Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Francija centīsies noturēt pārsvaru pret Īriju

Francija centīsies noturēt pārsvaru pret Īriju
Šovakar daudz kas būs atkarīgs no Ugo Lorisa snieguma
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Francijas galvaspilsētā Parīzē Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra izšķirošajā spēlē savā starpā tiksies Francijas un Īrijas futbolisti. Pirmā spēle noslēdzās ar minimālu Francijas uzvaru (1:0). Mača sākums plkst. 22:00.

Francija ar vienu kāju jau Dienvidāfrikā

Pirmajā spēlē ļoti svarīgu uzvaru ar 1:0 guva Francijas izlase. Lai arī ar lielu veiksmes devu, francūžiem izdevās izbraukumā gūt tik kārotos vārtus, un tagad Īrijas izlasi sagaida ļoti smags uzdevums. Lai iekļūtu finālturnīrā, itālieša Džovanni Trapatoni vadītajai Īrijas izlasei šovakar nedaudz vairāk kā 80 tūkstošu vietu ietilpīgajā "Stade de France" stadionā derēs tikai uzvara (ja pamatlaiks noslēgsies 1:0 īru labā, būs nepieciešams papildlaiks). Meistarībā spēcīgāku komandu izbraukumā uzvarēt allaž bijis grūti. Taču Īrija Parīzē nebūt nebūs viena - tiek prognozēts, ka uz Franciju atbalstīt izlasi dosies līdz pat 25 tūkstošiem fanu. Salīdzinājumam - Dublinas arēnā bija tikai aptuveni seši tūkstoši francūžu.

Francijai būtiskas sastāva problēmas

Pat kandidātu sarakstā Raimons Domeneks savainojumu dēļ neiekļāva trīs futbolistus, kas bija bieži viesi izlasē kvalifikācijas turnīra laikā - Franku Riberī, Gaelu Klišī un Džimiju Briānu ("Rennes" kluba uzbrucējs joprojām nav pilnībā atguvies no Francijas izlases treniņa laikā gūtā krustenisko saišu plīsuma). Sestdien pietaupīts tika balsta pussargs Žeremī Tulalāns. Domeneks cerēja, ka Tulalāns un Abū Diabī spēs būt pilnvērtīgi spēlētāji atbildes mačā. Tomēr abi futbolisti izlasi jau pametuši un atgriezās savos klubos. Bez pieciem nosauktajiem spēlētājiem šovakar laukumā neizies arī "Barcelona" aizsargs Eriks Abidāls, kurš sestdien gūtā augšstilba savainojuma dēļ nespēlēs aptuveni trīs nedēļas. Tikmēr īriem izmaiņas sastāvā kopš sestdienas nav - nav ne savainoto, ne diskvalificēto. Ja Īrijai pamatsastāvs acīmredzot mainīts netiks, mājiniekiem Abidālu starta vienpadsmitniekā nomainīs "Sevilla" aizsargs Žiljens Eskudē.

Īrija tic uzvarai

"Domāju, ka mēs varam uzvarēt - mums ir jātic, ka mēs to varam. Pēdējās dienās esmu teicis, ka ticība ir liels spēks, un, domāju, komanda tic, ka varam uzvarēt šo spēli," sacīja Īrijas izlases kapteinis Robijs Kīns. "Mēs uzvarēsim divu spēļu summā. Cerams, to izdarīsim jau pamatlaikā. Ja ne, tad sitīsim pēcspēles sitienus, un cerams, ka uzvarēsim tajos."

"Uzreiz pēc finālsvilpes mēs sākām koncentrēties nākamajai spēlei. Mēs zinām, ka esam tikai pusceļā. Grūtākā uzdevuma daļa vēl tikai sekos," uzskata Francijas izlases aizsargs Patriss Evrā. "Protams, notikt var jebkas. Pirmajā spēlē mēs savu darbu paveicām labi, un nepalaist vējā izdarīto ir tikai mūsu pašu ziņā. Mēs nespēlēsim uz rezulātu. Mēs gribas uzvarēt."

Iespējamie sākumsastāvi:

Francija: Loriss - Sanja, Galass, Eskudē, Evrā - A.Diarā, L.Diarā - Anelkā, Gorkufs, Anrī - Žinjaks
Īrija: Givens - O'Šei, Danns, Sentledžers, Kilbeins - Velans, Endrjūzs, Laurencs, Dafs - Kīns, Doils

Izmantotie resursi:
goal.com
fifa.com
lequipe.fr


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-18 09:02, pirms 15 gadiem
masalskis123 rakstīja: Nešaubos ka Fraņči tiks bet ceru līdz PK Domeneks atkāpsies!!
Zinot Domeneku, viņš neatkāpsies pat tad, ja izlase pamanīsies netikt uz DĀR.
, 2009-11-18 09:10, pirms 15 gadiem
pa europsortu rāda?
, 2009-11-18 09:14, pirms 15 gadiem
Neskatoties uz problēmām sastāvā un arī treneru korpusā, pasaules vicečempioniem ir jānotur pārsvars un jātiek uz PČ!
Par Franciju!!!
, 2009-11-18 09:22, pirms 15 gadiem
Kuru spēli rādīs pa eirosport?
, 2009-11-18 09:44, pirms 15 gadiem
Pa vācu eurosport rada UKR - GRE..
, 2009-11-18 11:39, pirms 15 gadiem
suvass rakstīja: Zinot Domeneku, viņš neatkāpsies pat tad, ja izlase pamanīsies netikt uz DĀR.
Ja Francija tomēr netiks, federācija beidzot varētu prasties un Domeneku atlaist.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-18 18:33, pirms 15 gadiem
Viva la France !
, 2009-11-18 19:38, pirms 15 gadiem
Sasperjods tos mellos gaiļus. Gallu zemē neviens vairs pūsli nemāk spārdīt
, 2009-11-18 20:16, pirms 15 gadiem
kur var redzēt? atdhe links nav īstais
, 2009-11-18 20:49, pirms 15 gadiem
Peec puslaika iiri vadiiibaa 1:0 :O
, 2009-11-18 21:32, pirms 15 gadiem
Kaads rezultaats? Es par Iiriem!!!!
Džons Terijs 
Foto: AFP/Scanpix
19

Terijs beidz karjeru Anglijas izlasē

Ilggadējais Anglijas futbola valstsvienības kapteinis Džons Terijs paziņojis, ka 31 gada vecumā nolēmis koncentrēties klubu karjerai ar Londonas "Chelsea" vienību un karjeru izlasē pēc deviņiem gadiem beidz.
Francs Bekenbauers 
Foto: AP/Scanpix
22

FIFA plāno mainīt futbola noteikumu nianses

Starptautiskā Futbola federāciju Asociācija (FIFA) plāno veikt zināmas izmaiņas futbola noteikumu niansēs, īpaši par aizmugures stāvokļa fiksēšanu un sarkano kartīšu piešķiršanu par pārkāpumiem soda laukumā.
Nikolā Anelkā
Foto: AFP/Scanpix
31

Anelkā diskvalificē uz 18 spēlēm, Evrā - uz piecām

Šodien Francijas Futbola federācija lēma par to, cik bargi sodīt Pasaules kausa izcīņas antivaroņus. Visbargākais sods, protams, tika Nikolā Anelkā, kurš ir diskvalificēts uz 18 mačiem, savukārt kapteinim Patrisam Evrā būs jāizlaiž piecas spēles.