika tāpat dabūs, jo Brazīlija automātiski kvalificēsies.

 +13 [+] [-]

, 2010-06-26 10:20, pirms 14 gadiem
Varbūt Eiropā drīzāk būtu jāmaina kvalifikācijas sistēma, lai tādas spēcīgas un interesantas izlases kā Horvātija vai Zviedrija nepaliek aiz borta. Tā vietā atbrauc visādi sū... grieķi vai Šveice kuri parasti spēlē pēc taktiskās shēmas 9-0-1. Šveices laužņi vakar nespēja gūt vārtus pret aizsardzībā diezgan nejēdzīgi spēlejošo Hondurasu, kamēr grieķi savu "līmeni" spilgti nodemonstrēja pret Argentīnu.

  +6 [+] [-]

, 2010-06-26 10:33, pirms 14 gadiem
Swordsman rakstīja: jā, kā tad pat virkne iekļuvušo ir vājākas par šīm abām, kādā sakarā lai vēl 10 (!) neiekļuvušās būtu tikpat stipras. nesaprotu,kas tas ir - ģeogrāfiskais analfabētisms (valsts ir baigi tālu,tad taču nevar būt,ka labi spēlē), vai uzpūtība,vai kas. man nedalec,kas vēl tādai Ganai būtu jāizdara,lai visiem superekspertiem beidzot pielektu, ka tā ir virs eiropas vidusmēra izlase. jau pagājušajā čempī pat PIRMS Ganas-Čehijas spēles rakstīju kreipim,nah viņš uzskata čehiju par stiprāku un grib,lai tā iekļūst pleioffos (jo esot jābūt visām stiprākajām). priekš manis jau tad nekāds pārsteigums nebija uzvara pār čehiju,uzskatīju to pašu par sevi saprotamu. tāpat kā tagad iekļūšana 1/8f. pilnīgi krīt uz nerviem tā psiholoģija,ka ja nav eiropa,tad tur nekas dižs nevar būt. Gana pat pašreizējie u-20 pasaules čempioni. kādas vēl 10 eiropas izlases,prātiņ nāc mājās!
ar to Ganu tu esi iebraucis auzās, nu nav tās āfrikas valstis tik spēcīgas, ja tiešām āfrikas valstis būtu vienā līmenī ar eiropu, tad sen jau viņiem būtu tikpat vietas kā mums (varbūt kāda vieta mazāk), tu laikam esi iedomājies ka esi pārākais eksperts, ne sūda, man tavi subjektīvie spriedelējumi galīgi pie pakaļas tā pat kā daudziem.

 +10 [+] [-]

, 2010-06-26 10:48, pirms 14 gadiem
da_silva rakstīja: Varbūt Eiropā drīzāk būtu jāmaina kvalifikācijas sistēma, lai tādas spēcīgas un interesantas izlases kā Horvātija vai Zviedrija nepaliek aiz borta. Tā vietā atbrauc visādi sū... grieķi vai Šveice kuri parasti spēlē pēc taktiskās shēmas 9-0-1. Šveices laužņi vakar nespēja gūt vārtus pret aizsardzībā diezgan nejēdzīgi spēlejošo Hondurasu, kamēr grieķi savu "līmeni" spilgti nodemonstrēja pret Argentīnu.
Horvātija vairs nav tā komanda, kas labi startēja EČ 2008. Atlases ciklā horvāti nospēlēja kā lupatas un savā grupā pelnīti palika aiz Ukrainas, kura savukārt pārspēlēs zaudēja Tevis nopeltajiem grieķiem. Šaubos, vai Ukraina būtu parādījusi daudz vairāk nekā Grieķija. Ja būtu ielozēti tajā pašā grupā, varbūt tiktu kā 2. laukā (Korejas vietā), varbūt pat nē. Ukraiņu līmeni varēs redzēt EČ 2012.

Zviedrija, Čehijai un vēl dažām izlasēm ir paaudžu maiņa, tāpēc arī nepārliecinošs sniegums kvalifikācijā. Visas izlases, kuras nekvalificējās, netika objektīvu apstākļu vai pašu vainas dēļ.

