Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Pēterkops

ASV: Jeņķi apņēmīgi uzvarēt angļus

ASV: Jeņķi apņēmīgi uzvarēt angļus
Konfederāciju kausā pirms gada ASV izlase iekļuva finālā. Vai līdzīgu panākumu izdosies atkārtot PK izcīņas finālturnīrā?
Foto: AFP/Scanpix

Līdz visu futbola līdzjutēju ilgi gaidītajam notikumam – 2010. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīram atlicis pavisam nedaudz. Šoreiz plašāks apskats par ASV futbola izlasi, no kuras tiek gaidītas skaistas spēles un uzvara grupu turnīrā pār Anglijas izlasi.

Vēsture

ASV futbola izlase paspējusi piedalīties astoņos PK finālturnīros, un augstākais sasniegums ir 1930. gadā izcīnītā trešā vieta. Amerikāņi allaž ir rādījuši lielu pretestību Eiropas spēcīgākajām izlasēm, un ievērojamākā uzvara izcīnīta 1950. gadā, ar 1:0 pārspējot futbola dzimtenes Anglijas izlasi. Šī uzvara tika pielīdzināta ASV hokeja izlases pārākumam, 30 gadus vēlāk pārspējot PSRS labāko sastāvu.

Septiņdesmitajos gados pēc Ziemeļamerikas Futbola līgas nodibināšanas ASV sākās liels futbola entuziasma vilnis, un daudzi Amerikā dzīvojoši cerēja uz drīziem panākumiem augstas raudzes turnīros. Šādas cerības nepiepildījās, un beisbola dzimtenē sākās futbola noriets. Viss sāka mainīties, kad FIFA uzticēja amerikāņiem rīkot 1994. gada PK finālturnīru. Šis futbola funkcionāru lēmums tika pretrunīgi vērtēts ASV izlases vājā snieguma dēļ, tomēr turnīra rīkotājvalsts izlase svarīgākajās cīņas kaunā nekrita – tika izcīnīta uzvara pār sīksto Kolumbiju, nospēlēts neizšķirti pret Šveici, un piedzīvots minimāls zaudējums pret spēcīgo Rumānijas izlasi. Izslēgšanas kārtā amerikāņi uzkāpa uz nākamo čempionu Brazīlijas grābekļa.

Pēc 1994. gada PK izcīņas ASV futbols pamazām atguva popularitāti. Pakāpeniski attīstījās amerikāņu augstākā līga MLS (Major League Soccer), kas raisīja vietējo fanu interesi. Astoņus gadus vēlāk Dienvidkorejā un Japānā notiekošajā Pasaules Kausa izcīņas finālturnīrā amerikāņi negaidīti apspēlēja Portugāles un Meksikas izlases, un tikai Vācijas izlase ceturtdaļfinālā spēja apturēt Brūsa Arenas vadīto komandu. 2006. gada pasaules čempionāta izloze jeņķiem nebija tā veiksmīgākā, jo grupu turnīrā nācās spēkoties ar Itālijas, Ganas un Čehijas izlasēm. Trijās spēlēs tika piedzīvoti divi zaudējumi, tomēr spēts atņemt punktus čempionāta uzvarētājiem itāļiem.

Ceļš līdz Dienvidāfrikai

Pēc iepriekšējās PK izcīņas par ASV izlases galveno treneri tika iecelts Ņūdžersijā dzimušais futbola speciālists Bobs Bredlijs. Pirmās spēles jaunā trenera vadībā izvērtās ļoti daudzsološas – 2007. gadā Bredlija vadībā tika izcīnīta uzvara Ziemeļamerikā notiekošajā Zelta kausa izcīņā, finālā ar 2:1 pārspējot respektablo Meksikas valstsvienību. Nedaudz vēlāk amerikāņu futbola cienītājus atvēsināja ASV izlases vājais sniegums ”Copa America” turnīrā – trijās grupas spēlēs pret Argentīnas, Paragvajas un Kolumbijas izlasēm netika izcīnīts neviens punkts. Ziemeļamerikas medijos un interneta portālos tika izteikta liela neapmierinātība ar galvenā trenera Bredlija veikumu, un tika gaidīta viņa atkāpšanās no amata. Trenera demisija tā arī netika izziņota, un jaunieceltais valstsvienības vadītājs turpināja strādāt savā amatā.

