Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Krūzbergam kritiens PČ šorttrekā ievadā, jaunie šorttrekisti nonāk gandarījuma kārtā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Krūzbergam kritiens PČ šorttrekā ievadā, jaunie šorttrekisti nonāk gandarījuma kārtā
Roberts Krūzbergs kritiena brīdī. Foto: AFP/Scanpix

Nīderlandes pilsētā Roterdamā sācies pasaules čempionāts šorttrekā. Latvijas vadošais šorttrekists sasniedza attiecīgi pusfinālu un ceturtdaļfinālu 1500 un 500 metru distancē, bet pēc kritiena 500 metros neizgāja uz starta 1000 metru priekšsacīkstēs.

• Latviju pasaules čempionātā pārstāv Roberts Krūzbergs, Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Pirmajā sacensību dienā notika priekšsacīkstes visās individuālajās distancēs, kurās piedalījās arī Latvijas šorttrekisti.

• Pirmais no latviešiem startēja Māris Jānis Šternmanis 1500 metru distances ceturtdaļfinālā. Latvietis slidojuma sākumā turējās grupas vidū, bet tad atkrita uz pēdējo, sesto pozīciju. Slidojuma noslēgumā sadursmē cieta trīs šorttrekisti, kas Šternmanim ļāva finišēt trešajā pozīcijā ar laiku 2:30.490 minūtes. Ar to bija par maz, lai uzreiz iekļūtu pusfinālā, bet vēl būs iespēja startēt gandarījuma sacensībās sestdien. Šternmanim nebija veiksmīgas sacensības 1000 metru distancē, savā slidojumā latvietim paliekot pēdējā pozīcijā ar laiku 1:30.407 minūtes. Tādējādi arī svētdien būs jāstartē gandarījuma sacensībās.

• Krietni labāk 1500 metru distancē veicās Robertam Krūzbergam, kurš distanci sāka no grupas beigām, bet 10. aplī pārņēma vadības grožus savās rokās, noturot pirmo pozīciju līdz finišam. Zīmīgi, ka viņš distanci veica lēnāk nekā Šternmanis (2:31.089 minūtes), bet pirmā vieta ļāva iekļūt sestdien paredzētajā pusfinālā.

• Pēc tam risinājās sacensība 500 metros, kurās Krūzbergs savā slidojumā ieņēma otro vietu ar laiku 41.347 sekundes, tiekot nākamajā kārtā. Tajā latvietis cīņā par otro pozīciju sadūrās ar Polijas pārstāvi Mihalu Ņievinski, abiem piedzīvojot kritienu. Polis saņēma sodu, bet latvieti iecēla ceturtdaļfinālā, kas arī paredzēts sestdien. Tiesa nav līdz galam skaidrs, vai Krūzbergs varēs turpināt sacensības, jo, visticamāk, piedzīvotā kritiena rezultātā viņš neizgāja uz starta 1000 metru distancē.

• 500 metru distances priekšsacīkstēs startēja arī Linards Reinis Laizāns, kurš pirmās kārtas slidojumā finišēja ceturtais, apsteidzot vien Indijas sportistu. Viņu no trešās vietas, kas būtu devusi vietu nākamajā kārtā šķīra 0.791 sekunde. Līdz ar to būs jāsacenšas gandarījuma sacensībās. Tas pats Laizānam būs jādara svētdien 1000 metru distancē. Viņš priekšsacīkšu slidojumā turējās trešajā vietā, bet pēdējos apļos nespēja konkurēt ar pārējiem, finiša līniju šķērsojot pēdējais ar laiku 1:28.107 minūtes.