Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

papildināts Eiropas līga: "CSKA" izstājas; fiasko piedzīvo "City" un "Liverpool"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Eiropas līga: "CSKA" izstājas; fiasko piedzīvo "City" un "Liverpool"
Maskavas "Spartak" spēlētāji
Foto: AP/Scanpix

UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla barjeru šovakar nepārvarēja Aleksandra Cauņas pārstāvētais Maskavas "CSKA", kas ar 1:2 (un summā ar 1:3) atzina Portugāles "Porto" pārākumu. Tāpat ceturtdaļfinālā nespēja iekļūt abi Anglijas Premjerlīgas klubi "Liverpool" un "Manchester City". Tikmēr vietu labāko astotniekā pārliecinoši nodrošināja Maskavas "Spartak", kas savu skatītāju priekšā sagrāva Amsterdamas "Ajax" - 3:0, bet "Villarreal" otro reizi pieveica Leverkūzenes "Bayer".

"CSKA" bez Cauņas otro reizi piekāpjas "Porto"

Lai gan pirmajā puslaikā bumbas kontrole piederēja "CSKA", reālu vārtu gūšanas momentu bija maz. Tā vietā "Porto" izmantoja pretinieku paviršības – otrajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Halks, bet jau 23.minūtē rezultāts kļuva 2:0. Ignaševičs ar galvu neprecīzi atspēlēja Akinfejevam, kurš lēcienā izglāba no stūra sitiena, taču pie bumbas pirmais tika Rodrigess, pēc kura centrējuma netraucēti bumbu vārtos iesita Guarins. Pirmajās 45 minūtēs "CSKA" vienus vārtus tomēr atguva – Tošičs, uz aizmugures robežas saņēmis Mamajeva piespēli, izgāja vienatnē pret "Porto" vārtsargu Heltonu un pārliecinoši pa zemi ieraidīja bumbu vārtu stūrī. Otrajā puslaikā uzlauzt "Porto" vārtus "CSKA" nespēja un tādējādi atvadījās no Eirokausiem. Aleksandrs Cauņa savainojuma dēļ mačam netika pieteikts.

"Spartak" pazemo "Ajax"

Maskavas "Spartak" mačam ar "Ajax" gatavojās ar apkaunojošu zaudējumu Krievijas Premjerlīgā pret "Rostov" (0:4), taču tad laukumā nedevās labākie kluba spēki. Atpūta patiešām nāca par labu, jo jau no pirmajām minūtēm spartakieši devās uzbrukumā. Ja pirmie pusmomenti palika neizmantoti, 21. minūtē Dmitrijs Kombarovs atklāja rezultātu. "Ajax" aizsargs nepārāk veiksmīgi izsita bumbu, Velitons iespēlēja Kombarovam, kurš ne bez pūlēm, bet raidīja bumbu starp viesu vārtsarga kājām. Jau pēc deviņām minūtēm Kombarovs lieliskā sitiena pozīcijā izvirzīja Velitonu, kurš panāca jau 2:0, bet divu spēļu summā 3:0. Otrā puslaika ievadā filigrāni soda sitienu izpildīja Alekss, eleganti ieraidot bumbu vārtos. "Ajax", kas maču aizvadīja bez pamatvārtsarga Mārtena Stekelenburga, turpinājumā izveidoja vairākus labus vārtu gūšanas momentus, pēc tālsitiena trāpīja pa vārtu pārliktni, bet galvenā zvaigzne tomēr bija "Spartak" vārtu vīrs Andrejs Dikaņs, kura lielisko spēli publika novērtēja ar nerimstošajiem saukļiem: "Dikaņ, Dikaņ". Maskavieši tika pie pelnītas uzvaras, nodrošinot vietu labāko astotniekā.

"Zenit" uzvar, bet tālāk netiek

Krietni smagāks uzdevums bija Sanktpēterburgas "Zenit", kas viesos pamanījās zaudēt Nīderlandes klubam "Twente" ar 0:3. Likās, ka šajā pārī viss jau ir skaidrs, bet Krievijas čempione savā laukumā iekurināja pamatīgu pirti. Ne uz tā zaļākā laukuma mājinieki jau 16. minūtē izvirzījās vadībā ar 1:0, kad pēc izcilas Dani piespēles Romāns Širokovs ar otro mēģinājumu pārspēja Nikolaju Mihailovu. Puslaika izskaņā pie Mihailova atvairītās bumbas pirmais piesteidzās Aleksandrs Keržakovs, samazinot holandiešu pārsvaru divu spēļu summā līdz minimumam - 2:3!

Otrajā puslaikā darba netrūka arī "Zenit" vārtsargam Jurijam Ževnovam (ierastais pirmais numurs Vjačeslavs Malafejevs netika pieteikts mačam, jo autokatastrofā nomira viņa sieva), kurš ar saviem pienākumiem tika galā lieliski. Ļoti bieži sanktpēterburgiešu aizsardzība pieļāva kļūdas, bet "Twente" neprata sodīt pretinieku. Apmēram 15 minūtes pirms pamatlaika beigām savainojumu guva jau pieminētais Ževnovs, bet visas maiņas jau bija izmantotas. Pārvietojoties uz vienas kājas, viņš spēli turpināja, bet partneri gūt tik nepieciešamos trešos vārtus neprata, pie tam arī patiešām labu iespēju to izdarīt nebija.

"Benfica" izsit no cīņas "PSG"; "PSV" pieveic "Rangers"

Lisabonas "Benfica" savā laukumā parīziešus pārspēja ar 2:1, pie tam pirmā puslaika vidū, neskatoties uz lielo "PSG" teritoriālo pārsvaru, izvirzījās vadībā arī izbraukumā. No metriem 22 pretuzbrukumā vārtus guva Nikolass Gaitans. Jau pēc brīža francūžu rindās Mevlits Erdinčs neizmantoja iespēju izlīdzināt rezultātu, bet nedaudz vēlāk pēc viņa piespēles ar galvu skaistus vārtus no 15 metriem guva Matjē Bodmērs.

Pēc pārtraukuma cīņa bija krietni līdzīgāka, un bīstamāk jau uzbruka "Benfica". Portugāļi neizmantoja vairākas iespējas, un pēdējās 20 minūtēs spēlēja izteikti no aizsardzības. Vislabākā iespēja izraut pagarinājumu bija Gijomam Oaro, taču viņš no pāris metriem uzsita tieši virsū vārtsargam. "PSG" daudz uzbruka, tomēr brāķa bija pārāk daudz. Kompensācijas laika pašā, pašā izskaņā lieliskā pozīcijā nokļuva Žans Eds Moriss, taču tieši pirms sitiena...paslīdēja. "Benfica" nosargāja pārsvaru un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Tikmēr "PSV", pateicoties Lensa vārtu guvumam 14.minūtē, šovakar un divu spēļu summā ar 1:0 pieveica "Rangers".

"City" nepārvar "Dynamo" barjeru; "Liverpool" negūst vārtus pret "Braga"

No cerībām par kausu šovakar nācās atvadīties "Manchester City", kas neprata divu spēļu summā salauzt Kijevas "Dynamo" pretestību. Bez uzbrukuma līdera Artjoma Miļevska ukraiņi Mančestrā piedzīvoja zaudējumu, bet tikai ar 0:1, kas ļāva divu spēļu summā uzvarēt ar 2:1. Pirmā puslaika 36. minūtē "City" palika mazākumā (noraidīts tika Mario Baloteli), bet pēc trīs minūtēm Aleksandrs Kolarovs izvirzīja angļus vadībā. Ne uz ko vairāk "City" nebija spējīgi, tādējādi Andrejs Ševčenko ar partneriem varēja mesties prieku dejā.

Divu spēļu "Liverpool" tā arī nespēja gūt vārtus pret "Braga". Pirmajā mačā Portugālē mājinieki uzvarēja ar 1:0, bet šovakar Liverpūlē "Braga" spēja nosargāt neizšķirtu 0:0 un iekļuva ceturtdaļfinālā.

