Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Titulētā sprintere Freizere-Praisa pēc Parīzes noslēgs karjeru

Titulētā sprintere Freizere-Praisa pēc Parīzes noslēgs karjeru
Šellija Anna Freizere-Praisa. Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. Titulētā Jamaikas sprintere Šellija Anna Freizere-Praisa pēc 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm noslēgs savu karjeru, intervijā žurnālam "Essence" atklāja vieglatlēte.

37 gadus vecā sportiste vēlas pavadīt vairāk laika ar ģimeni, kas esot daudz upurējusi, lai sprintere izcīnītu godalgas.

Freizere-Praisa ir trīskārtēja olimpiskā čempione, izcīnot zelta medaļas 2008. un 2012. gada spēļu 100 metru sprinta sacensībās, kā arī 2021. gada Olimpiādes 4x100 metru stafetē. Viņai ir arī četras sudraba un viena bronzas medaļa.

Pasaules meistarsacīkstēs jamaikiete izcīnījusi desmit zelta, piecas sudraba un vienu bronzas godalgu.


, 2024-02-09 21:00, pirms 3 mēnešiem
Leģenda!
Gunta Vaičule. Foto:  Jānis Līgats.

Vaičule sezonas pirmajās sacensībās stadionā 200 metrus noskrien ātrāk par 24 sekundēm

LETA. Latvijas vieglatlēte Gunta Vaičule trešdien Grieķijā savās sezonas pirmajās sacensībās stadionā 200 metru sprintu veica ātrāk par 24 sekundēm.
Uģis Jocis 2023. gadā uzstāda Latvijas rekordu, kuru tagad pirms 11 dienām Līvānos ir uzlabojis ŅIkita Bogdanovs. Foto: Rimi Rigas maratons.

Spraiga cīņa gaidāma Latvijas čempionātā divās distancēs Rimi Rīgas maratonā

Baltijas vērienīgākais tautas sporta notikums, Rimi Rīgas maratons, 18. un 19. maijā pulcēs ne tikai vairāk kā 30 000 skriešanas entuziastu no gandrīz 100 pasaules valstīm, bet arī augstākā ranga profesionāļus no pasaules un Latvijas.Spraiga cīņa gaidāma arī starp Latvijas vadošajiem skrējējiem, kuri sacentīsies gan par divu Latvijas čempionātu – jūdzē un maratonā – medaļu komplektu sadalījumu un arī augstvērtīgiem rezultātiem.
Agate Caune 2023. gada maijā uzstāda Latvijas rekordu 5km. Organizatoru foto.

Šonedēļ Rīga atkal kuplā skaitā uzņems pasaules un Eiropas skriešanas eliti

Jau šajā nedēļas nogalē Rimi Rīgas maratons uzņems pasaules skriešanas zvaigznes, kas kāpušas uz goda pjedestāla Parīzes, Amsterdamas, Frankfurtes, Dohas, Vīnes, Hamburgas, Dubajas, Seviļas un citos prestižos maratonos. Sīvākā cīņa par vietu uz pjedestāla šogad gaidāma pusmaratonā, kur īpaši spēcīgs dalībnieku sastāvs sacentīsies tajā pašā trasē, kurā pērn oktobrī tika kronēti pasaules čempioni pusmaratonā. Pateicoties spēcīgajam dalībnieku sastāvam, organizatori paredz, ka vairākās distancēs kritīs Rimi Rīgas maratona un, iespējams, arī Latvijas rekordi.