Turpretī uz turnīru tikušās Dienvidamerikas un Āzijas komandas ir parādījušas labu sniegumu (visas D-Amerikas un 2 Āzijas komandas 1/8 f, turklāt pelnīti).

No Eiropas šajā turnīrā man pašam pietrūkst varbūt Turcijas, Krievijas un Īrijas, bet ja reiz tās komandas nekvalificējās, tad jāiztiek ar to, kas ir. Pašlaik gan Dienvidamerikas, gan Āzijas komandas ir spēlējušas pietiekami labi, lai nejustu baigo trūkumu.

  +6 [+] [-]

, 2010-06-26 11:03, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Horvātija vairs nav tā komanda, kas labi startēja EČ 2008. Atlases ciklā horvāti nospēlēja kā lupatas un savā grupā pelnīti palika aiz Ukrainas, kura savukārt pārspēlēs zaudēja Tevis nopeltajiem grieķiem. Šaubos, vai Ukraina būtu parādījusi daudz vairāk nekā Grieķija. Ja būtu ielozēti tajā pašā grupā, varbūt tiktu kā 2. laukā (Korejas vietā), varbūt pat nē. Ukraiņu līmeni varēs redzēt EČ 2012.

Zviedrija, Čehijai un vēl dažām izlasēm ir paaudžu maiņa, tāpēc arī nepārliecinošs sniegums kvalifikācijā. Visas izlases, kuras nekvalificējās, netika objektīvu apstākļu vai pašu vainas dēļ.

Turpretī uz turnīru tikušās Dienvidamerikas un Āzijas komandas ir parādījušas labu sniegumu (visas D-Amerikas un 2 Āzijas komandas 1/8 f, turklāt pelnīti).

No Eiropas šajā turnīrā man pašam pietrūkst varbūt Turcijas, Krievijas un Īrijas, bet ja reiz tās komandas nekvalificējās, tad jāiztiek ar to, kas ir. Pašlaik gan Dienvidamerikas, gan Āzijas komandas ir spēlējušas pietiekami labi, lai nejustu baigo trūkumu.
Turki varbūt labi nospēlētu , par Īriju šaubos vai viņiem labāk veiktos par lielāko daļu no tām izlasēm kuras piedalījās no Eiropas sājā PK.

  +8 [+] [-]

, 2010-06-26 11:06, pirms 14 gadiem
Ar Eiropu viss ir kārtībā.Dienvidamerikai jādod vieta uz Āfrikas rēķina.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-26 11:06, pirms 14 gadiem
Par Krieviju sakot ,beidzamo reizi PK viņi labi spēlēja 1986 gada PK , bet tā jau bija pārsvarā Ukraiņu izlase , bet kā krievija viņi PK neko nav parādījuši un diez vai arī šoreiz ko spētu.

  -2 [+] [-]

, 2010-06-26 11:10, pirms 14 gadiem
Swordsman rakstīja: nu loģiski domājot, jāskatās būtu sliktāko komandu sniegums,nevis labāko. tas,ka Eiropas fināls, nenozīmē,ka visas 13 komandas ir pelnījušas tur būt un vajag vēl četrpadsmito. D-amerikas gadījumā pat sliktākā komanda ir iekļuvusi 1/8 finālā, kas liek domāt,ka arī sestā komanda no tā reģiona būtu derīga.
tad varbūt paskaties iepriekšējo čempionātu statistiku(pieļauju ka tev ir 15gadi un nesekoji vēl līdzi futbolam), un parēķini cik vidēji d-amerika un eiropa iekļūst 8f un tad pļūti. man sanāk 9 pret 3, tā ka nevajag savus trulos spriedelējumus gvelzt ja nav objektīva pamatojuma. spriest pēc viena čempja rezultātiem par valstu speku samēriem ir vairāk kā stulbi.