"Villarreal" neatstāj izredzes Leverkūzenes "Bayer"

Pēc ļoti ātrā tempā iesāktās spēles abu komandu izpildījumā 18.minūtē "Villarreal" neizmantoja teicamu izdevību, kad Rosi izskrēja pretuzbrukumā – "Bayer" vārtu vīrs Adlers jau bija izgājis no vārtiem, taču bumba pēc sitiena noripoja gar pašu stabu. Lai gan vairāk uzbrukt vajadzēja Leverkūzenes komandai, viesu aizsardzība nebija uzdevumu augstumos. Pēc Rosi ielaušanās soda laukumā piespēli komandas biedram pārtvēra Adlers, kuram vēl vairākas reizes nācās nopietni iesaistīties spēlē. Pamazām iniciatīva pārgāja mājinieku pusē, un 33.minūtē viņi beidzot to realizēja. Pēc kombinācijas ar Gasparu bumbu vārtu tīklā ieraidīja Kazorla, divu spēļu summā panākdams jau 4:2 "Villarreal" par labu. Vienīgā reālā Leverkūzenes epizode bija puslaika izskaņā, kad pēc Augustu soda sitiena tieši pretim vārtiem pie vārtsarga atvairītās bumbas gandrīz tika Sems. Pārtraukumā mājinieki devās pie rezultāta 1:0.

Otrā puslaika sākumā, lai gan nedaudz aktīvāka bija Leverkūzene, Rosi ar zibenīgu sitienu guva otros vārtus, tādējādi praktiski izšķirot šī dueļa likteni. Rezultāts divu spēļu summā kļuva 5:2 spāņu kluba labā. Neilgi pirms mača beigām Derdijoks samazināja rezultāta starpību spēlē līdz 1:2, taču tas neko vairs neietekmēja. Cīņu ceturtdaļfinālā turpinās "Villarreal".

Eiropas līgas astotdaļfināli

LaiksSpēle1.sp.2.sp.Summa
20:00Spartak - Ajax1:03:04:0
20:00PSG – Benfica1:21:12:3
20:00Manchester City - Dynamo0:21:01:2
20:00Zenit - Twente0:32:02:3
22:05Porto - CSKA1:02:13:1
22:05Villarreal - Bayer3:22:15:3
22:05Liverpool - Braga0:10:00:1
22:05Rangers - PSV0:00:10:1

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

1 2 62 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2011-03-17 22:03, pirms 13 gadiem
Laimīga un priecīga uzvara ukraiņiem 2 spēļu summā pār Mančestras otro spēcīgāko klubu "City". 2:1 un durvis uz EL 1/4finālu vaļā. Lai arī spēle "Kyiv" izpildījumā nebija diez ko izteiksmīga, Šovkovskis šodien viņiem bija Dieva vietā un glāba no otro vārtu zaudējuma. Mančīni vadītajai "City" var izteikt tikai līdzjūtību, jo atbildes spēli "angļi" aizvadīja krietni labāk kā pirmo cīņu, turklāt krietni labāk par pretiniekiem.

Tupermario Purvarelli jau spēles 36.min pelnīti saņēma tiešo sarkano kartīti par apzinātu spērienu pretiniekam un tik noraidīts no laukuma. Tas gan neliedza "City" jau brīdi vēlāk izvirzīties vadībā, tomēr līdz otrajiem vārtiem nedaudz pietrūka.

  +8 [+] [-]

, 2011-03-17 22:04, pirms 13 gadiem
"Pēdējās 20min portugāļi iesēdās defā."

 +11 [+] [-]

, 2011-03-17 22:05, pirms 13 gadiem
Balotelli arii baigais malacis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-03-17 22:07, pirms 13 gadiem
makaweli rakstīja: "Pēdējās 20min portugāļi iesēdās defā."
Nauris normāli kapā

     [+] [-]

, 2011-03-17 22:08, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Nauris normāli kapā
Hattricku?

