Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Vārtu eksplozija un "Tre Kronor" revanšs: zviedru preses reakcija

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vārtu eksplozija un "Tre Kronor" revanšs: zviedru preses reakcija
Zviedri svin Rasmusa Dālina vārtu guvumu. Foto: Darko Vojinovič/AP/Scanpix

Latvijas un Zviedrijas hokejistu spēkošanās sestdien, 18. maijā, bija otrā plašāk aplūkotā tēma sporta presē. Lielāko uzmanību piesaistīja karstā laika radītās problēmas Gēteborgas pusmaratonā – 40 skrējēji saļima, diviem radās problēmas ar sirds darbību.

SVT Play: Rasmusa Dālina noraidījums līdz spēles beigām: Nezinu, kā viņi to vērtē

https://www.svt.se/sport/ishockey/r...

“Zviedrijas zvaigžņotais aizsargs Rasmuss Dālins tika noraidīts līdz spēles beigām zviedru 7-2 uzvarā pār Latviju. Pastāv iespēja, ka viņš tiks diskvalificēts, bet cits aizsargs Eriks Karlsons tā nedomā. “Tas ir diezgan neiespējami, ne?”

Rasmuss Dālins otrajā trešdaļā veica rupju spēka paņēmienu pret Haraldu Egli – cieta latvieša galva. Tiesneši noskatījās video atkārtojumu un noraidīja zviedru līdz cīņas beigām.

“Nezinu, kā viņi to vērtē,” sprieda Karlsons. “Manuprāt, Rasmuss domāja, ka atrodas tuvāk laukuma malai, tāpēc gatavojās uzņemt kontaktu ar rokas palīdzību. Iespējams, tādēļ cieta latviešu spēlētāja galva.”

SVT sporta eksperts Jūnašs Andešons (Jonas Andersson) uzskata, ka noraidījums līdz spēles beigām bija pamatots. “Rasmusa Dālina pārkāpums atbilda piespriestajam sodam.” Aizsargam nepienākas automātiska diskvalifikācija, taču tāda iespēja pastāv.”

SVT: Eriks Karlsons par rekordtrešdaļu: “Garākā trešdaļa pasaules čempionātā”

https://www.svt.se/sport/ishockey/e...

“Otrā trešdaļa saņēma vislielāko uzmanību, pateicoties gan pasaules čempionāta rekordam, gan noraidījumiem. “Bija sajūta, ka tā ir garākā trešdaļa pasaules čempionātā,” Eriks Karlsons teica “SVT Sport”.

“Tre Kronor” turpināja soļot pa lielceļu, nenovirzoties no pasaules čempionātā uzņemtā kursa. Latvija tika sakauta ar 7-2, taču zviedri varēja iekulties nopietnās nepatikšanās.

Latvieši atspēlējās no 0-2 līdz 2-2, bet īsi pēc tam Rasmuss Dālins pēc ilgas tiesnešu apspriedes tika noraidīts līdz cīņas beigām. Sekoja atrisinājums. Trīs vārti 26 sekundēs – pasaules čempionāta rekords. Zviedri vēlāk iemeta vēl vienus vārtus, bet tiesneši Markusam Juhanšonam piesprieda divu minūšu sodu.

“Viena no dīvainākajām trešdaļām spēlētāja pieredzē,” teica Eriks Karlsons. “Man šķita, ka tā ir trešā trešdaļa un, kad (otrā divdesmitminūte) bija galā, bijām aizvadījuši garāko trešdaļu pasaules čempionātā.”

Aftonbladet: Zviedrija gatava ceturtdaļfinālam

https://www.aftonbladet.se/sportbla...

“Latvija guva divus vārtus 23 sekunžu laikā. Zviedrija atbildēja ar trīs vārtiem 26 sekundēs. “Tre Kronor” nodrošināja vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Virzīta tālāk tika garantēta, neraugoties uz lielajām svārstībām otrajā trešdaļā.

Kad “Tre Kronor” iespieda sāncenšus zonā pēc (Rasmusa Dālina) noraidījuma līdz spēles beigām, sekoja izšķirošais pavērsiens, kas ļāva izcīnīt piekto uzvaru pēc kārtas.

Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē tika gūti trīs vārti 26 sekunžu laikā – Fabians Seterlunds izcēlās divreiz, bet Joels Ēriksons Eks vienu reizi.

“Forši, ka spējām tik ātri panākt lūzumu. Manuprāt, nospēlējām labi,” teica Seterlunds.

“Tā bija patīkama uzvara. Esam labāki par viņiem. Tajā pašā laikā šī nebija mūsu labākā diena fiziski un mentāli. Tas attiecas uz ikvienu, ieskaitot mani. Spēle sagādāja vilšanos un nešķita, ka parādījām gaidīto sniegumu,” izteicās Eriks Karlsons.”

Dagens Nyheter: Vārtu eksplozija, pasaules rekords un “Tre Kronor” revanšs

https://www.dn.se/sport/malexplosio...

“”Tre Kronor” tika pie revanša un apliecināja gatavību pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam. Spraigā spēle pret Latviju beidzās ar lielisku zviedru uzvaru, 7-2.

“Mūsu atgriešanās spēlē bija iespaidīga,” teica Fabians Seterlunds, kurš trakajā otrajā trešdaļā guva divus vārtus 17 sekunžu laikā.

Pēc vētrainā starta pret ASV tika izcīnītas trīs vēl vairāk plānotas trīs punktu uzvaras. Sestdien vairākums atbalstītāju gaidīja vēl vienu tādu pašu. Jauna uzvara tika izcīnīta, taču ne bez drāmas.

Rezultāts 7-2 izklausās pārliecinošs, taču Latvija sagādāja “Tre Kronor” vēl nebijušu pārbaudījumu. Zviedrija labi sāka spēli, septītajā minūtē panākot divu ripu pārsvaru. Rasmuss Dālins iemeta pirmos vārtus pasaules čempionātā, Jūnass Brodins izcēlās nedaudz vēlāk.

Latvija pēc pārtraukuma atgriezās laukumā kā jauna komanda un trīs minūšu laikā izlīdzināja rezultātu. Vispirms izcēlās Kaspars Daugaviņš, bet Roberta Mamčica mestā ripa atsitās pret Jūnasa Brodina slidu.

Tiesa, pagājušajā gadā pārsteidzoši trešo vietu izcīnījusī Latvija neizmantoja mentālu pārsvaru. Tā vietā svaru kausu nosvērās Zviedrijas labā pēc “zili-dzelteno” sapņu sekundēm.

Pagrieziena punkts bija Fabiana Seterlunda negaidīti pabeigtais uzbrukums, 3-2. Septiņpadsmit sekundes vēlāk viņš noķēra ripu un nodārdēja pērkons, 4-2. Vai viņš kādreiz ir iemetis divus vārtus tik īsā laikā? Patiesībā, jā.

“Jā, esmu to paveicis. Arī šosezon. Varbūt ne 17 sekundēs, taču vienā maiņā guvu divus vārtus,” teica “San Jose Sharks” uzbrucējs. “Viss notiek ātri. Tiku pie iespējām un izmantoju savu metienu.””

Paralizētā Latvija kļuva par liecinieci Markusa Juhanšona vārtiem, kas nozīmēja trīs zviedru guvumus 26 sekundēs. Pēc ziņu aģentūras TT datiem, tas ir jauns pasaules čempionāta rekords vīriešu konkurencē.

Līdz trešdaļas beigām rezultāts kļuva 6-2 zviedru labā un Latvijas vārtsargam Elvim Merzļikinam spēle bija galā.

Markuss Juhanšons noteica gala rezultātu nedaudz vairāk par minūti pirms pamatlaika beigām. Zviedrija revanšējās par pagājušajā gadā piedzīvoto zaudējumu, kad Latvija tika pie bronzas pēc “Tre Kronor” 3-1 sakaušanas turnīra ceturtdaļfinālā.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  +1 [+] [-]

, 2024-05-18 22:45, pirms 2 nedēļām
Nekad nēesmu sapratis kā var salidzināt revanšu ar regulāro turnīru, pret izslēgšanas spēļu turnīru, pilnīgi aplami!

  +1 [+] [-]

, 2024-05-19 01:28, pirms 2 nedēļām
Al Pačīno rakstīja: Nekad nēesmu sapratis kā var salidzināt revanšu ar regulāro turnīru, pret izslēgšanas spēļu turnīru, pilnīgi aplami!
nu vispār jau var gan ! Jo šī Zviedru uzvara bija pēdējā liktenīgā sulīgā nagla letiņu zārkā cerībam uz 1/4 finālu !

  +1 [+] [-]

, 2024-05-19 01:46, pirms 2 nedēļām
>Jūnašs Andešons (Jonas Andersson)
>Markuss Juhanšons

Spirtacentr, cik var kropļot uzvārdus!! Ar Petešonu nepietika?

     [+] [-]

, 2024-05-19 07:40, pirms 2 nedēļām
Al Pačīno rakstīja: Nekad nēesmu sapratis kā var salidzināt revanšu ar regulāro turnīru, pret izslēgšanas spēļu turnīru, pilnīgi aplami!
Labi ka vispār salīdzināja,to nebija pelnījuši.

     [+] [-]

, 2024-05-19 07:44, pirms 2 nedēļām
Al Pačīno rakstīja: Nekad nēesmu sapratis kā var salidzināt revanšu ar regulāro turnīru, pret izslēgšanas spēļu turnīru, pilnīgi aplami!
Var jau arī nesaprast,bet Latvijas līmeņa komandām izslēgšanas turnīrs sākās ar pirmo spēli čempionātā,vienīgā atšķirība,ka pēc pirmās zaudes nav jābrauc mājās.Hokeja lielvalstīm īstais turnīrs sākās tieši ar 1/4 finālu,bet līdz tam tā ir tāda iesildīšanās.

     [+] [-]

, 2024-05-19 09:03, pirms 2 nedēļām
Ir viens iemesls, kāpēc Novika rakstus par zviedru sportistiem riebjas lasīt. Un tas nav autora profesionālais varējums.