  +7 [+] [-]

, 2010-06-26 11:13, pirms 14 gadiem
Leflērs rakstīja: Ar Eiropu viss ir kārtībā.Dienvidamerikai jādod vieta uz Āfrikas rēķina.
Ne man to spriest , bet var jau piemēram DA sestā komanda spēlēt par tikšanu uz PK ar Āfrikas ceturto izlasi un ,tad jau redzēs vai piemēram Āfrika ir pelnījusi 3 vai 4 vietas PK.Varbūt arī ZA pietiek ar divām vietām un pārspēlēs spēlē viņu trešās vietas ieguvēja , nevis ceturtās.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-26 11:40, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Horvātija vairs nav tā komanda, kas labi startēja EČ 2008. Atlases ciklā horvāti nospēlēja kā lupatas un savā grupā pelnīti palika aiz Ukrainas, kura savukārt pārspēlēs zaudēja Tevis nopeltajiem grieķiem. Šaubos, vai Ukraina būtu parādījusi daudz vairāk nekā Grieķija. Ja būtu ielozēti tajā pašā grupā, varbūt tiktu kā 2. laukā (Korejas vietā), varbūt pat nē. Ukraiņu līmeni varēs redzēt EČ 2012.

Zviedrija, Čehijai un vēl dažām izlasēm ir paaudžu maiņa, tāpēc arī nepārliecinošs sniegums kvalifikācijā. Visas izlases, kuras nekvalificējās, netika objektīvu apstākļu vai pašu vainas dēļ.

Turpretī uz turnīru tikušās Dienvidamerikas un Āzijas komandas ir parādījušas labu sniegumu (visas D-Amerikas un 2 Āzijas komandas 1/8 f, turklāt pelnīti).

No Eiropas šajā turnīrā man pašam pietrūkst varbūt Turcijas, Krievijas un Īrijas, bet ja reiz tās komandas nekvalificējās, tad jāiztiek ar to, kas ir. Pašlaik gan Dienvidamerikas, gan Āzijas komandas ir spēlējušas pietiekami labi, lai nejustu baigo trūkumu.
Ak jā, aizmirsu vēl par turkiem, kuri parasti sevi pierādījuši kā turnīru komanda (līdzīgi Vācijai). Par horvātiem - tikai nevajag, kaut vai tas pats Oličs, kādu sezonu viņš šogad Minhenē aizvadīja, nez vai PK viņš būtu sliktāk nospēlējis, arī vidējā līnijā horvātiem pietiek meistarīgu spēlētāju. Galu galā - mēs visi diskutējam par to, vai mazāk vietas vajadzētu Āfrikai vai Eiropai, bet kapēc gan mazāk vietas nevarētu būt Āzijai? Kāda velna pēc Zkoreja bija vajadzīga turnīrā? Lai zaudētu ar 7:0? Tagad pēc Austrālijas pievienošanas Āzijas zonai, finālturnīrā diezgan regulāri varētu būt Jaunzēlande (as said by Kreipāns), neviens man neiestāstīs, ka Turcija vai Horvātija nav stiprākas par Jaunzēlandi, turklāt tajās izlasēs varētu pasekot spēlētajiem (Modric, Olič, Turan, uc.).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-06-26 11:55, pirms 14 gadiem
Čīle vienīgā nespēja triumfēt grupā, kā arī piedzīvoja vienīgo zaudējumu no Dienvidāfrikas valstsvienībām - pirms pavisam neilga laika 1:2 pret Spāniju.
DĀR valstsvienība Spānija!?!?! Ko Tu pīpē autor???

  +4 [+] [-]

, 2010-06-26 12:04, pirms 14 gadiem
da_silva rakstīja: Varbūt Eiropā drīzāk būtu jāmaina kvalifikācijas sistēma, lai tādas spēcīgas un interesantas izlases kā Horvātija vai Zviedrija nepaliek aiz borta. Tā vietā atbrauc visādi sū... grieķi vai Šveice kuri parasti spēlē pēc taktiskās shēmas 9-0-1. Šveices laužņi vakar nespēja gūt vārtus pret aizsardzībā diezgan nejēdzīgi spēlejošo Hondurasu, kamēr grieķi savu "līmeni" spilgti nodemonstrēja pret Argentīnu.
Piekrītu par to,ka Zviedrijai un Horvātijai nevajadzētu palikt mājās!
1 2 59 komentāri