Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas kērlingistēm devītais zaudējums pēc kārtas

Jānis Pārums

Latvijas kērlingistēm devītais zaudējums pēc kārtas
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar Rīgā notiekošajā pasaules kērlingā čempionātā jau devīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Latvijas dāmu valstsvienība, kas piekāpās arī konkurentēm no Ķīnas ar 3:7.

Jau ziņots, ka šajā turnīrā latvietēm pie panākuma līdz šim nebija izdevies tikt – astoņās spēlēs piedzīvotas astoņas neveiksmes. Šovakar mūsējām pretiniekos bija Ķīnas izlase, kas bija tikusi pie trim panākumiem, taču sagādājusi līdz šim vienīgo zaudējumu Zviedrijai.

Spēlē pret Ķīnu pēc pirmajiem diviem endiem rezultāts bija 0:0, taču tad nākamajos trijos ķīnietes katrā guva pa punktam, nostādot latvietes iedzinēju lomā ar 0:3. Vēlāk latvietēm vienu punktu izdevās atspēlēt, bet piektajā endā Ķīna atbildēja ar diviem un jau 1:5. Tiesa, arī Latvijai izdevās veiksmīga izspēle, kas ļāva pietuvoties līdz 3:5, tomēr devītais ends kļuva par pēdējo – zaudēti divi punkti un neveiksme visā mačā ar 3:7. Devītais zaudējums pēc kārtas.

Rīt Latvijas kērlingistes aizvadīs pēdējās divas spēles – pret Šveici (5-4) un Dāniju (3-6). Cerēsim, ka turnīru izdosies noslēgt uz pozitīvas nots.

Pirms pēdējās kārtas vietu izslēgšanas spēlēs jau nodrošinājušas Skotijas un Zviedrijas izlases. Šīm komandām ir rokā arī olimpiskās ceļazīmes, bet vairākām citām izlasēm rītdienas spēles būs ļoti svarīgas. Starp tām arī Dānija, pret kuru spēlēs mūsu meitenes. Olimpiskajās spēlēs iekļūs labākās septiņas izlases pēc pēdējo divu pasaules čempionātu rezultātiem, kā arī mājinieces krievietes. Drošas par vietu Sočos ir Lielbritānijas, Zviedrijas, Kanādas, Šveices un Krievijas spēlētājas, bet tuvu kārotajam septītniekam ir arī ASV, Vācija, Dānija un daļēji arī Dienvidkoreja, Ķīna un Japāna. Šīm izlasēm rīt, atskaitot Dienvidkoreju, kuras nekvalificējās dalībai pasaules čempionātā, rīt jācenšas uzvarēt pēc iespējas vairāk.

Latvijas komandas spēlētājas: Zanda Bikše, Una Ģērmane, Ieva Krusta, Dace Munča, Iveta Staša-Šaršūne (kapteine).

Pasaules čempionāta kopvērtējums

VIzlaseBilance
1.Zviedrija8-1
Skotija8-1
3.Krievija6-3
Kanāda6-3
5.Šveice5-4
ASV5-4
7.Japāna4-5
Ķīna4-5
9.Dānija3-6
.Vācija3-6
11.Itālija2-7
12.Latvija0-9

  -2 [+] [-]

, 2013-03-20 21:25, pirms 11 gadiem
Kas mums par vainu- akmeņi par smagu, birstes neīstās.. Kur ir sāls šajā parodiskajā sporta veidā, ka mūsējās nevar kaut 1 uzvaru izcīnīt. Cik saprotu ir ir kaut kāda taktika vai stratēģija, bet mūsējās no tā neko nerubī..

  -2 [+] [-]

, 2013-03-20 21:38, pirms 11 gadiem
stakets rakstīja: Kas mums par vainu- akmeņi par smagu, birstes neīstās.. Kur ir sāls šajā parodiskajā sporta veidā, ka mūsējās nevar kaut 1 uzvaru izcīnīt. Cik saprotu ir ir kaut kāda taktika vai stratēģija, bet mūsējās no tā neko nerubī..
Es ar par to pašu šodien domāju un nekādi nevarēju izdomāt kāpēc tādi vāji rezultāti! Bet apgaismība nāca pēc spēles intervijā,kur kapteine teica,ka viss šis pasākums viņām ir hobija līmenī un par savu naudiņu! Te arī viss palika skaidrāks par skaidru! Amatieriem pret profesionāļiem laikam jebkurā sporta veidā cerēt uz augstām vietām būtu muļķīgi! Un atkal rodas jautājums,KĀPĒC OLIMPISKAJAM SPORTA VEIDAM NAV NEKĀDA VALSTS ATBALSTA???????????????

  -2 [+] [-]

, 2013-03-20 21:52, pirms 11 gadiem
Un čempi arī par savu naudu rīkoja?
Priekš kam tas vajadzīgs. Kāda jēga no finansēt šādus pasākumus, ja komanda ir amatieri.. Visas tās komandas jāimitina, jābaro, tiesnešiem ar jāmaksā..Interesanti, kam bija vajadzīgs šis čempionāts.
Hobija līmenī aizej vakarā ar draugiem uzripini for fun un ej mājās..
Nē', rīkojam pie sevis pasaules čempi..

  -2 [+] [-]

, 2013-03-20 22:31, pirms 11 gadiem
ja vinas speleja ka amatieriri tad kas butu ja butu profes????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-21 08:20, pirms 11 gadiem
stakets rakstīja: Un čempi arī par savu naudu rīkoja?
Priekš kam tas vajadzīgs. Kāda jēga no finansēt šādus pasākumus, ja komanda ir amatieri.. Visas tās komandas jāimitina, jābaro, tiesnešiem ar jāmaksā..Interesanti, kam bija vajadzīgs šis čempionāts.
Hobija līmenī aizej vakarā ar draugiem uzripini for fun un ej mājās..
Nē', rīkojam pie sevis pasaules čempi..
Kāda jēga tev te sēdēt,ej malku skaldīt!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-03-21 08:29, pirms 11 gadiem
Liels panākums jau ir piedalīties!!!!