Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Krievijas mediji sagroza Zahoviča teikto, kurinot intrigu

Andris Liepa
Andris Liepa

Krievijas mediji sagroza Zahoviča teikto, kurinot intrigu
Slovēņu futbolisti
Foto: AFP/Scanpix

Jau šajā sestdienā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra Eiropas zonā norisināsies pirmās četras „play-off” spēles. Krievijas futbola izlase Maskavā uzņems Slovēnijas valstsvienību. Krievijas mediji jau šobrīd pamatīgi kurina interesi, tai skaitā sagrozot slovēņu futbolistu teikto.

Pazīstamais krievu laikraksts „Sport-Express” sacēla lielu troksni, publicējot kādreiz slavenā slovēņu uzbrucēja Zlatko Zahoviča šādus skarbus izteicienus: „Krievijai nav cerību, uz DĀR brauksim mēs. Krievija vispār nav futbola valsts. Redzēju spēli Lužņikos starp „CSKA” un „Manchester United” – tur bija pustukšas tribīnes! Tātad futbols tur maz kam interesē. Maskava taču ir viena no lielākajām pasaules pilsētām. Un šādā pilsētā neatrodas pietiekams skaits cilvēku, kas vēlētos redzēt maču ar „Manchester United”? Labāk spēlējiet hokeju! Tas jums labi sanāk. Domāju, ka arī uz Slovēnijas spēli Maskavā sanāks maz skatītāju. Esmu drošs, ka jūs jau pie sevis esat nolēmuši – Slovēnija ir tikai formalitāte. Tā ka krievu spēlētāji atslābs, skatītāji neatnāks uz stadionu, bet mēs pa to laiku nodrošināsim sev vietu pasaules čempionātā. Mākslīgais segums mani nemulsina. No sala arī nebaidāmies. Mums jātiek uz Pasaules kausa izcīņu – un mēs arī tiksim. Tāpēc, ka mēs esam vairāk cienīgi tur spēlēt. Jums jaunie spēlētāji nespēlē, bet mums ir daudz jauno talantu, kas vēlas un var spēlēt labi futbolu. Mums jābūt DĀR – to līdzjutēju dēļ, kuri noteikti nekad nelaistu iespēju dzīvajā noskatīties maču ar „Manchester United” piedalīšanos.”

Tomēr drīz vien futbola portāls bobsoccer.ru publicēja šādus Zahoviča vārdus: „Vai jūs, lūdzu, varētu nodot saviem tautiešiem, ka mani izteikumi vienā no krievu izdevumiem ir nedaudz sagrozīti, pamainot akcentus? Jāatzīst, ka esmu norūpējies, ka tas izdevums lika uzsvaru uz sensāciju. Grieķijā tas pilnībā iespējams, bet no Krievijas ko tādu negaidīju... Ar manu interviju, uzskatu, notika pārpratums. Tāpēc ļoti lūdzu izlabot neprecizitātes, kas tur pieļautas. Man Krievijā ir daudz draugu – ļoti cienu krievus, un man ir svarīgs viņu viedoklis. Nevaru vien aizmirst, kā pēc Slovēnijas uzvaras pār Ukrainu [kura liedza ceļu uz finālturnīru Krievijai – aut.piez.] es maisiem saņēmu vēstules no krieviem ar pateicību. Toreiz saņēmu ne mazāk par diviem tūkstošiem vēstuļu! Neticēsiet, bet praktiski uz visām tām atbildēju, nosūtot atklātni ar autogrāfu. Ar dažiem no tiem cilvēkiem vēl šodien turpinu sarakstīties. Tad, lūk, ja vēlaties zināt, ar lielu cieņu attiecos pret jūsu futbolu! Kā varu noliegt, ka jums ir daudz lielisku spēlētāju, ka jums ir stipra līga, ja tas ir nenoliedzams fakts? Katru reizi, kad Krievija spēlē finālturnīros, esmu pats lielākais viņu skaistā futbola piekritējs! Diemžēl tajā minētajā intervijā tas viss netika atspoguļots, un sanāca tā, ka, redz, esmu teicis, ka jūsu izlase ir vāja, bet mūsu – spēcīga. Tāpat netika nopublicēts manis teiktais, ka Maskava ir skaista pilsēta.”

Lūk, šādi notiek Krievijā. Tiesa, pēc paša Zahoviča teiktā portālam bobsoccer.ru izskatās, ka „Sport-Express” mainījis tikai akcentus, varbūt šo to piepušķojis, bet pilnīgi izdomājumi gan tie nav, un Zahovičs patiešām cer, ka Slovēnijas izlase uzveiks Krieviju. Pirmā spēle Maskavā jau šajā sestdienā, bet atbildes mačs vēl pēc četrām dienām Slovēnijā.