Bija klāt CONCACAF (Ziemeļamerikas un Centrālamerikas) PK izcīņas kvalifikācijas turnīrs, un amerikāņu līdzjutēji pesimistiski raudzījās uz Bredlija spējām aizvest lielvalsts izlasi uz Dienvidāfrikā notiekošo finālturnīru. ASV tika piešķirta iespēja piedalīties kvalifikācijas cīņās, sākot ar otro kārtu, kurā pārliecinoši, divu spēļu summā, ar 9:0 tika apspēlēta Barbadosas izlase. Trešajā (grupu) kārtā amerikāņiem nācās cīnīties pret Kubas, Trinidadas un Tobago un Gvatemalas spēcīgākajiem futbolistiem. Sešās spēlēs tika izcīnītas piecas uzvaras un viens zaudējums, un Bredlija vadībā grupā tika izcīnīta stabila pirmā vieta. Ceturtajā kārtā sacentās visu trīs CONCACAF grupu pirmo divu vietu īpašnieki, un arī šoreiz amerikāņi pārliecinoši ierindojās pirmajā pozīcijā – desmit spēlēs amerikāņiem punktus spēja atņemt vien Kostarikas un Meksikas izlases, tomēr tas nebija šķērslis DĀR ceļazīmes iegūšanai.

Kā liels pārbaudījums amerikāņu spēkiem bija ASV dalība 2009. gada Konfederāciju kausa izcīņā – grupu spēlēs lielvalsts labākajiem futbolistiem nācās piedzīvot sāpīgus zaudējumus pret Brazīlijas un Itālijas valstsvienībām, tomēr izdevās viegli apspēlēt Ēģiptes pārstāvjus. Pateicoties labākai vārtu starpībai, no tālākas dalības amerikāņi izslēdza itāļu futbolistus, un pusfinālā jeņķus gaidīja smaga cīņa pret Eiropas čempioniem spāņiem. ASV saziņas portālos pirms spēles tās galvenais treneris Bobs Bredlijs tika plaši kritizēts, un līdzjutēji viņu aicināja parakstīt atlūgumu. Visas negācijas pret valstsvienības vadītāju noklusa, kad amerikāņi bija izdarījuši šķietami neiespējamo – ar 2:0 apspēlējuši prestižo Spānijas izlasi. Turpmāk demokrātijas paraugvalstī krasi mainījās attieksme pret Bredliju, un viņa ieguldītais darbs beidzot tika novērtēts. Finālā amerikāņiem gan nācās atkārtoti atzīt Brazīlijas pārākumu, tomēr tas nemazināja ASV līdzjutēju prieku par sasniegto.

Grupa un izredzes

ASV futbolistiem C apakšgrupā nāksies mēroties spēkiem ar jau minēto Anglijas izlasi, slovēņiem un Alžīriju. ASV un Anglijas spēle tiek gaidīta ar lielu nepacietību – Ziemeļamerikas komandas līdzjutēji cer, ka Boba Bredlija vadībā izdosies atkārtot pirms 60 gadiem iespēto uzvaru pār britu zemes pārstāvjiem. Bukmeikeri ievērojami augstāk vērtē Anglijas izlases spēkus uzvarēt C grupas visgaidītākajā spēlē, tomēr paredzams, ka no Ziemeļamerikas atbraukušie futbolisti nebūs ar pliku roku ņemami.

Pret angļiem, līdz šim, amerikāņi spēlējuši deviņas reizes, no tām septiņas reizes pārāki izrādījušies briti, bet divreiz uzvaras laurus plūkuši Ziemeļamerikas pārstāvji. Pret Alžīrijas un Slovēnijas izlasēm ASV vienpadsmitnieks nav spēlējis, un noteikti būs interesanti pavērot jeņķu konkurentu spējas cīnīties par uzvarām.

