Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Ļašenko bijis pārliecināts par uzvaru un uz Krivuņecu ļaunu prātu netur

Agris Suveizda

Ļašenko bijis pārliecināts par uzvaru un uz Krivuņecu ļaunu prātu netur
Vadims Ļašenko. Foto: Sanita Sparāne/LFF

Uz otro termiņu Latvijas Futbola federācijas prezidenta amatā pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš ar 82 balsīm pret 12 pārspēja Virslīgas priekšsēdētāju Maksimu Krivuņecu.

"Liels prieks par tik lielu uzticību no biedriem. Bija ļoti nopietns pretinieks ar daudzām idejām, bet biedri tik un tā Latvijas lielākās sporta organizācijas vadību uzticēja man un manai komandai. Tā ir privilēģija strādāt šādā amatā, un jūtu lielu uzticību gan no biedriem, gan arī pašvaldībām un valsts, gan arī no UEFA un FIFA. Esam caurspīdīga organizācija," pēc ievēlēšanas žurnālistiem sacīja Ļašenko.

Vēlēšanās uzvarēja ne vien Ļašenko, bet arī viņa komanda, kas tika pie visām deviņām vietām valdē, aiz borta atstājot visus trīs vēlēšanām izvirzītos Krivuņeca komandas kandidātus – vēl arī viceprezidenta kandidātu Edgaru Dupatu un valdes locekļa kandidātu Guntaru Indriksonu. "Par uzvaru biju pārliecināts, bet vienmēr, arī kad vēl biju futbolists, uztraukums ir tik un tā. Un biju pārliecināts arī par to, ka tie biedri, kuri atbalstīs mani, atbalstīs un ievēlēs arī pārējos manas komandas locekļus, jo izdarījām lielu darbu un satikāmies ar visiem biedriem reģionos."

Pieteikšanās procesā Ļašenko kandidatūru izvirzīja 85 no 99 biedriem, Krivuņeca – 12 biedri, kas nozīmē, ka vismaz septiņi biedri, kuri sākotnēji izvirzīja Ļašenko kandidatūru, beigās nobalsoja par Krivuņecu. "Tā ir demokrātija. Katram biedram ir izvēle, un kandidatūras parakstīšana vēl nenozīmē balsošanu kongresā. Tas ir normāli," uzskata Ļašenko.

Kongresa uzrunā pirms vēlēšanām Krivuņecs pārmeta pašreizējai valdei luksusa dzīvi, pārmērīgus līdzekļus tērējot ne pirmās prioritātes lietām. Ļašenko uzskata, ka šāda pretenzija nebija pamatota: "Protams, nav, bet saprotu, ka tā ir pirmsvēlēšanu uzruna, kurā vajag kaut kādā veidā kritizēt esošo valdi. Šīs negācijas un kritiku pilnībā saprotu, bet nevēlos iedziļināties – tai nav pamata. Man ar Maksimu ir un vienmēr bijis normāls kontakts, viņš ir Virslīgas vadītājs, Virslīga attīstās, un mums noteikti ir jāsadarbojas."

Valdes vēlēšanās uz deviņiem krēsliem kopumā bija tikai divpadsmit kandidātu, un plašu kandidātu loku būtiski ierobežo jaunie statūti, kas tika starptautisko organizāciju spiediena rezultātā tika grozīti iepriekšējā federācijas politisko juku laikā. "Visi atceraties, kāpēc un kādā veidā statūti toreiz tika mainīti. Otrkārt, šo jautājumu jau bijām vairākkārt skatījuši kongresa laikā, un biedri pieņēma lēmumu tomēr atstāt šādus statūtus," teica Ļašenko, kurš gan arī deva skaidru mājienu, ka pēc četriem gadiem statūtu vēlēšanu noteikumu sadaļa jau varētu būt cita. "Neskatoties uz to, šodien ar UEFA un FIFA pārstāvjiem un vairākiem biedriem jau runājām, ka taisīsim darba grupu, lai grozītu statūtus un dotu iespēju nākamajām vēlēšanām pieteikties vairāk kandidātu."

Ļašenko vēlreiz apliecināja, ka mērķis ir uzbūvēt septiņas piepūšamās halles: "Top jauna halle pie "Daugavas" stadiona, kas būs pabeigta jau vasarā. Ir parakstīts līgums ar Daugavpili, varbūt jau šajā gadā paspēsim realizēt projektu. Jauna halle top arī "Metta" organizācijai, kas arī parakstīja līgumu ar investīcijas kompāniju, - domāju, gada griezumā uzbūvēsim. Ir parakstīta vienošanās ar Ķekavas pašvaldību, projektu realizēsim gada laikā. Pārrunas notiek ar Mārupes pašvaldību un ar Tukumu."

  +2 [+] [-]

, 2024-04-26 20:09, pirms 2 nedēļām
Biedri bija labi iesmērēti, tāpēc varēja būt pārliecināts.

     [+] [-]

, 2024-04-27 08:56, pirms nedēļas
viena banda,vardsakot- vankas

     [+] [-]

, 2024-04-27 15:46, pirms nedēļas
Ļašenko dāsni "padalījās" ar balsotājiiem. Kā nekā no UEFA un FIFA Vadimam kabatā ienāk labs piķis