Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Francijas Futbola federācija: "FIFA lēmums ir galīgs"

Francijas Futbola federācija: "FIFA lēmums ir galīgs"
Raimons Domeneks un Viljams Galass
Foto: AP/Scanpix

Francijas Futbola federācija (FFF) noraidījusi pēdējo iespēju, ka varētu tikt aizvadīta pārspēle. Kaut arī izlases kapteinis Tjerī Anrī sacīja, ka pārspēle būtu godīgākais variants, FFF paziņoja, ka FIFA lēmums ir galīgs.

Jau ziņojām, ka skandalozās spēles galvenais vaininieks Tjerī Anrī publiskā paziņojumā izteicās, ka pārspēlēt maču būtu visgodīgāk. Šis paziņojums atjaunoja īros kaut minimālu cerību uz pārspēli. Gan Īrijas Futbola asociācija (FAI), gan izlases kapteinis Robijs Kīns izteica pieļāvumu, ka FFF jāakceptē abu komandu kapteiņu vēlmes. Tomēr FFF oficālā paziņojumā noraidīja jebkādu iespējamību uz pārspēli.

"FIFA lēmums ir galīgs, un tas būtu jārespektē no abu (gan franču, gan īru) federāciju puses. FFF saprot īru spēlētāju, vadības un līdzjutēju sarūgtinājumu un niknumu. Federācijai nekad nav ienācis prātā noliegt tiesneša kļūdu, kas ļāva Francijai izlīdzināt rezultātu. Spēļu laikā lēmumus pieņem galvenais tiesnesis, un šie lēmumi ir galīgi. Tādēļ spēles galaiznākums nevar tikt mainīts un spēle nevar tikt pārspēlēta," teikts Francijas Futbola federācijas paziņojumā.

Jau ziņojām, ka skandalozais kādreizējais Īrijas izlases un Mančestras "United" pussargs Rojs Kīns kritizēja īrus par pašu kļūdām. Tāpat pašreizējais "Ipswich town" galvenais treneris apelēja pie FAI godaprāta, jo kvalifikācijas cikla laikā īri paši nokļuva ļoti līdzīgā situācijā, kad tiesneša rupja kļūda sekmēja Īrijas izlases uzvaru pār Gruziju. Īrijas izlase savā laukumā atradās iedzinēju lomā ar 0:1, taču 71.minūtē galvenais tiesnesis piešķīra ārkārtīgi dīvainu 11m soda sitienu uz gruzīnu vārtiem. To realizēja Robijs Kīns, kurš jau pēc piecām minūtēm guva arī uzvaras vārtus.

"Spēlē pret Gruziju Īrija ieguva iespēju izpildīt pendeli. Tas bija viens no briesmīgākajiem lēmumiem, kādu esmu redzējis. Tas pilnībā mainīja spēles gaitu. Es neatceros, ka FAI pēc mača būtu teikusi, ka spēle būtu jāpārspēlē," sacīja Rojs Kīns.

Pendele uz Gruzijas vārtiem

Izmantotie resursi:
skysports.com


, 2009-11-20 23:12, pirms 14 gadiem
Negribās jau kritizēt tiesnesi, bet noskatoties video spēlē starp Īriju un Gruziju, tas ir vienkāši piz...s! Neparko iedeva pendeli. Laikam tik tiešām ir beidzot jāievieš futbolā videoatkārtojumi, jo vienkāši vai nu tiesneši neredz, vai negrib redzēt. Atceros arī pasaules čempī spēli starp Itāļiem un Austrāliju, kad tas "mudaks" iedeva pendeli neparko uz Austrālijas vārtiem pēdējās minūtēs. Beigās tie stulbie "makaroņiki" pendelēs uzvarēja Franciju. Spriediet paši cik tad godīgs ir tas futbols.
, 2009-11-20 23:19, pirms 14 gadiem
conti rakstīja: Negribās jau kritizēt tiesnesi, bet noskatoties video spēlē starp Īriju un Gruziju, tas ir vienkāši piz...s! Neparko iedeva pendeli. Laikam tik tiešām ir beidzot jāievieš futbolā videoatkārtojumi, jo vienkāši vai nu tiesneši neredz, vai negrib redzēt. Atceros arī pasaules čempī spēli starp Itāļiem un Austrāliju, kad tas "mudaks" iedeva pendeli neparko uz Austrālijas vārtiem pēdējās minūtēs. Beigās tie stulbie "makaroņiki" pendelēs uzvarēja Franciju. Spriediet paši cik tad godīgs ir tas futbols.
man liekas EURO 2008 Itālija - Rumānija uz rumāņiem iedeva pendeli arī ne par ko
, 2009-11-20 23:32, pirms 14 gadiem
Spele pret griekiju ari mums.
, 2009-11-20 23:38, pirms 14 gadiem
nu pec cita vidjika/rakursa saskere tomer bija ar plecu.. tiesnesis to ieraudzina bish savaadaak.. youtube.com: YouTube
- World Cup Qualifying -- Ireland...
, 2009-11-20 23:41, pirms 14 gadiem
Tiesnesim seit likas, ka spele ar roku bija-gruzinja futbolista kustiba ari bija tada maniga, plus vel iru speletajs pacela roku un tiesnesis guva apstiprinajumu, ka ne vinjam vienigajam ta licies.

Jasaka gan, ka Francijas Irijas spele visa Irijas komanda pacela rokas, ka Anri spelejis ar rocinju, bet tiesnesim bija pilniigs po...
, 2009-11-20 23:47, pirms 14 gadiem
pec druvis video noskatisanas, japiekrit, ka bija spele tur drizak ar roku nekaa ar plecu, plus vel ta rocinja nestaveja miera bet pavirzijas bumbas virzienaaa...nu gluzhi instinktiivi, taapat kaa Anri

Ta ka tiesnesis te ar vanaga aci un nav ko piesieties, gruzins pats bija vainiigs
, 2009-11-21 00:00, pirms 14 gadiem
Bez komentāriem!!! PSC.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-21 01:13, pirms 14 gadiem
Adalberto, paskaties veerigaak- bumba gruziinam atsitas pret plecu. Rokas kustiiba bija un tas ari lika tiesnesim piespriest pendeli.

Tachu nevar vinju smagi nosodiit shajaa situaacija. Aciis nav iebuuveeta videokamera ar slowmotion iespeeju. Buutu iespeeja tiesnesim veesaa mieraa apskatiities video, nebuutu pieneemis nepareizu leemumu
, 2009-11-21 07:45, pirms 14 gadiem
var labi redzeet, ka no shitiem komenteetaajiem neviens nekad normaalu futeni nav tiesaajis speeles laikaa viss notiek tik aatri, ka nemaz tik viegli pamaniit taas speeles ar roku, utt. nav.

Man patiik FIFA biidiitaa ideja kas jau ir ieviesta jaunieshu chempjos par papildus tiesneshiem aiz vaartiem, kas speciaali skataas notikumus soda laukumaa.

