Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Šovakar tiks noskaidrotas atlikušās Eiropas līgas 1/8 fināla dalībnieces

Agris Suveizda

Šovakar tiks noskaidrotas atlikušās Eiropas līgas 1/8 fināla dalībnieces
Mančestras "City" galvenais treneris Roberto Mančīni
Foto: AFP/Scanpix

Maskavas "CSKA" un Portugāles "Porto" kļuva par pirmajām UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla dalībniecēm. Šovakar norisināsies pārējās 14 atbildes spēles un tiks noskaidrotas atlikušās veiksminieces. Par tikšanu nākamajā kārtā grūtas cīņas gaidāmas arī tādiem pazīstamiem klubiem kā "Liverpool", "Benfica", "Villarreal", "Napoli" un citiem.

Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs piedalās divi Anglijas klubi - Mančestras "City" un "Liverpool" -, un bukmeikeri, ierindojot tos labāko trijniekā, abus uzskata par vieniem no galvenajiem turnīra favorītiem. Tiesa, ne "City", ne "Liverpool" nevar būt drošas par iekļūšanu astotdaļfinālā - pirmajā mačā abas vienības izbraukumā nospēlēja neizšķirti 0:0. Ja "Liverpool" Prāgas "Sparta" var būt visai ciets rieksts arī savā laukumā, "City" uzdevums pret Saloniku "Aris", vismaz teorētiski, ir krietni vieglāks - grieķu klubi allaž visai nesekmīgi spēlējuši izbraukumā.

Tikai pa vienai pārstāvei turnīrā palicis tādām futbola lielvalstīm kā Spānija un Itālija. Skaidrs, ka viena no tām šovakar zaudēs arī pēdējo palikušo vienību - "Villarreal" un "Napoli" spēlēs savā starpā. Gan Spānijai, gan Itālijai pagaidām Eirokausos nav veicies diez ko spoži - visi trīs Itālijas klubi Čempionu līgas astotdaļfinālā pirmajā spēlē piedzīvoja zaudējumu (turklāt savā laukumā!), savukārt bez uzvarām pirmajā spēlē palika arī visas trīs Spānijas dalībnieces. Pirmais mačs Napoli noslēdzās neizšķirti 0:0, un izdevīgākās pozīcijās tagad ir "Villarreal".

Tikmēr daudzas komandas jau ar pusotru kāju atrodas astotdaļfinālā, un šovakar tām jānokārto vien formalitātes. Amsterdamas "Ajax" pirmajā mačā ar 3:0 pieveica Beļģijas "Anderlecht", Leverkūzenes "Bayer" ar 4:0 sagrāva Ukrainas "Metalist", bet Kijevas "Dynamo" ar 4:1 šokēja Stambulas" Besiktas". Visai drošu pārsvaru ieguva arī Nīderlandes "Twente", kas pieveica Kazaņas "Rubin" (2:0). Turklāt visas šīs uzvaras tika gūtas pretinieka laukumā.

Visai atšķirīgās situācijās ir abi Francijas klubi. Ja "PSG" Baltkrievijas salā izrāva rezultatīvu neizšķirtu pret "BATE" (2:2), "Lille" identisku rezultātu guva savā laukumā. Mājās "PSG" diez vai radīsies lielas problēmas, toties "Lille" pirmajā mačā pati sev izraka bedri - pat spēlējot ar otro sastāvu, izdevās dominēt laukumā pār "PSV Eindhoven", taču spēles beigu daļā minūtes laikā tika ielaisti divi vārti, un nu par izteiktiem pāra favorītiem kļuvuši holandieši.

Krievijai tomēr neizdosies astotdaļfinālā iekļūt ar četrām komandām, taču trīs pārstāves nākamajā kārtā - tā ir ļoti reāla situācija. Maskavas "Spartak" izbraukumā mača gaitā ar 0:2 zaudēja Šveices "Basel", taču prata ne tikai atspēlēties, bet pat izraut uzvaru - 3:2. Šovakar "Spartak" pietiks arī ar minimālu zaudējumu - 0:1 vai 1:2. Tikmēr "Zenit" gan piekāpās citam Šveices klubam "Young Boys", taču viesos izdevās gūt tik svarīgos vārtus - 1:2. Bukmeikeri "Zenit" uzskata par ceturto galveno Eiropas līgas favorīti un tic, ka "Zenit" izdosies iekļūt astotdaļfinālā.

Toties cerības saglabāt četras pārstāves vēl nav atmetusi Portugāle. "Porto" jau ir tikusi nākamajā kārtā, un visai labas izredzes to izdarīt ir arī Lisabonas "Benfica", kas savā laukumā ar 2:1 apspēlēja Vācijas "Stuttgart". Mājās atbildes spēli aizvadīs Lisabonas "Sporting" un "Braga". Galvaspilsētas klubs no Glāzgovas atgriezās ar diezgan pozitīvu rezultātu - 1:1. Vissliktākās izredzes no portugāļu klubiem ir "Braga", kas Artjoma Rudņeva gūto vārtu dēļ zaudēja Poznaņā (0:1).

UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla pāri

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Aris – Manchester City0:022:05
Napoli – Villarreal0:022:05
Anderlecht – Ajax0:322:05
Lech – Braga1:022:05
Besiktas – Dynamo Kyiv1:422:05
Rubin – Twente0:222:05
Benfica – Stuttgart2:122:05
BATE – PSG2:222:05
Metalist – Bayer0:420:00
Rangers – Sporting1:120:00
Sparta – Liverpool0:020:00
Basel – Spartak2:320:00
Young Boys – Zenit2:118:00
PAOK – CSKA0:11:11:2
Sevilla – Porto1:21:02:2
Lille – PSV2:220:00

UEFA Eiropas līga 1/8 fināla pāri

Komanda 1Komanda 2
Benfica/StuttgartBATE/PSG
Besiktas/DynamoAris/Man City
Rubin/TwenteYoung Boys/Zenit
CSKAPorto
Lille/ EindhovenRangers/Sporting
Metalist/BayerNapoli/Villarreal
Anderlecht/AjaxBasel/Spartak
Sparta/LiverpoolLech/Braga

Izmantotie resursi:
UEFA.com - The official website for European...