Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:542, Did:0, useCase: 3

Autors: Armands Puče

Nodevība un izlase

Nodevība un izlase
Gundars Vētra
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Lietotājs Ulrihs mēģina salīdzināt divus ar Latvijas vīriešu basketbola izlasi saistītus gadījumus: Pats interesantakais, ka liela dala Vetras atbalstitaju vel pirms kada laika ganija izlases dzekus par jokiem vasara un cempionata laika, bet ja ta paskatas, tad kas ir sliktak - 1) viegla atputas rezima parstavet savu valsti (dotaja bridi bezatbildiga riciba maksimums ka to nosaukt) 2) vai principa uzmest savu valsti (var traktet un daudzi ari trakte to ka nodevibu)

Armands Puče

Abos gadījumos labuma nav, jo runa ir nevis par kaut ko sireālu, netveramu vai gaisīgu, bet gan par karogu. Mēģinām norobežoties no kalvīšiem, šķēlēm un šleseriem, nepieminam šajā reizē krievus un žīdus, tāpat kā nevajadzētu atcerēties par aizdevējiem no slavenā valūtas fonda. Tam nav nekāda sakara ar vērtībām, kas piestāv valsts karogam.

Gundars 1992. gadā pieņēma lēmumu, skaidrāk par jebkuru apzinoties, ko tas nozīmē: 1) viņa karjerai; 2) viņa līdzjutējiem. Runājot par pēdējiem: toreiz viņi nespēja noticēt, ka tā patiešām ir taisnība. Laikrakstu redakcijas bija nokausētas ar tālruņu zvaniem (interneta tad vēl nebija), kur pārsvarā cilvēki uzdeva tikai vienu jautājumu: „Vai tā nav kļūda, ko jūs rakstiet?”. Tā bija apzināta un atbildīga pieauguša cilvēka rīcība no basketbolista puses ar izrietošajām sekām (vispār jau viņi bija trīs – Vētram un Igoram Migliniekam pēc dažām dienām klusi piebiedrojās arī brālis Raimonds) – nav šaubu, ka Latvijas basketbola neatkarīgie asni tajā reizē tika samīti, kas atstāja paliekošu iespaidu nākotnē. Vai būtu bijis labāk, ja viņi toreiz izvēlētos Latviju? Noteikti. Tādas lietas paliek uz galda, pat, ja laiks šajos notikumos piespiež ievilkt zināmu robežu, ko nosauksim par atmiņas vēsturisko noilgumu.

Otrs gadījums ar pagājušās vasaras trādirīdi ir atšķirīgs tikai ar izpildījumu, jo atkal tika mīdīts karogs. Attieksme piepildīja darbus, kuru rezultāts mums visiem zināms. Šīs paaudzes basketbolisti stāstīja, ka spēlēšana izlasē viņiem ir liels gods, bet tajā pašā laikā – apgrūtinājums. Jo valstsvienības labā tiekot upurēta vasara, kas oficiāli viņiem skaitoties brīvdienas no darba klubos. Tajā vienā vietā viņi pelnot naudu, bet izlasē – nē, tur esot tikai upurēšanās. Gods? Esot arī gods, taču tikpat labi viņi būtu varējuši aizbildināties ar savainojumu un izlasē vispār nespēlēt. Profesionālisms izpaužoties visas dienas garumā: pa dienu treniņš, taktiskās nodarbības vai individuālā gatavošanās, vakarā atpūta, kas varot notikt arī bārā vai naktsklubā, bet galvenais – nākamajā dienā atkal būt uz strīpas... Tāpat kā 1992. gadā, arī šogad tā bija apzināta un atbildīga pieaugušu cilvēku rīcība, kas aizveda izlasi līdz konkrētam rezultātam. Arī šajā gadījumā līdzjutēji neticēja, ka tā var notikt.

Morāle: ja runa ir par karogu, tad visu nosaka attieksme. Abos gadījumos tā bija klaja nodevība, ja kādam nepielec – cūcība. Šķirot var atkritumus, nevis attieksmi pret valsts izlasi.


, 2009-12-09 11:03, pirms 14 gadiem
Morāle: ja runa ir par karogu, tad visu nosaka attieksme. Abos gadījumos tā bija klaja nodevība, ja kādam nepielec – cūcība. Šķirot var atkritumus, nevis attieksmi pret valsts izlasi.

laba morale, Puce sak patikt vairak ar saviem izteikumiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: jbk
, 2009-12-09 11:07, pirms 14 gadiem
Jāņem vērā arī toreizējā izlases trenera Krauliņa teiktais - Vētra sacūkoja dzīvi vismazāk, jo jau pirms turnīra pateicis ka izlasē nespēlēs, bet komandas biedru interesēs var kopā ar viņiem trenēties, Vētra atteicies arī no dienas naudas.
, 2009-12-09 11:11, pirms 14 gadiem
Ko var cepties par Vetru, pienemam vinu kaa treneri, kas nak no NVS un izvertejam vina profesionalitati vadit komandu, ko vins var dot izlasei. Ja kadam no taa paliek labaak, tad masu medijos varam rakstit, musu izlases kandidats ir krievs Gundars Vetra
Slēpts komentārs: donis7
, 2009-12-09 11:16, pirms 14 gadiem
mitins rakstīja: lai vai kaa bet sobrid Vetra ir viens no labakajiem pasmaaju treneriem nu kludijaas calis jaunibaa kam neagaadaas par nebijusu to nepadarisi un sveto merku vardaa jaturpina straadaat kopaa lai panem paligaa Miglenieku viss buus ok
Tā nav kļūda jaunībā, tā ir nodevība un to nekad neviens neaizmirsīs un nepiedos.
Slēpts komentārs: donis7
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-09 11:22, pirms 14 gadiem
Ar ko tad tas pats Miglinieks labāks? Kapēc neviens neceļ traci, ka viņš jau entos gadus ir trenera asistents?
, 2009-12-09 11:22, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Tā nav kļūda jaunībā, tā ir nodevība un to nekad neviens neaizmirsīs un nepiedos.
Man prata nak piemers, varbut nevisai veiksmigs, bet tomer... 90 gadu sakumaa cilveks 45 gadu vecumaa bija izveles prieksaa:
1) stradat godigi un maksat valstij nodoklus (lai valtij karogs sarkanaks, lai butu naudina par ko celt tiltus utt)
2) mest pari visu Latviju un algu sanemt aploksnee (vismaz 2 reizes vairaak)

rezumee, pec gadiem 20- no pensijas vinam nav nikuja, tapec, ka vins izvelejas pirmo variantu, krist un celties par valsti, kura vinu tapat samida tagad! Vetra savaa laikaa ari domaja par sevi, diez vai vins Krievijas basketbola klubos tik augsti kotetos (vismaz tik atri), ja butu paremetis pari NVS! Busim reali, vins vismaz skaidri pateica, ko dara, nepseleja paslepes!
, 2009-12-09 11:23, pirms 14 gadiem
Jogurts rakstīja: Ar ko tad tas pats Miglinieks labāks? Kapēc neviens neceļ traci, ka viņš jau entos gadus ir trenera asistents?
vai nav vienalga kaads pertikis pienes dvielus
, 2009-12-09 11:27, pirms 14 gadiem
7924 rakstīja: Man prata nak piemers, varbut nevisai veiksmigs, bet tomer... 90 gadu sakumaa cilveks 45 gadu vecumaa bija izveles prieksaa:
1) stradat godigi un maksat valstij nodoklus (lai valtij karogs sarkanaks, lai butu naudina par ko celt tiltus utt)
2) mest pari visu Latviju un algu sanemt aploksnee (vismaz 2 reizes vairaak)