Treneris un spēlētāji

Kā jau minēju, tad ASV galvenais treneris Bobs Bredlijs šajā amatā strādā jau ceturto gadu, un savā darbības laikā ticis vērtēts ļoti pretrunīgi. Amerikas medijos pie katras neveiksmes kā grēkāzis minēts tieši Bredlijs. Iepriekš citi futbola speciālisti kritizējuši bijušā Ohaio Universitātes futbolista radītos taktiskos risinājumus, entuziasma trūkumu un daudzas citas īpašības, kas neatbilstot pieņemamam trenera darbam. Neskatoties uz to, Bredlijs kritiku uztvēris ļoti veselīgi, un šķiet, tas tikai palīdzējis ASV trenerim darbā ar komandu.

Pirms sastāva paziņošanas lielas galvassāpes Bredlijam radīja ziņa par to, ka izlasei nozīmīgajā turnīrā nāksies iztikt bez uzbrukuma līdera, Francijas kluba ”Sochaux” spēlētāja, Čārlija Deivisa. 23 gadus vecais uzbrucējs pagājušā gada oktobrī cieta šaušalīgā autokatastrofā, gūstot vairākas smagas traumas. Deiviss sāka ārstēšanās procesu, cerot izveseļoties līdz Dienvidāfrikā notiekošā turnīra sākumam, tomēr Bostonas koledžas audzēknis nav paspējis atlabt, un ilgi gaidītais notikums uzbrucējam ies secen. Jebkurā gadījumā, Anglijas Premjerlīgā visas sezonas garumā pamatsastāvā spēlēja no ”Villarreal” uz ”Hull City” izīrētais Džozijs Altidors, par sevi regulāri MLS ietvaros atgādināja pieredzējušais Losandželosas ”Galaxy” tandēms Lendons Donovans un Edsons Badls, tā ka bažām par ASV uzbrukuma līniju nevajadzētu būt.

Visticamāk, amerikāņu vārtus PK izcīņas spēlēs sargās Tims Hovards no ”Everton” – 31 gadu vecais vārtsargs aizvadītajā sezonā piedalījies 38 spēlēs, ielaidis 114 vārtus un 11 reizes beidzis spēli bez vārtu zaudējuma. Hovards visas sezonas garumā spējis būt pārāks pār savu Liverpūles kluba konkurentu, veterānu Karlo Nešu. Izlases rezerves vārtsargam Bredam Guzanam no ”Aston Villa” sezonas garumā priekšā bijis amerikāņu veterāns, izlasē karjeru beigušais Breds Frīdels, savukārt, otram rezervistam Markusam Hānemanam aiz muguras bijusi gara sezona Vulverhemptonas ”Wanderers” sastāvā, tomēr māc šaubas, ka 37 gadus vecais spēlētājs, kurš savas karjeras laikā tā arī nav spējis pārliecināt mainīgo izlases treneru sastāvu, varētu cīnīties par vietu pirmajā vienpadsmitniekā.

Kā galvenie aizsardzības balsti komandā varētu būt ASV izlases kapteinis Karlos Bokanegra no ”Rennes” un Stīvs Čerundolo, kurš šosezon pārstāvēja vācu klubu ”Hannover 96”. Abi pieredzējušie spēlētāji spējuši izcīnīt stabilas vietas savu komandu sastāvos, un visas sezonas garumā rādījuši augstvērtīgu spēli. Noteikti sevi finālturnīra laikā no labākās puses mēģinās parādīt ”AC Milan” aizsargs Oguči Onjevu – 28 gadus vecajam spēlētājam tā arī nav izdevies nostiprināties titulētās itāļu komandas sastāvā, tādēļ nigēriešu izcelsmes futbolistam varētu rasties papildu motivācija aizstāvēt Amerikas krāsas. Par sevi Dienvidāfrikā noteikti cer atgādināt ”Watford” kapteinis Džejs De Merits, kura karjera izlasē sākusies tieši pēc Bredlija iecelšanas amatā.

