Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Kā ar atspēlēšanos ies Cauņas CSKA un angļu grandiem?

Andrejs Siliņš

Kā ar atspēlēšanos ies Cauņas CSKA un angļu grandiem?
Vai CSKA spēlētāji smaidīs un smiesies arī pēc šī vakara spēles?
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar noskaidrosies, vai cīņu par UEFA Eiropas līgas kausu turpinās Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA vienība, kas izbraukumā centīsies atgūties no zaudējuma pirmajā astotdaļfināla kārtā pret "Porto". Spēles sākums 22:05. Savukārt cīņas par izdzīvošanu Eiropas futbola otrajā prestižākajā turnīrā aizvadīs arī angļu superklubi "Liverpool" un "Manchester City".

Vai CSKA ļaus Cauņam vēl uzspēlēt Eiropas līgā šosezon?

Diemžēl, tāpat kā pirmajā spēlē, arī šovakar CSKA rindās laukumā nevarēs doties sākumsastāva pussargs Cauņa, kurš turnīra 1/16fināla atbildes spēlē pret grieķu PAOK guva gurna savainojumu. Pirms nedēļas bija cerības, ka Cauņa varētu piedalīties šī vakara spēlē, taču futbolists vēl nav pietiekami atkopies, un tas nenotiks. Tomēr, ja Maskavas klubam izdosies pārvarēt astotdaļfinālu, jau nākamajā kārtā, domājams, Saša būs ierindā.

Pirmajā mačā Maskavā portugāļi guva vienīgos vārtus - to 70. mača minūtē ar tālšāvienu paveica Fredijs Guarins. Lai gan abām komandām bija lieliskas arī citas vārtu gūšanas iespējas, tās palika neizmantotas. Viena no šīm iespējām it kā pat tika izmantota - CSKA guva vārtus jau pirmajā puslaikā, taču soģa lēmums bija ciets - Sejdu Dumbija vārtu gūšanas brīdī bijis aizmugurē. Noteikti par pirmās spēles labākajiem spēlētājiem jāsauc abu komandu vārtsargi - gan Akinfejevam, gan Eltonam bija daudz darba, un to viņi paveica godam. Veiksme tovakar vairāk stāvēja klāt viesiem.

"Tas bija sāpīgs zaudējums Maskavā," nelabprāt pirmo spēli atcerējās CSKA aizsargs Nababkins. "Iespēju neizmantošana mūs nogalināja. Mums bija vairākas iespējas gan pirmajā, gan otrajā puslaikā, bet mēs tās izniekojām un tādēļ cietām. Mēs to spēli nedrīkstējām zaudēt." Diemžēl arī pirms otrās spēles maskaviešiem veiksme nav stāvējusi klāt - uz Portugāli nedevās ne tikai Cauņa, bet arī aizsargi Čidi Odiahs, Viktors Vasins, kā arī par atslēgas spēlētāju vidusdaļā dēvētais Pāvels Mamajevs, kuram savainojums liegs spēlēt kājbumbu nākamās četras nedēļas.

Lai gan pirmajā spēlē "Porto" vizuāli vairāk kontrolēja bumbu, un CSKA pārsvarā atbildēja ar asiem pretuzbrukumiem, portugāļu galvenais treneris Andre Villass-Boass zina, ka aizrauties ar uzbrukumu nedrīkst: "Mums jāspēlē uzmanīgi, jo, ja CSKA pirmie gūs vārtus, viss atkal būs jāsāk no jauna. Gaidām, ka viņi spēlēs uzbrūkoša stila futbolu, jo šeit ir ieradušies, lai uzvarētu. Viņiem ir jāgūst vārti." Portugāles komandai būs jāiztiek bez diskvalifikāciju saņēmušā aizsarga Alvaro Pereiras.

Vai angļi spēs ko mainīt?

Jāsitās vai, pareizāk sakot, jāatsitās būs arī citas lielas nācijas superklubiem - gan "Liverpool", gan "Manchester City" pirmajās spēlēs piedzīvoja zaudējumus. Liverpūle izbraukumā ielaida vārtus 18. minūtē, kad Alans realizēja 11 metru soda sitienu, kas pie reizes bija arī "Braga" simtie vārti UEFA rīkotajās sacensībās. Angļiem atspēlēties tā arī neizdevās, bet šovakar to izdarīt būs laba iespēja. Par labu Liverpūlei noteikti runā tas, ka spēle notiks viņu mājās.

"Zinām, ka spēlē "Anfield" stadionā būs pavisam citādāka, tur spēlēt ir ļoti sarežģīti," iepriekš rakstīto apstiprina pussargs Hugo Viana, kurš, starp citu, Anglijā jau spēlējis, kad pārstāvja "Newcastle United" vienību. "No otras puses tā ir vieta un tur ir atmosfēra, kas papildus motivē ikvienu spēlētāju. Domāju, ka mums ir visas iespējas, lai izturētu šo spiedienu un iekļūtu labāko astoņu komandu skaitā."

"Liverpool" papildu motivāciju nav jāmeklē. "Šis ir ārkārtīgi svarīgs turnīrs, jo esam jau izlidojuši no Anglijas kausa un Līgas kausa," skaidro pussargs Džejs Spīrings. ""Braga" pirmajā spēlē parādīja, ka ļoti labi spēlē uzbrūkošu futbolu, bet otrajā puslaikā jau parādījām, ka arī mēs varam viņiem sagādāt problēmas."

Ambiciozākajai Anglijas vienībai "Manchester City" sapnis par liela turnīra uzvaru var beigties jau šovakar, ja komanda nespēs atspēlēt divu vārtu deficītu pret Kijevas "Dynamo". Ševčenko un Gusevs nostādījuši angļus uz kraujas malas, un tikai no pašiem būs atkarīgs - lomas ar uzviju tiks mainītas vai arī tiks ļauts izdarīt nāvējošo grūdienu mugurā. "City" beļģu aizsargs Vincents Kompanijs ir lakonisks: "Mums ir misija: gūt divus vai trīs vārtus vairāk nekā viņi."

Eiropas līgas astotdaļfinālu pirmās spēles

LaiksSpēle1.sp.
20:00Spartak - Ajax1:0
20:00PSG - Benfica1:2
20:00Manchester City - Dynamo0:2
20:00Zenit - Twente0:3
22:05Porto - CSKA1:0
22:05Villarreal - Bayer3:2
22:05Liverpool - Braga0:1
22:05Rangers - PSV0:0
Slēpts komentārs: tapmaster7

     [+] [-]

, 2011-03-17 16:33, pirms 13 gadiem
tapmaster7 rakstīja: Liverpool izlidos..
ceru ka nē :S
un vai tiešām Manchester City - Dynamo 2:0 ?

  +1 [+] [-]

, 2011-03-17 16:34, pirms 13 gadiem
Manchester City - Dynamo 2:0? vai tad Dynamo neuzvarēja!?

  -1 [+] [-]

, 2011-03-17 16:37, pirms 13 gadiem
Raitis rakstīja: Manchester City - Dynamo 2:0? vai tad Dynamo neuzvarēja!?
uzvarēja tak, un pēc tās tabulas vēl var spriest, ka liverpool jau mājās zaudējuši utt. nu secība kā spēlēs šodien.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-17 16:38, pirms 13 gadiem
Ideāla bilde, lai parādītu, kā futbols veicina vienlīdzību

Runājot par CSKA, diemžēl variantu šķiet maz, jo portugāļu komandas ir sīkstas, kā to arī parāda Liverpool pašreizējā situācija. Domājams, tālāk ies abas portugāļu komandas [ja vien Kuyt atkal neizšaus], lai arī kā es to nevēlētos.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-17 16:38, pirms 13 gadiem
Jācer, ka CSKA izdosies atspēlēties, lai gan pret Porto tas būs ļoti grūti.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-17 16:48, pirms 13 gadiem
ceru, ka City atspēlēsies, tomēr iespējams, ka nē, jo jau pēc 3 dienām ļoti svarīga spēle ar Chelsea un iespējams Mančīni nolems dot atpūtu līderiem. Vispār ir ļoti interesanti kāds būs City sākumsastāvs, pēc tā varēs daudz spriest par Mančīni, City laikos viņš tādā situācijā, kad ir tik saspringts spēļu grafiks un iespēja uzvarēt 3 turnīrus (lai gan EPL vairāk teorētiskas, lai gan tur jācīnās par top 4), nav bijis.

