Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Bogomazovs izcīna 4. vietu BMX PČ B8 grupā; Jonkus finālā krīt

Toms Markss
Toms Markss

Bogomazovs izcīna 4. vietu BMX PČ B8 grupā; Jonkus finālā krīt
Mateo Bogomazovs ar treneri Kristapu Ozoliņu
Foto: BMX Ādaži

ASV pilsētā Rokhilā notiekošajā UCI BMX Pasaules Challange čempionātā augsto ceturto vietu B8 puišu grupā izcīnījis “BMX Ādaži” klubu ikdienā pārstāvošais Latvijas sportists Mateo Bogomazovs. Tikmēr krūzeru 40 – 44 grupā finālā kritienu piedzīvoja “Mītavas kumeļu” pārstāvis Ģirts Jonkus, kuram astotā vieta.

UCI BMX Pasaules Challange čempionāta otrajā sacensību dienā uz starta izgāja seši Latvijas sportisti, kas ņēma dalību vīru krūzeru un jaunākajās bērnu vecuma grupās (B8 un B9).

Lielākās cerības pirms starta saistījās ar pērnā gada Pasaules vicečempionu un šī gada Eiropas kausa līderi krūzeru M40 – 44 grupā Ģirtu Jonkusu. “Mītavas kumeļi” kluba braucējs dienu iesāka ar divām uzvarām priekšbraucienos, kam sekoja trešā vieta noslēdzošajā priekšbraucienā. Spraiga cīņa Ģirtam izvērtās arī līdz finālam. Astotdaļfinālā, ceturtdaļfinālā un pusfinālā viņš finišēja trešajā vietā.

Finālā jelgavnieks bija ļoti konkurētspējīgs, no starta sīvi cīnoties par vietu TOP3. Diemžēl virāžā mūsu sportists krita un bija spiests samierināties ar astoto vietu. Šajā grupā Latviju pārstāvēja arī “Tālava” kluba braucējs Mārtiņš Strazdiņš-Stradiņš, kurš sacensības noslēdza pēc priekšbraucieniem. Kopumā šajā klasē startēja 85 sportisti, kas krūzeru klasei ir ļoti liels skaits.

Krūzeru 30 – 34 grupā 41 sportista konkurencē līdz pusfinālam aizcīnījās “Tālava/ VSS” pārstāvis Roberts Treimanis. Cīņā par kāroto finālu valmierietis savā pusfināla braucienā finišēja septītajā vietā, sacensības noslēdzot 13. pozīcijā.

Lielu panākumu puišu B8 grupā sasniedza jaunais “BMX Ādaži” kluba sportists Mateo Bogomazovs, kurš jau iepriekš izcēlies ar ļoti atzīstamiem rezultātiem Eiropas līmeņa sacensībās. Priekšbraucienos mūsu jaunajam braucējam viena uzvara, viena otrā un viena ceturtā vieta. Gana pārliecinoši Mateo veica arī izslēgšanas braucienus, no kuriem pusfinālā finišēja otrajā pozīcijā. Lielajā finālā viņš pārliecinoši finišēja ceturtais, kas ir lielisks panākums gan Ādažu klubam, gan, protams, visai Latvijas BMX saimei.

Šajā grupā startēja arī “BMX Rīga/ RRS pārstāvis Rojs Spore, kurš astotdaļfinālā ieņēma piekto vietu un sacensības noslēdza 22. vietā. Pavisam šajā vecuma grupā startēja 67 sportisti.

Spraigi visas dienas garumā sacensības aizvadīja arī “Tālava/ VSS” B9 grupas braucējs Kristaps Lūsis, kurš 98 dalībnieku konkurencē aizkļuva līdz pusfinālam. Diemžēl, tajā Kristaps krita un finišēja astotais. Sacensību noslēgumā viņam 16. vieta.

Otrdien sacensības aizvadīs septiņi Latvijas sportisti – Adrians Gailītis (B11), Mārtiņš Bērziņš (B12), Ralfs Ratnieks un pērnā gada PČ finālists Patriks Krauklis (B14), Tīna Štefenberga (G12), Melānija Čudare (G14) un Lotte Etmane (G15).

Sacensības tiešraidē no pulksten 19:00 pēc Latvijas laika iespējams vērot UCI oficiālajā youtube kanālā: https://www.youtube.com/watch?v=Z5Z...

Online rezultātiem sekot iespējams: https://our.sqorz.com/org/ucibmxwor...

Izmantotie resursi:
lrf.lv