No pussargiem jāizceļ Glāzgovas ”Rangers” spēlējošie Damarkuss Bīslijs un Moriss Edu. 28 gadus vecajam Bīslijam ar skotu klubu saistības jau beigušās, un spēlēšana finālturnīrā varētu būt lieliska iespēja sevi parādīt Eiropas labāko klubu skautiem. Savukārt, Edu izdevies nostiprināties ”Rangers” pamatsastāvā, un amerikāņu fani no Kalifornijā dzimušā pussarga gaida lielisku spēli. Fantastisks sniegums tiek gaidīts arī no ”Fulham” pussarga Klinta Dempsija, kurš šosezon paspējis uzspēlēt gan UEFA Eiropas Līgas finālā, gan visas sezonas garumā – Anglijas Premjerlīgā. Uz vietu pamatsastāvā noteikti cer galvenā trenera Boba Bredlija dēls Maikls, kuram aiz muguras ir grūta sezona Menhengladbahas ”Borussia” sastāvā.

Jebkurā gadījumā, amerikāņu spēlētāji individuāli apliecinājuši savu meistarību, un atliek cerēt, ka Bredlijs spēs atrast īstos vārdus, lai saliedētu komandu startam prestižajā turnīrā. ASV izlase vairākkārt izgriezusi pogas spēcīgām izlasēm, kā Portugāle un Spānija, un amerikāņu līdzjutēji var gaidīt no savas valsts pārstāvjiem līdzīgus panākumus Dienvidāfrikā.

ASV izlases sastāvs PK izcīņai

PozīcijaSpēlētājsVecumsKlubs
VārtsargsBrad Guzan25Aston Villa (Anglija)
VārtsargsMarcus Hahnemann37Wolverhampton Wanderers (Anglija)
VārtsargsTim Howard31Everton (Anglija)
AizsargsJonathan Bornstein25Chivas USA
AizsargsCarlos Bocanegra (kapt.)31Rennes (Francija)
AizsargsSteve Cherundolo31Hannover 96 (Vācija)
AizsargsJay DeMerit30Watford (Anglija)
AizsargsClarence Goodson28Start (Norvēģija)
AizsargsOguchi Onyewu28AC Milan (Itālija)
AizsargsJonathan Spector24West Ham United (Anglija)
PussargsDaMarcus Beasley28Rangers (Skotija)
PussargsMichael Bradley22Borussia Mönchengladbach (Vācija)
PussargsRicardo Clark27Eintracht Frankfurt (Vācija)
PussargsClint Dempsey27Fulham (Anglija)
PussargsLandon Donovan28Los Angeles Galaxy
PussargsMaurice Edu24Rangers (Skotija)
PussargsBenny Feilhaber25AGF (Dānija)
PussargsStuart Holden24Bolton Wanderers (Anglija)
PussargsJose Francisco Torres22Pachuca (Meksika)
UzbrucējsJozy Altidore20Villarreal (Spānija)
UzbrucējsEdson Buddle29Los Angeles Galaxy
UzbrucējsRobbie Findley24Real Salt Lake
UzbrucējsHerculez Gomez28Pachuca (Meksika)

Izmantotie resursi:
fifa.com

Kā ASV veiksies PK finālturnīrā?

  • 22

  • 4

  • 2

  • 20

  • 90

  • 47



, 2010-05-31 12:45, pirms 14 gadiem
Primārais, jatiek galā ar Slovēniju, kas nemaz nav tik vāja, kā daži labi domā un arī ,protams, Alžīriju, kam ir diezgan labs satāvs
, 2010-05-31 12:45, pirms 14 gadiem
Man liekas ka, jebkura PČ finalturnira komanda vēlas un ir apņēmības pilna katru pretinieku vinet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-05-31 12:52, pirms 14 gadiem
Nezinu no kurienes tas mīts, ka ASV nemāk spēlēt futbolu, atliek vien paskatīties uz klubiem.

