Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas izlases treneru kolektīvā būs arī Vaņins un Cauņa

Latvijas izlases treneru kolektīvā būs arī Vaņins un Cauņa
Andris Vaņins un Aleksandrs Cauņa. Foto: LFF

Latvijas izlases jaunā galvenā trenera Paulo Nikolato štābā kā vietējie treneri būs pārstāvēti Andris Vaņins un Aleksandrs Cauņa, divi bijušie Latvijas izlases līderi, portālam Sportacentrs.com apstiprināja LFF ģenerālsekretārs Arturs Gaidels.

43 gadus vecais Andris Vaņins par savu pievienošanos Latvijas izlasei kā vārtsargu treneris paziņoja šodien pēcpusdienā sociālajos tīklos. LFF ģenerālsekretārs Arturs Gaidels mūsu portālam apstiprināja šo informāciju un uz jautājumu, vai Vaņins būs vienīgais vietējais treneris Nikolato treneru štābā, atbildēja, ka kopā ar izlasi strādās arī Aleksandrs Cauņa.

Latvijas izlases vārtos Andris Vaņins stājies 99 reizes, kļūstot par neapstrīdamu valstsvienības pirmo numuru pēc Aleksanda Koliņko ēras beigām izlases cietoksnī. Debiju izlases rindās ilūkstietis Vaņins piedzīvoja 2000. gadā, bet par komandas pamatvārtsargu nostiprinājās 2007. gadā, pildot šo lomu līdz 2019. gadam. Lielāko spēlētāja karjeras daļu Vaņins pavadījis Šveicē, kur turpināja vārtsargu trenera karjeru pēc spēlētāja gaitu noslēgšanas.

36 gadus vecais daugavpilietis Aleksandrs Cauņa savulaik bija viens no spožākajiem Latvijas futbola talantiem. Sarkanbaltsarkanajā formas tērpā pussargs aizvadīja 45 spēles, gūstot 12 vārtus. Cauņam karjeru iedragāja savainojumi, kas lika likt punktu karjerai jau 28 gadu vecumā. Mēģinājums atgriezties kā spēlētājam noslēdzās pēc divām spēlēm RFS rindās 2018. gadā.

Vaņins piecas reizes savas karjeras laikā atzīts par Latvijas gada futbolistu. Tikmēr Cauņam šāds tituls piešķirts divas reizes. Vaņina klubu karjeras panākumu sarakstā ir trīs Virslīgas čempiontituli un viens Latvijas kauss ar "Ventspili", kā arī trīs uzvaras Šveices kausā - divreiz ar "Sion" un vienreiz ar "Zurich". Cauņa guvis vienu Virslīgas čempiona trofeju ar "Skonto" un ticis pie vairākiem tituliem Austrumu robežas viņā pusē.

Četrus gadus valstsvienību vadījušo Daini Kazakeviču amatā nomainījušā Paulo Nikolato treneru kolektīva oficiālo izziņošanu un prezentāciju LFF plāno tuvākajā laikā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2024-02-29 18:33, pirms 3 mēnešiem
Čavars, tas kas no Japānas rakstīja: Akd zemāk nav krist, kādi no viņiem treneri?
Tiešām visu naudu izgrūda tam Itālim un tagad par sviestmaizi ņem 2 klaunus bez pieredzes?
Nav tas korektākais salīdzinajums, bet arī Zidāns, Peps, Dešāms, Xabi Alonso un citi treneri reiz bijuši klauni bez pieredzes?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2024-02-29 18:38, pirms 3 mēnešiem
Morozs par palīgu. Kā basketbolå un hokejā. Klubu teneri hokejā un basketbolå ir palīgi. Bet varbùt nē.
, 2024-02-29 19:04, pirms 3 mēnešiem
virslīga GOATS rakstīja: Morozs par palīgu. Kā basketbolå un hokejā. Klubu teneri hokejā un basketbolå ir palīgi. Bet varbùt nē.
Absolūti pareiza doma, Jums. Pa vienam trenerim no RFS un arī Riga, šādi nosedzot visu Virslīgas treneru stafu, nevis izbijušus izlašniekus kā parasti par veciem lauriem.
, 2024-02-29 19:04, pirms 3 mēnešiem
Čavars, tas kas no Japānas rakstīja: Akd zemāk nav krist, kādi no viņiem treneri?
Tiešām visu naudu izgrūda tam Itālim un tagad par sviestmaizi ņem 2 klaunus bez pieredzes?
Cauņa strādāja par treneri Jelgavā. Izņemot Koļiņko nevienam Latvijas vārtsargam nav ne tuvu tādas autoritātes kā Vaņienam. Kur problēmas?

