Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Laizānam 16. vieta 500 metros pasaules junioru čempionātā

Laizānam 16. vieta 500 metros pasaules junioru čempionātā
Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Polijas pilsētā Gdaņskā risinās pasaules junioru čempionāts šorttrekā. Latviju tajā pārstāv seši jaunie šorttrekisti, no kuriem līdz šim labāko rezultātu uzrādījis Linards Reinis Laizāns, 500 metru distancē izcīnot 16. vietu.

• Latviju pasaules junioru čempionātā pārstāv seši jaunie šorttrekisti, pa trim vīriešu un trim sieviešu konkurencē. Ceturtdien un piektdien risinājās priekšsacīkstes visās distancēs, kā arī ceturtdaļfināli stafetēs. Labāko sniegumu parādīja Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis, kuri sasniedza ceturtdaļfinālu 1500 metros, bet Laizāns sasniedza ceturtdaļfinālu arī 500 metru distancē.

Jauktajā stafetē Latvijas komanda sacensības noslēdza 14. vietā 16 komandu konkurencē, vīriešu stafetē par diviem pārkāpumiem sekoja dzeltenā kartīte un diskvalifikācija, kas nozīmēja pēdējo, 18. vietu. Arī sieviešu stafetē latvietes palika pēdējā, 12. vietā, veicot distanci teju par 18 sekundēm lēnāk nekā 11. vietā palikušās ukrainietes.

• Šodien sacensības sākās ar gandarījuma kārtām 1500 metru distancē sievietēm. Ance Grosberga savā slidojumā no sestās vietas pēdējos trijos apļos pakāpās uz ceturto vietu, bet atpalika no trešās vietas vairāk nekā četras sekundes, kas dotu vietu nākamajā kārtā. Tikmēr Kamila Salmiņa distanci savā slidojumā veica vairāk nekā septiņas sekundes lēnāk nekā Grosberga, nespējot pietuvoties tikšanai tālāk. 1500 metru sacensības Grosberga noslēdza 37. vietā, bet Salmiņai 43. vieta 49 dalībnieču konkurencē.

• Pēc tam 500 metru gandarījuma kārtā Grosberga palika bez rezultāta, jo otrajā aplī piedzīvoja kritienu un slidojumu neturpināja. Tikmēr Laura Petroviča savā slidojumā nespēja pacīnīties par vietu labāko trijniekā, bet jo īpaši par uzvaru, kas dotu vietu nākamajā kārtā. Tādējādi sacensības latvietes noslēdza attiecīgi 46. un 43. vietā 52 dalībnieču konkurencē.

Neveiksmīgi 1500 metru sacensību gandarījuma kārta izvērtās Laizānam un Šternmanim. Laizāns savā slidojumā nefinišēja, sacensības noslēdzot 54. vietā 65 dalībnieku konkurencē, bet Šternmanis saņēma sodu un ierindojās 59. vietā.

• Pēc neveiksmīgajām sacensībām Laizānam bija iespēja uzlabot situāciju, cīnoties par vietu 500 metru pusfinālā. Latvijas šorttrekistam vēl pirms starta palika par konkurentu mazāk, jo pāragru startu veica Japānas pārstāvis. Pēc starta Laizāns nespēj ieņemt labu pozīciju, atkrītot uz ceturto pozīciju. Pēdējos divos apļos viņam neizdevās tikt garām kādam no konkurentiem, Laizānam samierinoties ar ceturto vietu slidojumā. Ja būtu izdevies apsteigt ASV šorttrekistu Džastinu Liu, tas ļautu iekļūt pusfinālā, bet tagad sacensības sanāca noslēgt 16. vietā.

• Tikmēr Valters Kanbergs sacensības noslēdza pēc pirmās gandarījuma kārtas, kurā savā slidojumā finišēja trešais, kritienu piedzīvojot Beļģijas pārstāvim, bet Singapūras šorttrekistam saņemot sodu par pāragru startu. Sacensību noslēgumā viņam 40. vieta 69 dalībnieku konkurencē.


Uldis Šauers. Foto no personīgā arhīva.
1

Latvijas Slidošanas asociācija prezidenta pilnvaras uztic Šaueram

Trešdien, 15. maijā, norisinājās "Latvijas Slidošanas asociācijas" biedru sapulce, kurā uz nākamajiem četriem gadiem par tās prezidentu ievēlēts uzņēmējs un bijušais daiļslidotājs Uldis Šauers. Viceprezidenta pienākumus pildīs sporta jomas speciālists un uzņēmējs Aivars Zeltiņš.
Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.