video atkaarojumiem lai arii ir plusi, tomeer noteikti ir arii miinusi - pirmkaart jau speele jaaptur katru reizi kad pieprasa atkaartojumu. Tas noziimeetu ka speele aptuvenu 2h vietaa ietu vismaz 3h un skatiitaajiem buutu diezgan garlaiciigi kameer tiesneshi peeta video. Otrkaart pazustu cilveeciskais faktors - lai kaa visi cepaas, tomeer man liekas ka tieshi shaadas tiesneshu kljuudas liek vairaak cilveekiem skatiities un paarspriest futbolu, nevis skaisti iesisti goli
, 2009-11-21 08:59, pirms 14 gadiem
nu jau tieshaam pietiek.. nevajag jau katru dienu likt 5 zinjas par sho teemu.. ir skaidrs, ka FIFA neko nemainiis, jo grib redzeet kaadu konkreetu komanu chempii..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-21 09:19, pirms 14 gadiem
Adalberto rakstīja: Ta ka tiesnesis te ar vanaga aci un nav ko piesieties, gruzins pats bija vainiigs
Kāda tev vanaga acs? Pirmkārt, tur nebija spēle ar roku. Otrkārt, tur bija aizmugure, kas ir jāfiksē pirmā pat, ja saskata spēli ar roku.
, 2009-11-21 09:34, pirms 14 gadiem
nu tad lai uztaisa it ka draudzibas speli. un ja uzvares Irija, Francija tacu var atteikties no dalibas. gan FIFA lemums netiks skarts par oficialo parspeli, gan abas komandas bus apmierinati
, 2009-11-21 09:37, pirms 14 gadiem
man respekts pret Kiinu ir tikai pieaudzis...nevisi shitaa uzdroshinaatos pateikt...
bet shiis visas speeles liek nopietni padomaat lai ieviestu video un momentus vareetu tiesnesis nostiiies atkaartoti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-21 09:51, pirms 14 gadiem
Par godīgumu runājot ,tad jau arī Krievijai par savu sekmīgo spēli Eiropas čempī jāpateicas Spāņu tiesnesim kuram pateicoties viņi vispār tika uz čempi,jp spēlē Krievija Anglija par Rūnija pārkāpumu kurš bija nepilnus divus metrus no soda laukuma tika piešķirta pendele,kas salauza spēles gaitu.
, 2009-11-21 10:02, pirms 14 gadiem
ārprāts,kas par pendeli!!! un mēs vēl sūdzējāmies par grieķijas spēli...
, 2009-11-21 10:19, pirms 14 gadiem
uzskatu, ka šitik muļķīgas pendeles labāk nedot, pat ja tev likās, ka tur kaut kas bija. Domāju, ka īri tribīnēs nebūt nebūu neapmierinātībā svilpuši, jo tur reāli nekā nebija. Arī Robijs Kīns būtu klusējis...
, 2009-11-21 10:45, pirms 14 gadiem
am a par ko tur iedeva pendeli? noskatijos 4x video, bet tā arī nesapratu??
, 2009-11-21 10:48, pirms 14 gadiem
ja apzināti rok nost komandas tad ir uz ātrāko jāievieš videoatkārtojumi. cik tad var atļaut ņirgāties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-21 11:55, pirms 14 gadiem
anrii nav galvenais vaininieks kaa rakstits ievadaa, tas bija tiesnesis!!!! Vinjam vajadzeeetu muuzha diskaabeli!!!!!
, 2009-11-21 13:49, pirms 14 gadiem
Žēl, ka tāda komanda kā Francija nespēj uzvarēt godīgā veidā !
Džons Terijs 
Foto: AFP/Scanpix
19

Terijs beidz karjeru Anglijas izlasē

Ilggadējais Anglijas futbola valstsvienības kapteinis Džons Terijs paziņojis, ka 31 gada vecumā nolēmis koncentrēties klubu karjerai ar Londonas "Chelsea" vienību un karjeru izlasē pēc deviņiem gadiem beidz.
Francs Bekenbauers 
Foto: AP/Scanpix
22

FIFA plāno mainīt futbola noteikumu nianses

Starptautiskā Futbola federāciju Asociācija (FIFA) plāno veikt zināmas izmaiņas futbola noteikumu niansēs, īpaši par aizmugures stāvokļa fiksēšanu un sarkano kartīšu piešķiršanu par pārkāpumiem soda laukumā.
Nikolā Anelkā
Foto: AFP/Scanpix
31

Anelkā diskvalificē uz 18 spēlēm, Evrā - uz piecām

Šodien Francijas Futbola federācija lēma par to, cik bargi sodīt Pasaules kausa izcīņas antivaroņus. Visbargākais sods, protams, tika Nikolā Anelkā, kurš ir diskvalificēts uz 18 mačiem, savukārt kapteinim Patrisam Evrā būs jāizlaiž piecas spēles.