rezumee, pec gadiem 20- no pensijas vinam nav nikuja, tapec, ka vins izvelejas pirmo variantu, krist un celties par valsti, kura vinu tapat samida tagad! Vetra savaa laikaa ari domaja par sevi, diez vai vins Krievijas basketbola klubos tik augsti kotetos (vismaz tik atri), ja butu paremetis pari NVS! Busim reali, vins vismaz skaidri pateica, ko dara, nepseleja paslepes!
Es piekriitu! Tie bija citi laiki, cita situaacija! Un shai valstij ko dot - atvainojiet, kuru shii valsts vispaar speej noveerteet?
, 2009-12-09 11:29, pirms 14 gadiem
Viens retorisks jautājums. Vai Zvirgzdiņš, Muižnieks un jebkurš cits Latvijas treneris, jebkurā citā sporta veidā, kurš vada Valstsvienību par to saņem atalgojumu? Atbilde ir- jā, protams! Tad, kur ir tā atšķirība, tā patriotisma robežšķirtne starp spēlētājiem un treneriem? Vai nevajadzētu būt tā, ka izlasei tiek pieaicinātī labākie valsts speciālisti un tā arī viņiem būtu goda lieta pārstāvēt savu Valsti? Es uzskatu, ka tas ir katra trenera augstākais sasniegums un treneris nav izdalāms no Valsts izlases, bet ir tās sastāvdaļa.
, 2009-12-09 11:38, pirms 14 gadiem
donis7 rakstīja: Taa nav nodeviiba! Par nodeviibu to uzskata tie, kam nekas taads netika piedaavaats!!! Taa bija iespeeja izsisties - Veetra buutu bijis muljkjis, ja to nebuutu izmantojis!
Un kur tad viņš izsitās? NBA deldēja soliņu? Pēc tam tāpat kā nopērts suns atgriezās Bročos. Irbe arī atteicās no spēlēšanas PSRS izlasē, bet pēc tam kļuva par vienu no labākajiem vārtsargiem NHL. Skudram piedāvāja Krievijas pilsonību, bet viņš atteicās, jo zināja ja būsi labs vārtsargs, tevi tāpat ņems klubā, ja tāds nebūsi, nekāda pilsonība un nekāda izlase nepalīdzēs. Pie tam tas bija 92 gads, tas bija špļāviens sejā visiem latviešiem , to tikai lupatas var piedot , kas pieraduši, ka viņus mīda kājām un apšpļauda.
, 2009-12-09 11:38, pirms 14 gadiem
Tādā gadījumā-kas šobrīd ir mūsu hokeja izlases galvenais treneris-Znaroks??? Patriots, karoga nesējs-diez vai...
Ja kādam šķiet, ka Vētra NAV latvietis-iesaku sākumā iztēloties sevi viņa vietā-un tiem, kas te saka-es tā NEKAD nebūtu darījis-nemelo sev pats...
protams-iespējams, tas nebija pareizākais tā brīža lēmums-bet tad ko-puksatēsim mūžīgi???
Krievi mūs verdzībā turēja ILGUD gadus-tad viņu līdzjūtējus, piemēram, atbraucot uz Rīgu-vajadzētu izsūtīt kkur-piekaut??? Diez vai-cilvēkam ir tāda... īpašība, spēja-PIEDOT...
Turpināt virzību uz priekšu...

