Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: "CSKA" bez Cauņas uzņems "Porto"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Eiropas līga: "CSKA" bez Cauņas uzņems "Porto"
Maskavas "CSKA" futbolisti
Foto: Reuters/Scanpix

0 : 1

CSKA - Porto

Šovakar ar astoņām spēlēm turpināsies UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēļu turnīrs. Plkst. 20:00 Maskavā vietējais „CSKA”, spēlējot bez savainotā Latvijas pussarga Aleksandra Cauņas, uzņems „Porto”.

”CSKA” centīsies labot nelabvēlīgo statistiku

„CSKA” 1/16 finālā spēja tikt galā ar grieķu „PAOK”. Viesos tika uzvarēts ar 1:0, bet savā laukumā nospēlēts 1:1, divu spēļu summā uzvarot ar 2:1. Abos mačos maskaviešu sākumsastāvā devās no „Skonto” īrētais pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš spēlē Grieķijā atstāja ļoti labu iespaidu un pat piedalījās vienīgo vārtu gūšanā. Diemžēl atbildes spēli Maskavā Cauņa nepabeidza gurna savainojuma dēļ. Vēlāk noskaidrojās, ka savainojuma dēļ viņam nāksies izlaist 2-3 nedēļas. Iespējams, ka Cauņa varētu būt ierindā uz atbildes maču Portugālē, kas notiks pēc nedēļas, bet šodien viņu noteikti laukumā vēl neredzēsim.

Portugāles grands „Porto” izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tika pāri spēcīgajai Seviļas komandai „Sevilla”. Pie tam abos mačos uzvarēja viesi – „Porto” Spānijā bija pārāka ar 2:1, bet savā laukumā piekāpās ar 0:1, tālāk tiekot, pateicoties viesos gūtiem vārtiem. Gan „CSKA”, gan „Porto” nesenā pagātnē jau uzvarējusi šajā turnīrā, kas agrāk tika dēvēts par UEFA kausu – krievi triumfēja 2005. gadā, bet portugāļi pāris sezonas pirms tam. Statistika „CSKA” ir nelabvēlīga – četrās spēlēs pret „Porto” nav nevienas uzvaras un pat nav gūtu vārtu, pēdējās spēles bija 2006./2007. gada UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā - 0:0 Portugālē un 2:0 par labu „Porto” Maskavā notikušajā spēlē. Labā ziņa – „CSKA” šosezon Eiropas līgā vēl nav zaudējusi.

„Porto” ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs Falkao, kura kontā septiņi vārti. Der pieminēt arī Halku, kurš ir Portugāles čempionāta labākais snaiperis ar 19 vārtiem 20 spēlēs. „CSKA” galvenais treneris Leonīds Sluckis atklāja, ka Falkao īpaša uzmanība netiks pievērsta, jo „Porto” bez viņa ir vēl vairāki spēcīgi futbolisti, tāpēc svarīgi koncentrēt uzmanību visai pretinieku komandai, nevis vienam futbolistam.

„CSKA” pēdējā spēlē ar 0:1 Krievijas Superkausā zaudēja „Zenit”. Sluckis atzina, ka tas bijis nepatīkams trieciens, taču viņš ticot, ka padotie spēs savākties: „Mums ir augsta līmeņa profesionāli futbolisti, kuri tiks tam pāri ļoti ātri. Šobrīd cenšamies koncentrēties uz pozitīvajām lietām, kas bija spēlē pret „Zenit”, negatīvu atmiņu nedrīkst būt!”

Kopējā grupā sākuši trenēties Čidi Odija un Olise Jabate Seku, abi būs šodienas spēles pieteikumā, tikmēr lazaretē joprojām atrodas gan jau pieminētais Cauņa un arī Zorans Tošičs. Šodienas spēles sākums plkst. 20:00 pēc Latvijas laika.

Citās spēlēs

Šodien notiks vēl septiņu pāru pirmās spēles. Iespējams, mūsu platuma grādos saistošs duelis varētu būt Kijevā, kur Ukrainas futbola flagmanis „Dynamo” uzņems ambiciozo Anglijas Premjerlīgas komandu „Manchester City”. Abām komandām tā būs pirmā tikšanās Eirokausos. Zīmīgi, ka šis ir vienīgais pāris, kura komandas nekad vēl nav spēlējušas šī turnīra finālā. Angļus šovakar pārstāvēs arī „Liverpool”, kas bez savainotā kapteiņa Stīvena Džerarda izbraukumā spēkosies ar portugāļu „Braga”, kas, kā zināms, iepriekšējā kārtā apspēlēja Artjoma Rudņeva „Lech”. Pa trim komandām turnīrā palicis Krievijai, Nīderlandei un Portugālei.

Eiropas līgas astotdāļfinālu pirmās spēles

LaiksSpēle
20:00CSKA – Porto
20:00Bayer – Villarreal
20:00Braga – Liverpool
20:00PSV – Rangers
22:05Ajax – Spartak
22:05Benfica – PSG
22:05Dynamo – Manchester City
22:05Twente – Zenit

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
ПФК ЦСКА МОСКВА официальный сайт

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-03-10 13:59, pirms 13 gadiem
Pludins rakstīja: CSKA 1:2 PORTO
PORTO 0:2 CSKA (Cauna 45,90)
prātiņ nāc mājā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-10 18:28, pirms 13 gadiem
Par uzvaru!