Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Krivuņecs: "Pašlaik manas idejas biedriem nav aktuālas, paskatīsimies pēc četriem gadiem"

Agris Suveizda

Krivuņecs: "Pašlaik manas idejas biedriem nav aktuālas, paskatīsimies pēc četriem gadiem"
Maksims Krivuņecs. Foto: Sanita Sparāne/LFF

Latvijas Futbola federācijas valdes vēlēšanās Vadima Ļašenko komanda sakāva Maksima Krivuņeca komandu, aizņemot visas deviņas vietas valdē. Aiz borta palika gan prezidenta kandidāts Maksims Krivuņecs, gan viceprezidenta kandidāts Edgars Dupats, gan arī valdes locekļa kandidāts Guntars Indriksons.

"Protams, ka ticēju uzvarai. Nekandidētu, ja tai neticētu," pēc pārliecinošā zaudējuma žurnālistiem sacīja Krivuņecs. "Tāds bija biedru balsojums, un viņi paši nolēma, cik balsu dot par Vadimu – vai viņiem patika programma, personība vai kas cits. Piedāvāju savas zināšanas, savu pieredzi, to novērtēja vairāk nekā 20%. Tas parāda, ka jāturpina strādāt. Nenožēloju kandidēšanu, tā bija ļoti vērtīga pieredze, ļoti izbaudīju procesu, varēju tikties ar biedriem un pats kļuvu labāks, pieredzējušāks kā funkcionārs. Nenožēloju nevienu brīdi."

"Man galvenais bija piedāvāt savu vīziju. Vairākas lietas, kas notiek, man nepatīk, un diezin vai tās mainīsies. Jātiekas ar biedriem, jāizglīto – pirmoreiz to pamēģinājām, piecu mēnešu laikā ieguldījām savu darbu, bet ir grūti uzreiz mainīt sistēmu, kas strādā jau vairākus gadus. Gribējām ar savu programmu mainīt vidi, bet biedri nolēma savu nākotni. Redzējām reālo bildi, ka pašlaik biedriem manas idejas nav aktuālas, bet paskatīsimies, kā būs pēc četriem gadiem. No biedru mazās aktivitātes kongresā var secināt, ka vai nu viņus šobrīd viss apmierina, vai arī viņi vienkārši ir pasīvi. Varbūt tiešām viss apmierina un ir padarīts labs darbs – par nekādu korupciju runāt nav nekāda pamata," teica Krivuņecs.

Par nākamajām vēlēšanām Krivuņecs skaidru atbildi vēl nesniedza, tomēr ir šķietami motivēts kandidāt atkal: "Pagaidām grūti domāt par nākotni, bet, jā, protams – tas ir ilgtermiņa ceļš. Tas ir tikai normāli, ka pareizajā virzienā virzāmies pakāpeniski. Un es tā turpināšu – vairāk runāšu ar biedriem, izglītošu, rādīšu, ko darām Virslīgā. Un varbūt, ka tad to novērtēs vairāk biedru, jo te ir cita situācija – puses biedru apgrozījums ir mazāks par 30 tūkstošiem, līdz ar to arī pavisam citas problēmas. Gribēju palīdzēt piedāvāt projektu attīstības programmu, kas palīdzētu mazajiem un vidējiem klubiem un ilgtermiņā tuvoties profesionāliem klubiem. Redzu, ka biedri joprojām nesaprot ārējos faktorus – piemēram, to, ka esam pilnībā atkarīgi no FIFA un UEFA finansējuma, bet šis finansējums var nebūt mūžīgs."

Sākotnēji uzsvēris, ka vēlas akcentēt savu programmu, nevis nomelnot konkurentus, kongresā Krivuņecs tomēr neslēpa kritiku pašreizējai valdei, pārmetot līdzekļu tērēšanu luksusa lietās. "Es neesmu Vadima pretinieks. Man vienkārši nepatīk, ka šodien mums ir citas prioritātes, nevis futbola vai klubu attīstība," sacīja Krivuņecs, kuru arī neapmierināja tas, ka esošajai valdei kongresā bija krietni vairāk iespēju sevi prezentēt par citiem kandidātiem.

Piesakoties vēlēšanām, Krivuņeca kandidatūru atbalstīja 12 biedri, bet par viņu šodien nobalsoja 21 – vismaz septiņi biedri, kuri sākotnēji parakstīja Ļašenko kandidatūras izvirzīšanu, beigās nobalsoja par Krivuņecu. Konkrētus klubus, kuri parakstīja viņa kandidatūru, Krivuņecs gan nevēlējās atklāt, jo nav lūdzis biedriem šādu atļauju: "Starp tiem bija gan Virslīgas klubi, gan labākās jaunatnes akadēmijas, un redzēju, ka tie pamatā ir cilvēki, kuriem svarīga ir vide, kuri ir modernāki un domā par nākotni, attīstību. Tie bija cilvēki ar augstāko izglītību, kuri saprot, par ko mēs runājam. Varbūt tā bija mana problēma, ka neatradu pareizos vārdus, bet tā bija tikai mana problēma. Cerēju, ka biedriem gribēsies atsvaidzināt valdi ar jaunām idejām, bet tā nu biedri nolēma. Tās bija aizklātas, anonīmas vēlēšanas – tā ir demokrātija, par to nav nekādu jautājumu."

  +1 [+] [-]

, 2024-04-26 20:26, pirms 2 nedēļām
Krivuņecs: pašlaik man trūkst naudas,lai nopirktu biedru balsis,paskatīsimies pēc četriem gadiem

  -2 [+] [-]

, 2024-04-26 21:55, pirms 2 nedēļām
Krivuņecam vispār pašam kādas jaunas idejas ir? Tās, kas aprakstītas šajā rakstā - neskaitās. Tur nekā jauna nav. Ja izdomās kāpēc kandidē, varbūt ievēlēs kādreiz.

     [+] [-]

, 2024-04-26 22:54, pirms 2 nedēļām
Skudriniekss rakstīja: Krivuņecam vispār pašam kādas jaunas idejas ir? Tās, kas aprakstītas šajā rakstā - neskaitās. Tur nekā jauna nav. Ja izdomās kāpēc kandidē, varbūt ievēlēs kādreiz.
Ideju ir daudz, es noklausījos vienu viņa interviju ļoti prātīgi viss bija nemātājās ne ar solījumiem, ne apvainojumiem. Viss konkrēti kam un kā pievērst uzmanību un tad sekojoša rīcība. Tur drīzāk cita problēma, baigais baroklis izveidojies ar 90+ darbiniekiem, kur pēc Krivuņeca tas tiktu piegriezts, tieši tik vienkārši. Organizētā noziedzība, līdzīgi kā politikā Vienotība un viss kas tagad nāk gaismā.

     [+] [-]

, 2024-04-26 23:30, pirms 2 nedēļām
sporta komentētājs rakstīja: Krivuņecs: pašlaik man trūkst naudas,lai nopirktu biedru balsis,paskatīsimies pēc četriem gadiem
precīzi!!! pagaidām mazo roķeļu sponsoru naudai kriviņecam nav, ko likt pretī. 4 gadu laikā jāsameklē savi sponsori