Izmantotie resursi:
championat.ru

 +19 [+] [-]

, 2009-11-10 10:37, pirms 15 gadiem
Zahovičs pareizi vien saka - krieviem nav cerību, krieviem jāspēlē vien domino.

     [+] [-]

, 2009-11-10 10:39, pirms 15 gadiem
iistenibaa pa faniem esmu redzeejis ka Krievijaa ceļ lielus stadionus un tribiines vietejaa čempii atnaak tik maz skatitaaju protams uz CL atnaak daudz vairaak runaajot par Rubin! Tapat kaa Itaalijaa naak uz speleem maz skatitaaju bet Anglija,Spanijaa un Vacijaa naak praktiski pilnas tribines...

     [+] [-]

, 2009-11-10 10:40, pirms 15 gadiem
Da labi kkadi tur akcenti. Pareizi visu pateica

  -1 [+] [-]

, 2009-11-10 10:47, pirms 15 gadiem
Brīnums,ka vēl nenoliedz intervijas esamību. Ar šo "iedzelteno" sporta lapeli bieži ir tā,ka drukātās intervijas nemaz nav notikušas .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-10 10:59, pirms 15 gadiem
Labvēlis rakstīja: Brīnums,ka vēl nenoliedz intervijas esamību. Ar šo "iedzelteno" sporta lapeli bieži ir tā,ka drukātās intervijas nemaz nav notikušas .
Labāk paanalizē mūsu latvju lapeles...Professionālā ziņā tās atpaliek no krievu lapām!
To skins -neobjektīvs un ačgārns viedoklis! Teikšu otrādi krievi objektīvi spēcīgāki! Cerības 50-50!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-11-10 11:05, pirms 15 gadiem
prese ir prese, tā visur ir vienāda. meklē sensācijas un to dēļ darīs visu, pat ja tas nozīmē pilnībā izmainīt interviju kontekstus un pat teikto. lai nu kā, te ir lieki kaut ko komentēt, bet izskatās, ka tagad te daudzi uzdarbosies.
lai nu kā, protams tas viss ir ļoti nepareizi no sport-express puses, bet jāsaprot arī, ka ar to cīnīties nevar. tā ir cīņa par reitingiem.
un lieks ir autora komentārs - "Tā lūk notiek Krievijā", jo tā notiek visur. smieklīgi autoram, kurš publicē arī citu pasaules laikrakstu stulbības komentēt ko tādu.

     [+] [-]

, 2009-11-10 11:13, pirms 15 gadiem
Ja jau reiz "par lielu Latviju" nesanāk, lai iet šoreiz par lielām Slovēniju, Ukrainu, Bosniju-Hercogovinu un Īriju - kādai ir jāuzspīd, bet Ukrainai obligāti!!!

     [+] [-]

, 2009-11-10 11:21, pirms 15 gadiem
alexkli rakstīja: Labāk paanalizē mūsu latvju lapeles...Professionālā ziņā tās atpaliek no krievu lapām!
To skins -neobjektīvs un ačgārns viedoklis! Teikšu otrādi krievi objektīvi spēcīgāki! Cerības 50-50!
Skatoties, ko salīdzināt. Ir tiešām adekvāti (Vovas mīļākais vārds), bet pārsvarā - "vot my to da, a vy ...", tiesa, ja savējie zaudē, tad lielāka "samazgu" šalts pār zaudētājiem nāk tieši no "patriotiem"...

     [+] [-]

, 2009-11-10 11:21, pirms 15 gadiem
alexkli rakstīja: Labāk paanalizē mūsu latvju lapeles...Professionālā ziņā tās atpaliek no krievu lapām!
es nerunāju par profesionālo analīzes kvalitāti,bet par ziņu un interviju saturu. Kautkā neesmu piefiksējis,piemēram SA,interviju ar kādu NHL hokejistu,kura nemaz nav notikusi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-11-10 12:11, pirms 15 gadiem
kaut kā neesmu pārsteigts, ka tā noticis. mediji vispār diezgan "interesanti", neatkarīgi no ģeogrāfijas. it kā nevar pārmest - katrs daram savu darbu, bet nu nav korekti izraut kko no konteksta vai mainīt teiktā būtību, sagrozīt faktus.
man jau ar liekas, ka krievi ir spēcīgāki, bet īkšķus turēšu par slovēņiem

     [+] [-]

, 2009-11-10 13:25, pirms 15 gadiem
Zaharovic rakstīja: Jums jaunie spēlētāji nespēlē, bet mums ir daudz jauno talantu, kas vēlas un var spēlēt labi futbolu.
Kas tad bija jaunākā izlase Euro 2008?

     [+] [-]

, 2009-11-10 15:06, pirms 15 gadiem
Ta sagrozita intervija ir tiesi tas ko es ari domaju