Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Ošs

"Liepājas metalurgs" izsēj divu vārtu pārsvaru un pārtrauc četru uzvaru sēriju

"Liepājas metalurgs" izsēj divu vārtu pārsvaru un pārtrauc četru uzvaru sēriju
Hokeja klubs ''Liepājas metalurgs''
Foto:skliepajasmetalurgs.l

Šovakar Baltkrievijas Atklātā hokeja čempionātā (BAČ) "Liepājas metalurgs" hokejisti aizvadīja spēli savā laukumā, kur uzņēma "Ļida" vienību. Liepājnieki spēles laikā bija vadībā ar 3:1, tomēr šo pārsvaru viņi izsēja un papildlaikā piekāpās ar 3:4. "Liepājas metalurgs" sastāvā šodien ar vārtu guvumiem izcēlās Ainars Podziņš, Ēriks Ševčenko un Ričards Birziņš.

Liepājnieki pirms šīs spēles aizvadīja piecu spēļu izbraukuma sēriju. Pirmajā cīņā "Liepājas metalurgs" piedzīvoja zaudējumu pret Grodņas "Ņeman", tomēr nākamajās četrās spēlēs liepājnieki izcīnīja četras uzvaras.

Metalurgi Baltkrievijas Atklātā hokeja čempionāta kopvērtējuma tabulā pēc aizvadītām 33 spēlēm ar izcīnītiem 62 punktiem ieņem 4. vietu, bet šodienas pretinieki "Ļida" tikpat spēlēs tikuši pie 51 punkta, kas viņiem dod 6. vietu. Abas komandas jau šosezon bija tikušās divas reizes – 14. oktobrī pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:2 uzvarēja liepājnieki, savukārt 13. novembrī "Ļida" uzvarēja ar 4:2 un pārtrauca "Liepājas metalurga" septiņu spēļu uzvaru sēriju.

Liepājnieku sastāvu šodien pastiprināja no Rīgas "Dinamo" uz fārmklubu nosūtītie Miks Indrašis un Jēkabs Rēdlihs. Indrašis iepriekšējās sezonas sākumā spēlēja "Metalurgā", kur 27 spēlēs izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr Jēkabs Rēdlihs "Liepājas metalurgu" pārstāvēja tālajās 1999/2000. un 2000/2001. gada sezonās, kuru laikā 69 spēlēs izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem un 10 piespēlēm.

Spēles rezultātu 6. minūtē atklāja viesi, kad Konstantīns Lastoveckijs pārspēja liepājnieku vārtsargu Jāni Auziņu. Pēc nepilnām piecām minūtēm mājinieki izlīdzināja rezultātu, kad pēc Indraša un Voroņina piespēlēm pretuzbrukumu precīzi noslēdza Podziņš. Perioda turpinājumā abām komandām bija izdevības izvirzīties vadībā, tomēr vārtos lieliski darbojās abu komandu vārtsargi, tādējādi pēc pirmajām 20 minūtēm 1:1.

Otrās trešdaļas 3. minūtē mājiniekiem bija lieliska iespēja gūt savus otros vārtus, tomēr "Ļida" pirmās maiņas aizsargs Aleksejs Sadoviks metās ripas ceļā un glāba savu komandu no vārtu zaudējuma. Spēlējot pa četriem laukuma spēlētājiem katrā komandā, otrās trešdaļas pēdējā minūtē Ševčenko pirmo reizi spēlē izvirzīja vadībā "Liepājas metalurgu" – 2:1.

49. minūtē Birziņš palielināja mājinieku pārsvaru līdz diviem vārtiem – 3:1, tomēr liepājnieku prieki nebija ilgi, jo jau pēc 36 sekundēm Deniss Kirpičenoks aizsarga aizsegā meta precīzi no labā iemetiena apļa un samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. Vēl pēc nepilnām četrām minūtēm viesi jau izlīdzināja rezultātu, kad no vārtu priekšas atkal precīzs bija Kirpičenoks – 3:3. Spēles pamatlaikā komandas vairāk pie vārtu guvumiem netika, un tās bija spiestas aizvadīt papildlaiku.

Jau papildlaika 13. sekundē viesi nopelnīja divu minūšu sodu, tomēr liepājniekiem šis vairākums nāca par sliktu, jo tā laikā "Ļida" otrās maiņas aizsargs Aleksandrs Zaharenko ar metineu no zilās līnijas guva uzvaras vārtus - 3:4. Jau parīt abas komandas tiksies vēlreiz, kad aizvadīs šī kalendārā gada pēdējās spēles.

BAČ regulārā sezona, 26. decembris

Liepājas metalurgs – Ļida 3:4 (1:1, 1:0, 1:2, 0:1)
Vārti: 5:20 Lastoveckijs (Kopiļecs) 0:1, 10:16 Podziņš (Indrašis, Voroņins) 1:1, 39:06 Ševčenko 2:1, 48:26 Birziņš (Verenis, Gipters) 3:1, 49:02 Kirpičenoks (Orļuks) 3:2, 52:38 Kirpičenoks (Orļuks) 3:3, 61:01 Zaharenko (Orļuks, Jeģeško, maz.) 3:4
Vārtsargi: Jānis Auziņš - Sergejs Rogovskijs


, 2012-12-26 20:46, pirms 11 gadiem
Indrasis un Redlihs atveda uz Liepaju RD sergu
Zaudet speles esot vadiba, ka ari zaudet vartus vairakuma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-12-26 21:07, pirms 11 gadiem
Esmu ievērojis ,kā kādu atsūta no Dinamo uz LM tā zaudējums.
, 2012-12-26 21:31, pirms 11 gadiem
LM šodien bija bez diviem līderiem - Kuzmenkova un Ozoliņa.. skaidri varēja redzēt, ka Jēkabs un Miks nespēj aizstāt šos 4. maiņas uzbrucējus. fakts paliek fakts.

bet nopietni runājot, Lida šosezon jau ir zaudēts, tāpat kā Brestai.. vienkāŗši neērti pretinieki. bet jāuzvar bija tik un tā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-12-27 01:07, pirms 11 gadiem
neitrals23 rakstīja: Indrasis un Redlihs atveda uz Liepaju RD sergu
Zaudet speles esot vadiba, ka ari zaudet vartus vairakuma
Tas nozīmē kad Dinamo ir lauzis savu lāstu
sjo tagad jāsāk uzvarēt un uz Play OFF
Elvis Merzļikins, Oskars Cibuļskis un divu vārtu autors Fabians Seterlunds. Foto: IIHF
155

Vītols debitē, Latvija pēc atspēlēšanās 26 sekundēs sabrūk pret Zviedriju

Otro neveiksmi pēc kārtas pasaules čempionātā piedzīvojusi Latvijas hokeja izlase, kas ar 2:7 atzina Zviedrijas hokejistu pārākumu. Vēl otrās trešdaļas sākumā latviešiem izdevās atspēlēt divus vārtus un panākt neizšķirtu, bet tās vidū pusminūtes laikā zviedri ieguva jau trīs vārtu pārsvaru, nokārtojot uzvaru.
Mirklis pēc Pavola Regendas vārtu guvuma pirmās trešdaļas pašās beigās. Foto: PressFocus/SIPA/Scanpix
2

Slovāki iedzeļ pirmās trešdaļas pēdējās sekundēs un tuvinās ceturtdaļfinālam

Soli tuvāk iekļūšanai pasaules meistarsacīkšu ceturtdaļfinālā spēra Slovākijas hokejisti, kuri krietni augstvērtīgāk nekā pretinieki izmantoja savas iespējas un ar 4:2 pārspēja Francijas komandu.
Zviedri svin Rasmusa Dālina vārtu guvumu. Foto: Darko Vojinovič/AP/Scanpix
2

Vārtu eksplozija un "Tre Kronor" revanšs: zviedru preses reakcija

Latvijas un Zviedrijas hokejistu spēkošanās sestdien, 18. maijā, bija otrā plašāk aplūkotā tēma sporta presē. Lielāko uzmanību piesaistīja karstā laika radītās problēmas Gēteborgas pusmaratonā – 40 skrējēji saļima, diviem radās problēmas ar sirds darbību.