Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Kanādas federācija atbrīvo NHL drafta 1. numuru

Kanādas federācija atbrīvo NHL drafta 1. numuru
2012. gada NHL drafta 1. numurs
Foto: Getty Images / Scanpix

Kanādieši sākotnēji atteicās akceptēt krievu supertalanta Naila Jakupova pāreju uz Ņižņekamskas "Neftehimik". Ieinteresēto pušu pārrunas šodien noslēdzās veiksmīgi, un Jakupovam tagad ir tiesības spēlēt KHL klubā.

2012. gada NHL draftā ar kopējo 1. numuru viņu izvēlējās Edmontonas "Oilers". NHL lokauta laikā talantīgais uzbrucējs pārcēlās uz Tatarstānu, kur 20. septembrī noslēdza līgumu ar dzimtās pilsēta "Neftehimik" klubu. Pēc viņa pirmajiem diviem KHL mačiem Starptautiskā hokeja federācija paziņoja, ka Jakupovs ir spēlējis nelegāli, jo Kanādas hokeja federācija nav devusi savu atļauju, uzskatot, ka tiesības uz šo spēlētāju pieder Ontario hokeja līgas (OHL) klubam "Sarnia Sting". Tādējādi juridisku šķēršļu dēļ Jakupovam tika liegts turpināt spēlēt "Neftehimik" klubā. Krievijas hokeja federācija uzskatīja, ka jaunais hokejists savulaik parakstīja līgumu ar OHL klubu kā nepilngadīgais bez sava juridiskā pārstāvja, līdz ar to noslēgtais līgums nav spēkā. Ieinteresēto pušu pārrunas šodien noslēdzās rezultatīvi, un Kanādas federācija dod savu akceptu, lai Jakupovs varētu spēlēt KHL.

Savas karjeras laikā OHL krievu talants 107 spēlēs sakrāja 170 rezultativitātes punktus (80+90), bet pirmajos divos KHL mačos viņš palika bez punktiem. Ņižņekamskas hokeja audzēknis Jakupovs varēs spēlēt jau nākamjā KHL mačā - 1. oktobrī pret Maskavas "Dinamo".

Izmantotie resursi:
cbc.ca


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-29 12:51, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 32 rakstīja: c
BAN
, 2012-09-29 12:52, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 32 rakstīja: Tas tik ir cirks,ja tev ir taisnība.
Piķo ZA klubam,par pašmāju audzēkni. Lūk tā ir jāmāk,te cepure nost kapitālistu (Žīdu) priekšā. Prot viņi Ivanam koka krelles apmaņā pret zeltu iemainīt. Ivani līdz OS - 2014 kā dresēts pūdelis lēkās NHL un IIHF priekšā,nožēlojami.
Lielākā daļa ivanu "po žizņi" ir dresēti pudeļi, kas skatās savam mazajam cariņam mutē un kausa uz vārda! Mūsu "parastais reņģēdājs" jau arī diži tālāk nav ticis.... "resnais gals" šos tāpat turpina muļkot katrās vēlēšanās....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-29 15:54, pirms 12 gadiem
vins jau 2 speles nospeleja nefthimik, izcelas ar 0 punktiem un - 1
, 2012-09-29 16:10, pirms 12 gadiem
Viņs jau nav krievs ,viņsir tatārs!
, 2012-09-29 16:13, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 32 rakstīja: Хоккей на AllHockey.Ru - Стерлягов: Средства,...

Izskatās,ka Žirū grib solīdu kapostu,pat tiesības uz Červenku nācās pārdot,lai noalgot Žirū.
Tu rakstu vispār izlasīji.
, 2012-09-29 17:21, pirms 12 gadiem
naninoi rakstīja: Tu rakstu vispār izlasīji.
+
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Elvis Merzļikins, Oskars Cibuļskis un divu vārtu autors Fabians Seterlunds. Foto: IIHF
156

Vītols debitē, Latvija pēc atspēlēšanās 26 sekundēs sabrūk pret Zviedriju

Otro neveiksmi pēc kārtas pasaules čempionātā piedzīvojusi Latvijas hokeja izlase, kas ar 2:7 atzina Zviedrijas hokejistu pārākumu. Vēl otrās trešdaļas sākumā latviešiem izdevās atspēlēt divus vārtus un panākt neizšķirtu, bet tās vidū pusminūtes laikā zviedri ieguva jau trīs vārtu pārsvaru, nokārtojot uzvaru.
Mirklis pēc Pavola Regendas vārtu guvuma pirmās trešdaļas pašās beigās. Foto: PressFocus/SIPA/Scanpix
5

Slovāki iedzeļ pirmās trešdaļas pēdējās sekundēs un tuvinās ceturtdaļfinālam

Soli tuvāk iekļūšanai pasaules meistarsacīkšu ceturtdaļfinālā spēra Slovākijas hokejisti, kuri krietni augstvērtīgāk nekā pretinieki izmantoja savas iespējas un ar 4:2 pārspēja Francijas komandu.
Zviedri svin Rasmusa Dālina vārtu guvumu. Foto: Darko Vojinovič/AP/Scanpix
5

Vārtu eksplozija un "Tre Kronor" revanšs: zviedru preses reakcija

Latvijas un Zviedrijas hokejistu spēkošanās sestdien, 18. maijā, bija otrā plašāk aplūkotā tēma sporta presē. Lielāko uzmanību piesaistīja karstā laika radītās problēmas Gēteborgas pusmaratonā – 40 skrējēji saļima, diviem radās problēmas ar sirds darbību.