Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

U20 izlase EČ kvalifikācijā Daugavpilī apspēlē arī horvātus

U20 izlase EČ kvalifikācijā Daugavpilī apspēlē arī horvātus
Foto: CEV

Latvijas U-20 vīriešu volejbola izlase sestdien Daugavpilī Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas turnīrā tika pie otrā panākuma divās spēlēs. Latvijas volejbolisti otrajā turnīra mačā ar 3-0 (25:20, 25:23, 26:24) pārspēja vienaudžus no Horvātijas.

Jau vēstīts, ka Latvijas jaunie volejbolisti pirmajā otrās kārtas turnīra mačā piektdienar 3-1 (23:25, 25:18, 25:23, 25:23) pārspēja vienaudžus no Slovākijas.

Šodien Latvijas U20 izlasei pretī stājās horvāti, kuri vakar piecos setos piekāpās vāciešiem. Spēli pārpildītajā Daugavpils Olimpiskajā centrā aizvadīja bez milzu kritumiem, svinot panākumu trijos setos. Uzvaru komanda kaldināja kopīgām pūlēm, taču ražīgākie punktu guvēji bija Kristians Fokerots, Kristers Landzāns un Armands Rokjāns. Pirmā rēķinā 18 punkti, bet abi pārējie guva pa 13.

Dienas otrajā spēlē vācieši trīs setos pieveica slovākus – 3-0 (25:22, 25:14, 26:24). Tādejādi rīt turnīrs noslēdzošajā dienā Latvijas un Vācijas izlases cīnīsies par pirmo vietu grupā, kas vienai no komandām garantēs vietu čempionāta finālā, bet zaudētājiem nāksies cerēt, ka izdosies iekļūt starp trim labākajām otrajām vietām.

Eiropas čempionātam kvalificēsies piecu grupu uzvarētājas, kā arī trīs labākās otrās vietas ieguvējas.

Pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas pagājušajā nedēļas nogalē latvieši Jēkabpilī aizvadīja divas pārbaudes spēles, kurās ar 0-3 un ar 2-3 tika zaudēts vienaudžiem no Ukrainas.

Galvenajam trenerim Mārcim Obrumanam izlasē palīdz Ģirts Mārtiņsons un statistiķis Aivis Kokins. Otrās kārtas kvalifikācijas sacensības Daugavpilī notiks no 5. līdz 7.aprīlim, bet finālturnīrs Grieķijā un Serbijā - no 26.augusta līdz 7.septembrim.

Latvijas U20 izlase

Pirmais temps: Eduards Dūdens ("Piejūra"/MSĢ), Daņila Mironovs ("Augšdaugava"), Marats Selivanovs (Jēkabpils "Lūši");

Cēlāji: Markuss Vensbergs ("Piejūra"/MSĢ), Ralfs Kļaviņš (Jēkabpils "Lūši");

"Libero": Gustavs Auziņš (RTU/"Robežsardze"), Ralfs Andrejevs ("Piejūra"/MSĢ);

Otrais temps: Leo Aleksandrs Štolcs, Kārlis Jaundžeikars (abi - Jēkabpils "Lūši"), Ņikita Dimitrijevs ("Ezerzeme"/DU), Matīss Šalkovskis, Kristiāns Fokerots (abi - "Piejūra"/MSĢ), Armands Rokjāns ("Ezerzeme"/DU);

Diagonāle: Kristers Landzāns (Jēkabpils "Lūši").

Spēle: Latvija – Horvātija


Marta Levinska. Foto: Volejbols.lv

Latvijas volejbolistes Sudraba līgas mačā četros setos zaudē Ungārijai

LETA. Latvijas sieviešu volejbola izlase sestdien Islandē piedzīvoja zaudējumu otrajā Eiropas Sudraba līgas mačā.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas volejbolistēm Eiropas Sudraba līgas spēles ar Islandi un Ungāriju

Šodien no rīta uz Islandi devās Latvijas sieviešu volejbola izlase, lai rīt, 17. maijā, aizvadītu spēli ar Islandi, bet dienu vēlāk – ar Ungāriju.
Edvīns Skrūders. Foto: Jastrzębski Węgiel
1

Skrūders atstāj Čempionu līgas finālistes rindas

LETA. Latvijas volejbolists Edvīns Skrūders neturpinās spēlēt Polijas čempionvienībā un Čempionu līgas finālistē Jastšembes Zdrujas "Jastrzebski Wegiel".