Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

Bekhems, Vjerā un Zidāns aizstāv Anrī

Bekhems, Vjerā un Zidāns aizstāv Anrī
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas izlases spēlētājs Deivids Bekhems, kā arī francūži Patriks Vjerā un Zinedins Zidāns snieguši savus komentārus par neseno PK izcīņas ''play-off'' spēli starp Francijas un Īrijas izlasēm, piebilstot, ka viņi nedomā, ka Francijas izlases uzbrucējs Tjerī Anrī epizodē, pēc kuras francūži guva vārtus, tīšām nospēlējis ar roku .

Joprojām nerimstas kaislības par un ap slaveno epizodi, kurā Tjerī Anrī nospēlēja ar roku, bet jau pēc mirkļa Francija 2010. gada Pasaules kausa izcīņas ''play-off'' atbildes mačā pret Īriju papildlaikā panāca izlīdzinājumu 1:1. Pateicoties šiem vārtiem, francūži garantēja sev vietu nākamā gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, savukārt īriem jāpaliek mājās.
Kā jau zināms, īri iesniedza FIFA oficiālu sūdzību ar lūgumu veikt pārspēli, taču FIFA šo lūgumu noraidīja.

Šīs minētās epizodes rezultātā Īrijā, kā arī tiem, kuriem liekas, ka Anrī ar roku spēlējis tīšām, franču futbolists noteikti jau ir kļuvis par ienaidnieku Nr.1. Lai nu kā, Anglijas izlases spēlētājs Deivids Bekhems uzskata, ka Anrī nav blēdis: ''Ja godīgi, nedomāju, ka Anrī to darīja tīšām. Pazīstu viņu labi gan kā spēlētāju laukumā, gan ka personu ārpus tā. Viņš ir lielisks spēlētājs un lielisks cilvēks. Protams, ir arī žēl redzēt, ka īri nebrauks uz PK finālturnīru, jo viņiem ir laba komanda un lieliski līdzjutēji,'' sacīja Bekhems (34), kurš no janvāra līdz sezonas beigām uz īres tiesībām spēlēs itāļu klubā ''AC Milan''.

''Šādas situācijas, labas vai sliktas, futbolā notiek bieži, taču es tiešām domāju, ka Anrī to nedarīja ar nolūku. Arī man pašam savulaik nācies avīžu slejās lasīt par sevi sliktas lietas. Kā es pats rīkotos šādā situācijā? Kad tu spēlē tik atbildīgos un svarīgos mačos, kad tu jūti, ka spriedze ir ļoti milzīga, lai tava pārstāvētā izlase iekļūtu PK izcīņas finālturnīrā, tad pats vispār nesaproti, ko īsti dari. Esmu piedalījies vairākās tāda mēroga mačos un bijis saspringtās situācijā. Esmu pieļāvis arī daudz kļūdu, taču ar laiku esmu sapratis – jā, toreiz kļūdījos,'' tā Bekhems.

Aizstāvējuši Anrī arī viņa tautieši Patriks Vjerā (33, ''Inter'') un Zinedins Zidāns, kurš profesionālo karjeru beidza pirms trijiem gadiem.
''Tā vajāšana, kurai ir pakļauts Anrī, ir pārāk liela un nepamatota. Tiesnesis neredzēja, ka bijusi spēle ar roku, tāpēc arī viņš ir vainīgs, nevis Anrī. Var saprast arī īru sarūgtinājumu, taču ne pirmo reizi mēs esam tiesnešu kļūdu aculiecinieki,'' sacīja Vjerā.
''Ļoti labi Pazīstu Anrī un varu droši apgalvot, ka viņš nav blēdījies. Nav jēgas tagad pievērst šim atgadījumam pārāk lielu uzmanību, jo mēs visi pieļaujam kļūdas. No viņām pasargāts nav neviens, arī es,'' tā Zidāns.

