Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Anrī: "Jūtos neērti, visgodīgāk būtu pārspēlēt spēli"

Anrī: "Jūtos neērti, visgodīgāk būtu pārspēlēt spēli"
Tjerī Anrī
Foto: Sipa/Scanpix

Francijas izlases kapteinis Tjerī Anrī publiskā paziņojumā izteicies, ka visgodīgāk būtu pārspēlēt Francijas un Īrijas izlašu spēli. Tāpat Anrī aizstāvēt metās viņa bijušais treneris Arsēns Vengers un pašreizējais - Hoseps Gvardiola.

Pēc FIFA lēmuma noraidīt Īrijas Futbola asociācijas lūgumu izspēlēt pārspēli Tjerī Anrī nosūtīja publisku paziņojumu britu medijiem, kurā atzina, ka, viņaprāt, visgodīgāk būtu pārspēlēt Francijas un Īrijas izlašu maču: "Esmu to jau teicis un pateikšu vēlreiz - jā, es nospēlēju ar roku. Es neesmu krāpnieks un tāds nekad neesmu bijis. Tā bija instinktīva kustība uz bumbu, kas pārpildītajā soda laukumā tuvojās lielā ātrumā. Futbolistiem nav tādas iespējas kā televīzijā palēnināt attēlu 100 reizes, lai varētu izdarīt pareizu lēmumu. Cilvēki skatās video ar palēninātu attēlu, taču ne tādu, ar kuru spēles laikā saskaros es vai citi futbolisti. Ja cilvēki paskatītos epizodi pilnā ātrumā, redzētu, ka tā bija instinktīva reakcija. Darīt ko citu bija neiespējami. Nekad neesmu noliedzis, ka nospēlēju ar roku. To pēc spēles pateicu gan īru spēlētājiem, gan tiesnesim, gan medijiem. Protams, jūtos neērti par veidu, kādā uzvarējām, un dziļi atvainojos īriem, kas noteikti bija pelnījuši atrasties Dienvidāfrikā. Protams, taisnīgākais risinājums būtu pārspēle, taču tas nav manā varā. "

"Īrijas izlases spēlētāju vārdā vēlos pateikties Tjerī Anrī par izdarīto paziņojumu par to, ka, viņaprāt, pārspēlēt spēli būtu visgodīgāk. Izdarīt šādu paziņojumu kā Francijas izlases kapteinim tas prasīja lielu drosmi un godu, un mēs visi to atzīstam. Kā Īrijas izlases kapteinis es būtu ļoti priecīgs,ja notiktu pārspēle, kurā godīgā ceļā tiktu noskaidrota izlase, kas kvalificēsies finālturnīram. Man atliek tikai cerēt, ka Francijas Futbola federācija pieņems abu izlašu kapteiņu vēlmes," sacīja Īrijas izlases kapteinis Robijs Kīns.

"Tiesnesis nevarēja redzēt Anrī spēli ar roku. Tiesnesis aizvadīja fantastisku spēli, viņa sniegums bija lielisks. Taču šis gadījums noved pie tehnoloģiju jautājuma. Kamēr FIFA nepārdomās, nekas lietas labā nav darāms. Nav grūti paprasīt ikvienam spēlētājam un trenerim viņu domas. Atbilde būs, ka tehnoloģijas var spēlēt būtisku lomu un atvieglot tiesnešu darbu," teica "Manchester United" galvenais treneris Alekss Fergusons.

"Futbolā un sportā ir daudz varoņu, kas krāpušies desmitreiz vairāk nekā Tjerī. Manuprāt, īstie krāpnieki ir tie, kas uzpērk tiesnešus, un tie, kas lieto dopingu. Tjerī Anrī pēdējos desmit gadus bijis godīgs, tāpēc tas, kā viņam tagad tiek uzbrukts, nav pareizi. Tjerī Anrī šajā situācijā ir liels zaudētājs. Ja viņš atzītos tiesnesim, puse Francijas viņu nosodītu," savu bijušo spēlētāju aizstāvēja Londonas "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers. Tāpat franču speciālists izteicās, ka, viņaprāt, vajadzēja nozīmēt pārspēli. "Šajā situācijā pār spēlētāju ir milzīgs spiediens. Kādam ir jāaizstāv Tjerī. Neatstājiet viņu vienu pret visu pasauli! Viņš Anglijā spēlēja desmit gadus un vienmēr bijis godīgs. Viņš publiski atzina: "Es pieļāvu kļūdu, es nospēlēju ar roku." Tas ir godīgi"

"Es uzskatu, ka spēle ar roku bija instinktīva. Esmu pārliecināts, ka tiesnesis neredzēja pārkāpumu. Titi [Anrī] nav lepns ar paveikto. Taču viņš to nedarīja tīšām," sacīja Anrī pārstāvētā kluba "Barcelona" galvenais treneris Hoseps Gvardiola

Francijas Futbola federācija par iekļūšanu Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā ar visai prāvām summām prēmēs gan trenerus, gan spēlētājus, gan arī personālu. Protams, visiem netiks piešķirta vienāda naudas summa. Kā ziņo laikraksts "France Football", piemēram, galvenā trenera Raimona Domeneka maciņu papildinās 862 tūkstoši eiro..