p.s. Kā mēs pārdzīvojām Trajkoviču, Kemzuru??? īpaši pēdējo-kurš savā rīcībā diži neatšķiras no Vētras-aizgāja tur-kur apkārt labāka komanda...
, 2009-12-09 11:40, pirms 14 gadiem
aigars076 rakstīja: Viens retorisks jautājums. Vai Zvirgzdiņš, Muižnieks un jebkurš cits Latvijas treneris, jebkurā citā sporta veidā, kurš vada Valstsvienību par to saņem atalgojumu? Atbilde ir- jā, protams! Tad, kur ir tā atšķirība, tā patriotisma robežšķirtne starp spēlētājiem un treneriem? Vai nevajadzētu būt tā, ka izlasei tiek pieaicinātī labākie valsts speciālisti un tā arī viņiem būtu goda lieta pārstāvēt savu Valsti? Es uzskatu, ka tas ir katra trenera augstākais sasniegums un treneris nav izdalāms no Valsts izlases, bet ir tās sastāvdaļa.
Un ko TAD, ja viņš ir TIKAI valsts izlases treneris??? Tādu domu laikam nepieļauj, ne???
, 2009-12-09 11:41, pirms 14 gadiem
"Morāle: ja runa ir par karogu, tad visu nosaka attieksme. Abos gadījumos tā bija klaja nodevība, ja kādam nepielec – cūcība. Šķirot var atkritumus, nevis attieksmi pret valsts izlasi."

Skaidri un vienkarsi, paldies

Un varat teikt, ko gribat par to, kur patreiz ir musu valsts, bet jebkura gadijuma ta bija nodeviba mana skatijuma taja laika. Nodeviba pret lidzjutejiem, pret nematerialam lietam ka patriotisms, valsts gods utt. nevis pret kadam politiskam partijam vai vel kadu. Par to vai butu izsities bez shada "ieraksta CV" tas ir cits jautajums, Irbe tachu izsitas ar visu to, ka pateica ne PSRS izlasei un hokiti iespeju izsisties ir un bija daudz mazak.

Nezinaju starp citu, ka Raimonds ari taja bija iejaukts, domaju, ka vins parak jauns bija taja laika.
Slēpts komentārs: viedoklis
Slēpts komentārs: viedoklis
, 2009-12-09 11:49, pirms 14 gadiem
Nu, tolaik bija uz abiem "varoņiem" reāla škrobe, ar Vētru un Miglinieku sastāvā Latvija būtu bijusi stipra, ar reālām iespējām panākt daudz vairāk nekā līdz šim ir izdevies.
Pašreizējā situācijā es redzu Vētram iespēju vismaz kaut kādā mērā atdarīt par šo cūcību. Lai gan vēl nav nekur teikts, ka viņam kaut kas izdosies.
, 2009-12-09 11:50, pirms 14 gadiem
viedoklis rakstīja: Tādā gadījumā-kas šobrīd ir mūsu hokeja izlases galvenais treneris-Znaroks??? Patriots, karoga nesējs-diez vai...
Ja kādam šķiet, ka Vētra NAV latvietis-iesaku sākumā iztēloties sevi viņa vietā-un tiem, kas te saka-es tā NEKAD nebūtu darījis-nemelo sev pats...
protams-iespējams, tas nebija pareizākais tā brīža lēmums-bet tad ko-puksatēsim mūžīgi???
Krievi mūs verdzībā turēja ILGUD gadus-tad viņu līdzjūtējus, piemēram, atbraucot uz Rīgu-vajadzētu izsūtīt kkur-piekaut??? Diez vai-cilvēkam ir tāda... īpašība, spēja-PIEDOT...
Turpināt virzību uz priekšu...

p.s. Kā mēs pārdzīvojām Trajkoviču, Kemzuru??? īpaši pēdējo-kurš savā rīcībā diži neatšķiras no Vētras-aizgāja tur-kur apkārt labāka komanda...
Piedot var tad manuprat, ja cilveks to nozelotu. Kka nav dzirdets no Vetras puses nekas shaja saistiba.