Izmantotie resursi:
skysports.com
lequipe.fr


, 2009-11-22 18:19, pirms 14 gadiem
Nu Anri ir goda virs,un ir atvainojies
Nav ko tur vairs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-22 18:22, pirms 14 gadiem
Pareizi dara. Tjerī ir vecis. Atdzina ka spēlēja ar roku uzreiz nekā Maradona. Un vēl atvainojās. Nevajag viņam nekādu sodu.
, 2009-11-22 18:23, pirms 14 gadiem
Vnk īriem un to faniem šī bija viena no reālākajām iespējam tikt uz PČ, tapēc arī tā cepjās. Un protams gan jau kāds uz tā pelna
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-22 18:26, pirms 14 gadiem
Nu ja Anrī tīšam nenospeleja ar roku, tad iznak ka tā drīkst darīt, ok varbut pirmais pieskariens bija netisam bet otrs ar kuru apstadinaja un pameta bumba vajadzigaja vieta bija tīšs.
, 2009-11-22 18:27, pirms 14 gadiem
cipa vins ir baigais cietusais
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-22 18:30, pirms 14 gadiem
Anrī piedāvāja spēli pārspēlēt, jo man šķiet visiem bija skaidrs, ka FIFA neļaus pārspēlēt.
Slēpts komentārs: miiledy
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-22 18:46, pirms 14 gadiem
Anrī bija tikai viens veids, kā saglabāt labo tēlu. Pieiet pie tiesneša un pateikt, lai neieskaita golu. Precedenti šādam futbolistu godīgumam ir (gan ne tik ļoti atbildīgos mačos, jāatzīst).
, 2009-11-22 18:48, pirms 14 gadiem
Mean Machine 24 rakstīja: Pareizi dara. Tjerī ir vecis. Atdzina ka spēlēja ar roku uzreiz nekā Maradona. Un vēl atvainojās. Nevajag viņam nekādu sodu.
Aha, pēc spēles, kad visi redzējuši 100 atkārtojumus, protams, ka viņš to atzina. Un, protams, ka atvainojās. Kā gan citādi?
Respektu būtu pelnījis, ja uzreiz pēc vārtu momenta būtu to atzinis. Tad arī atvainoties nevajadzētu.
, 2009-11-22 18:55, pirms 14 gadiem
artuurs.k. rakstīja: Anrī bija tikai viens veids, kā saglabāt labo tēlu. Pieiet pie tiesneša un pateikt, lai neieskaita golu. Precedenti šādam futbolistu godīgumam ir (gan ne tik ļoti atbildīgos mačos, jāatzīst).
Tas bija emocijas.... pielauju ka taja bridi vinsh nemaz nepiefikseeja ka nospelejis ar roku... Jau tagad to atzit ir respektejami jo ka jau vienreiz teicu maradonam lai atzitu vajadzeeja vairaak ka 20 gadus...
, 2009-11-22 18:56, pirms 14 gadiem
Paziistu Anrii diezgan labi, zinu, ka vinsh taa nospeeleeja, jo savaadaak apstraadaat bumbu nevareeja. Vinsh pats man to teica ! taakaa, bekhem, nevajag....
, 2009-11-22 19:01, pirms 14 gadiem
tie kas doma ka anri ir vainiigs jus esat pilniigi dolbo..bi

ja futbolaa noteikumus ir rakstitts ka nevar speelet futbolu ar rokaam, tad to dariit un nedriikst , un anrii nospeeljot ar roku , tiesneesis neredzeejaa! Kuraa vietaa ir vainiigs Anrii? tiesnesis ir stul.s un viss
, 2009-11-22 19:03, pirms 14 gadiem
backdown rakstīja: pielauju ka taja bridi vinsh nemaz nepiefikseeja ka nospelejis ar roku...
Gan jau piefiksēja.
, 2009-11-22 19:05, pirms 14 gadiem
maloj11 rakstīja: tie kas doma ka anri ir vainiigs jus esat pilniigi dolbo..bi

