Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens uzvar Imolā, Noriss zaudē vien nedaudz

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens uzvar Imolā, Noriss zaudē vien nedaudz
Foto: f1.com

"Red Bull" vienības pilots Makss Verstapens kļuvis par Emīlijas-Romanjas GP sacensību uzvarētāju, kamēr Lando Noriss pirms finiša sarūpēja intrigu, pietuvojoties bīstamā atstatumā. Apdzīt līderi tomēr nebija "McLaren" pilota spēkos. Trešo vietu finišā ieņēma Šarls Leklērs.

Godinot pirms 30 gadiem šeit bojā gājušos F1 pilotus Airtonu Sennu un Rolandu Racenbergeru, pirms sezonas septītā posma Imolas trasē piemiņas braucienu ar Sennas 1993. gada "McLaren" formulu veica četrkārtējais pasaules čempions Sebastians Fetels.

Par traucēšanu veikt lidojošo apli Kevinam Magnusenam, kvalifikācijā sasniegto otro starta pozīciju bija zaudējis Oskars Piastri. Viņam piemēroja trīs starta vietu sodu, kas "McLaren" pilotu nostādīja piektajā pozīcijā, aiz abiem "Ferrari" braucējiem. Tikmēr pirmajā starta rindā blakus pole position ieguvējam Verstapenam stājās Noriss.

Startā Noriss vienubrīd šķita ātrāks, bet Verstapens saglabāja vadību, kamēr otrās pozīcijas īpašniekam pirms pirmā līkuma bīstami tuvu bija  Leklērs. Arī Karloss Sainss saglabāja savu ceturto vietu, bet Piastri - piekto. Viņu abu starpā sacensību pirmajā daļā izvērsās lielākā cīņa, lai gan reāli apdraudēt Sainsu Piastri īsti nespēja. Verstapens tikmēr ātri vien izveidoja nelielu pārsvaru, kas vēlāk turpināja pieaugt.

Zaudējis līderim jau vairāk kā sešas sekundes, 23. aplī pitstopā no otrās vietas devās Noriss. Serhio Peress tobrīd bija pacēlies uz sesto pozīciju un nokļuva tieši priekšā Norisam. Tiesa gan, pavisam ātri Ķīnas GP uzvarētājs Peresu apdzina, neļaujot daudz aizkavēt.

Verstapens pēc jaunām riepām devās 25. aplī, trasē atgriežoties drošā atstatumā no Norisa. 24. aplī boksus bija apmeklējis Piastri, bet tikai pēc tam mehāniķus devās apciemot "Ferrari" piloti. Leklērs riepas nomainīja 26. aplī, bet Sainss pēc tam, kā rezultātā pazaudēja pozīciju Piastri. Viņi visi bija nomainījuši vidēji cietās riepas pret mīkstajām un līdz finišam vairs plānotie pitstopi nebija paredzēti.

Verstapenam atgriežoties vadībā, F1 sezonas līderim aizvien bija vairāk kā sešu sekunžu pārsvars pār Norisu. Leklērs atgriezās trešajā vietā, bet tagad jau tuvu viņam bija Piastri. Sainss tikmēr sekoja krietnu gabalu tālāk.

"Mercedes" piloti jau pēc starta atradās aiz pirmā piecinieka. Džordžs Rasels pēc sava pitstopa apdzina tobrīd boksos vēl nepabijušo Peresu un atgriezās sestajā vietā. Lūiss Hamiltons bija izbraucis pa grants joslu, bet pēc savas riepu maiņas arī noķēra Peresu, spējot veikt apdzīšanu un nonākot septītajā vietā.

Peress, kuram dienu iepriekš neizdevās iekļūt trešajā kvalifikācijas kārtā, startēja ar cietajām riepām un boksos devās vēlāk par citiem vadošajiem braucējiem, tomēr uz tā rēķina augstāk pacelties neizdevās. Nomainījis riepas pret vidēji cietajām, "Red Bull" otrais numurs atkrita atpakaļ uz 11. vietu, no kuras bija startējis. Vienā no epizodēm pirms tam sportists arī izbrauca cauri grants joslai. Ātri izdevās veikt vairākas apdzīšanas un nonākt astotajā pozīcijā.

Pat to laiku Leklērs bija aizmucis no Piastri un 20 apļus pirms finiša jau atradās bīstami tuvu Norisam. Pieļāvis kļūdu un noīsinājis vienu no līkumiem, Leklērs atkāpās un samierinājās ar palikšanu trešajā vietā.

Verstapens ziņoja, ka riepas nedarbojas kā nāktos, kā arī baterija ir tukša, kā rezultātā Noriss strauji pietuvojās. Pēdējā aplī abus šķīra vairs nepilna sekunde, taču ar to nepietika, lai sāncensis nonāktu līdz apdzīšanas iespējām. Verstapens guva piekto uzvaru sezonā, Norisam ieņemot otro, Leklēram - trešo vietu, bet aiz viņiem palika Piastri un Sainss.

Desmit apļus pirms finiša Rasels iebrauca boksos otro reizi, no sestās pozīcijas nonākot septītajā un finišējot aiz komandas biedra Hamiltona. Peress guva astoto vietu, bet pēdējos punktus saņēma Lānss Strols ("Aston Martin") un Juki Cunoda (RB). Neveiksmīga sacīkste Fernando Alonso ("Aston Martin"), kurš startēja no boksiem, bet palika pēdējais no finišējušajiem, taču uzrādīja sacensību ātrāko apli.

Jau pēc nedēļas, 26. maijā, leģendārajā Monako ielu trasē norisināsies F1 čempionāta astotais posms.

Emīlijas-Romanjas GP rezultāti:

Kopvērtējums pēc 7. posma:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

  -1 [+] [-]

, 2024-05-19 18:06, pirms 2 nedēļām
goat

  -1 [+] [-]

, 2024-05-19 18:25, pirms 2 nedēļām
visvairaak mani fascineeja tas jaunizceptais chiikstulis rasels, kursh pats suudzaas ka riepas beigushaas, bet negribeeja beigaas braukt riepas mainiit, jo tad redz hamiltons pabraukshot vinjam garaam uz 6to vietu

  +2 [+] [-]

, 2024-05-19 19:37, pirms 2 nedēļām
Ja šī ir nākotne, tad tas priecē. Beidzot atgriežas intriga un maksimālā jautrība. Maksis atkal pierāda, ka ir ciets rieksts. Lendo apetīte aug. Prieks skatīties.

  -1 [+] [-]

, 2024-05-19 19:42, pirms 2 nedēļām
varbūt gada garlaicīgākā sacensība ir aizvadīta

  -1 [+] [-]

, 2024-05-19 19:48, pirms 2 nedēļām
Lol, par kādu intrigu Hose runā? Garlaicīgākā gonka pēdējā desmitgadē. Maxis/RBR atkal izdomā savas problēmas, ar kurām cīnīties, lai izveidotu kaut kādu intrigu, cerot, ka sponsori nenoleks.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-19 19:50, pirms 2 nedēļām
Diemžēl, bet vecās trases ir kļuvušas par garlaicības kalngalu. Moš Monza vēl turās kkur, bet pārējās klasikas ir sevi izsmēlušas.

     [+] [-]

, 2024-05-19 20:31, pirms 2 nedēļām
kevins1805 rakstīja: visvairaak mani fascineeja tas jaunizceptais chiikstulis rasels, kursh pats suudzaas ka riepas beigushaas, bet negribeeja beigaas braukt riepas mainiit, jo tad redz hamiltons pabraukshot vinjam garaam uz 6to vietu
Ja bimbātāji un pīkstuļi kristīne ar pončiku brauktu F1,visās trasēs būtu WET stāvoklis,un bolīdi slapji!

     [+] [-]

, 2024-05-19 21:40, pirms 2 nedēļām
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Lol, par kādu intrigu Hose runā? Garlaicīgākā gonka pēdējā desmitgadē. Maxis/RBR atkal izdomā savas problēmas, ar kurām cīnīties, lai izveidotu kaut kādu intrigu, cerot, ka sponsori nenoleks.
Intriga sāksies, kad maklārens vilks buļļus uz desas pēc pāris gonkām. Uj tad redzēsim, dzirdēsim. Būs spiegšana, kliegšana, čīkstēšana!

     [+] [-]

, 2024-05-19 21:51, pirms 2 nedēļām
kevins1805 rakstīja: visvairaak mani fascineeja tas jaunizceptais chiikstulis rasels, kursh pats suudzaas ka riepas beigushaas, bet negribeeja beigaas braukt riepas mainiit, jo tad redz hamiltons pabraukshot vinjam garaam uz 6to vietu
A kā lai nebimbā? Ja tās retās reizes, kad autiņš iet labāk kā pāriniekam, tāpat nesanāk viņu apbraukt. Jo cerības jau uz mega autiņu ir zudušas. To saprot visi, Volfu ieskaitot. Un te neiet runa par šo un nākamo sezonām. Arī pēc tam, kad nomainīsies reglaments. Meršiem vienkārši nav kas uztaisa to super mašīnu. Pirms variākiem gadiem, kad buļļi no meršiem pārvilināja pirmos inženierus, tad jau bija skaidrs, ja volfs atļaus viņiem iet, būs nākamie, un tā arī notika. komanda tukša. Līdzīgs liktenis sagaida buļļus. Bet tas jau laikam ir normāli, jo viss mainās, nekas jau nevar būt mūžīgs.

     [+] [-]

, 2024-05-19 23:19, pirms 2 nedēļām
2 uzvaras vienā dienā, respect.