  -2 [+] [-]

, 2011-03-17 16:50, pirms 13 gadiem
Villarreal lieliskas iespeejas atguut to,ko Valencia salaida deelii.
Slēpts komentārs: johoho

  -3 [+] [-]

, 2011-03-17 17:01, pirms 13 gadiem
City izlidos eiropas līga šiem par spēcīgu
Slēpts komentārs: johoho

  +2 [+] [-]

, 2011-03-17 17:18, pirms 13 gadiem
johoho rakstīja: Kāpēc jācer? Manisprāt lai viņi lido ārā. Ja tur spēlē Cauņa, tad tas vēl nenozīmē, ka jāfano par krieviem.
Ai, laikam aizskāru to ''līdzjutēju'' daļu, kas ir par jebkuru klubu, kuru atbalsta šis portāls...
Patrioti vai ne. Blackpool nez kāpēc ir mūsējie? QPR?
Smieklīgi.
Neiet runa par portāla atbalstu, bet gan to, ka gana maz latviešu spēlē spēcīgos klubos, kur nu vēl tādos, kas ir Eirokausu play-offos, lai mēs par tiem nefanotu.

No QPR sekmēm atkarīgs, vai latvietis spēlēs premjerlīgā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-03-17 18:13, pirms 13 gadiem
pavelsp rakstīja: Būtu uzrakstijis kko jēdzīgu, būtu tev plusi.
Nevajag man Tavus plusus

     [+] [-]

, 2011-03-17 19:47, pirms 13 gadiem
Malafejevs nestāvēs šovakar Zenit vārtos, jo sieva gāja bojā autoavārijā.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-17 20:57, pirms 13 gadiem
Tupermario Purvarelli 36.min par spērienu pretiniekam saņem tiešo sarkano kartīti. - What Took You So Long?!!!
Paldies, Mario, bet Itālijas izlasei Tu neesi vajadzīgs. Sākuma aizej pie psihologa, vai pat psihiatra.

p.s.- Bet "City" jau pēc brīža pelnīti izvirzās vadībā. 1:2 summā.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-17 20:59, pirms 13 gadiem
JezusKristus rakstīja: Malafejevs nestāvēs šovakar Zenit vārtos, jo sieva gāja bojā autoavārijā.
Šausmas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-17 21:17, pirms 13 gadiem
Zidane The Best rakstīja: city un zenit igraaam jabuut interesantaam.
"City" spēle vismaz šobrīd ir viena no interesantākajām, kāda pēdējā laikā redzēta. "City" motivācijas netrūkst, bet meistarības noslēguma fāzē gan. "Dinamo" pa vairākumā spēlē uz rezultāta noturēšanu, bet var jau viņus saprast.

Bet krievi abās šī vakar spēlēs kopā guvuši jau 5 vārtus (Spartaks - 3, Zenīts - 2). Un vēl jau "CSKA" jāspēlē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-17 21:40, pirms 13 gadiem
Zidane The Best rakstīja: Nu mančīnii vnk spridzina , komanda spelee mazākumāa , bet viņš 70 minuteee vel nevienu maiņu nav izdarijus lai paatrinatu tempu....
Bet paskat, kā komanda rullē! Un jau aiziet maiņas. Pēdējās 10 min "City" patiešām centīsies spridzināt vislabākajā nozīmē. Nepatīk man ukraiņu spēle šovakar. Šovkovskis vienīgais raujas vaiga sviedros.