Veiksmi ASV čempionātā
, 2010-05-31 12:52, pirms 14 gadiem
Par ASV! Nedomaju, ka angliem bus viegla spele.

Kur tad vinu lielais talants (kura vards man pat ir piemirsies)?
, 2010-05-31 12:55, pirms 14 gadiem
Tomēr tač angļi klasi augstāka komanda!
, 2010-05-31 12:57, pirms 14 gadiem
Fredijs Adu, kur tas ir nozudis?
, 2010-05-31 12:59, pirms 14 gadiem
Bourne rakstīja: Aizsargs Oguchi Onyewu 28 AC Milan (Itālija)

Ļoti ''AMERIKĀNISKS'' vārds un uzvārds.


Lol, atradi kam piesieties!

Aleksejs Kuplovs-Oginskis.

Nu gan "LATVISKS" vārds un uzvārds.

, 2010-05-31 13:00, pirms 14 gadiem
Bourne rakstīja: Aizsargs Oguchi Onyewu 28 AC Milan (Itālija)

Ļoti ''AMERIKĀNISKS'' vārds un uzvārds.
Ko tad visiem vajadzēja būt indiāņu vārdiem - Ātrā Kāja, Redzīgā Acs vai Lašu Nāve? Kas vispār ir amerikāņu vārds un uzvārds tavā izpratnē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-05-31 13:01, pirms 14 gadiem
Bourne rakstīja: Kas tas tāds?
http://www.google.lv/search?hl=lv&client=firefox-a&hs=iQ2&rls=org.mozilla:lvfficial&channel=s&ei=x4gDTIKXA6jQmgPt7omUAQ&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&ved=0CB4QBSgA&q=aleksejs+kuplovs+oginskis&spell=1

Latvijas U-21 spēlētājs, ar ļoti "LATVISKU" vārdu un uzvārdu!
, 2010-05-31 13:02, pirms 14 gadiem
Bourne rakstīja: Jā.
Nu vispār Fermeris Džo u.c ''klasiskie'' Amerikāņu vārdi.
A te kaut kādi Londoni.
Nejauc angļus ar amerikāņiem - amerikāņi nemaz nav tauta tādā izpratnē kādas tās ir Eiropā Tāpēc tur ir kiš-miš ar rozīnēm etniskajā ziņā.
, 2010-05-31 13:20, pirms 14 gadiem
polārlācēns rakstīja: Fredijs Adu, kur tas ir nozudis?
Skaitās itkā Benficas īpašums,bet ja nemaldos šo sezonu spēlēja kaut kādā grieķu klubā

Jā no supertalanta tomēr nekas dižs nav sanācis
, 2010-05-31 13:28, pirms 14 gadiem
Bourne rakstīja: Aizsargs Oguchi Onyewu 28 AC Milan (Itālija)

Ļoti ''AMERIKĀNISKS'' vārds un uzvārds.
Kjip rasists esi?

Bet nu par amīšu izredzēm, domājams primārais uzdevums ir tikt galā ar slovēņiem, alžŗiem un tad jau var domāt arī par angļiem!
, 2010-05-31 13:34, pirms 14 gadiem
ASV producē angļu klubiem vārtusargus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-05-31 14:00, pirms 14 gadiem
Komanda vinjiem laba.Arii ieprieksheejos chempionaatos vinji pieraadiijushi,ka ar vinjiem jaareekjinaas.Speeleetaaji vinjiem arii labi,ne izcili,bet labi,no kuriem daudzi speelee Eiropaa,taadeelj jau paziist sheienes futbolu.Domaaju,ka izies no grupas kaa otrie,bet nebuushu ultra-paarsteigts,ja arii kaa pirmie.
, 2010-05-31 14:00, pirms 14 gadiem
Nebrinos ka uzvarees Angliju... Vakar Anglija TIKAI ar 2:1 uzvareja Japanu... Loti vaji speleja un interesanta lieta ir ka nevienus vartus neisita, abas reizes bumba atleca no japananas aizsargiem... ja butu spelejushi pret kadu stipraku komandu vini butu zaudejusi.
, 2010-05-31 14:01, pirms 14 gadiem
Bourne rakstīja: Aizsargs Oguchi Onyewu 28 AC Milan (Itālija)