Nav ko pieķēzīt futbola sadaļu, vari jau pats ar sevi diskutēt baša sadaļā, stāstot par to kā tu un tavas balsis galvā tusē Rūjienā, kur ne reizi neesi bijis.
, 2024-02-29 19:04, pirms 3 mēnešiem
Tas labi,varēsim atkal atzīmēt mūsējo futbolistu panākumus Matīsa ielas kafe "Cauna".
Kad Cauņa sita golus,tad gāja jautri.
, 2024-02-29 19:07, pirms 3 mēnešiem
Čavars, tas kas no Japānas rakstīja: Akd zemāk nav krist, kādi no viņiem treneri?
Tiešām visu naudu izgrūda tam Itālim un tagad par sviestmaizi ņem 2 klaunus bez pieredzes?
Vaņins 'klauns bez pieredzes'. Juuuuu vecit
, 2024-02-29 19:23, pirms 3 mēnešiem
Nikolotto galvenais treneris?!
, 2024-02-29 19:31, pirms 3 mēnešiem
Interesanta pieeja. Vai tas ka Andris ir piesaistīts izlasei nozīmē, to ka tādu Šteinboru vairs neņems un dos iespēju izlasē Matrevicam, piemēram? Paskatoties starp pārējiem vārtsargiem tur īsti nav tādas pieredzes - var jau teikt Ozols, bet tas jau arī tikai 20 spēles izlasē nospēlējis
, 2024-02-29 19:48, pirms 3 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: Interesanta pieeja. Vai tas ka Andris ir piesaistīts izlasei nozīmē, to ka tādu Šteinboru vairs neņems un dos iespēju izlasē Matrevicam, piemēram? Paskatoties starp pārējiem vārtsargiem tur īsti nav tādas pieredzes - var jau teikt Ozols, bet tas jau arī tikai 20 spēles izlasē nospēlējis
Šteinbors jau gadu nav izlasē.
, 2024-02-29 19:54, pirms 3 mēnešiem
Spēlētāji labi, noteikti labu padomu var iedot treniņos, bet vadīt spēles nezin vai varēs palīdzēt, tā ir cita specifika. Bēdīgākais no visa, ka visi gandrīz trio tikai ar jauniešiem ir strādājuši, bet ne ar lieliem džekiem, cita pieeja ir nepieciešama, komunikācija utt., spēles filozofija. Kaut ko līdzīgu vajadzētu kā hokejā Nolana laikos, Indiāņu rituālus, kas ienes tevī ticību un cerību, ka varam spēlēt, mums ir tik sagrauta mentalitāte ar zaudējumiem, ka tas tā turpinās. Protams tas arī tā turpinās, ka nav mūsdienīgas spēles filozofijas, kas derētu mūsu futbola resursam, te kuras katr pieeja neder. Un cerība, zūd no tā, ka stipra valdoas barjera būs no Nikolato puses, bija jāņem Itāļu-Angļu kāds palīgs, vismaz kurš ātri izprot valodu un ātri dot norādes mums.
, 2024-02-29 19:55, pirms 3 mēnešiem
Daudzi, šķiet, ir aizmirsuši, ka Vaņins Sion 2 gadus ar bija GK treneris. Par Cauņas lomu grūtāk spriest.. un mums jau šie kadri taktisko zīmējumu visdrīzāk nezīmēs, tad nezinu par ko ir problēmas. Lai tik stāžējas - nav jau tā, ka izlase ir superaugstā vietā, ka mums ir jāsatraucās, ka būs sliktak.
, 2024-02-29 20:01, pirms 3 mēnešiem
Pret Cauņu ir bijis tas gods spēlēt Inčukalna telpu futbola turnīrā - lai arī ētiski nav profesionālim (toreiz viņš spēlēja Skonto FC) dauzīt bumbu pret amatieriem.
, 2024-02-29 20:06, pirms 3 mēnešiem
Zelta sietiņš rakstīja: Šteinbors jau gadu nav izlasē.
Tev liekas, ka es nezinu, ka Dainis viņu dēļ dzeršanas ar Zjuzinu abus vairs neņēma?
Šeit Šteinbors bija domāts kā pieredzējušais vārtsargs. Kuru paņemt kā 3. opciju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2024-02-29 20:36, pirms 3 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Pret Cauņu ir bijis tas gods spēlēt Inčukalna telpu futbola turnīrā - lai arī ētiski nav profesionālim (toreiz viņš spēlēja Skonto FC) dauzīt bumbu pret amatieriem.
