Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Dzierkals: "Latvijas līdzjutējiem pēc tādām spēlēm laikam ir sirmi mati"

Rolands Eliņš

Dzierkals: "Latvijas līdzjutējiem pēc tādām spēlēm laikam ir sirmi mati"
Mārtiņš Dzierkals ar komandas biedriem atzīmē vārtu guvumu. Foto: Matt Zambonin/IIHF

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals pēc Francijas pieveikšanas sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka, lai gan viņš pats to nevar izskaidrot, šodien laukumā juties labāk un vieglāk nekā cīņā pret Polijas izlasi. Tāpat viņš izteicās, ka, lai arī abas uzvaras PČ sākumā bija smagas un sarūpēja līdzjutējiem "sirmus matus", tās tomēr ir uzvaras, kas nesušas pozitīvas emocijas.

"Katra uzvara ir svarīga, tāpēc prieks, ka arī šo maču izdevās pabeigt ar uzvaru," sacīja Mārtiņš Dzierkals. "Cik fiziski smaga bija spēle pret Franciju? Teikšu tā - protams, katra spēle ir grūta, bet šeit bija nedaudz citādi nekā vakar. Ja vaicā man personīgi, tad man pret Poliju bija grūtāk spēlēt. Bet tik un tā - viss labs, kas labi beidzas."

"Man grūti paskaidrot, kādēļ pret poļiem likās grūtāk. Varbūt tādēļ, ka tā bija pirmā spēle turnīrā, varbūt viņi bija ar lielākām emocijām, atgriezušies elites līgā. Grūti paskaidrot, kāpēc, bet man tā likās," norādīja Latvijas izlases uzbrucējs.

"Es laikam joprojām nesaprotu to hokeju," viņš smaidot turpināja. "Grūti izskaidrot, kādēļ tā, ka vienu dienu jūties labi, bet otrā tādā pašā dienā kājas vairs nevelk nez kāpēc. Šodien kājas bija vieglas, neskatoties uz to, ka otrā spēle divās dienās. kā jau minēju, jutos pat labāk nekā vakar."

"No malas varbūt labāk redzams, bet likās jau, ka spēlē sākumā gāja no rokas, pat dominējām, bet tad lielais noraidījums izsita nedaudz no ritma," izteicās Dzierkals. "Trenerim nācās pārkārtot virknējumus, es tagad uzreiz pat neatceros, kā beigās tikām salikti, bet viss tika sakārtots. Protams, ka grūti, ja spēles gaitā paliekam bez centra, mums viņu jau tā nav daudz."

Dzierkals spēli pabeidza ar nopelnītu rezultatīvu piespēli un izpildīja divus metienus pa vārtiem, savas iespējas atzīmēties ar vārtu guvumu gan šoreiz neizmantojot. Uz jautājumu, kādēļ spēle kopumā sanāca tāda samocīta, Dzierkals atbildēja šādi: "Mazliet laikam jāmācās, ka, ja esam vadībā 2:1, tad spēle jānotur. Bet uzvara tomēr ir uzvara. Vēl vēlētos pateikt, ka mūsu faniem laikam tagad ir sirmi mati, bet prieks, ka guvām uzvaru un tagad visi var būt laimīgi. Uzvaras, lai arī nāk ļoti grūti, tomēr nes visiem pozitīvas emocijas, un svarīgs ir katrs iegūtais punkts."

Par savām neizmantotajām iespējām Dzierkals gan nesatraucās, pat pasmējās: "Jā, atstāšu vārtus nākamajiem mačiem vairāk. Es nesatraucos, spēlēju savu spēli komandas labā. Ne vienmēr var iemest vārtus, taču mūsu maiņa met iekšā katrā spēlē, tas ir ļoti labi. Jāturpina aktīvi strādāt un jāiet aktīvi uz vārtiem."

Pēc zaudētā punkta pret poļiem Latvijas izlase šodien iedzinējos pavadīja gandrīz pusi spēles - no 17. minūtes līdz 43. minūtei. Vai šajā laikā komandā netika sajusta nelielas panikas sākšanās, ka kaut kas neiet gluži tā, kā cerēts? "Nē, nebija nekāda satraukuma. Kā jau minēju - jāiemācās noturēt spēle, jo pēc tam bijām vadībā. Sanāca kā sanāca, bet beigās tomēr uzvarējām."

"Skatīsimies, kas mums tagad priekšā," par turnīra turpinājumu teica Dzierkals. "Šis čempionāts ir garš, vēl vairākas spēles īsā laikā, tā ka izanalizēsim tās un iesim uz priekšu."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  +2 [+] [-]

, 2024-05-12 21:52, pirms 3 nedēļām
Jā, drīkst lūdzu palūgt tādu patīkamu 4 vai 5:0 pret Kazahstānu,lai var vismaz vienu spēli ar mieru sirdī paskatīties?

  +1 [+] [-]

, 2024-05-12 22:01, pirms 3 nedēļām
Drīzāk pēc šadām spēlēm pat nestāv uz pasaules slavenu modeli....

  +3 [+] [-]

, 2024-05-12 22:04, pirms 3 nedēļām
Labāk just līdzi ar sirmiem matiem un nervu zālēm, nekā būt kanādietim vai zviedram, kuriem 5 spēles kruīzā un tad tikai sākas turnīrs. Uz grupas spēlēm pat nav jēgas braukt.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-12 22:18, pirms 3 nedēļām
Ir ok, Dzieri. Vai tad kāds solīja un teica, ka būs viegli? Vai tad kāds domāja, ka pretinieki (vakar poļi, šodien franči) iznāks ar domu - ņemiet, mēs jums tāpat vien atdosim uzvaru. Nu nē, taču. Uzvaras ir jāizcīna pašiem. Bet priecē, ka šai komandai ir raksturs. Atliek cerēt uz tikpat veiksmīgu un veiksmīgāku čempionāta turpinājumu.

  -1 [+] [-]

, 2024-05-12 23:54, pirms 3 nedēļām
Trippigakillen rakstīja: Jā, drīkst lūdzu palūgt tādu patīkamu 4 vai 5:0 pret Kazahstānu,lai var vismaz vienu spēli ar mieru sirdī paskatīties?
Būs, tikai ne mums par labu.

  -2 [+] [-]

, 2024-05-13 08:32, pirms 3 nedēļām
Klaunu brigāde😂

  -1 [+] [-]

, 2024-05-13 10:13, pirms 3 nedēļām
Bārda sierma

     [+] [-]

, 2024-05-13 12:40, pirms 3 nedēļām
Dzierkal!!! Šis nav pirmais čempionāts! LV līdzjutējiem matu sen jau nav