ja futbolaa noteikumus ir rakstitts ka nevar speelet futbolu ar rokaam, tad to dariit un nedriikst , un anrii nospeeljot ar roku , tiesneesis neredzeejaa! Kuraa vietaa ir vainiigs Anrii? tiesnesis ir stul.s un viss
Pēc anoloģijas iznāk, ka, ja futbolists tiesnesim aiz muguras kādam iesitīs pa seju un tiesnesis to neredzēs, arī vainīgs būs tiesnesis nevis futbolists?
Slēpts komentārs: maloj11
, 2009-11-22 19:22, pirms 14 gadiem
maloj11 rakstīja: un noteikumos nav rakstiits ka nevar sist pa seju bet tas taa !
Tiešām? Ja lasi noteikumus pēc būtības, tiešām nav rakstīts??
Burtiski tur nav arī ierakstīts, ka nedrīkst ar pirkstu izdurt acis un ar cirvi kādam nocirst kāju.
, 2009-11-22 19:29, pirms 14 gadiem
pats Sarkozi atvainojās. bet sports ir un paliek sports, tiesnesis ir un paliek tiesnesis, katrs var kļūdīties. tā pat tagad var vainot īrus par to, ka viņi tikai vienu golu iesita. tak varēja iesist vēl vienu un pie vienas vietas to roku!
, 2009-11-22 19:37, pirms 14 gadiem
maloj11 rakstīja: nu taas jau nau taa, pa seju iesist vai ar roku nospeelets! un noteikumos nav rakstiits ka nevar sist pa seju bet tas taa !
Jautājums ir par to, ka vērtēt Anrī rīcību gan no noteikumu, gan Fair Play viedokļa:
-vai Anrī pēc iesistiem vārtiem drīkstēja priecāties, vai tas bija noteikumu robežās, ja tiesnesis neredzēja viņa spēli ar roku, kura pieņemsim, ka bija netīša (pretējo nav iespējams pierādīt)? Atbilde- Jā.;
-vai šāda rīcība, kad apzinies, ka tiesnesis ir rupji kļūdījies tev par labu un tikai tev pašam ir iespēja šo kļūdu uzreiz labot, bet tomēr neko nedarīt taisnīguma atjaunosanai, atbilst Fair Play spēlei? Atbilde- Nē.
, 2009-11-22 19:47, pirms 14 gadiem
Nu gluzhi domaats jau tas nebija, proti, lai apdomaatu ko dariit taadaa situaacijaa, vajag vairaak laika.Tas bija instinktiivi, naaca pats no sevis, attiistiijaas zemapzinaa, manupraat.Visi, kuri ir speeleejushi futbolu profesionaalaa, vai ne tik loti profesionaalaa liimenii, pateiks, ka dazhkaart dazhaadas kustiibas ( piem. visi tie finti ) tiek veiktas instinktiivi.Atceros lasiiju interviju ar Franku Rijkaardu, kad vinsh veel bija Barcas treneris, kuraa vinsh teica, ka biezhi peec speeles ( kad pats bija laukumaa veel ) neesot vareejis atcereeties dazhaadas skaistas vai lieliskas epizodes, kuras tajaa speelee tika veicis.Arii Gauracs teica, ka to golu pret Hertha vinsh pat iisti neatceroties, ka buushot jaanoskataas atkaartojumaa.Var vilkt kkaadas nosaciitas paraleeles ar Henry gadiijumu...
, 2009-11-22 20:05, pirms 14 gadiem
ko var ņemties
, 2009-11-22 20:09, pirms 14 gadiem
Jurchiks413 rakstīja: Nu gluzhi domaats jau tas nebija, proti, lai apdomaatu ko dariit taadaa situaacijaa, vajag vairaak laika.Tas bija instinktiivi, naaca pats no sevis, attiistiijaas zemapzinaa, manupraat.Visi, kuri ir speeleejushi futbolu profesionaalaa, vai ne tik loti profesionaalaa liimenii, pateiks, ka dazhkaart dazhaadas kustiibas ( piem. visi tie finti ) tiek veiktas instinktiivi.Atceros lasiiju interviju ar Franku Rijkaardu, kad vinsh veel bija Barcas treneris, kuraa vinsh teica, ka biezhi peec speeles ( kad pats bija laukumaa veel ) neesot vareejis atcereeties dazhaadas skaistas vai lieliskas epizodes, kuras tajaa speelee tika veicis.Arii Gauracs teica, ka to golu pret Hertha vinsh pat iisti neatceroties, ka buushot jaanoskataas atkaartojumaa.Var vilkt kkaadas nosaciitas paraleeles ar Henry gadiijumu...
refleksi un instinkti. tas pats, kas ar vārtsargiem, kad viņi velk ārā mirušās bumbas. piemēram Sīmana seivs vai arī Lobonta seivs pret Milānu Ajax sastāvā. nostrādā refleks smadzenēs, kas nostrādā tik ātri, ka tu pats nespēj apjēgt, kas tas ir, kas liek tevi darīt ko tādu. Lobonts intervijā teica, ka tas moments, kad viņš izvilka bumbu jau no vārtu devītnieka pēc rikošeta, viņš atjēdzās jau tikai tad, kad bija nokritis uz zemes pēc leciena, un neapjēdza, kas notika pa šīm divām - trim sekundēm. šie refleksi arī, kā Tu jau teici nostrādā uz emociju un spriedzes pamata. un tas, ka Anrī pacēla roku pat negribot bija nekas cits, bet viņa nekontrolēts reflekss.