Izmantotie resursi:
lequipe.fr
goal.com
skysports.com


, 2009-11-20 18:36, pirms 14 gadiem
Vismaz viens cilvēks atzīst to
, 2009-11-20 18:39, pirms 14 gadiem
Nu pareizi - ar vēsu prātu tagad padomājis. Vispār tā ir necieņa pret skatītājiem/līdzjutējiem, jo skatītājs daudz vairāk grib redzēt, kā "mazie" cīnās, nevis kārtējo organizēto "lielo" uzvaru.

Un vispār - šito tak viņam mūžam acīs bāzīs...
, 2009-11-20 18:41, pirms 14 gadiem
Vislielākais respect Tjerī!!
, 2009-11-20 18:41, pirms 14 gadiem
prieks, ka vins atziist to, ko izdariija! zeel iiru..
, 2009-11-20 18:42, pirms 14 gadiem
visu cieņu Anrī
, 2009-11-20 18:42, pirms 14 gadiem
Viņam jau nav viegli tagad visi dusmojas uz viņu ka nospēlēja ar roku un vārtus ieskaitija viņa vietās es arī labrāt bez protestēšanas gribētu pārspēli
, 2009-11-20 18:47, pirms 14 gadiem
Ja nu cēli no tavas puses
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: viedoklis
, 2009-11-20 18:52, pirms 14 gadiem
viedoklis rakstīja: Drusku tā kā par vēlu-kad iedevi sev labu piespēli ar roku-un tad kad vārtus iesita-dziedāji citu dziesmu...
interesanti ko tu buutu dariijis ja saada speelee sitaa nospeeleetu... kkaa neticaas ka ietu suudzeeties tiesnesiem par to ka vinji nepamaniija to ka tu ar roku nospeeleeji....
Apsveicami no anri... Maradonam lai atzitos par savu roku vaadzeeja vairaak kaa 20 gadus...
, 2009-11-20 18:57, pirms 14 gadiem
Praktiski visi futbola spečuki ir vienisprātis, ja Anrī būtu uzreiz pēc gola piegajis pie tiesneša un pateicis to, ko tagad- golu visticamak neieskaitītu, spēle turpinātos, bet Anrī būtu ieguvis daudz lielāku respect par absolūtu fair play rīcību.
Tagad var runāt, ko grib- ja pārspēles nebūs, tas viss ir blefs un vicināšanās ar izkapti pa ūdeni.
, 2009-11-20 18:59, pirms 14 gadiem
Tāpat, ja spēlētu pārspēli, skaidrs, ka uzvarētu Francija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-20 19:04, pirms 14 gadiem
nātre rakstīja: Nu pareizi - ar vēsu prātu tagad padomājis. Vispār tā ir necieņa pret skatītājiem/līdzjutējiem, jo skatītājs daudz vairāk grib redzēt, kā "mazie" cīnās, nevis kārtējo organizēto "lielo" uzvaru.

Un vispār - šito tak viņam mūžam acīs bāzīs...
Kādu vēl organizēto uzvaru? Kurš no FIFA darboņiem noorganizēja, ka Anrī nospēlēs ar roku?
Biju par īriem, bet spēle nav jāpārspēlē. Tas radītu tādu precedentu, ka pārspēles varēs prasīt jebkurš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-20 19:07, pirms 14 gadiem
Respect Anrii par shaadu pazinjojumu.

Shaubos, vai no tuukstosha profesionaalu futbolistu atrastos viens , kas shajaa situacijaa ietu pie tiesnesha un teiktu: "Golu neskaiti, dod nan kartinju vietaa!!"

Ja neviens no tiesneshiem to skaidri neredzeeja, bet visi irri noraadiija uz speeli ar roku, gudra nestandarta riiciiba no galvenaaa puses buutu uzprasiit pasham Tjerii.

FIFA gan peec shii gadiijuma vajadzeetu prasties un atziit , ka video atkartojuma izmantoshana tiesaashanaa ir absoluuti nepiecieshama.
Slēpts komentārs: Gunner
, 2009-11-20 19:14, pirms 14 gadiem
nu pajoliņš... tagad kad skaidrs ka nebūs pārspēle viņš, tas slimais olgalvis apgalvo ka godīgāk būtu pārspēlēt.. da pašol viņš na@@j... nekad viņš nav paticis.. tagad vēljovairāk gribētu vinja pakausī ietriekt divsimtnieci naglu.....
, 2009-11-20 19:14, pirms 14 gadiem
labu naudu vareeja ar shito pazinojumu izcelt. dazhi bukmeikeri piedavaaja koeficientu 33.00 : 1, ka Anri atvainosies Īru tauta
, 2009-11-20 19:17, pirms 14 gadiem
kaa jau es teicu, tad Anri, protams, atzina ka speeleejis ar roku. Visu cienu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-20 19:24, pirms 14 gadiem
ansiso rakstīja: kaa jau es teicu, tad Anri, protams, atzina ka speeleejis ar roku. Visu cienu
Kad tad Tu to paspēji pateikt? Pats Anrī jau uzreiz pēc spēles atzinās, ka nospēlējis netīšī ar roku.
, 2009-11-20 19:29, pirms 14 gadiem
lūk pierādijums,es nemaz nešaubijos ka Henry visu atzīs,viņs ir goda vīrs...
, 2009-11-20 19:34, pirms 14 gadiem
refresh rakstīja: lūk pierādijums,es nemaz nešaubijos ka Hnery visu atzīs,viņs ir goda vīrs...
Protams, ka ir goda vīrs, bet pats galvenais, ka nav un nekad nav bijis idiots, lai noliegtu to, ko nepārprotami redzēja visa pasaule. Pat Maradona (kura inteliģences līmenis ir stipri zem Anrī) savulaik atzina, ka PČ vārtus guvis ar roku, tiesa, mēģināja visu novelt uz Dievu un tā roku.
, 2009-11-20 19:36, pirms 14 gadiem
da_neshau rakstīja: nu pajoliņš... tagad kad skaidrs ka nebūs pārspēle viņš, tas slimais olgalvis apgalvo ka godīgāk būtu pārspēlēt.. da pašol viņš na@@j... nekad viņš nav paticis.. tagad vēljovairāk gribētu vinja pakausī ietriekt divsimtnieci naglu.....
Nav ko teikt, paklusē!Naglas dzinējs lielais.Skaties ka pa tādiem vārdiem tev pakaļā, ko neiedzen.
, 2009-11-20 19:38, pirms 14 gadiem
Anrī!
Vajadzēja domāt tad kad apzināti bumbai neļāvi šķērsot gala līniju,to apturot ar roku,un piespēlējot art roku sev pa sitienam!

Lētticīgie,kādu vēl cieņu Anrī.Viņš tikais sevi cenšas spodrināt!(Saprotot ka s**** savārījis)!
, 2009-11-20 19:39, pirms 14 gadiem
Arsens gudrs menedzers, bet ta ka taads mazs beerns izsakaas ,, Anri atzinaas., ko tad vinam vajadzeeja melot kad visai pasaulei vinam nebija variantu tapeec arii atzinaas, visi to redzeeja, un par to godiigumu runaajos savulaik vinam arii patika krist pie mazaakaas sadursmes ar labiem un aatriem aizsargiem, ir pat dabuujis kartiites par simuleeshanu taa ka tik godiigs vinsh nemaz nav, tas musu Tjerii....
, 2009-11-20 19:43, pirms 14 gadiem
"Nekad neesmu noliedzis, ka nospēlēju ar roku. To pēc spēles pateicu tiesnesim"