  +6 [+] [-]

, 2011-03-17 22:09, pirms 13 gadiem
karstgalvis rakstīja: vnk ZVEERS
National Geographic
';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-17 22:10, pirms 13 gadiem
makaweli rakstīja: Hattricku?
Moš arī to

     [+] [-]

, 2011-03-17 22:11, pirms 13 gadiem
karstgalvis rakstīja: Porto 1. minute ieliek!
Varenais Halks, kurš gan cits?

     [+] [-]

, 2011-03-17 22:12, pirms 13 gadiem
karstgalvis rakstīja: Porto 1. minute ieliek!
Jaa,Halks.Daudzi vinju un Falkao ljoti liela.Personiigi man nepatiik Halka speele.Vienmeer esmu vinju uzskatiijis par ne paaraak sportiskaa zinjaa intelektuaalu.Nu tas taa,cik nu esmu vinja speeles skatiijies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-03-17 22:16, pirms 13 gadiem
Nu, bļin, kad Balotelli beigs ākstīties? Viņš laikam tik ļoti grib uz Milānu, ka ir gatavs darīt jebko, lai neviens cits viņu negribētu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-17 22:17, pirms 13 gadiem
Pludins rakstīja: Vot skazhite naxera platitj milioni Tevezu i tomu podobnim, esli oni dalse vtorogo kruga ljubogo turnira projti nemogut.
Ja Tu nopērc izcilas datora detaļas, bet neproti no tām ātri salikt datoru, tad nekas prātīgs uzreiz nesanāks. Viena iespēja ir atrast izcilu datortehniķi, bet otra - pēc instrukcijas lēnām visu likt kopā. Mančīni ir šis otrs variants, turklāt vēl jāatceras, cik detaļas jau nomainītas iepriekšējās sezonās. Gan jau ar laiku saliks patiešām labu "datoru", bet galvenais, lai īpašniekiem pietiktu pacietība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-03-17 22:22, pirms 13 gadiem
Dexters rakstīja: Nu, bļin, kad Balotelli beigs ākstīties? Viņš laikam tik ļoti grib uz Milānu, ka ir gatavs darīt jebko, lai neviens cits viņu negribētu.
Arii esmu par to iedomajies.Bet pashreizeejaa Milaanas komandaa vinjam vietas nebuutu.Redzees kas buus vasaraa.Vinjiem tur arii ir savi plaaninji.Ja nemaldos,tad Galjaanii jau vairakkkaart ir paudis savu apbriinu pret Balotelli.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-17 22:24, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Blin Malafejevam taada trageedija..
kas viņam noticis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-03-17 22:27, pirms 13 gadiem
Spartak Forever!!!

     [+] [-]

, 2011-03-17 22:28, pirms 13 gadiem
messibesii rakstīja: sieva nositās.
damn...

     [+] [-]

, 2011-03-17 22:32, pirms 13 gadiem
makaweli rakstīja: Jaa,Halks.Daudzi vinju un Falkao ljoti liela.Personiigi man nepatiik Halka speele.Vienmeer esmu vinju uzskatiijis par ne paaraak sportiskaa zinjaa intelektuaalu.Nu tas taa,cik nu esmu vinja speeles skatiijies.
Intelektuālā ziņā, varbūt, ka nav tas spēcīgākais, bet ar savu spēli viņš ir unikāls, jo otru tādu tik spilgtu "tarāna" tipa uzbrucēju es nezinu. Un tas piedod futbolam daudzveidību...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-17 22:37, pirms 13 gadiem
Hunter rakstīja: Intelektuālā ziņā, varbūt, ka nav tas spēcīgākais, bet ar savu spēli viņš ir unikāls, jo otru tādu tik spilgtu "tarāna" tipa uzbrucēju es nezinu. Un tas piedod futbolam daudzveidību...
Nu buutiibaa domaaju,ka iesauka "Halks" ljoti labi raksturo vinja speeli laukumaa.Daudz muskulju,var ljoti aatri paskriet un kas par "udar4iku" ar kreiso!
P.S. jau 2-0 Portu.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-17 22:38, pirms 13 gadiem
makaweli rakstīja: Nu buutiibaa domaaju,ka iesauka "Halks" ljoti labi raksturo vinja speeli laukumaa.Daudz muskulju,var ljoti aatri paskriet un kas par "udar4iku" ar kreiso!
P.S. jau 2-0 Portu.
1vārdsakot kā radīts mūsdienu futbolam..

     [+] [-]

, 2011-03-17 22:38, pirms 13 gadiem
makaweli rakstīja: Nu buutiibaa domaaju,ka iesauka "Halks" ljoti labi raksturo vinja speeli laukumaa.Daudz muskulju,var ljoti aatri paskriet un kas par "udar4iku" ar kreiso!
P.S. jau 2-0 Portu.
nu jau 2:1

     [+] [-]

, 2011-03-17 22:39, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: 1vārdsakot kā radīts mūsdienu futbolam..
Muusdienu gladiators?

     [+] [-]

, 2011-03-17 22:40, pirms 13 gadiem
nu tas City vnk
laikam taa pati problema kas REAL! kamer nedabus normalu treneri nekas tur nebus ,lai kadus speletajus sapirktu

  +4 [+] [-]

, 2011-03-17 22:40, pirms 13 gadiem
Maničīni tak ir parodija. Man nav nekas pret aizsardzības futbolu, bet tad kad divu spēļu summā komandai ir -1, tad jāiet uz priekšu gribi vai negribi. Tāda sajūta, ka tur spēlētāji tiešām bez nekādas motivācijas spēlē. (Atskaitot dažus)
Katrā ziņā, ceru ka tikpat neefektīvi MC spēlēs arī pret Chelsea!

  +2 [+] [-]

, 2011-03-17 22:43, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: 1vārdsakot kā radīts mūsdienu futbolam..
Nu neteiktu, ka spēlētjai bez tā sauktā "pace" ir īpaši sliktāki - izcils piemērs - Zizou.Tas, protams, tad ja Dieviņš devis ļoti labu futbola intelektu un spēles izpratni.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-17 22:44, pirms 13 gadiem
Mīļāka komanda Spartak tīri apsēlēja grandu! Ceru uz CSKA uzvaru

     [+] [-]

, 2011-03-17 22:47, pirms 13 gadiem
Jurchiks413 rakstīja: Nu neteiktu, ka spēlētjai bez tā sauktā "pace" ir īpaši sliktāki - izcils piemērs - Zizou.Tas, protams, tad ja Dieviņš devis ļoti labu futbola intelektu un spēles izpratni.
Pasargdies, to es arī nedomāju, drīzāk to, ka arvien lielāks uzsvars tagad ir uz atlētismu un darba apjomu, tāpēc zināmu izdomas trūkumu līdzjutēji piecietīs, it sevišķi, ja spēlētājs ir rezultatīvs.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-17 22:52, pirms 13 gadiem
Muse777 rakstīja: Maničīni tak ir parodija. Man nav nekas pret aizsardzības futbolu, bet tad kad divu spēļu summā komandai ir -1, tad jāiet uz priekšu gribi vai negribi. Tāda sajūta, ka tur spēlētāji tiešām bez nekādas motivācijas spēlē. (Atskaitot dažus)
Katrā ziņā, ceru ka tikpat neefektīvi MC spēlēs arī pret Chelsea!
Iesāka jau City ļoti labi - ar azartu un enerģiju, bet spēli izgāza Balotelli - netrāpīja no 4 m tukšos vārtos un pēc tam sarkanā. Atšķirībā no Kijevas spēles, kur City pastaigājās, šodien komanda bija krietni aktīvāka. Tik daudz "podkati"vienā spēlē sen nebija redzēti.

  +8 [+] [-]

, 2011-03-17 22:55, pirms 13 gadiem
Žēl, ka Zenits netika, bija iespējas, pēc pirmā puslaika jau domāju, ka tiks...
līdzjūtība Malafejevam
1 2 62 komentāri