, 2009-11-22 20:33, pirms 14 gadiem
mitins rakstīja: nu ko var perties Francija ir tikusi DAR un viss es Henry vietaa buutu to golu atzimejis kaa Adjebors pret Arsenal savu golu atzimeja---tipa ierijiet
mazs bēbis spriedīs, kā viņš atzīmētu golu,ja būtu liels? tu jau pat rakstīt vēl nemāki
, 2009-11-22 20:36, pirms 14 gadiem
Tas, ka viņš nejauši pieskārās, ir skaidrs un tikai dabiski. Tas, ka viņš neatzinās, ka guvis vārtus, lai gan zināja, ka negodīgi, arī ir skaidrs un dabisks. Pēc tam atzīties par roku (kad to skaidri parāda video) un atbalstīt pārspēli (kad tāda ir faktiski neiespējama) atkal ir tikai dabiski. Saukt viņu par veci ir stulbi, jo neko veča cienīgu viņš nav izdarījis, bet gan rīkojies tā, kā to darītu 90% cilvēku - saprātīgi (atnesis uzvaru, neko nesakot tiesnesim par roku, atzinies par neapgāžamu faktu un piekritis pārspēlei, kad tā droši nenotiks). Īsts vecis būtu pasmējies par savu tizlo golu un licis to neieskaitīt spēles laikā, bet ko gan mazgadīgā SC auditorija par to saprot.
, 2009-11-22 20:46, pirms 14 gadiem
traki jau ir,betko tagat gaidīsim no spēlētājiem pēc katras līdzīgas situācijas ka viņi skries pie tiesnešiem un lūgsies lai neskaita vārtus,jo nospeeleeju ar roku....nu nezinu. tad jau ar tām strīdīgajām epizodēm par aizmugures stāvokli ar pretinieku aizsargiem ar jāskrien pie linijnieka un jasaka ka nebij aizmugure....vienkārši ja tiesneši pieļauj šadas rupjas kļūdas,jāpieņem mēri pret šiem soģiem.varbūt palielināt viņu skaitu?..tiešām nezinu....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-23 11:40, pirms 14 gadiem
ko varat njemties... nav jau varti guti ka maradona ar rocinju.
, 2009-11-23 15:20, pirms 14 gadiem
Mixes rakstīja: Tas, ka viņš nejauši pieskārās, ir skaidrs un tikai dabiski. Tas, ka viņš neatzinās, ka guvis vārtus, lai gan zināja, ka negodīgi, arī ir skaidrs un dabisks. Pēc tam atzīties par roku (kad to skaidri parāda video) un atbalstīt pārspēli (kad tāda ir faktiski neiespējama) atkal ir tikai dabiski. Saukt viņu par veci ir stulbi, jo neko veča cienīgu viņš nav izdarījis, bet gan rīkojies tā, kā to darītu 90% cilvēku - saprātīgi (atnesis uzvaru, neko nesakot tiesnesim par roku, atzinies par neapgāžamu faktu un piekritis pārspēlei, kad tā droši nenotiks). Īsts vecis būtu pasmējies par savu tizlo golu un licis to neieskaitīt spēles laikā, bet ko gan mazgadīgā SC auditorija par to saprot.
Pasaulē tikai 10 % veču, interesanti, interesanti...
, 2009-11-23 15:53, pirms 14 gadiem
Pārāk daudz pārcilāta tēma lai vēl būtu kaut nedaudz interesanti lasīt
, 2009-12-07 19:30, pirms 14 gadiem
anrii-vecis ar riekstiem iiri-miizeli un dirseji
Džons Terijs 
Foto: AFP/Scanpix
19

Terijs beidz karjeru Anglijas izlasē

Ilggadējais Anglijas futbola valstsvienības kapteinis Džons Terijs paziņojis, ka 31 gada vecumā nolēmis koncentrēties klubu karjerai ar Londonas "Chelsea" vienību un karjeru izlasē pēc deviņiem gadiem beidz.
Francs Bekenbauers 
Foto: AP/Scanpix
22

FIFA plāno mainīt futbola noteikumu nianses

Starptautiskā Futbola federāciju Asociācija (FIFA) plāno veikt zināmas izmaiņas futbola noteikumu niansēs, īpaši par aizmugures stāvokļa fiksēšanu un sarkano kartīšu piešķiršanu par pārkāpumiem soda laukumā.
Nikolā Anelkā
Foto: AFP/Scanpix
31

Anelkā diskvalificē uz 18 spēlēm, Evrā - uz piecām

Šodien Francijas Futbola federācija lēma par to, cik bargi sodīt Pasaules kausa izcīņas antivaroņus. Visbargākais sods, protams, tika Nikolā Anelkā, kurš ir diskvalificēts uz 18 mačiem, savukārt kapteinim Patrisam Evrā būs jāizlaiž piecas spēles.