Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Čempioni sāk ar uzvaru. Ļebedevs - rezultatīvākais

Čempioni sāk ar uzvaru. Ļebedevs - rezultatīvākais
Andžejs Ļebedevs bija rezultatīvākais "Dackarna" rindās Zviedrijas Bauhaus-Ligan pirmajā mačā.

Zviedrijas komandu spīdveja čempionāta jeb Bauhaus-Ligan čempionāta pirmajā mačā titula īpašniece Molillas komanda "Dackarna" savā mototrekā ar 55:35 pārspēja Motalas komandu "Piraterna". Rezultatīvākais mājinieku sastāvā ar 11 punktiem bija Latvijas labākais spīdvejists Andžejs Ļebedevs.

Pirmos divus braucienus "Dackarna" uzvarēja ar 5:1 un jau mača sākumā ielika pamatus uzvarai. Andžejs Ļebedevs pirmo reizi startēja 4. braucienā, pārliecinoši uzvarēja un kopā ar pērnā gada Latvijas junioru čempionu Noelu Vālkvistu atveda 4:2. Pēc pirmās braucienu sērijas - 17:7 čempionu labā.

Nākamie divi braucieni Andžejam nesanāca. 9. braucienā pēc laba starta viņš kļuva par līderi, taču kļūdījās otrajā līkumā un garām aizbrauca abi pretinieki - poļi Pžemislavs Pavļickis un Macejs Janovskis. 1:5. 11. braucienā pret Pžemislava jaunāko brāli Pjotru Pavļicki un Janovski neizdevās izvēlēties pareizu trajektoriju pirmajā līkumā pēc starta un - atklal 1:5... "Dackarna" gan tik un tā saglabāja vadību (pēc 11. brauciena - 39:27), bet mača beigās ar vistiešāko Ļebedeva piedalīšanos to gandrīz dubultoja.

13. braucienā Andžejs atkal uzvarēja un pārī ar austrālieti Breidiju Kērcu izrēķinājās ar Janovski un Pjotru Pavļicki - 5:1. Skaits pāra brauciens, liec kaut mācību grāmatā. Rezultāts kļuva 48:30. Nākamajā un mača priekšpēdējā braucienā Ļebedevs trešo reizi finišēja pirmais un kopā ar mums labi zināmo bijušo Daugavpils "Optibet Lokompotīve" braucēju somu Timo Lahti atveda 4:2 uzvaru. 52:32. Divdesmit punktu pārsvars saglabājās arī pēc pēdējā brauciena.

Ar 11 punktiem Andžejs Ļebedevs bija rezultatīvākais "Dackarna" komandas rindās. Pa 10 punktiem - Kērca un Lahti rēķinā, 9 punkti - dānim Rasmusam Jensenam. Sešus šā mača dalībniekus svētdien redzēsim Daugavpilī SEC pretendentu finālā - Janovski, brāļus Pavļickus, Jensenu, Lahti un čehu Vāclavu Miliku.

Trešdien Andžejam otrais šosezon mačs Dānijas spīdveja līgā "Fjelsted" komandā, kas savā mototrekā tiksies ar "GSK Liga" komandu. Sestdien - sezonas otrais "Grand Prix" posms Varšavā.

Kārtējie mači ar Latvijas spīdvejistu piedalīšanos otrdien tika aizvadīti Polijas U24 Ekstralīgā. Vislabāk no mūsējiem veicās Daniilam Kolodinskim un Francim Gustam, kuri ieguva attiecīgi 13 un 12 punktus un bija savās komandās rezultatīvākie. Daniila un Ričarda Ansviesuļa (4 punkti) pārstāvētā Krosno komanda savā mototrekā ar 44:46 zaudēja Ernesta Matjušonoka (5 punkti) pārstāvētajai Ļubļinas komandai. Pēdējā braucienā Kolodinskim un ukrainim Marko Ļevišinam neizdevās panākt kaut vai neizšķirtu - 3:3 (Daniils finišēja otrais). Gusta pārstāvētā Vroclavas komanda viesos ar 41:49 zaudēja Čenstohovas komandai. Gustam un Ekstralīgas komandas pamatsastāva junioram Jakubam Kravčikam pietrūka palīdzības no pārējiem - viņi divatā atveda 24 punktus (katrs pa 12), bet visi pārējie kopā - 17 punktus.


Andžejs Ļebedevs.
1

Ļebedevam 12. vieta "Grand Prix" trešajā posmā

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs Vācijā izcīnīja 12. vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" trešajā posmā.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix
1

Ļebedevam 12. vieta "Grand Prix" otrajā posmā Varšavā

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sestdien Varšavā ieņēma 12. vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" otrajā posmā.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Spīdveja PČ sezona, klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem, turpināsies Polijā

Sestdien, 11. maijā, FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona turpināsies ar tās otro posmu ''ORLEN FIM Speedway GP of Poland - Warsaw'', kas norisināsies ''PGE Narodowy stadium'' jeb Varšavas Nacionālajā stadionā Polijā, sacensības klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem. Savas otrās sacensības pasaules čempionāta pamatsastāva braucēja statusā aizvadīs arī Latvijas spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs.