Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kērlingistes izcīna līdz šim augstāko panākumu pasaules čempionātā senioriem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kērlingistes izcīna līdz šim augstāko panākumu pasaules čempionātā senioriem
Foto: Latvijas Kēlringa federācija.

Pasaules senioru kērlinga čempionātā, kas no 20. līdz 27. aprīlim norisinājās Estersundā, Zviedrijā, Latvijas sieviešu izlase izcīnīja līdz šim augstāko panākumu - piekto vietu, bet mūsu vīriešu komanda ierindojās 15. vietā.

Pasaules senioru kērlinga čempionātā, kas no 20. līdz 27. aprīlim norisinājās Estešundā, Zviedrijā, 25 veterānu komandas vīriešiem cīnījās par pasaules čempionu titulu. Jau septīto gadu Latviju šajā disciplīnā pārstāvēja Anša Regžas vadītā komanda, kas iepriekšējā gadā izcīnīja līdz šim augstāko sasniegumu – 9. vietu.

Latvijas vīriešu izlase no cetrām grupām bija ielozētā C grupā kopā ar Beļģiju, Angliju, Igauniju, Šveici un ASV. Sievietēm sacentās 18 valstu izlases, kas bij sadalītas trijās apakšgrupās pa sešām katrā. Latvija kopā ar Igauniju, Honkongu, Īriju, Zviedriju un Šveici bija B apakšgrupā.

Vispirms tika aizvadīts apļa turnīrs katrā grupā. Sieviešu konkurencē grupu pirmās divas vietas automātiski kvalificējās pusfinālam, bet atlikušās divas vietas ceturtdaļfinālā pienācās divām labākajām 3. vietas ieguvējām grupā. Vīriešu konkurencē visu četru grupu pirmo divu vietu ieguvēji turpināja cīņu ceturtdaļfinālā.

Latvijas vīriešu komandai turnīrs iesākās ar līdzīgu spēli pret Beļģiju, bet ne tik veiksmīgs izpildījums no mūsu izlases puses ļāva pretiniekiem izvirzīties vadībā pašās spēles beigās. Spēle noslēdzās ar rezultātu 4:7 beļģu labā. Otrā spēle mūsu komandai pret Anglijas izlasi, kur izdevās nosargāt pārsvaru un izcīnīt uzvaru 7:6.

Trešā diena sākās ar spēli pret šī gada vicečempioniem – ASV. Gluži tāpat kā iepriekšējās spēles, arī šī bija sīva cīņa, bet noslēgumā zaudējums 4:6 ASV labā. Senioru komandai nākamajā dienā izdevās atgūties pret Igaunijas komandu, kuru pārspēja ar rezultātu 9:4. Turnīra pēdējā spēle bija pret spēcīgo Šveici, zinot, ka ceturtdaļfinālam nekvalificēsies. Šoreiz zaudējums ar 4:9 Šveicei, kas noslēdza grupu spēles bez zaudējumiem.

Latvijas dāmu izlase iesāka ar minimālu 5:6 zaudējumu ļoti līdzīgā spēlē pret Īriju, tad ar 6:4 pārspēja Šveici un 7:3 Honkongu. Otro zaudējumu nācās piedzīvot pret grupas līderēm Zviedriju 4:7, bet beigās pārliecinoši tikt galā ar Igauniju. Trīs uzvaras un divi zaudējumi piecās spēlēs deva otro vietu un tikšanos ar čempionāta favorīti Kanādu ceturtdaļfinālā, kur nācās kapitulēt spēcīgajā kanādietēm ar 0:12.

Pasaules čempionātā Latvijas senioru izlase ieņēma 15. vietu, bet tikmēr senioru sieviešu izlasei līdz šim augstākais sasniegums – 5. vieta. Par pasaules čempioniem gan senioru vīriešiem, gan sievietēm kļuva Kanāda, kas finālā pārspēja amerikāņus ar 4:3 vīriešu konkurencē un 7:3 lietuvietes, kurām sudrabs sieviešu konkurencē.

Izmantotie resursi:
Sports