Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Helebaks un Šaiflī paraksta identiskus 59,5 miljonu līgumus ar "Jets"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Helebaks un Šaiflī paraksta identiskus 59,5 miljonu līgumus ar "Jets"
Marks Šaiflī un Konors Helebaks. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vinipegas "Jets" jaunās sezonas priekšvakarā pagarinājis līgumus ar diviem līderiem – vārtsargu Konoru Helebaku un centra uzbrucēju Marku Šaiflī. Septiņu sezonu un 59,5 miljonu dolāru līgumu spēkā stāsies no 2024./25. gada sezonas.

Gan 30 gadus vecajam Konoram Helebakam, gan viņa vienaudzim Markam Šaiflī atlicis iepriekšējā līguma pēdējais gads. Vārtsargs gaidāmajā sezonā nopelnīs 6,17 miljonus dolāru, bet centra uzbrucējs saņems 6,125 miljonus. Vinipegas "Jets" sakarā runāts par iespējamo pārbūvi, kas nozīmētu abu aizmainīšanu, bet jaunie līgumi nodemonstrē vēlmi saglabāt kodolu. Tādējādi nedz Helebaks, nedz Šaiflī nākamajā vasarā neizmēģinās brīvo aģentu tirgu un tiks pie algas pielikuma, turpmāk sezonā pelnot 8,5 miljonus.

Helebaks 2020. gadā tika atzīts par NHL labāko vārtsargu, bet 2018. gadā un pagājušajā sezonā viņš tika nominēts un nonāca starp trīs finālistiem. Pērnajā sezonā Helebaks 64 spēlēs atvairīja 92,0% metienu (ceturtā vieta līgā) un aizvadīja četras sausās spēles (piektā vieta). Viņam pieder "Jets" vārtsargu rekordi aizvadītajās spēlēs (445), uzvarās (238) un sausajās spēlēs (32).

Šaiflī bija pirmais spēlētājs, kuru "Jets" draftēja pēc atgriešanās Vinipegā 2011. gadā. Pagājušajā sezonā centrs 81 spēlē izcēlās ar 42 vārtiem, labojot karjeras rekordu, un 68 punktiem, būdams trešais rezultatīvākais komandā. Jau astoņas sezonas pēc kārtas Šaiflī ticis pāri 20 vārtu un 60 punktu barjerai.

Viņam pieder "Jets" rekordi playoff vārtu guvumos (19) un regulārās sezonas uzvaras vārtos (44). Tāpat viņš tuvojas rekordiem regulārās sezonas vārtos, piespēlēs un punktos, visos rādītājos ieņemot otro vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/jets/news/jets-...

     [+] [-]

, 2023-10-09 23:05, pirms 7 mēnešiem
Helebaks, ja nemaldos, pavasarī vēl kaut ko kurnēja, ka gribot prom no Vinipegas. Neatradās dāsna maiņa, vai pārdomāja?