Un nesalidzini ar Znaroku - vins ir krievs no Chelabinskas un defolta vinam var nebut pilnigi nekadu jutu pret Latviju. Saja gadijuma tur nebutu par ko parmest.
, 2009-12-09 11:50, pirms 14 gadiem
Pampa rakstīja: Nu, tolaik bija uz abiem "varoņiem" reāla škrobe, ar Vētru un Miglinieku sastāvā Latvija būtu bijusi stipra, ar reālām iespējām panākt daudz vairāk nekā līdz šim ir izdevies.
Pašreizējā situācijā es redzu Vētram iespēju vismaz kaut kādā mērā atdarīt par šo cūcību. Lai gan vēl nav nekur teikts, ka viņam kaut kas izdosies.
Nav teikts, ka neizdosies... galu galā-zemāk-teju nav iespējams vairs krist...
, 2009-12-09 11:51, pirms 14 gadiem
no vienas puses tā itkā bija nodevība no Latvieša puses pret savu valsti īpaši jau tā laika politiskajā kontekstā. Nu ok. Bet tādā gadījumā mēs nevaram atļaut nevienam Krievijas izcelsmes trenerim strādāt Latvijā, kaut vai pajautājot kāds ir viņu viedoklis par LV okupāciju.

Īsti nesaprotu kāpēc Vētra nevar trenēt, bet Znaroks, kas arī savu labumu deļ atteicās no LV pilsonības, Latviešu valodu arī neapguva un interesanta iespējams būtu arī viņa atbilde vai LV bija vai nebija okupēta!!!

Domāju ka jābūt konsekventiem tad visās sporta jomās. Vai nu visi kas nav bijuši lojāli Latvijai vairs nestrādā, vai arī galu galā mēs ņemam strādāt treneri, kam ir jādara savs darbs un jāpilda uzstādītie mērķi nevis jāmīl Latvija uz visiem 100%.

Tiešām nesaprotu kāpēc Vētru visu laiku noliek, bet Znarokam dzied slavas dziesmas un vēl ordeni grib dot!
, 2009-12-09 11:53, pirms 14 gadiem
viedoklis rakstīja: Vai Laima Vaikule ir NODEVĒJA, vai Raimonds Pauls ir nodevējs???
Ko var xūdos peldēties-un berzēties ar tiem-tas bija 17!!!!! GADUS atpakaļ...
kad kāds mūsu sportists "sasmērējas" ar ko nelegālu-tas nav kkas līdzīgs??? Kurkuļu burka kkāda...
Ja Vētras vadībā izlase sasniegs jaunas virsotnes-BŪS cits STĀSTS???
Kads sakars ar Paulu un Vaikuli? Vini manuprat savu profesionalo darbibu izvelejas vairak vai mazak saistit ar Krieviju - vienkars bizness. Vetras gadijuma tas butu tas pats, kas vinam parmest par to, ka vins spele vai trene ikdiena Krievijas klubu, bet par to jau nav parmetumi. Un esmu sev izlemis, ka izlases speles Vetras vadiba neskatisos. Ja izcinis kaut ko - loti labi, man nav zhel.
, 2009-12-09 11:54, pirms 14 gadiem
Ulrihs rakstīja: Piedot var tad manuprat, ja cilveks to nozelotu. Kka nav dzirdets no Vetras puses nekas shaja saistiba.