Viņam ļoti spēcīgs blieziens bija. Arī tehnikā laikam bija gods kaut reizi viņu apspēlēt 1:1, vai ne
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2024-02-29 22:03, pirms 3 mēnešiem
striker rakstīja: Viņam ļoti spēcīgs blieziens bija. Arī tehnikā laikam bija gods kaut reizi viņu apspēlēt 1:1, vai ne
Trakākais bija tas, ka viņš ar abām kājām spēja spēlēt pilnīgi identiski.
, 2024-02-29 22:03, pirms 3 mēnešiem
Itālis veido savu family!
, 2024-02-29 22:18, pirms 3 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Trakākais bija tas, ka viņš ar abām kājām spēja spēlēt pilnīgi identiski.
Meistars.
, 2024-02-29 22:35, pirms 3 mēnešiem
striker rakstīja: Viņam ļoti spēcīgs blieziens bija. Arī tehnikā laikam bija gods kaut reizi viņu apspēlēt 1:1, vai ne
https://www.youtube.com/watch?v=euu...
, 2024-02-29 23:39, pirms 3 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Pret Cauņu ir bijis tas gods spēlēt Inčukalna telpu futbola turnīrā - lai arī ētiski nav profesionālim (toreiz viņš spēlēja Skonto FC) dauzīt bumbu pret amatieriem.
Manā skatījumā Cauņa pēc tīrā talanta iespējams ir labākais Latvijas spēlētājs, bet traumas. Arī sanāca pret Cauņu uzspēlēt telpās. Vienīgais, tad viņš vēl pavisam sīks bija, gadi laikam 15, bet jau tad bija redzams ka čalim ir liela nākotne. Iespējams ka tā bumbas dauzīšana pret amatieriem arī uzlika krustu uz viņa karjeras, jo večiem-amatieriem, ne īpaši patīk ka šitāds frukts te nāk un rāda klasi, tehnikas trūkumu kompensēja ar pārmērīgu cīņas sparu.
, 2024-02-29 23:40, pirms 3 mēnešiem
bassline rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=euu46gt8xWI
Man viņš nedaudz atgādināja Kūmanu
, 2024-02-29 23:41, pirms 3 mēnešiem
Aleksandrs fon den Grafīts rakstīja: Absolūti pareiza doma, Jums. Pa vienam trenerim no RFS un arī Riga, šādi nosedzot visu Virslīgas treneru stafu, nevis izbijušus izlašniekus kā parasti par veciem lauriem.
Vaņins gan nevarētu sūdzēties par to, ka nav bijis treneris. Šveicē ir Cīrihes u18 vārtsargu treneris no 22. gada, pirms tam sezonu bija Sionas GK treneris
, 2024-03-01 07:48, pirms 3 mēnešiem
Autors kautrējās pieminēt tādu faktu,ka Cauņas lielākie sasniegumi ir Maskavas armijnieku sastāvā.
, 2024-03-01 09:35, pirms 3 mēnešiem
Par diviem vatņikiem LV izlasē vairāk. Auni.
Sofija Garanča. Foto: LFF
9

Lietus aizkavētā spēlē Latvijas futbolistes beigās sabrūk pret slovēnietēm

Eiropas čempionāta kvalifikācijas C līgas 2. grupā otro zaudējumu nācās piedzīvot Latvijas sieviešu futbola izlasei, kas Murska Sobotā ar rezultātu 0:6 piekāpās Slovēnijas dāmām. Pēdējos četrus vārtus latvietes ielaida noslēdzošajās divdesmit minūtēs.
Lūkass Vapne. Foto: Valmiera FC
22

Pirmo reizi uz Latvijas izlasi izsaukti Vapne un Orols, atgriežas Ķigurs

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato izvēlējies spēlētāju sastāvu Baltijas kausa izcīņai 2024. gadā.
Dannī Aņisjko. Foto: Nottingham Forest FC
5

U19 izlases kandidātos iekļauts arī "Nottingham" akadēmijas audzēknis Aņisjko

LETA. Latvijas U-19 vīriešu futbola izlases kandidātu sarakstā pirms Baltijas kausa izcīņas iekļauts Anglijas kluba "Nottingham Forest" akadēmijas audzēknis pussargs Dannī Braians Ambato Aņisjko, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).