Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Kādam likās, ka var atļauties vairāk, un kļūdas zviedri izmantoja"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš: "Kādam likās, ka var atļauties vairāk, un kļūdas zviedri izmantoja"
Harijs Vītoliņš. Foto: LHF/Guntis Lazdāns

Vēl vienu sakāvi pasaules čempionātā piedzīvojusi Latvijas valstsvienība, kas ielaida trīs vārtus 26 sekundēs un ar 2:7 atzina grupas favorītes Zviedrijas pārākumu. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš akcentēja, ka nācies samaksāt par individuālām kļūdām.

"Tādās spēlēs jāmāk spēlēt visas 60 minūtes. Kaut kur pazuda koncentrēšanās. Pretinieks spēcīgs, un mūs sodīja. Kad likās, ka iniciatīva ir mums, tad spēles zīmējums pazuda. Kādam likās, ka var atļauties vairāk, un individuāli pieļautās kļūdas pretinieks izmantoja par 100%," secināja Harijs Vītoliņš.

Otrās trešdaļas ievadā Latvijas izlase pēc gaviļnieka Kaspara Daugaviņa un Roberta Mamčica vārtiem panāca izlīdzinājumu, bet turpinājumā sekoja trīs ielaisti vārti 26 sekundēs. Tas ir jauns pasaules čempionāta antirekords.

"Spēle nebija tāda, kā rāda 2:7. Bija mirklis, kad emocijas sāka iet pāri. Vajadzēja aukstasinīgāk, mierīgāk, pieturēties spēles plānam. Par individuālām kļūdām tikām sodīti. Trīs reizes nenospēlējām tā, kā bija izrunāts, un mūs uzreiz sodīja. Auksta duša. Pret tādu komandu kā Zviedrija ir grūti. Kaut puiši savā starpā centās pozitīvi atbalstīt, lai spēle aizietu mūsu gultnē. Par pašaizliedzību jautājumu nav, pat beigās gulāmies zem ripām, neviens nemuka," pauda Latvijas izlases galvenais treneris.

"Sākums bija labs. 0:2 pēc pirmās trešdaļas, bet nebija tā, ka daudz kļūdījāmies, ka zviedri mūs nomētāja. Protams, gribētos redzēt vairāk vārtu. Momenti bija. Ja būtu labāka realizācija, tad būtu cits priekšstats par spēli," norādīja Vītoliņš. Latvija nevienā no piecām spēlēm nav guvusi vārtus pirmajā periodā.

"Ja runājam par spēles disciplīnu, tad lielākā daļa bija pareiza. Bet bija niecīgas individuālas kļūdas, kas uzreiz tika pārvērstas vārtos. Pret tādiem pretiniekiem jākoncentrējas pat uz soliņa. Jādomā, ko darīt turpinājumā, kur man iet. Spēle bija dinamiska un ātra. Nevar iesaistīties tikai pēc tam," atzina Vītoliņš.

Vītoliņš norādīja, ka piecu minūšu vairākumā bijuši momenti, kad pēc ne visai labām saspēlēm tāpat bijušas iespējas mest pa vārtiem, tomēr hokejisti nav pieņēmuši vienkāršāko un tobrīd labāko lēmumu.

"Puiši labi iegāja spēlē," par Ērika Vītola debiju pasaules čempionātā un Arvila Bergmaņa pirmo spēli Ostravā teica Vītoliņš. "Pret tik spēcīgu pretinieku – tā ir pieredze. Jebkura spēle pret šādu pretinieku nākotnei nāk par labu."

"Vārtsargu plānu šī spēle neietekmē. Tas jau bija sarunāts. Tāpēc Gudļevskis šovakar nespēlēja," teica Vītoliņš, turpinājumā gan neatbildot uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka pret Slovākiju vārtos būs tieši Gudļevskis.

