Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Liepiņam 123. vieta Romandijas velobrauciena individuālajā braucienā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Liepiņam 123. vieta Romandijas velobrauciena individuālajā braucienā
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš piektdien ieņēma 123. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" trešajā posmā, kurā sportisti sacentās individuālajā braucienā.

Šajās sacensībās riteņbraucēji ar atsevišķi startu lietainos apstākļos Oronā mēroja 15,5 kilometrus.

Ātrākais ar finišu 20 minūtēs un sešās sekundēs bija amerikānis Brendons Maknaltijs (UAE), kurš par 12 sekundēm pārspēja savu tautieti Magnusu Šefīldu ("Ineos Grenadiers"). Trešajā un ceturtajā vietā bija divi uzvarētāja komandas biedri austrietis Fēlikss Grosšartners un spānis Huans Ajuso.

Latvijas čempions grupas braucienā Liepiņš ("dsm-firmenich PostNL") bija divas minūtes un 37 sekundes lēnāks, nevienam no viņa komandas biedriem neiekļūstot labāko piecdesmitniekā.

Kopvērtējumā par līderi kļuvis Ajuso, kurš par septiņām sekundēm apsteidz beļģi Ilanu van Vilderu ("Soudal Quick-Step"). Liepiņš atpaliek 24 minūtes un 28 sekundes, ieņemot 130. pozīciju.

Velobrauciens sešu posmu garumā noslēgsies svētdien.

Romandijas velotūre norisinās 77. reizi vēsturē. Aizpērn kalnu karaļa vērtējumā triumfēja Toms Skujiņš, bet 1995.gadā trešo vietu Romandijas velobrauciena kopvērtējumā ieņēma Latviju pārstāvošais Pjotrs Ugrjumovs.