Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu fani sadalījušies divās frontēs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lietuviešu fani sadalījušies divās frontēs
Epizode, par kuru sašutumu izpelnijās gan Kambala, gan spēles tiesneši
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šodien Latvijas vīriešu basketbola izlase ''Arēnā Rīga'' ar 81:79 apspēlēja Lietuvas basketbolistus. Spēles beigās abu komandu starpā uzjundīja asumi, tādēļ pēc spēles Lietuvas basketbola fani interneta forumos sadalījās divās frontēs - iestājoties vai nu Kambalas, vai Kleizas pusē.

Jau ziņojām, ka šodien Latvijas vīriešu basketbola izlase ar 81:79 apspēlēja kaimiņus lietuviešus, tādējādi revanšējoties par zaudējumu divas dienas iepriekš. Spēles beigu daļā abu komandu spēlētāju starpā uzjundīja asumi, kurus radīja latvieša Kaspara Kambalas sitiens ar elkoni. Protams, Lietuvas basketbola līdzjutēji pēc spēles interneta forumos metās nosodīt Kambalu, taču citi par vaininieku nosauca lietuvieti Linu Kleizu, kurš neesot draudzējies ar savām smadzenēm.

eSports.lv nolēma sazināties ar vairākiem lietuviešu basketbola faniem, kas tad arī pastāstīja sīkāk, kas rakstīts lietuviešu komentāros, kā arī pastāstīja savu viedokli saistībā ar šo maču. ''Lietuviešu fani ir sadalījušies divās grupās - viena aizstāv Kasparu Kambalu, savukārt otri uzskata, ka Kambala bijis vainīgs pie visa, tādēļ aizstāv Linu Kleizu. Tiesa, lielākā daļa nostājusies latvieša pusē, uzskatot, ka Kleiza nav lietojis savas smadzenes... Manuprāt, pie visa vainojami tiesneši, kuri izlaida spēli, ļaujot basketbolistiem spēlēt ļoti asi. Bija vairākas situācijas, kad spēlētāji varēja tik savainoti. Viņi ļāva emocijām atraisīties.'' Taču viņi pauda neizpratni, kāpēc Kambala, nākot laukumā, bija uzvilcis rokās boksa cimdus.

Kambalam pretī vajadzētu stādīt Rokiju Balboa.; Ja tiesneši nebūtu latvieši, Kambala tiktu diskvalificēts.; Es ienīstu latviešus.; Kāpēc Kambala joprojām spēlē? Tas tikai parāda latviešu tiesnešu idiotismu.; Kambala ir debīls! Šādi, un vēl dažādi komentāri atrodami populārākajās Lietuvas sporta vietnēs. Citviet Kaspars Kambala tiek salīdzināts ar ekstravaganto Denisu Rodmenu, kurš komandai allaž nesis uzvaras.

Taču nebūt nav tā, ka apvainoti tiek tikai latvieši. Vairāki fani uzskata, ka vainīgi bijuši tieši lietuvieši.
Žēl, ka šoreiz nepaveicās, neuzsmaidīja veiksme. Tomēr uzskatu, ka viena uzvara katrai komandai ir taisnīgs risinājums. Lai latviešiem veicas turpmāk!; Kleiza - Dievs!; Tiesneši tik tiešām bija savādi, taču šis zaudējums liks mums apklust. Savādie baltieši :D.; Cilvēka godu un cieņu jūs turat pēdējā vietā! Pretīgi.; Viss kārtībā. Liks lietuviešiem pirms čempionāta nokāpt no saviem debesu augstumiem. Savukārt kāds no faniem pauž neizprati, kāpēc uz formām nav bijis basketbolistu uzvārdu. Viņaprāt, tā skaitījuši cilvēkus koncentrācijas nometnēs, nevis uz basketbola laukuma.

''Man šķiet, ka Kleiza Lietuvā šobrīd jūtas kā lielākā mēroga zvaigzne. Aizgājušas iepriekšējās zvaigznes, un tieši viņš ieņēmis viņu vietu, kļūstot par komandas līderi. Nupat parakstījis līgumu ar jaunu klubu. Šogad tālu aizkļuvis NBA izslēgšanas spēlēs - viņš vienkārši jūtas neaizskarams. Taču Eiropā viņš visdrīzāk norietēs, jo NBA viņam bija ideāla vieta. Tomēr šoreiz galveno lomu nospēlēja nauda,'' situāciju ap Kleizu paskaidroja basketbolista dzimtenē Kauņā dzīvojošais Ignass.

1 2 58 komentāri

 +23 [+] [-]

, 2009-08-15 01:30, pirms 15 gadiem
es neesmu neviena pusee, man patiik skaists basketbols, ar efektiivaam piespeeleem, dankiem, skaistiem triiniisiem un speeli bez liekiem asumiem

la abaam komandaam veicas EC
Slēpts komentārs: Basis09

 +25 [+] [-]

, 2009-08-15 01:30, pirms 15 gadiem
njaa, kleiza patieshaam kaa gailis leekaaja..... kambis kaut ko atgadina no ivanaana, kad helifeksaa vinsh apklusinaaja amerikaanjus
Slēpts komentārs: Basis09

  +1 [+] [-]

, 2009-08-15 01:36, pirms 15 gadiem
Latvijas izlasei shodien nebija taada tipa speeletaja,kursh vareetu nosekt Kleizu,piemeram-Kalve vai jahoo,tachu domaju,ka EC vinjam pretinieku komandas taa neatlaus strebt karstu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-08-15 01:39, pirms 15 gadiem
Kleiza Eiropā nenorietēs,tāpat kā Šaras vai Kaukenas,drīzāk vēl vairāk atklāsies viņa līdera dotības.Teicams spēlētājs,savā ampluā viens no labākajiem Eiropā. Raksturs? Nu,kuram augstākā limeņa sportistam tas ir tāds,kādu mēs gribētu redzēt.

  +4 [+] [-]

, 2009-08-15 01:39, pirms 15 gadiem
Abi labi! Gan Kleiza,gan Kambala.Ka tik cempi nesanak kadu nesportisko svariga bridi nopelnit.Bet tiesnesi-ieraugot,ka Latisevs tiesas-nodomaju-kaut kas saja maca notiks un ta ari bija.Gribeja,laikam atkal lai vinu visi pamana un tas vinam izdevas-leta popularitate ar negativisma zimi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-08-15 01:44, pirms 15 gadiem
Kambala maločiks, tieši šāds spēlētājs mums pietrūka pēdējos gadus!

     [+] [-]

, 2009-08-15 01:51, pirms 15 gadiem
Es ienīstu latviešus.; Kāpēc Kambala joprojām spēlē? Tas tikai parāda latviešu tiesnešu idiotismu.; Kambala ir debīls! -sitas mani kaitina!!!

 +10 [+] [-]

, 2009-08-15 01:52, pirms 15 gadiem
daži tiesnešu lēmumi tiešām bija dīvaini - īpaši pret Kleizu tāpēc arī uzvilkās, bet Kleiza parādīja savu NBA klasi (kaut vai pēdējais 3pts metiens starp 2 sedzējiem) un uznākot laikam 2/4
kambala - uzvilka publiku un iedzina lielāku cieņu pirms EČ!!!

  -1 [+] [-]

, 2009-08-15 02:03, pirms 15 gadiem
Kambala bij brutāls, ja būtu pretiniekos, tad es nosīdu, tā apbrīnoju

 +18 [+] [-]

, 2009-08-15 02:05, pirms 15 gadiem
Nebūtu asumu - nebūtu TIK jautri un interesanti, BET...tiesneši spēli tik tiešām PĀRĀK izlaida no rokām. Man pat kauns sametās.
Nebūtu tiesneši tādi kretīniņi, Kambala līdz tik trakiem asumiem nemaz netiktu, jo lietuviešu provokācijas tiktu apslāpētas jau saknē.
Es uzskatu, ka ne Kleiza, ne Kambis ne pie kā nav vainīgi. Visa vaina jāuzņemas tiesnešiem. Kauns!

  +7 [+] [-]

, 2009-08-15 02:06, pirms 15 gadiem
vajag, vajag action spēlēm!! par 100% apgalvoju ka šādi vēl varētu izvērsties spēle varbūt tikai ar krieviem... šī spēle bija prestiža un goda jautājums tādēļ bez asumiem neiztikt!!
uzskatu ka tā epizode salauza spēli par labu LV!

  +4 [+] [-]

, 2009-08-15 02:10, pirms 15 gadiem
situāciju ap Kleizu paskaidroja basketbolista dzimtenē Kauņā dzīvojošais Ignass.

 +21 [+] [-]

, 2009-08-15 02:28, pirms 15 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: Nu Lietuviešu fani tomer ar ljooti daudz ko atskjiras no latvieshu faniem.. vinji reaali skataas uz lietam un redz arii savejo kljudas un trukumus, bet mees.. kadi esam mees to vislabaak zinam mes pashi.. daudz kur ir ko macities...
kaut kaa neredzu,ka kaads atziitu to patstaaviigo gruustiišanu un elkoņu bakstiišanu muguraa(tipiska Leišu speele) visas speeles garumaa! Kambalas epizodee uzmaniigi paveero iemeslu pretreakcijai(tas gan nenoziimee,ka es atbalstu Kambalas izgaajienu,bet piegriezties var jebkuram)...Javtoks un Jomants(reaali ar rokaam sejaa brauca) pa diviem dauziija pa rokaam un bakstiija to Kambalu(TIESNEŠU SVILPE KLUSEE!!!),liidz peedeejais nesavaldiijaas un atbildeeja ar rupjiibu! kad Kleiza trešdaļu laukuma aiz krekla velk Štālbergu un beigaas veel iemet tribiinees,to Leišu fani neredz,jo laikam tas ir uzslavas veerts fakts kaa piemeers tiirai speelei! un kaut kaa neredzeeju,ka puse muusu izlases džeku mestos linčot Kleizu! negribu te aizstaaveet saveejo(Kambalu),bet abu izlašu fani šaados gadiijumos deķi velk katrs uz savu pusi,un taa buus vienmeer!!!

  +5 [+] [-]

, 2009-08-15 02:35, pirms 15 gadiem
Nja, Kleiza pedeja gada laikaa ir plicis baigi iedomigais, pirms tam jau bija normals

  +2 [+] [-]

, 2009-08-15 02:51, pirms 15 gadiem
kkāds sviests. manuprāt viss bija ok. bija spēle. bija emocijas. vienam neveisme, citam prieks - sports! vienīgi var piekrist par to, ka tiesneši spēli no rokām izlaida. Kleiza normāls vecis, būtu viņš letiņš, mēs te visi tagad viņu aizstāvēt, tā kā... un Kambis arī malacis - jāmāk izmantot savas stiprās puses. ne tikai pašā spēlē, bet arī darbā ar publiku...
labāk fani būtu priecājušies par to, ka notiek spēles, kur ir laukumā ir īstas emocijas! Go Baltishh!

  +2 [+] [-]

, 2009-08-15 03:04, pirms 15 gadiem
Nav ko d.i.*r.s.t. uz latviešiem, atvainojos par izteicienu, tā ir tikai spēle un tas ir tikai dabiski, ka spēles laikā emocijas sit augstu vilni, jo kaimiņkomandu savstarpējie mači ir vienmēr ļoti principiāli jebkurā sporta veidā! Kas attiecas uz asumiem starp Kleizu un Kambalu, manuprāt, nekā tur nosodāma nebija! Spēles epizode, cīņa par bumbu... viss dabiski! Un Kambala nav nekāds bezsmadzeņu radījums kā te izsakās lietuviešu kaimiņi, bet gan tas Kleiza ir nūģis par daudz sakāpis galvā čalim! xe... sadomājies te pasaules zvaigzne atradies, dabuja jaunu līgumu tagad kruts ja? domājams šis zaudējums viņu atvēsinās!

  +5 [+] [-]

, 2009-08-15 05:20, pirms 15 gadiem
Nu vispaar nekas jau nebija tur starp kambalu un kleizu!Kleiza vieniigais kas sanjeema drosmi spert soli kambalas virzienaa!Paverojiet video!Bluums pieliek milzu piepuuli lai notureetu kambalu un ari berzinju a lietuvieshi nostaajushies vienaa liiniijaa un vaukshkj Kleizas izgaajiens ar stalbergu nu bija vienkarshi cuucisks!Un nedabuja ieriit par to tikai taapeec ka muuseejie jau svineeja uzvaru!Butu ceturtdaljas vidu shaads gaajiens domaaju ne taa tur vis beigtos!Lai vai kaa bet emocijas bija super!Nekas neliecinaaja ka taa bija arbaudes speele!Veiksmi EC

  +6 [+] [-]

, 2009-08-15 07:06, pirms 15 gadiem
Tie pirmie leišu komentētāji ir tādi pat mazi dolbīši, kā mums te esportā. Pārgudrie pokemoni!

     [+] [-]

, 2009-08-15 08:44, pirms 15 gadiem
Teātris...

  +2 [+] [-]

, 2009-08-15 08:50, pirms 15 gadiem
toties muusejie nekaadaas frontees nedalaas!!! sakapaajam tos leishus!!!! uraaaa

  +1 [+] [-]

, 2009-08-15 09:39, pirms 15 gadiem
Kleiza totāls gailis, staigā it kā būtu labākais basketbolists pasaulē.

     [+] [-]

, 2009-08-15 09:46, pirms 15 gadiem
mēs varam zārkāt bet vel kādai komandai ir tāds Kambala, nevienai, bet vai vajag parādīs EČ.

     [+] [-]

, 2009-08-15 09:52, pirms 15 gadiem
jipii rakstīja: kambala jau ar tā kā tāds gailis lēkāja, nejau tikai kleiza
neeee, es biju domaajis, peec katriem gutajiem punktiem- leekaaja kaa gailis, izspiedis grudaku cik vien var

     [+] [-]

, 2009-08-15 10:02, pirms 15 gadiem
Tie Fani var nomierinaties, mani tas sak kaitinat. nu zaudejat, zaudejat, ko talak? nu viss spele gala, viss bija norm, jus uzvarat kauna mes riga.

  +2 [+] [-]

, 2009-08-15 10:15, pirms 15 gadiem
Latvijas basketbola lielākā problēma, manuprāt, ir misters Latiševs!

  +7 [+] [-]

, 2009-08-15 10:17, pirms 15 gadiem
Raxts nedaudz neprecīzs. Tie, kuri bija par LT, bija arī par Kleizu, taču par Kambalu maz fanoja LT komentētāji.
Otrai frontei bija cits iemesls- "JOBANTAS . . ."
Paralēli bieži pieminēja Javtoka lūpu kustību atšifrējumu- "V p*zdu, bļ*..."

  +1 [+] [-]

, 2009-08-15 10:17, pirms 15 gadiem
Vispār var ieteikt palasīt arī pašiem tos komentārus, jo tas ir kā neliels skats no malas, ieliekat tulkotājā un varēs saprast krepsinis.net

     [+] [-]

, 2009-08-15 10:30, pirms 15 gadiem
students32 rakstīja: bet Kleiza parādīja savu NBA klasi
Jo īpaši viņš savu klasi parādīja, iegrābjoties kulē, pēc iemestā truļa.
Spēlētājs jau viņš labs un sagādāja milzīgas grūtības Latvijas izlasei abos mačos, bet gailēns gan viņš riktīgs. Nedaudz atgādina, kā parasti uzvedās baigie pilsētnieki, aizbraucot uz laukiem. Tipa, visi idiņi, es te kings.

  +1 [+] [-]

, 2009-08-15 10:31, pirms 15 gadiem
Kā Jūs nesaprotat, ka vainīgs Latiševs un Lucis ne jau spēlētāji. Ja tiesneši atļāva un nekontrolēja spēli tad tāds arī iznākums
Slēpts komentārs: kols00
1 2 58 komentāri