Ļoti ''AMERIKĀNISKS'' vārds un uzvārds.
Dzimis Vašingtonā. Vecāki nigērieši. Kur problēma?
, 2010-05-31 14:04, pirms 14 gadiem
polārlācēns rakstīja: Fredijs Adu, kur tas ir nozudis?
Pārstāv grieķu Aris. Noplaka talants. Tagad lielāks talants skaitās Altidors.
, 2010-05-31 15:02, pirms 14 gadiem
St_Germain rakstīja: Nezinu no kurienes tas mīts, ka ASV nemāk spēlēt futbolu, atliek vien paskatīties uz klubiem.

Veiksmi ASV čempionātā
ja jau māk spēlēt, tad kāpēc no MLS līgas tikai 3 spēlētāji? Tas ka tur no tiem miljoniem ir daži normalos klubos neko vēl nenozīmē. Vienīgie labie spelētaji tur ir Altidore un Dempsey
, 2010-05-31 15:14, pirms 14 gadiem
kandzha rakstīja: ja jau māk spēlēt, tad kāpēc no MLS līgas tikai 3 spēlētāji? Tas ka tur no tiem miljoniem ir daži normalos klubos neko vēl nenozīmē. Vienīgie labie spelētaji tur ir Altidore un Dempsey
Skaidrs, ka neko nezini, bet nu vai tad tiešām neko nebūsi dzirdējis par Donovanu?
, 2010-05-31 15:28, pirms 14 gadiem
Vispar zhel ka Charlijs Davis nepaspeja atguties... butu baigi noderejis ASV uzbrukuma linija
, 2010-05-31 15:50, pirms 14 gadiem
FRiJJJ rakstīja: Vispar zhel ka Charlijs Davis nepaspeja atguties... butu baigi noderejis ASV uzbrukuma linija
KAs vinjam tur bija,avaarija?Man likaas,ka redzeeju zinjaas ktkad, ka vinjsh jau bija uz atgrieshanaas celja.
, 2010-05-31 16:06, pirms 14 gadiem
makaweli rakstīja: KAs vinjam tur bija,avaarija?Man likaas,ka redzeeju zinjaas ktkad, ka vinjsh jau bija uz atgrieshanaas celja.
Jā, viņam bija tā autoavārija. Tomēr nepaspēja atveseļoties.
, 2010-05-31 16:36, pirms 14 gadiem
2006 gada ASV, FIFA ranga bija pat 4-ta!!! Aizvakar uzvareja Turciju, vajas komandas ar to nevar palepoties!
Protams pret Angliem speles ar otro numuru, bet gandriz visas pasaules valstis spele ar otro numuru pret Angliem
, 2010-05-31 16:45, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Jā, viņam bija tā autoavārija. Tomēr nepaspēja atveseļoties.
Ja ņem vērā, ka viņa stāvoklis pēc avārijas bija visnotaļ kritisks un ka pēcāk ārsti prognozēja, ka ar karjeru ir cauri, tas vien ir labi, ka sezonas beigās jau atsāka vieglus treniņus ar klubu. Jācer, ka nākamsezon atgriezīsies tādā pat līmenī kā pirms avārijas.
, 2010-05-31 16:55, pirms 14 gadiem
kas visiem ir ar to nepatiku pret jeņķiem? Labs sastāvs, un es domāju, ka viņi izkļus no grupas.
, 2010-05-31 17:36, pirms 14 gadiem
labdien rakstīja: Skaidrs, ka neko nezini, bet nu vai tad tiešām neko nebūsi dzirdējis par Donovanu?
esmu dzirdējis par to Donovanu tikai neciešu vinu pēc tiem izteikumiem par Bekhemu... sajuties čalis superstārs
, 2010-05-31 17:38, pirms 14 gadiem
St_Germain rakstīja: Nezinu no kurienes tas mīts, ka ASV nemāk spēlēt futbolu, atliek vien paskatīties uz klubiem.

