Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Ločmelis: "No tribīnēm viss izskatās tik viegli, bet laukumā izrādās, ka tā vis nav"

Rolands Eliņš

Ločmelis: "No tribīnēm viss izskatās tik viegli, bet laukumā izrādās, ka tā vis nav"
Dans Ločmelis. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas hokeja izlases jaunais uzbrucējs Dans Ločmelis, kurš šovakar aizvadīja savu pirmo spēli pasaules čempionātā Čehijā, pēc uzvaras pār Kazahstānu sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja, ka bijis grūti ieiet mačā, taču pēc tam jau tika uzņemts spēles ritms. Viņš atzīmēja, ka Kazahstāna nospēlējusi labu maču, tāpēc jāsaka liels paldies Kristeram Gudļevskim, kurš vārtos parādījis pārliecinošu sniegumu un iedvesis drošības sajūtu visai komandai.

"Ja godīgi, prieks par uzvaru šodien ir tikpat liels kā iepriekšējās divās spēlēs," sacīja Dans Ločmelis, Latvijas izlases uzbrucējs, kurš pirmās divas spēles izlaida iepriekšējas diskvalifikācijas dēļ. "Skatoties pirmās spēles no tribīnēm, patiešām bija grūtāk nekā šodien laukumā. No tribīnēm viss izskatās tik viegli, gribas iziet laukumā un parādīt, kā tas jādara. Bet, kad izej laukumā, tad izrādās, ka nemaz tik viegli nav," viņš pasmējās.

"Kazahi ar ļoti labi nospēlēja, tādēļ ir gandarījums par uzvaru. Man pašam personīgi, ja godīgi, bija diezgan grūti ieiet spēlē," atzina Ločmelis. "Kazahstāna patiešām labi spēlēja, tā ka ir ļoti labi, ka ieguvām trīs punktus. Pirmajā periodā arī patraucēja tie daudzie noraidījumi, kas neļāva uzņemt ritmu, apgrūtināja ieiešanu spēlē. Bet turpinājumā jau bija labāk, Indrašis mani dažas reizes atrada vidiņā, man vajadzēja tik mest iekšā."

Turklāt šoreiz uzvara tika gūta pamatlaikā, kas nozīmēja trīs punktu iegūšanu, savu krājumu B grupas tabulā palielinot līdz septiņiem. Latvijas izlase turklāt guva sauso uzvaru, kas pasaules čempionātos tai nebūt nav ikdienas notikums - kopš 2019. gada šī ir tikai trešā sausā uzvara, bet kopumā elites divīzijas vēsturē Latvijai šī bija 19. sausā uzvara.

"Liels paldies Gudim jāsāka, viņš tiešām šodien stāvēja pāri galvai," par Kristera Gudļevska spēli izteicās Ločmelis. "Ar viņu vārtos mums bija ļoti droša sajūta, uz beņķa bijām pārliecināti, ka viss būs kārtībā."

Salīdzinot ar savu debijas čempionātu pirms gada, Ločmelis sacīja, ka šoreiz sajūtas ir pilnīgi citādas: "Ja pirms gada PČ bija Latvijā un sajūtas bija ļoti mājīgas, kā nekā, spēlējām Arēnā Rīgā savu fanu priekšā, tad tagad ir visnotaļ citādi. Tribīnes gan tāpat arī Ostravā ir pilnas mūsējiem, tas ir ļoti patīkami."

20 gadus vecais Ločmelis, kurš šosezon bija Latvijas U20 izlases kapteinis pasaules čempionātā šovakar nospēlēja 14:22 minūtes, aizvadot savu 10. spēli elites divīzijā. Iepriekšējā gadā, palīdzot Latvijai sasniegt vēsturiskās bronzas medaļas, viņš guva trīs punktus (2+1).

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA