Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līgā sāksies ceturtdaļfināli

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Eiropas līgā sāksies ceturtdaļfināli
"Porto"
Foto: AP/Scanpix

Vairs tikai astoņas komandas turpina cīņu par uzvaru UEFA Eiropas līgā. Šovakar tiks aizvadītas ceturtdaļfinālu pirmās spēles. Visu maču sākums plkst. 22:05.

Atlikušo astoņu komandu pulkā vislielākā pārstāvniecība ir Portugālei, kam Eiropas otrajā prestižākajā klubu turnīrā ir palikušas trīs pārstāves – „Benfica”, „Braga” un „Porto”. Tieši pēdējā tiek uzskatīta par šo sacensību galveno favorīti. Portugāles vadošais klubs svētdien svinēja kārtējo uzvaru nacionālajā čempionātā un spēlei pret „Spartak” gatavojas pacilātā garastāvoklī.

Maskavas komandai iemesla sajūsmai gan pirms šovakar gaidāmās spēles nav. Krievijas čempionātā pēdējā mačā Valērija Karpina trenētie futbolisti ar 1:3 izbraukumā piekāpās Krasnodaras „Kuban”. Pirms tam izbraukumā dabūts „pēriens ar 0:4 pret „Rostov”. Salīdzinājumam – „Porto” savā pēdējā mačā pirms Eiropas līgas ceturtdaļfināla ar 2:1 Lisabonā apspēlēja savu tuvāko sekotāju Portugāles līgā – „Benfica”. Tieši šis panākums ļāva „Porto” priekšlaicīgi tikt pie kārtējā titula.

Eirokausos „Porto” un „Spartak” apbrīnojamā kārtā pagaidām vēl nav nācies spēlēt vienai pret otru. „Porto” pret Krievijas komandām spēlējusi sešas reizes un visos gadījumos pretiniekos bija „CSKA”, kuru portugāļi izsita šīs sezonas astotdaļfinālā. Sešos mačos četras uzvaras un divi neizšķirti – tāda ir „Porto” statistika pret krieviem (jeb šajā gadījumā „CSKA”), tikmēr „Spartak” sekmes pret Portugāles komandām ir diezgan labas – sešos mačos trīs uzvaras, divi neizšķirti un tikai viens zaudējums. Interesanti, ka, atšķirībā no Krievijas čempionāta sākuma, „Spartak” Eirokausos izbraukumā spēlē labāk – četras uzvaras.

Šī pāra uzvarētājs par vietu finālā sacentīsies ar „Villarreal” un „Twente” dueļa uzvarētāju. Pirmais mačs šovakar notiks Spānijā, kur „dzeltenā zemūdene” ar Eiropas līgas rezultatīvāko uzbrucēju Džuzepi Rosi (astoņi vārti) priekšgalā centīsies apspēlēt sīkstos holandiešus.

Šovakar tiks aizvadītās vēl divu pāru pirmās spēles. „Benfica” uzņems Eindhovenas „PSV”, un „Braga” viesosies Kijevā pie „Dynamo”. „Benfica” pēdējā nedēļa pagājusi negatīvā zīmē, jo bez zaudējuma savā laukumā principiālā spēlē pret „Porto” komandai nācies šķirties arī no uzbrucēja Nunu Gomeša, kuram kreisā ceļgala savainojums pielicis punktu sezonai.

Eiropas līga. Ceturtdaļfināli

Pāris1. spēle2. spēle
Benfica – PSV Eindhoven22:0514.04.
Dynamo – Braga22:0514.04
Porto – Spartak22:0514.04
Villarreal – Twente22:0514.04

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-07 17:42, pirms 13 gadiem
pagrieziens rakstīja: Porto ņems arī šo līgu!

Gribu, lai pusfinālā tiktos Porto ar Villareal. Tas būtu kā priekšlaicīgs fināls. Zēl, ka abiem klubiem nav iespējas tikties finālā. Porto, protams, ir labas izredzes izcīnīt titulu, bet vai tas notiks, grūti pateikt.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-07 17:48, pirms 13 gadiem
Es par Benficu un reaktīvo Coenetrao!

     [+] [-]

, 2011-04-07 17:57, pirms 13 gadiem
Nezinu, man liekas ka kausu varētu paņemt Dynamo. Laikam, eksperti tā nedomā, jo Eirokausu sezona šim klubam sākusies ne īpaši labi. Klubs nespēja tikt Čempionu līgas grupu turnīrā zaudējot atlase "Ajax" un arī Eiropas līgas grupu turnīrā klubs spēlēja nepārliecinoši. Bet tas viss bija pagājušogad. Tagad kluba ir atgriezies Jurijs Sjomins ar kuru ukraiņi jau vienreiz ir tikuši UEFA kausa pusfinālā. Arī A.Alijevs ir pārnācis atpakaļ uz klubu no Maskavas "Lokomotiv". Un sakot ar 1/16 finālu atnākuši arī rezultāti. Divas spēles tika pazemota "Besiktas" un arī zvaigžņotais "ManCity" neko nespēja likt pretī viņiem.

     [+] [-]

, 2011-04-07 18:09, pirms 13 gadiem
gribētos, lai Villareal kaut kad kaut ko paņem. pirms pāris gadiem bija pat ļoti labu sastāvu novākuši, būtu toreiz Rikelme iesitis Lēmanam pendeli pagarinājumā, būtu tikuši CL finālā un varbūt tagad būtu pavisam cita līmeņa klubs

  +1 [+] [-]

, 2011-04-07 18:09, pirms 13 gadiem
roma202 rakstīja: Nezinu, man liekas ka kausu varētu paņemt Dynamo. Laikam, eksperti tā nedomā, jo Eirokausu sezona šim klubam sākusies ne īpaši labi. Klubs nespēja tikt Čempionu līgas grupu turnīrā zaudējot atlase "Ajax" un arī Eiropas līgas grupu turnīrā klubs spēlēja nepārliecinoši. Bet tas viss bija pagājušogad. Tagad kluba ir atgriezies Jurijs Sjomins ar kuru ukraiņi jau vienreiz ir tikuši UEFA kausa pusfinālā. Arī A.Alijevs ir pārnācis atpakaļ uz klubu no Maskavas "Lokomotiv". Un sakot ar 1/16 finālu atnākuši arī rezultāti. Divas spēles tika pazemota "Besiktas" un arī zvaigžņotais "ManCity" neko nespēja likt pretī viņiem.
Piekrītu, ka Kijeva vrb netiek pienācīgi novērtēta, manuprāt, klubam ir nesliktas izredzes tikt līdz finālam. Sjomina vadībā rezultāti krietni labaki nekā, kad pie stūres bija Gazajevs.

     [+] [-]

, 2011-04-07 18:11, pirms 13 gadiem
Julijs - Augusts rakstīja: gribētos, lai Villareal kaut kad kaut ko paņem. pirms pāris gadiem bija pat ļoti labu sastāvu novākuši, būtu toreiz Rikelme iesitis Lēmanam pendeli pagarinājumā, būtu tikuši CL finālā un varbūt tagad būtu pavisam cita līmeņa klubs
Ja tad Rikelme iesistu rezultāts būtu kļuvis 1-0 un divu spēļu summā 1-1 un visdrīzāk sekotu papildlaiks, tā ka teikt, ka Villareal noteiktu būtu tikuši finālā, arī nevar.

     [+] [-]

, 2011-04-07 18:36, pirms 13 gadiem
Nja es arī, tomēr domāju , ka tieši ukraiņi šogad varētu vinnēt Eiropas līgu. ŠOGAD TIEŠI, Dynamo spēlē nenormāli labi un nedomāju ka Braga šovakar spēs kaut ko īsti likt pretī.
Ceru uz Dynamo - Villareal finālu! Būtu ļoti interesanti.

     [+] [-]

, 2011-04-07 20:07, pirms 13 gadiem
Gacha Mashals rakstīja: Nja es arī, tomēr domāju , ka tieši ukraiņi šogad varētu vinnēt Eiropas līgu. ŠOGAD TIEŠI, Dynamo spēlē nenormāli labi un nedomāju ka Braga šovakar spēs kaut ko īsti likt pretī.
Interesants arguments, kāpēc uzvarēs tieši Dynamo - par to, ka Porto šogad spēlē ļoti kvalitatīvi, laikam neesi dzirdējis. Katrā ziņā, manuprāt, fināls būs Porto un Dynamo, bet neitrālā laukumā kaut ko prognozēt nebūtu prātīgi, lai gan pats savu naudu liktu uz portugāļiem. Villarreal izredzes īpaši augstu nevērtēju, jo viņiem tomēr svarīgākas būs La Ligas spēles un cīņa par bronzu ar Valensiju.

     [+] [-]

, 2011-04-07 20:18, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Interesants arguments, kāpēc uzvarēs tieši Dynamo - par to, ka Porto šogad spēlē ļoti kvalitatīvi, laikam neesi dzirdējis. Katrā ziņā, manuprāt, fināls būs Porto un Dynamo, bet neitrālā laukumā kaut ko prognozēt nebūtu prātīgi, lai gan pats savu naudu liktu uz portugāļiem. Villarreal izredzes īpaši augstu nevērtēju, jo viņiem tomēr svarīgākas būs La Ligas spēles un cīņa par bronzu ar Valensiju.
Nedomāju, ka Villareal Eiropas Līgas spēles uztvers kā otršķirīgas, jo klubam ir ļoti reāla iespēja pirmo reizi kluba vēsturē izcīnīt kādu titulu (neskaitot 2 uzvaras Intertoto kausā un uzvaras ESP zemākajās līgās).

     [+] [-]

, 2011-04-07 20:22, pirms 13 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nedomāju, ka Villareal Eiropas Līgas spēles uztvers kā otršķirīgas, jo klubam ir ļoti reāla iespēja pirmo reizi kluba vēsturē izcīnīt kādu titulu (neskaitot 2 uzvaras Intertoto kausā un uzvaras ESP zemākajās līgās).
Tad ir sīkāk jāpapēta, kā Villarreal sakristu spēles. Ja būtu, piemēram, mājās jāspēlē ar kādu apakšgala komandu, tad droši vien, ka EL būtu prioritāte, taču, ja būs diezgan svarīga spēle Spānijā, tad nezinu, vai riskēs iet abos turnīros uz pilnu banku. Tituls, protams, ir laba lieta, taču finansiālā kompensācija par to ir ļoti švaka.

     [+] [-]

, 2011-04-07 20:28, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Tad ir sīkāk jāpapēta, kā Villarreal sakristu spēles. Ja būtu, piemēram, mājās jāspēlē ar kādu apakšgala komandu, tad droši vien, ka EL būtu prioritāte, taču, ja būs diezgan svarīga spēle Spānijā, tad nezinu, vai riskēs iet abos turnīros uz pilnu banku. Tituls, protams, ir laba lieta, taču finansiālā kompensācija par to ir ļoti švaka.
Nedomāju, ka Villareal ir tāds klubs, kas nespētu veiksmīgi spēlēt abās frontēs. Pagaidām šī sezona pierāda, ka ļoti labi to spēj.

     [+] [-]

, 2011-04-07 21:56, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Interesants arguments, kāpēc uzvarēs tieši Dynamo - par to, ka Porto šogad spēlē ļoti kvalitatīvi, laikam neesi dzirdējis. Katrā ziņā, manuprāt, fināls būs Porto un Dynamo, bet neitrālā laukumā kaut ko prognozēt nebūtu prātīgi, lai gan pats savu naudu liktu uz portugāļiem. Villarreal izredzes īpaši augstu nevērtēju, jo viņiem tomēr svarīgākas būs La Ligas spēles un cīņa par bronzu ar Valensiju.
Es izteicu tikai pieņēmumu un savas domas par Dynamo uzvaru tāpat kā tu to izteici par Porto un Dynamo, un nevienam neko neargumentēju it īpaši jau tev nē!
Piedod bumbulīt ja aizskāru tevi.

     [+] [-]

, 2011-04-07 22:59, pirms 13 gadiem
Gacha Mashals rakstīja: Es izteicu tikai pieņēmumu un savas domas par Dynamo uzvaru tāpat kā tu to izteici par Porto un Dynamo, un nevienam neko neargumentēju it īpaši jau tev nē!
Piedod bumbulīt ja aizskāru tevi.
Drīzāk izskatās, ka es aizskāru tevi Runa jau nav par to, ka tu par favorīti uzskati Dynamo, jo Kijevas klubam neapšaubāmi ir ļoti labas izredzes uzvarēt, bet gan par argumentāciju - tas, ka viena komanda labi spēlē, vēl neko nenozīmē, svarīgi ir, kā tā spēlē uz pārējo fona. Tas būtu aptuveni tāpat kā Spānijā prognozētu Real uzvaru, jo viņi labi spēlē. Tas nekas, ka Barselona spēlē vēl labāk. Ja tu teiktu, ka uzvarēs Dynamo, jo ukraiņi ir stiprāki par citiem, tad viss būtu kārtībā.

     [+] [-]

, 2011-04-07 23:02, pirms 13 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nedomāju, ka Villareal ir tāds klubs, kas nespētu veiksmīgi spēlēt abās frontēs. Pagaidām šī sezona pierāda, ka ļoti labi to spēj.
Augstā līmenī (pēc savu spēju standarta) aizvadīt divas spēles trijās dienās nav viegli nevienam klubam. Tieši tāpēc arī saku, ka atkarīgs no kalendāra, jo, ja pretī ir otrā ešelona klubs, tad uzvarai var pietikt arī ar nedaudz švakāku sniegumu.

     [+] [-]

, 2011-04-08 00:09, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Drīzāk izskatās, ka es aizskāru tevi Runa jau nav par to, ka tu par favorīti uzskati Dynamo, jo Kijevas klubam neapšaubāmi ir ļoti labas izredzes uzvarēt, bet gan par argumentāciju - tas, ka viena komanda labi spēlē, vēl neko nenozīmē, svarīgi ir, kā tā spēlē uz pārējo fona. Tas būtu aptuveni tāpat kā Spānijā prognozētu Real uzvaru, jo viņi labi spēlē. Tas nekas, ka Barselona spēlē vēl labāk. Ja tu teiktu, ka uzvarēs Dynamo, jo ukraiņi ir stiprāki par citiem, tad viss būtu kārtībā.
Nē, es saku Vēlreiz es neko neargumentēju, bet tu to ļoti mēģini man paskaidrot , ka es to esmu daru. Es vienkārši izteicu savas domās par to, kas varētu uzvarēt!!!!!! Un par to , ka es uzrakstīju - Dinamo šogad ļoti labi spēlē nav uzreiz jāsaprot , ka visi citi ir nesalīdzināmi vājāki, bet tieši tā tu to no manis uztver.
Mana doma ir tāda , ka man patīk kā spēlē Dinamo un es labprāt gribētu (un arī tā domāju) , ka viņi uzvarēs!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2011-04-08 00:14, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Augstā līmenī (pēc savu spēju standarta) aizvadīt divas spēles trijās dienās nav viegli nevienam klubam. Tieši tāpēc arī saku, ka atkarīgs no kalendāra, jo, ja pretī ir otrā ešelona klubs, tad uzvarai var pietikt arī ar nedaudz švakāku sniegumu.
Tev neliekas, ka Villareal veiksmīgais sniegums līdz šim nav vislabākais pierādījums tam, ka klubs var spēlēt labi abās frontēs?

     [+] [-]

, 2011-04-08 00:16, pirms 13 gadiem
Gacha Mashals rakstīja: Nē, es saku Vēlreiz es neko neargumentēju, bet tu to ļoti mēģini man paskaidrot , ka es to esmu daru. Es vienkārši izteicu savas domās par to, kas varētu uzvarēt!!!!!! Un par to , ka es uzrakstīju - Dinamo šogad ļoti labi spēlē nav uzreiz jāsaprot , ka visi citi ir nesalīdzināmi vājāki, bet tieši tā tu to no manis uztver.
Mana doma ir tāda , ka man patīk kā spēlē Dinamo un es labprāt gribētu (un arī tā domāju) , ka viņi uzvarēs!!!!!!!!
Pēc tava komentāra tā it kā varēja noprast, bet nu labi - ja tāda nebija tava doma, tad acīmredzot esmu pārpratis un atvainojos. Starp citu, varbūt skatījies Kijevas spēli pret Bragu? Vismaz man rezultāts ir pārsteigums (varbūt ne ļoti liels, bet tomēr), taču, neredzot spēli, grūti par ko spriest.

     [+] [-]

, 2011-04-08 00:17, pirms 13 gadiem
Gacha Mashals rakstīja: Nē, es saku Vēlreiz es neko neargumentēju, bet tu to ļoti mēģini man paskaidrot , ka es to esmu daru. Es vienkārši izteicu savas domās par to, kas varētu uzvarēt!!!!!! Un par to , ka es uzrakstīju - Dinamo šogad ļoti labi spēlē nav uzreiz jāsaprot , ka visi citi ir nesalīdzināmi vājāki, bet tieši tā tu to no manis uztver.
Mana doma ir tāda , ka man patīk kā spēlē Dinamo un es labprāt gribētu (un arī tā domāju) , ka viņi uzvarēs!!!!!!!!
Bragā gan Kijevai solās būt grūta spēle, bet jāņem piemērs no saviem niknākajiem pretiniekiem Shakhtar, kuri šosezon ir vienīgie, kas Eirokausos spējuši pieveikt Bragu tās laukumā.