Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Tuhels nikns par neieskaitītajiem vārtiem: "Divas lielas kļūdas – otrā laukuma pusē tādu nebūtu"

Tuhels nikns par neieskaitītajiem vārtiem: "Divas lielas kļūdas – otrā laukuma pusē tādu nebūtu"
Tomass Tuhels. Foto: Zumapress.com/Scanpix

UEFA Čempionu līgas finālā iekļuva arī "Real Madrid", kas, pateicoties diviem vēliem Hoselu vārtu guvumiem, sagrieza spēli kājām gaisā un pārspēja Minhenes "Bayern" – 2:2 viesos, 2:1 mājās. Ilgajā kompensācijas laikā bumbu vārtos dabūja arī bavārieši, taču galvenais tiesnesis jau bija paguvis nosvilpties pēc asistenta paceltā karodziņa aizmugures dēļ, par ko ārkārtīgi dusmīgs pēc mača bija "Bayern" galvenais treneris Tomass Tuhels.

"Tiesneša asistents atvainojās, bet tas nekādi nepalīdz," sacīja Tuhels. "Bija divas kļūdas. Pirmā lielā kļūda bija no tiesneša asistenta, kurš uzreiz pacēla karodziņu. Lai tādā situācijā paceltu karodziņu, ir jābūt ļoti, ļoti pārliecinātam, ka ir aizmugure. Lai būtu iekšas, pauti šādi pacelt karodziņu, tas ir milzīgs, milzīgs lēmums – turklāt nepareizs! Piecas sekundes pēc karodziņa pacelšanas izdarījām sitienu, un galvenajam tiesnesim, kurš redzēja, ka iegūstam otro bumbu, bija iespēja nepūst svilpē – bet viņš iepūta. Tas ir pretrunā jebkuram noteikumam. Tie bija slikti lēmumi."

"Pieņemam, ka zaudējām. Ir tā, kā ir, bet tam nebija jānotiek. Tas nebūtu noticis otrā laukuma pusē. Ir grūti to sagremot, esmu ārkārtīgi dusmīgs," turpināja Tuhels, kurš izcēla arī neparastus pirmos ielaistos vārtus, kļūdoties ļoti augstas klases spēlētājam. "Ja kāds tādu kļūdu nebija pelnījis, tad tas ir Manuels Noiers." Tāpat treneris skaidroja, ka Hariju Keinu galotnē vēl pie rezultāta 1:0 nomainījis muguras sāpju dēļ un ka Seržam Gnabrī atkal ir paceles cīpslas savainojums.

Par tiesnešu tēmu ko teikt bija arī uzvarētāju galvenajam trenerim Karlo Ančeloti: "Ja viņi var sūdzēties, tad arī mēs varam sūdzēties par neieskaitītajiem Načo vārtiem – Kimmihs notēloja. Mēs atkal izrāvām uzvaru. Tas bija noticis jau agrāk, un tas notika atkal – tas ir kaut kas maģisks un neizskaidrojams. Spēlējām labi, mums bija iespējas, un mums pietika spēka saglabāt mieru pēc ielaistajiem vārtiem. Šosezon esam sasnieguši ko tādu, ko no mums reti kurš gaidīja. Šis klubs ir ģimene, kuru ļoti labi stūrē prezidents [Florentino Peress]. Tas ir futbola klubs ar vēsturi, tradīcijām un svaru, ko ļoti labi jūt katrs, kurš uzvelk šā kluba kreklu."

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...


, 2024-05-09 09:19, pirms 2 nedēļām
Kā var ieskaitīt vārtus kuru nemaz nebija?
Vārti tika gūti pēc svilpes.
Vienīgā klūda bija nosvilpt galvenajam tiesnesim un neļaut izspēlēt uzbrukumu līdz beigām.
Necel karodziņu slikti.Pacel karodziņu atkal slikti.
Aizsargi beidza spēlēt un Luņins nemaz neizkustējās no vietas pēc svilpes
, 2024-05-09 09:55, pirms 2 nedēļām
Karodziņa pacelšana viņam kļūda
, 2024-05-09 10:33, pirms 2 nedēļām
Es ka vadoš experts zin teikt : UEFA korupcij.
, 2024-05-09 10:51, pirms 2 nedēļām
Tak tādu pat golu Belingemam neieskaitīja šosezon La Liga spēlē (ar Valensiju?)...bija kompensācijas minūtes rezultāts 2:2, Real sit stūri, bumba gaisā un tiesnesis nosvilpa spēles beigas, bet anglis iesit, kad bumba ielido soda laukumā...Džūds pat gandrīz izkāvās ar tienesi, dabūja sarkano.
, 2024-05-09 11:55, pirms 2 nedēļām
dakots rakstīja: Tak tādu pat golu Belingemam neieskaitīja šosezon La Liga spēlē (ar Valensiju?)...bija kompensācijas minūtes rezultāts 2:2, Real sit stūri, bumba gaisā un tiesnesis nosvilpa spēles beigas, bet anglis iesit, kad bumba ielido soda laukumā...Džūds pat gandrīz izkāvās ar tienesi, dabūja sarkano.
Tas nebija stūra sitiens un tā bija spēles finālsvilpe. Cēliens vēl nebija izdarīts un nebija gaisā. Arī diskutabls lēmums, bet tomēr kaut kas cits.

Pareizais lēmums šai gadījumā bija ļaut nospēlēt uzbrukumu un tad ar VAR, kā jau ierasts, ķidāt - skaitīt vai nē.
Nevis svilpt un neļaut pat uzsist, jo iespējams bija aizmugure.
, 2024-05-09 12:14, pirms 2 nedēļām
Kāpēc gan spēles galvenajam tiesnesim nesvilpt, ja otrs tiesnesis ir jau pacēlis karodziņu? Bet skatoties atkārtojumu varēja redzēt, ka Bayern spēlētājs tiešām bija aizmugures stāvoklī - ļoti minimāli, bet tomēr viņa ķermanis bija kādus 10cm priekšā tuvākajam Real spēlētājam.
, 2024-05-09 12:21, pirms 2 nedēļām
Ambrē rakstīja: Kāpēc gan spēles galvenajam tiesnesim nesvilpt, ja otrs tiesnesis ir jau pacēlis karodziņu?
Tad zūd VAR jēga.
Malējam ir jāceļ karodziņš PĒC gola... lai norādītu uz aizmuguri/pārkāpumu un tad ar to nodarbosies VAR istaba, nevis jāaprauj uzbrukums pirms izdarīta sitiena.

Malējais var pamanīt aizmuguri jau uzbrukuma sākumā, viņš noskrien līdz pēdējai piespēlei un pēc izdarīta sitiena demonstratīvi paceļ karogu, ka ir bijusi aizmugure. Kaut vai 3 piespēles iepriekš.

Pirmo dienu skatamies futbolu? Tiesneši taču mūsdienās ceļ PĒC gola, nevis uzbrukuma izveidē. Ja nu vienīgi nav acīmredzama 2-3 metru Off.
, 2024-05-09 15:41, pirms 2 nedēļām
INVINCIBLE rakstīja: Tad zūd VAR jēga.
Malējam ir jāceļ karodziņš PĒC gola... lai norādītu uz aizmuguri/pārkāpumu un tad ar to nodarbosies VAR istaba, nevis jāaprauj uzbrukums pirms izdarīta sitiena.

Malējais var pamanīt aizmuguri jau uzbrukuma sākumā, viņš noskrien līdz pēdējai piespēlei un pēc izdarīta sitiena demonstratīvi paceļ karogu, ka ir bijusi aizmugure. Kaut vai 3 piespēles iepriekš.

Pirmo dienu skatamies futbolu? Tiesneši taču mūsdienās ceļ PĒC gola, nevis uzbrukuma izveidē. Ja nu vienīgi nav acīmredzama 2-3 metru Off.
Nu ta beidzot.50 komentētāji un izskatās ka no viņiem tikai viens skatās futbolu 😁😁
, 2024-05-10 01:52, pirms nedēļas
Ambrē rakstīja: Kāpēc gan spēles galvenajam tiesnesim nesvilpt, ja otrs tiesnesis ir jau pacēlis karodziņu? Bet skatoties atkārtojumu varēja redzēt, ka Bayern spēlētājs tiešām bija aizmugures stāvoklī - ļoti minimāli, bet tomēr viņa ķermanis bija kādus 10cm priekšā tuvākajam Real spēlētājam.
Beidz DIR*T, pilns internets ar savilktām līnijām, ka NAV AIZMUGURES!!!
, 2024-05-10 01:57, pirms nedēļas
GreenBoston#7 rakstīja: Kā var ieskaitīt vārtus kuru nemaz nebija?
Vārti tika gūti pēc svilpes.
Vienīgā klūda bija nosvilpt galvenajam tiesnesim un neļaut izspēlēt uzbrukumu līdz beigām.
Necel karodziņu slikti.Pacel karodziņu atkal slikti.
Aizsargi beidza spēlēt un Luņins nemaz neizkustējās no vietas pēc svilpes
Kā var nosvilpt aizmuguri, ja NAV AIZMUGURES? + tas pats tiesnesis, kas Mesi un Argentīnu Pasaules čempī izvilka...Malējais drīkst celt karodziņu tikai pēc momenta (ja nav acīmredzama aizmugure!!!), galvenais var svilpt TIKKAI PĒC MOMENTA!!! Tāpēc jau VAR tika ieviests, bet REAL pat VAR var apčakarēt...Pastāsti, kāpēc Ramosu pēc pozitīvām dopinga provēm,nediskvalificēja un REAL kausu neatņēma?
, 2024-05-11 11:07, pirms nedēļas
balts rakstīja: Beidz DIR*T, pilns internets ar savilktām līnijām, ka NAV AIZMUGURES!!!
Ko tu tur loh muldi, aizmugure tur bija, un šeit ir runa tikai par līnijtiesneša lēmumu. Tik tādi lohi kā tu mēsl, pagriež visu tā, ka gols netika ieskaitīs. Cirvji Jūs esat.
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.