"Mums vēl priekšā divas spēles. Mēs gatavojamies, lai vinnētu. Slovākijai ir daudz NHL spēlētāju, un viņi cer uz labāku sniegumu nekā pagājušajā gadā. Būs interesanta spēle. Ātra, dinamiska, daudz spēka spēles. Jāmāk nospēlēt visas 60 minūtes. Nevis 59, bet 60."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

     [+] [-]

, 2024-05-18 17:28, pirms 2 nedēļām
Cerams, ka pēdējais čempis Harim ar savu somu treneru komandu. Paldies par bronzu, bet šis čempis ir nekāds! Cerams, ka uz OS kvalifikāciju ierindā būs Rūdis, Tedis, Uvis un Arča, kas būs jau krietns pastiprinājums visās pozicijās

  +2 [+] [-]

, 2024-05-18 18:59, pirms 2 nedēļām
Niecīgas kļūdas: viens pazaudēja ripu, otrs pazaudēja nūju un pēc tam vispār izstājās no spēles, trešais pazaudēja pretinieku, ceturtais pazaudēja vārtus, vēl kāds pilnīgi pazaudēja spēles vadīšanas pavedienu, un, lūdzu, ripām pilni vārti! Bet puiki malači, ļoti daudzas lietas darīja pareizi, patstāvīgi apģērbās un pilnīgi patstāvīgi aizšņorēja slidas!

  +1 [+] [-]

, 2024-05-18 19:21, pirms 2 nedēļām
Hari, neizskaties smieklīgs. tu taču saproti, ka bronza bija haļava. tagad līdz mūža beigām stāstīsi par koncentrēšanos, it kā pretī spēlētu bērni.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-18 19:43, pirms 2 nedēļām
Ar tādu vienaldzīgu spēlī un attieksmi nekur netiksim. Cerams, ka Vītoliņš un Elvis nemetīs mieru izlasei nākotnē, jo ar šādu spēlētāju attieksmi rokas nolaižas.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-18 20:40, pirms 2 nedēļām
stapo rakstīja: Cerams, ka pēdējais čempis Harim ar savu somu treneru komandu. Paldies par bronzu, bet šis čempis ir nekāds! Cerams, ka uz OS kvalifikāciju ierindā būs Rūdis, Tedis, Uvis un Arča, kas būs jau krietns pastiprinājums visās pozicijās
Haris ir labs treneris, taču aizsardzībā spēle nav sakārtota. Man ir jautājumi Nummelinam šajā sakarā.

     [+] [-]

, 2024-05-18 21:30, pirms 2 nedēļām
Man nav kauns šo pateikt. Pēc 2:2 un turpinājuma slapjas acis palika.

     [+] [-]

, 2024-05-18 21:31, pirms 2 nedēļām
Ja liekās,tad,diemžēl,var sasisties..

  +1 [+] [-]

, 2024-05-18 21:36, pirms 2 nedēļām
Rīt ar SVK jāņem uzvara!!! Būs 5:3 LV uzvara!

  +1 [+] [-]

, 2024-05-18 22:34, pirms 2 nedēļām
Viss sākās ar lielo noraidījumu, spēlēja tā, it kā tā būtu mūžība nevis tikai 5 minūtes un ar attieksmi: ai, tie tikai zviedri.. tas vispār mūsējiem ir asinīs pie vairākumiem, tieši koncentrēšanās un pirmais reaktīvais solis uz priekšu..

     [+] [-]

, 2024-05-19 00:24, pirms 2 nedēļām
Elvis neredzēja piespēli,Elvis neredzēja metienu,Elvis vai,atkal rikošets. utt.utjp..........

     [+] [-]

, 2024-05-19 05:21, pirms 2 nedēļām
Zelta ( bronzas) sastāvu nemaina. Nomainīja vienu, varbūt galveno. Nezinu, bet Vītoliņš man nepatīk. Varbūt kļuva par veci , Znarokam pats pateikt neko nemācēja, bet te Ābols, asistents, varbūt ko pateica

     [+] [-]

, 2024-05-19 05:29, pirms 2 nedēļām
Īsti nesaprotu to treneru būšanu, bijušie ripas bīdītāji, kur izglītība?, kur?. Nebūs labs salīdzinājums ar basketbolu un citu valsti. Gomeļskis. Zelta treneris.