Ko tas dod??? Ja reiz tik ļoti godīgs sajuties, kāpēc nepateica tiesnesim pirms viņš bija atsācis spēli???
Esmu redzējis, ka futbola komanda, saprotot negodīgumu, aiziet un speciāli iesit bumbu savos vārtos. Vai Anrī ko tādu darīja???
Nav nekāda attaisnojuma šim futbolistam. Klaji neētiska rīcība. Un neattaisno viņu fakts, ka tas bija savas valsts interesēs.
, 2009-11-20 19:53, pirms 14 gadiem
Beidzot jāievieš tas nolādētais video atkārtojums!!!!!!!
, 2009-11-20 19:57, pirms 14 gadiem
Ocho cincho rakstīja: Beidzot jāievieš tas nolādētais video atkārtojums!!!!!!!
Protams! Tikai FIFA pret to pretojas kā traki.
Es arī nesaprotu, kur ir problēma šāda līmeņa mačos paralēli galvenajam tiesnesim ieviest video tiesnesi, kurš, nepārtraucot spēli, visu vērotu ekrānos un čukstētu galvenajam tiesnesim austiņās visu notiekošo. Vai arī skaļi pa mikrofonu, lai visi dzird.
, 2009-11-20 19:58, pirms 14 gadiem
skatos te daudz Iirijas fanu(tas ir Iirijas latvieshu laikam). tad tagad atradaat vienu uz kaa izgaazt zhulti. nu aiziet, aiziet, laikam shkrobe, ka vinsh juusu visu atbalstiitajaam komandaam savaa laikaa ir beeris golus iekshaa peec patikas.
1. peec speeles vinsh piegaaja pie visiem iiriem un atvainojaas
2. ne jau vinsh pieljaava, ka gols jaaieskaita, bet tiesnesis, kas to neredzeeja/negribeeja redzeet- vienalga
3. tagad publiski atziist, ka jaabuut paarspeelei.
4. nu nosauciet paaris, labi VIENU ceelo futbolistu, kursh savas valsts, vai kluba(es nedomaaju virsliigas vai Iirijas 3 liigas ) labaa iesistu golu atziis par neiskaitaamu- it iipashi shaadas likmes machaa. VIENU!!!!
5. un tagad pasakiet cik no jums dziedaatu taadu pashu dziesmu, ja maris Verpakovskis iesistu golu ar roku kvalifikaacijas speelee, kuraa izshiras braukt vai nebraukt Latvijai uz Dienvidaafriku?
, 2009-11-20 19:58, pirms 14 gadiem
Johaidi - ko tas Fergusons saprot no futbola - sportacentraa vesels bars pokemonu vairakas reizes noskatijas video un pateica ka tiesnesis kludijas (visticamak apzinati), jo visu redzeja perfekti. Ja jau vini teica ka bija jaredz, tad bija. un viss.
Artuuram.k. - Ja nav noslepums , tad moz nosauc augsta limena speli kur speletaji apzinati situshi savos vartos lai labotu savu vai komanda biedru negodigu ricibu??????
, 2009-11-20 20:03, pirms 14 gadiem
Onka rakstīja: Artuuram.k. - Ja nav noslepums , tad moz nosauc augsta limena speli kur speletaji apzinati situshi savos vartos lai labotu savu vai komanda biedru negodigu ricibu??????
Nezinu nevienu tādu augstākā līmeņa maču.
Runa ir par to, ka Anrī atvainošanās pēc mača, runas par pārspēlēm, utt., ir pupu mizas. Domāju, ka viņš lieliski zina, ka spēles rezultāts netiks mainīts.
Savu godīgumu viņš varēja parādīt un acumirklī kļūt "nemirstīgs" tikai vienā veidā. Uzreiz pēc gūtajiem vārtiem pieejot pie tiesneša un visu pasakot. Nevis pēc spēles.
, 2009-11-20 20:08, pirms 14 gadiem
artuurs.k. rakstīja: Savu godīgumu viņš varēja parādīt un acumirklī kļūt "nemirstīgs" tikai vienā veidā. Uzreiz pēc gūtajiem vārtiem pieejot pie tiesneša un visu pasakot. Nevis pēc spēles.
Haha. Tik naivs.
, 2009-11-20 20:09, pirms 14 gadiem
nezin kapec vins par parspeli neko neteica pirms FIFA pienema leemumu.. taa visa ir tada tuksa dirsana.. protams, ka vins negrib neko parspelet..
Džons Terijs 
Foto: AFP/Scanpix
19

Terijs beidz karjeru Anglijas izlasē

Ilggadējais Anglijas futbola valstsvienības kapteinis Džons Terijs paziņojis, ka 31 gada vecumā nolēmis koncentrēties klubu karjerai ar Londonas "Chelsea" vienību un karjeru izlasē pēc deviņiem gadiem beidz.
Francs Bekenbauers 
Foto: AP/Scanpix
22

FIFA plāno mainīt futbola noteikumu nianses

Starptautiskā Futbola federāciju Asociācija (FIFA) plāno veikt zināmas izmaiņas futbola noteikumu niansēs, īpaši par aizmugures stāvokļa fiksēšanu un sarkano kartīšu piešķiršanu par pārkāpumiem soda laukumā.
Nikolā Anelkā
Foto: AFP/Scanpix
31

Anelkā diskvalificē uz 18 spēlēm, Evrā - uz piecām

Šodien Francijas Futbola federācija lēma par to, cik bargi sodīt Pasaules kausa izcīņas antivaroņus. Visbargākais sods, protams, tika Nikolā Anelkā, kurš ir diskvalificēts uz 18 mačiem, savukārt kapteinim Patrisam Evrā būs jāizlaiž piecas spēles.