Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Komuls: ''Otrajā spēlē jau jutos daudz drošāk''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Komuls: ''Otrajā spēlē jau jutos daudz drošāk''
Markuss Komuls. Foto: LHF

LETA. Latvijas hokeja izlases aizsargs Markuss Komuls, kurš pašlaik notiekošajā pasaules čempionātā ir viens no septiņiem valstsvienības debitantiem, aģentūrai LETA atklāja, ka savā pirmajā mačā bijis satraukts.

Kā zināms, Latvijas hokeja izlase 2024.gada pasaules čempionātu uzsāka ar divām uzvarām papildlaikos - 5:4 pret Poliju un 3:2 pret Franciju.

Pasaules čempionātu debitants Komuls pirmajā mačā pret poļiem laukumā pavadīja 11 minūtes un divas sekundes, izpildīja divus metienus pa vārtiem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1, bet otrajā spēlē pret Franciju uz ledus bija septiņas minūtes un 47 sekundes, statistikā atzīmējoties ar vienu raidījumu pa vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu.

Kā atzina aizsargs, pirmajā spēlē pret Polijas valstsvienību viņš bijis nedaudz uz "nerviem", bet otrajā jau juties daudz drošāk.

"Pirmajā mačā jutos mazliet nedrošāk, bet otrajā jau bija pavisam labas sajūtas," savus pirmos divus mačus pasaules meistarsacīkstēs atcerējās aizsargs. "Viss forši, lēnā garā ieskrienos un viss ir kārtībā."

"Jau sagatavošanas ciklā spēlēju kopā ar Robertu Mamčicu," par ierasto maiņas partneri sacīja 26 gadus vecais čempionātu debitants Komuls. "Man patīk ar viņu spēlēt, jau nedaudz esam iespēlējušies un savstarpējā sapratne ir laba."

"Labi, ka uzvarējām abas spēles," sacīja Komuls, piebilstot, ka varbūt vajadzējis maču izskaņās labāk nospēlēt, bet "uzvaras esot uzvaras".

"Pret Kazahstānu arī būs grūta spēle. Šeit visi pretinieki ir labi," nākamos oponentus raksturoja Latvijas izlases aizsargs. "Mums vienkārši jāmēģina uzvarēt un jāmēģina iegūt punktus."

Ar Kazahstānas hokejistiem Latvijas izlase tiksies šodien plkst.17.20, maču tiešraidē translējot LTV7. Turpinājumā 15.maijā Latvija spēlēs ar Vāciju, 18.maijā - ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA