Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Švjontekas treneris: "Ostapenko ir instrumenti, lai padarītu dzīvi nožēlojamu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Švjontekas treneris: "Ostapenko ir instrumenti, lai padarītu dzīvi nožēlojamu"
Iga Švjonteka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Latvijas tenisa līderei Aļonai Ostapenko (WTA 10.) kopš septembra nav izdevies tikt pie cīņas pret pasaules ranga līderi Igu Švjonteku (Polija). Polietes treneris Tomašs Viktorovskis portālam "Fakt" norāda, ka savstarpējo spēļu bilance ir tikai skaitlis, līdz ar to nākamajā spēlē var notikt jebkas.

Polijas sieviešu tenisa agrākā līdere Agņeška Radvaņska nekad neskatījās izlozes zaru un zināja tikai nākamo pretinieci. "Iga arī tā dara," atklāj pasaules ranga līderes treneris. "Kad mēs iepazināmies, jau tad Iga koncentrējās tikai uz nākamo maču, viņa neskatījās, kas varētu būt tālāk. Tas ir vienīgais pareizais ceļš, jo jākoncentrējas tikai uz to, ko vari ietekmēt. Un ietekmēt var tikai to, ko nākamajā mačā darīsi laukumā. Tāpat nav vērts vērtēt izlozi. Es to pārtraucu darīt jau sen. Viegli vai grūti - galu galā svarīgs ir tas, ko tu parādi laukumā."

Tomēr ir risks saskarties ar pretinieci, kurai tu nepārprotami nepatīc. Mačos pret Aļonu Ostapenko 0-4 bilance runā pati par sevi. "Tā ir tikai bilance, skaitlis un viss. Katrs nākamais mačs ir cits stāsts," norāda Igas Švjontekas treneris Tomašs Viktorovskis. "Ostapenko ir instrumenti, lai padarītu dzīvi nožēlojamu. Viņa spēlē neprognozējamā veidā. Viņas spēli ir grūti lasīt, jo tā veidojas neparasti. Dažreiz var šķist, ka viņa spēlē pa diagonāli, bet īstenībā viņa spēlē pa līniju. Turklāt viņas bumbas lido lielā ātrumā. Viņa daudz riskē, tāpēc viņas rezultāti sezonas garumā nav lieliski. Bet viņai ir bijuši daži lieliski panākumi. Viņa ir "Grand Slam" čempione, to neviens nevar atņemt. Bet tā joprojām ir tikai bilance, tāpēc nākamajā mačā var notikt jebkas."

---

"Aļonai ir ērti pret viņu spēlēt," lielisko bilanci savulaik skaidroja Latvijas tenisa speciāliste Jeļena Jakovļeva. "Aļona kaut kā koncentrējas uz viņu."

---

Švjontekai vēl nav pat 23 gadi, bet jau guvusi panākumus, par kuriem daudzas pretinieces var tikai sapņot. "Igas potenciāls ir milzīgs," uzskata polietes treneris. "Tik saspringta kalendāra apstākļos ir maz laika, lai strādātu pie elementiem, kam nepieciešama slīpēšana. Ja sezonas laikā vēlamies turpināt uzvarēt, mums vispirms jāpievērš uzmanība tam, ko viņa dara labi un kas viņai dod šīs uzvaras. Tas gan nemaina faktu, ka joprojām ir elementi, kas Igai jāuzlabo."

Izmantotie resursi:
sport.fakt.pl

     [+] [-]

, 2024-04-24 11:40, pirms 2 nedēļām
Igas treniņi ir plaši apskatāmi. Kāju darbība un sitiena paātrinājums ir vienkārši apskaužami. Jelenas treniņu īsi fragmenti arī ir redzami. Kāju darbība nemaz nav amazing. Sitienu jaudai izmanto visu ķermeni, tāpēc ir grūti noturēt lielos turnīrus vienlīdz labi augstā līmenī.
Mammas teiktais "Aļona kaut kā koncentrējas uz viņu." lai tiek attiecināts uz visām tūres spēlētājām. Ja būs raksturs, kaut sezonu vairāk trenēsies, tad arī spēs koncetrēties un izcelt vēl vienu GS