Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kemzura: "Meistarība ir neatbildēt uz šādām provokācijām"

Andrejs Siliņš

Kemzura: "Meistarība ir neatbildēt uz šādām provokācijām"
Ķēstutis Kemzura
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Spēlējot pret tik spēcīgu komandu kā Lietuva, beigās parādījām raksturu, kas iepriecināja," pēc emocionālās uzvaras pār Lietuvas izlasi pārbaudes mačā, gatavojoties Eiropas čempionātam, sacīja Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Ķēstutis Kemzura.

°Ķēstutis Kemzura, Latvijas izlases galvenais treneris:
Brīžiem domāju, vai tiešām spēlējam draudzības spēli, vai tiešām čempionāts jau nav sācies. Kopumā spēlējām disciplinēti. Spēlētāji, kas pirmajā mačā nenospēlēja tik labi, šodien parādīja labāku sniegumu. Viņi spēlēja labi, bet neiemeta svarīgos metienus. Slikti nospēlējām pirmās ceturtdaļas beigas, kad nenoturējām vadību. Spēlējot pret tik spēcīgu komandu kā Lietuva, beigās parādījām raksturu, kas iepriecināja. Kāds no augšas paskatījās (paskatās uz griestiem) un nodomāja – ja iepriekš uzvarēja vieni, tad tagad lai tiek otriem. Par incidentu negribu nevienu vainot, nevaru komentēt, kas tur īsti notika, jāskatās atkārtojums. Protams, Kaspars ir emocionāls un arī Jomants ir tāds pats spēlētājs. Gan mums, gan Lietuvas izlasei ir labi spēlētāji, meistarība parādās tajā, ka neatbild uz šādām provokācijām. Domāju, ka gan mēs, gan Lietuvas treneris par to runās nākamajos treniņos, jo tādas epizodes var izšķirt mača likteņus. Emocijas tika parādīja, ka šis bija nopietns derbijs. Šīs bija divas ļoti labas spēles. Vai vēlos spēlēt ar viņiem čempionātā – nē, nevēlos.

Krispats Janičenoks, Latvijas izlases aizsargs:
Spēle pret Lietuvu ir kā klasika, vienmēr ir dubultmotivācija. Spēlēt nav viegli, bet spēle ir skatāma, entuziasms no skatītājiem un spēlētājiem ir augstā līmenī. Pret augstas klases komandu šī bija tikai otrā spēle, un mums ir kur pielikt. Nospēlējām normāli, savā līmenī. Ciņa par bumbām ir problēma. Pret spēcīgāku spēlētāju kā Kleiza nebiju spēlējis. Vairāk bija doma par viņa atbloķēšanu nevis ko citu. Paļaujamies par daudz uz garajiem, bet mums mazajiem ir jāpalīdz. Tas ir moments, kas mums jāuzlabo, pie tā strādāsim un cerēsim, ka izdosies šo problēmu atrisināt.

1 2 41 komentārs

 +20 [+] [-]

, 2009-08-14 22:56, pirms 15 gadiem
leišu, itsevišķi kleizas raxturam, publisks ''fuj''

 +42 [+] [-]

, 2009-08-14 22:57, pirms 15 gadiem
Vajag arī Butauta komentāru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2009-08-14 22:58, pirms 15 gadiem
Kambis parādija raksturu

 +11 [+] [-]

, 2009-08-14 23:02, pirms 15 gadiem
velns...palaidu garām to epizodi!
ļoti ceru, ka iekš esporta ieliks video ar to un citām epizodēm no spēles!

  +8 [+] [-]

, 2009-08-14 23:03, pirms 15 gadiem
kumeļš rakstīja: leišu, itsevišķi kleizas raxturam, publisks ''fuj''
Paraug pilsonis laikam ierunājās, kurš nekad nav nevienā sporta spēlē sakasījies pat ar draugu!!

 +28 [+] [-]

, 2009-08-14 23:04, pirms 15 gadiem
publisks "fuij" arī tiešnešiem !!!

  +1 [+] [-]

, 2009-08-14 23:05, pirms 15 gadiem
vajag pietrādāt lai nebūtu tik daudz nevajadzīgu kļūdu

  +4 [+] [-]

, 2009-08-14 23:06, pirms 15 gadiem
sefs12 rakstīja: velns...palaidu garām to epizodi!
ļoti ceru, ka iekš esporta ieliks video ar to un citām epizodēm no spēles!
spēles galveno epizodi palaidi garām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2009-08-14 23:07, pirms 15 gadiem
Prieks ka čaļi jau pārbaudes spēlēs nedod ceļu ne vienam..pat BRAĻUKIEM!!!
Kambala ar savu atraktivitāti un emocijām tiešām iedvesmo

 +10 [+] [-]

, 2009-08-14 23:14, pirms 15 gadiem
Karsums, Ivanāns hokejā, Kambala, Helmanis basītī, latvieši tomēr ir stipra tauta. Par Lielu un Stipru Latviju!

 +15 [+] [-]

, 2009-08-14 23:15, pirms 15 gadiem
Palasījos lietuviešu komentārus viņu krepsinis.net ar google translatoru. viena lieta kas muus atshkjir no vinjiem - mums ir kaadi 250 komenti, vinjiem 930 gruuti gan lasiit vinju komentus, jo daudz netulkojas. bet nu vinji principaa visi runaa par dazhaam lietaam - nikni uz Kambi, noliek Jomantu (tas kurshs aizmeta sodu garaam), ljoti nikni uz tiesneshiem (kas saprotams), nereaali fano par Kleizu (kas arii saprotams), kautko runaa par Butautu un briizhiem sauc muus par zirga galvaam ibio
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-08-14 23:19, pirms 15 gadiem
Šajā spēlē arī treneri parādīja sevi un es netiktu, labākajā veidā. Vairāk mazāk piekrītu Valmierieša 12 teiktajam. Spēle bija ļoti skatāma, arēna sajūtas super, bet no spēles viedokļa, brīžiem diezgan netīrs basketbols, kā jau lietuviešiem, līdzīgi kā ar čehu hokeju.

     [+] [-]

, 2009-08-14 23:21, pirms 15 gadiem
Janičenoks kautkā pagaidām galīgi nav formā, spēlē kā aizmidzis.. jeb nu tā Itālija nav nākusi pa labu.. jacer ka uz čempi Sandis Valters būs uz strīpas.. savādāk tā pozīcija krīt ārā..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-08-14 23:24, pirms 15 gadiem
tā grūstīšanās bija pavērsiens par labu uz LV izlases pusi!!
Tiesnešus nesaprotu...rausta to Kambalu itkā viņš būtu atnācis uz klopi! Kambala jau ir miera mika!!

  +2 [+] [-]

, 2009-08-14 23:27, pirms 15 gadiem
Trozzkis rakstīja: Palasījos lietuviešu komentārus viņu krepsinis.net ar google translatoru. viena lieta kas muus atshkjir no vinjiem - mums ir kaadi 250 komenti, vinjiem 930 gruuti gan lasiit vinju komentus, jo daudz netulkojas. bet nu vinji principaa visi runaa par dazhaam lietaam - nikni uz Kambi, noliek Jomantu (tas kurshs aizmeta sodu garaam), ljoti nikni uz tiesneshiem (kas saprotams), nereaali fano par Kleizu (kas arii saprotams), kautko runaa par Butautu un briizhiem sauc muus par zirga galvaam ibio
Nu vispar mums jau parasti taapat ir vismaz 75%
Komentaaros noliek tiesnehus, lietuvieshu speletajus, uzslavee savejos, bet pati speeleees analizeshana paliek otrajaa plaanaa ir tikai dazhi, kuri netikai var uzrakstit paris nepaplashinaatus teikumus, bet ari uzrakstit ko vairaak, no esporta 300 komentaariem par sho speli sakarigi un labi uzrakstiti bija labi 1/4 dala, parejie tikai rakstishanas peec Kleiza taads, tiesnesis taads, Kambala taads.

  +5 [+] [-]

, 2009-08-14 23:28, pirms 15 gadiem
Musejie malachi, bet nafig kleiza janodirsh... principa ja leishi chempi labi nospeles tad tikai pateicoties vinjam. Tads rudijums ka vinjam NBA nav nevienam citam speletajam pashlaik izlase un to uzreiz var redzet.

Visi priecajas par kambalas sitienu, taja bridi ja tas skita forshi emocijas u.t.t. bet ar vesu galvu padomajot, EČ tads sitiens var maksat diskvalifikaciju lidz speles beigam.

No manis par so speli +

Kristapam
Kambalam (vienigi vajag emocijas savaldit)
Stalbergam (par augstasinibu sodinos)

-

Biedrins (saja spele parsteidza ar negativam emocijam, kas parvertas piezimes)
Janicenoks - izskatas ka pashlaik nav parliecibas par saviem spekiem
Berzins - izskatas ka berzinsh nezina ko laukuma darit

  +2 [+] [-]

, 2009-08-14 23:30, pirms 15 gadiem
tiesnesi pielava lielas valibas!mums naw normalu tiesnesu!spele butu vel baudamaka ja tìesasana butu augstaka limeni!

     [+] [-]

, 2009-08-14 23:35, pirms 15 gadiem
Kāds varētu paskaidrot par kādu epizodi ir runa, un kas tur notika?

  +2 [+] [-]

, 2009-08-14 23:41, pirms 15 gadiem
robb85 rakstīja: Visi priecajas par kambalas sitienu, taja bridi ja tas skita forshi emocijas u.t.t. bet ar vesu galvu padomajot, EČ tads sitiens var maksat diskvalifikaciju lidz speles beigam.
Ja tas būtu EČ tad par 80% piezīme leitim būtu iedota jau pāris sekundes pirms incidenta, bet ja būtu aizgājis tik tālu, tad būtu visticamāk abpusēja piezīme. Bet, protams, te jāpiekrīt Kemzuram, ka nevajadzētu atbildēt uz šādām provokācijām, lai gan no otras puses, arī respekta iedzīšana pretiniekā ir noderīga.

Kopumā jāsaka, ka mani baida tas, ka mūsējie atkal pārāk daudz emociju atstās pārbaudes spēlēs. Jācer, ka nākamajās pārbaudes spēlēs, kuras vairs nenotiks savu skatītāju tiešā redzes lokā, emocijas tiks atstumtas malā, un mūsējie vairāk koncentrēsies uz trenera doto spēles plānu un saglabās vēsu prātu. Emocijas noderēs EČ, it īpaši izšķirošajās spēlēs, kurās parasti mēs izskatamies tik blāvi un nespējīgi...

  +1 [+] [-]

, 2009-08-14 23:42, pirms 15 gadiem
Lielākā atšķirība salīdzinot ar broļukām ir tā, ka leiši uzbrukumā nepārtraukti skraida un meklē brīvu vietu. Mums katrā uzbrukumā ir 2-3 spēlētāji, kuri aizskrien uz vienu vietu un gaida kas notiks. Turklāt tie nav vieni un tie paši spēlētāji. Izskatās ka tāds ir treneru uzdevums. Manuprāt tieši tapēc mums tie uzbrukumi kaut kādi samocīti izskatās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-14 23:53, pirms 15 gadiem
Katrā mačā jāspēlē uz uzvaru,kā gan citādi? Kaut vai cienot savu valsti un skatītāju tūkstošus,kas šajā grūtajā laikā rod pozitīvas emocijas,kuras dāvāja mums basketbolisti.
Visu cieņu Kambalam,kas mums parādīja lielisku show,kas praktiski arī lauza spēles gaitu.Jomantas nopelnīja piezīmi,Kaspars nē,tad arī no tīra sporta viedokļa viss o.k. Kaut ko līdzīgu Eiropas basketā vēl nebiju redzējis,pretinieka m ilžiemrespect tika radīts acīredzams Pēc šī show mūsējie atdzīvojās,skatītāji vēl vairāk un rezultāts acīredzams.Psiholoģiski perfect!
Kas notiek piem.NHL,kad radikāli jāmēģina lauzt spēli? Negribu salīdzināt Kasparu ar policistu,baskets ir ar pavisiem citiem noteikumiem,taču idejas paša būtība,kā redzējām,nostrādāja. Vēlreiz paldies Komandai un Kasparam!

  +1 [+] [-]

, 2009-08-15 00:00, pirms 15 gadiem
Man Kleiza biski izbesija, bet vienalga kaa vienmeer peec Letinjiem vienmeer buushu par Leishiem!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-08-15 00:02, pirms 15 gadiem
Thanks par speli, bija interesanti skatities

1) Kleiza - speletajs lielisks, bet riktigs urla. Dzekam spiez uz smadzenem meistariba un pikis. Kkadas maza berna izdaribas vinam - krana radishana pretiniekiem utt. No respect galigi. Tadiem gailiem jadod galva, zhel ka Kambja elkonis trapija citu leiti.
2) Tiesnesi - blin, ta parspileta "pareiza" tiesasana par sliktu savejiem (lidz kadam speles vidum) kuro reizi jau uzkurina publiku un speletajus un beigas to megina labot ar neesosas piezimes pieskirsanu speles izskana (Javtokam, kad leisi ielika truli). Reali tas piebesi izlases parbaudes speles.
3) Pagaidam divi dzeki galigi nekadi - Janicenoks (izskatas pat bisku apvelies sava Italija) un Berzins (kas acimredzot ir par slinku, lai ar saviem 2.11 uzlektu pec atlecosas bumbas)

Kas bija labi - cinasspars, Kambja pedejie fantastik metieni un publikas un savu komandas biedru uzkurinasana Vitols - ka parasti, stabila vertiba uz mainu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-08-15 00:10, pirms 15 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: Janicenoks saak atdzimt es domaju ka tas bija redzams pat galigam nejeegam...
Kura vieta? Tas, ka 2 trulus brivus iemeta? Nu brivus metienus domaju ari Freimanis kadreiz iemet. Jeb ari tad, kad sodus pa stipu ielaida vai ari, kad dabuja bloku uz trini? Salidzinot ar to kads vins bija kaut vai iepriekseja cempi, tad patreiz vins ir pilnigi nekads.

     [+] [-]

, 2009-08-15 00:20, pirms 15 gadiem
Arii komenteetaaji teica kko par Viitolu! ka vinjsh neesot taads kaa kaadreiz! es uzskatu ka vinjsh joprojaam ir tas pats vecais labais aizsardziibas speeleetaajs Viitols! Speej labi nosegt pretinieku liiderus, gudrs, pieredzeejis speeleetaajs! Muusu melnais zirdzinjsh jo speej arii dazhreiz ''izshaut''! Turies Aidzha

  +2 [+] [-]

, 2009-08-15 00:27, pirms 15 gadiem
Vai vēlos spēlēt ar viņiem čempionātā – nē, nevēlos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-08-15 01:17, pirms 15 gadiem
viens kambala arii EC neko neizdariis
1 2 41 komentārs