Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vairāki simti cilvēku izmanto iespēju tikties ar olimpisko kērlinga čempionu no Kanādas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vairāki simti cilvēku izmanto iespēju tikties ar olimpisko kērlinga čempionu no Kanādas
Džeimijs Korabs
Foto: LKA

No 6. līdz 9. oktobrim Rīgā viesojās 2006. gada Turīnas Olimpisko spēļu čempions kērlingā Džeimijs Korabs no Kanādas, piedaloties dažādos popularizācijas pasākumos. Iespēju ar viņu tikties izmantoja gandrīz 400 cilvēku.

Četru dienu laikā tika apmeklētas trīs Rīgas skolas - Mežciema pamatskola, Rīgas 64. vidusskola un Rīgas Centra humanitārā vidusskola, kā arī tika aizvadītas vairākas nodarbības uz ledus. Visiem pasākuma dalībniekiem bija iespēja gan apgūt kērlinga pamatus, gan uzzināt plašāku informāciju par olimpiskajām spēlēm, gan pašiem kārt kaklā Turīnas olimpisko zelta medaļu.

Pasākuma laikā notika filmēšana arī Latvijas televīzijas raidījumam Sporta Studija, kurā tiks izvērtētas arī Latvijas kērlingistu iespējas nokļūt Olimpiskajās spēlēs.

Džeimija Koraba viesošanās Latvijā bija iespējama, pateicoties Pasaules Kērlinga Federācijas (WCF) piedāvātajai programmai Olympic Celebration Tour, kuras laikā kāds no olimpiskajiem medaļniekiem un WCF instruktors dodas uz kādu no 56 dalībvalstīm, veicot kērlinga popularizācijas pasākumus.

Visiem, kas nepaguva izmēģināt kērlingu aizvadītajā nedēļā, joprojām ir iespēja iesaistīties kērlinga nodarbībās - jauniešiem līdz 20 gadu vecumam otrdienās vai trešdienās pulksten 16:30-18:00, pieaugušajiem no 21 gada vecuma - otrdienās 20:00-21:00.

Sīkāka informācija pieejama pa tālruni +371 29535379 vai Latvijas Kērlinga asociācijas mājaslapā Curling.Lv

Informāciju sagatavoja:
Artis Zentelis
Latvijas Kērlinga asociācija
ģenerālsekretārs