Veiksmi ASV čempionātā
tas mīts ir izskaidrojams ar MLS līgu, tur līmenis ir ļoti zems, tāpēc arī visi domā ka ASV sūdīgi spēlē, bet ja neskaita dažus iznēmumus tad tā arī ir...
, 2010-05-31 17:42, pirms 14 gadiem
kandzha rakstīja: esmu dzirdējis par to Donovanu tikai neciešu vinu pēc tiem izteikumiem par Bekhemu... sajuties čalis superstārs
Bet tam, ko Donovans runā par Bekhemu, jau nav nekādas ietekmes uz viņa meistarību..
Daudzi šaubījās, ko viņš varēs parādīt EPL, jo pirms tam Eiropā ar Bayern pavadītais laiks nebija sekmīgs.. bet uz īri pavadītajā laikā bija viens no labākajiem Everton spēlētājiem, ne velti treneris gribēja viņu paturēt komandā.
, 2010-05-31 19:01, pirms 14 gadiem
spēle ar Turciju bija lieliska ASV izpildījumā. diezgan vāja aizsardzība, bet spēle lieliska. ceru, ka to pašu rādīs arī PK.
, 2010-05-31 23:01, pirms 14 gadiem
termometrs rakstīja: spēle ar Turciju bija lieliska ASV izpildījumā. diezgan vāja aizsardzība, bet spēle lieliska. ceru, ka to pašu rādīs arī PK.
Interesanti, pretuzbrukumi un stabila aizsardzība līdz šim bija ASV stiprā puse. Kurš tad aizsardzībā netika galā, Onjevu vai Bokanegra, vai kolektīvi?
, 2010-06-01 08:16, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Bet tam, ko Donovans runā par Bekhemu, jau nav nekādas ietekmes uz viņa meistarību..
Daudzi šaubījās, ko viņš varēs parādīt EPL, jo pirms tam Eiropā ar Bayern pavadītais laiks nebija sekmīgs.. bet uz īri pavadītajā laikā bija viens no labākajiem Everton spēlētājiem, ne velti treneris gribēja viņu paturēt komandā.
nevajag stāstīt visiem zināmas lietas
es tikai paskaidroju kapēc nepieminēju Donovanu, jo salīdzinot ar Bekheamu nu viņš ir vairākus pakapienus zemāk, bet runā gan skaisti, jo Bekhems LAGalaxy bija labakais spēlētājs, bet redz Donovans jau domāja citādi
Džons Terijs 
Foto: AFP/Scanpix
19

Terijs beidz karjeru Anglijas izlasē

Ilggadējais Anglijas futbola valstsvienības kapteinis Džons Terijs paziņojis, ka 31 gada vecumā nolēmis koncentrēties klubu karjerai ar Londonas "Chelsea" vienību un karjeru izlasē pēc deviņiem gadiem beidz.
Francs Bekenbauers 
Foto: AP/Scanpix
22

FIFA plāno mainīt futbola noteikumu nianses

Starptautiskā Futbola federāciju Asociācija (FIFA) plāno veikt zināmas izmaiņas futbola noteikumu niansēs, īpaši par aizmugures stāvokļa fiksēšanu un sarkano kartīšu piešķiršanu par pārkāpumiem soda laukumā.
Nikolā Anelkā
Foto: AFP/Scanpix
31

Anelkā diskvalificē uz 18 spēlēm, Evrā - uz piecām

Šodien Francijas Futbola federācija lēma par to, cik bargi sodīt Pasaules kausa izcīņas antivaroņus. Visbargākais sods, protams, tika Nikolā Anelkā, kurš ir diskvalificēts uz 18 mačiem, savukārt kapteinim Patrisam Evrā būs jāizlaiž piecas spēles.