Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Krūzbergs klūp pirms finiša un izcīna ceturto vietu EČ 1500 metros

Krūzbergs klūp pirms finiša un izcīna ceturto vietu EČ 1500 metros
Roberts Krūzbergs. Foto: AFP/Scanpix

Nieka sprīdis līdz godalgai Eiropas čempionātā šorttrekā pietrūka Latvijas pārstāvim Robertam Krūzbergam. Latvietis vispirms pārvarēja 1500 metru pusfinālu, bet finālā ierindojās ceturtajā vietā.

• Vakar Roberts Krūzbergs tika tālāk visās trijās distancēs, kamēr Reinis Bērziņš pēc sekmīgām sacensībām 1500 un 500 metros piedzīvoja kritienu 1000 metru distances pirmajā slidojumā. Neilgi pēc tam noskaidrojās, ka kritiena rezultātā Bērziņš guvis savainojumu, kas liegs turpināt dalību Eiropas čempionātā.

• Šodien Krūzbergs stājās uz starta 1500 metru distances pusfinālā, kurā vajadzēja iekļūt starp diviem labākajiem savā slidojumā vai arī būt ātrākajam starp trešo vietu ieguvējiem pārējos divos slidojumos. Tā kā latvietis startēja noslēdzošajā, trešajā slidojumā, tad viņš zināja, uz kādu laiku jātiecas, arī saprotot, ka šī distance tomēr ir vairāk uz taktiku, ne ātrumu vērsta.

• Latvijas šorttrekists uzreiz uzņēmās vadību, tajā noslidojot pirmos piecus apļus. Tad aktivizējās konkurenti, uz brīdi nobīdot Krūzbergu pat uz piekto pozīciju. Latvietis pakāpās uz trešo vietu, tajā turoties līdz pēdējam aplim. Vadībā izvirzījās Friso Emons no Nīderlandes, bet pēdējā aplī Krūzbergs vispirms apsteidza Nialu Tresī no Lielbritānijas, bet pēc tam konkurēja ar Emonsu, kurš gan spēja izcīnīt uzvaru slidojumā, bet turpat aiz viņa finišēja Krūzbergs (2:22.99 minūtes), iekļūstot A finālā. Trešais pusfināla slidojums bija pārliecinoši ātrākais.

• Finālā šorttrekisti jau ar pirmajiem apļiem dinamiski cīnījās par labākām pozīcijām. Tādējādi deviņus apļus pirms finiša Krūzbergs atradās vien sestajā pozīcijā. Tomēr satraukumam nebija pamata, jo pēc trim apļiem latvietis bija pirmais. Pēdējo apli Krūzbergs sāka vadībā, bet tad konkurnti iesaistījās asā cīņā. Viss izšķīrās finiša taisnē, kurā notika vēl viena sadursme, kurā gan latvietis nebija iesaistīts. Krūzbergs klupa teju pie finiša līnijas un finišēja ceturtais. Varēja noprast, ka viņam priekšā finišējušie konkurenti varētu saņemt sodus par sadursmēm, tomēr tiesneši pēc abu epizožu caurskatīšanas lēma nesodīt šorttrekistus, kas nozīmēja, ka par Eiropas čempionu kļuva itālis Pjtero Sīgels, bet Krūzbergs ierindojās ceturtajā vietā.

Eiropas čempionāts šorttrekā, 1500 metru A fināls

VSportistsRezultāts
1.P. Sīgels (ITA)2:21.555
2.F. Emons (NED)2:21.583
3.I. de Lāts (NED)2:21.623
4.R. Krūzbergs (LAT)2:21.684
5.J. van Tvauts (NED)2:21.947
6.D. Seljērs (POL)2:22.210
7.S. Desmets (BEL)2:52.670

Uldis Šauers. Foto no personīgā arhīva.
1

Latvijas Slidošanas asociācija prezidenta pilnvaras uztic Šaueram

Trešdien, 15. maijā, norisinājās "Latvijas Slidošanas asociācijas" biedru sapulce, kurā uz nākamajiem četriem gadiem par tās prezidentu ievēlēts uzņēmējs un bijušais daiļslidotājs Uldis Šauers. Viceprezidenta pienākumus pildīs sporta jomas speciālists un uzņēmējs Aivars Zeltiņš.
Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.