Un nesalidzini ar Znaroku - vins ir krievs no Chelabinskas un defolta vinam var nebut pilnigi nekadu jutu pret Latviju. Saja gadijuma tur nebutu par ko parmest.
Tad ko Znaroks šobrīd pārstāv, Čeļabinsku, Vāciju, Latviju??? Tavprāt trenerim ir jābūt kam, pilsonim, patriotam, profesionālim??? kam?
Vētram tagad būtu kādam jāatveinojas??? Smieklīgi-ja šāda attieksme turpināsies-es viņa vietā vnk šādu darbu nemaz nepieņemtu-kam tas vajadzīgs-ja JUMS ir labāks-lūdzu...
tikai-MUMS nav, ne tā...
, 2009-12-09 11:54, pirms 14 gadiem
nez kāpēc mēs ceļam debesīs Artūru Irbi par viņa atteikšanos stāties sarkanajos vārtos, un tāpat mēs aizmirstam, ka faktiski Vētra+Miglinieks aizlika kāju priekšā Latvijas izlases cerībām būt Barselonā, pasakot, ka viņiem svarīgāk ir caur NVS dabūt krieviem teicamu ierakstu darba grāmatiņā, ko viņi pa pilnam ir izmantojuši visu šo laiku.
Es patiešām neiešu uz Arēnu atbalstīt izlasi, kuru komandēs Vētra (viņa vietnieks, visticamāk, būs Miglinieks), man būs kauns, pat ja viņi vinnēs kādu spēli.
, 2009-12-09 11:56, pirms 14 gadiem
Ulrihs rakstīja: Kads sakars ar Paulu un Vaikuli? Vini manuprat savu profesionalo darbibu izvelejas vairak vai mazak saistit ar Krieviju - vienkars bizness. Vetras gadijuma tas butu tas pats, kas vinam parmest par to, ka vins spele vai trene ikdiena Krievijas klubu, bet par to jau nav parmetumi. Un esmu sev izlemis, ka izlases speles Vetras vadiba neskatisos. Ja izcinis kaut ko - loti labi, man nav zhel.
Kas tad Laimai ar LV šobrīd ir kopīgs??? Vētra sevi pārdeva-vārdsa tiesākajā nozīmē, jo diez vai viņš tad būtu ticis NBA-tas bija darījums-tam laikam... ja ne pieņemams-tad cilvēciski saprotams...
Tas bija sports-nevis kkāda politika....
, 2009-12-09 11:58, pirms 14 gadiem
Ulrihs rakstīja: Piedot var tad manuprat, ja cilveks to nozelotu. Kka nav dzirdets no Vetras puses nekas shaja saistiba.

Un nesalidzini ar Znaroku - vins ir krievs no Chelabinskas un defolta vinam var nebut pilnigi nekadu jutu pret Latviju. Saja gadijuma tur nebutu par ko parmest.
un kā vēl var salīdzināt ar Znaroku, jo viņš atteicās no Latvijas pilsonības tīri savu interešu vadīts.
, 2009-12-09 11:59, pirms 14 gadiem
Pret jaunajiem mēs un tagad izlasē spēlējošiem mēs prasam labu atieksmi, kārtīgi trenēties un strādāt. Ja tas nav par spēkam, tad nemaz nepieteikties izlasei un savu vasaru pavadīt kā nu katrs vēlas, bet ja tomēr esi sastāvā, tad cieni to ko dari un dari lai nav tautai jākaunas...
No Vētras mēs prasam to pašu.
Kur ir problēma?
92. prasīja ko vairāk? Tas bija piespiedu pasākums tā izlase? Ja nebija vēlēšanās tak varēja nespēlēt. Patrioti spēlēja, tas ka kādam savas dzīves apstākļu uzlabošanai bija vēlēšanās spēlēt citur ir viņa problēmas. Reāli dzīvē neviens no šiem lieliem Vētras nolicējiem neliktu Valsts intereses augstāk par savu labklājību, maz ir to drosmīgo, kas atdotu dzīvību savas valsts labā. Lielākā daļa bļauri ir patrioti tikai uz hokeja un iespējams basketbola čempionātiem.
Vētra gribēja medaļu, nu nedabuja, toties ar visiem tik ļoti piebesījušo, bet kā gaisu vajadzīgo Krieviju viņš attiecības nebūt nepasliktināja. Kas arī lielā mērā veicināja to, kur viņš ir tagad un kāds viņš ir tagad.
, 2009-12-09 12:01, pirms 14 gadiem
Karogam var tikai brīvprātīgi dot. Jebkādi pieprasījumi karoga labā ir manipulācija varas interesēs. Savukārt vara pēc definīcijas ir amorāla. Varas resurss ir saknē koruptīvs jebkurā laikā un vietā.

Beigsim manipulēt, piesedzoties ar karogu. Cilvēka vienīgā saistība ir pret saviem tuvākajiem. Patriotisms ir manipulatīva polittehnika, ar kuras palīdzību vara veic daudzas lietas, tajā skaitā piesavinās jūsu un jūsu bērnu dzīvības tai izdevīgajos karos.
, 2009-12-09 12:02, pirms 14 gadiem
viedoklis rakstīja: Kas tad Laimai ar LV šobrīd ir kopīgs??? Vētra sevi pārdeva-vārdsa tiesākajā nozīmē, jo diez vai viņš tad būtu ticis NBA-tas bija darījums-tam laikam... ja ne pieņemams-tad cilvēciski saprotams...
Tas bija sports-nevis kkāda politika....
Tātad tu atzīsti, ka NBA viņš tika tikai tāpēc, ka spēlēja NVS izlasē. Nu un ko viņš tur sasniedza? Viena sezona uz soliņā un atgriešanās LBL Bročos? Par to būtu jālepojas? Ja viņš būtu bijis labs basketbolists, viņš tiktu NBA arī bez NVS izlases. Es arī atbalstu viedokli, ja Vētra būs Latvijas izlases treneris, es šo izlasi neatbalstīšu.
, 2009-12-09 12:04, pirms 14 gadiem
davix rakstīja: un kā vēl var salīdzināt ar Znaroku, jo viņš atteicās no Latvijas pilsonības tīri savu interešu vadīts.
Un par to dabūs vēl ordeni
Tak ko tauta vispār cepas te. JA pat pašai valstij ir pie vienas vietas par to vai kāds viņu uzmeta vai nē...
, 2009-12-09 12:05, pirms 14 gadiem
Atbalstu Veetru! Amerikaanjiem liekas visu laiku buutu jaacepas - basketbolisti, hokejisti utt. tachu naturalizeejushies un speelee citu valstu izlasees cik uzziet!
Letinju siikmaniigais patriotisms, kas robezjojas ar klaju skaudiibu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
63

Laicīgas (pār-)domas

Kas notiks ar „Dinamo” galveno treneri? Vai basketbolisti pēc Eiropas čempionāta lāpīs groza tīkliņu vai lāpīsies? Cik gados Gulbis tiks līdz pasaules tenisa ranga pirmajai vietai? Kurš īsti vēlas noslaukt vārtsargu Gudļevski? Vai Latvijas futbolā kāds grib atzīsieties spēļu sarunāšanā? Meklēsim atbildes vai...
Metjū Karls bija iecerēts kā aizsardzības uzbrūkošais elements, arī vairākumā... Redzam, ka ir normāls. Ne vairāk.... Tādā garā viņus vāca.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
51

Pilnīgs...košečkins.

Svētdienas vakars lielā mērā uzskatāmi parādīja, kas Rīgas „Dinamo” kaujas sastāvam šajā sezonā pietrūkst. Un te nelīdzēs ne treneru maiņa, ne virknējumu rotācija. Gluži elementāri – mēs esam vienkārši komanda. Vai vēl precīzāk – vienkārša komanda. Ar vārdu vienkārši te domāts labs hokejs, kas beidzas pie vārtiem ar uzrakstu – meistarība...
Kauslis vai baidītājs sastāvā ir vajadzīgs, bet viņam noteikti nav izšķirošā loma... Arī pret "Vitjaz" spēles rezultātu nenoteiks Ivanāns.

Foto: AFP/AP/Scanpix
67

Kauties vai spēlēt? Tāds ir jautājums...

Piektdienas vakarā arēna „Rīga” būs pilna līdz lūpai – tā ir pirmā reize šosezon, kad visas biļetes uz „Dinamo” hokeju ir izpārdotas. Ja skatās no šāda viedokļa – glauni! No otras puses – lielākā daļa no līdzjutējiem vismazāk tajā vakarā gribēs apmierināt hokeja spēles garšu. Viņi nāks skatīties, kā Raitis kausies...