Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

PČ sākums jau šonedēļ: izpārdotas 24 grupu turnīra spēles

PČ sākums jau šonedēļ: izpārdotas 24 grupu turnīra spēles
Foto: IIHF

Šīs nedēļas nogalē Čehijā tiks dots starts pasaules čempionātam hokejā, ko Latvijas izlase sāks ar maču pret elites divīzijas jaunpienācēju Poliju. Uz šo spēli pārdošanā oficiāli atlicis tikai ap 100 biļetēm, kamēr pilnībā izpārdota pagaidām ir viena Latvijas izlases PČ spēle - 19. maija mačs pret Slovākiju.

Fakts ir tāds, ka Latvijas hokeja izlases spēles bijušas starp apmeklētākajām katrā pasaules čempionātā kopš 2019. gada. Pirms gada Latvija, kas savas apakšgrupas spēles aizvadīja Rīgā, ar vidēji 8930 skatītajiem savās spēlēs bija turnīra otra labāk apmeklētāka komanda tikai aiz otras mājinieces Somijas. Tieši tāda pati situācija arī 2022. gadā, kad Somija uzņēma visu turnīru (Somijai vidēji 11.4 tūkstoši skatītāju, Latvijai 7.5 tūkstoši).

Savukārt 2021. gadā Rīgā rīkotais PČ, protams, ir izņēmums Covid-19 ierobežojumu dēļ, kas neļāva skatītājiem baudīt hokeju klātienē. Bet pirms tam 2019. gada PČ, kas notika Slovākijā, Latvijas izlase bija trešajā vietā spēļu apmeklētības ziņā.

Šos rādītājus šajā pavasarī būs grūti atkārtot. Pasaules čempionāts tiks aizvadītas divās arēnās - Čehijas galvaspilsētā Prāgā "O2 Arena", kurā ir 17.3 tūkstoši skatītāju vietu, un 350 km attālajā Ostravas "Ostravar Arena", kurā ir 10 tūkstoši skatītāju vietu. Latvijas izlase spēlēs B apakšgrupā Ostravā, kas nozīmē, ka, lai tiktu līdz spēlēšanai teju divreiz lielākajā Prāgas arēnā, būs jātiek vismaz ceturtdaļfinālā.

Piecas dienas pirms PČ sākuma biļetes vēl pieejamas uz visām Latvijas spēlēm. Spēle Latvija-Slovākija gan principā jau šobrīd kvalificējas apzīmējumam "izpārdota", jo individuālās biļetes uz to vairs nevar iegādāties un Čehijas biļešu platformā pieejamas vairs tikai dažas dienas biļetes (5470 kronu jeb 220 eiro vērtībā).

Tuvu izpārdotai ir arī 11. maija Latvijas spēle pret Poliju (ap 100 brīvām vietām) un 18. maija Latvijas spēle pret Zviedriju (mazāk nekā 50 brīvas vietas). Spēlē pret Franciju vēl brīvas 80 individuālās biļetes un pieejamas vēl 235 dienas biļetes, ap 200 brīvām vietām ir Latvijas mačā pret ASV.

Loģisku iemeslu dēļ vismazākā biļešu pārdošanas aktivitāte ir uz Latvijas spēlēm pret Kazahstānu un Vāciju. Tās būs pēcpusdienas spēles otrdienā un trešdienā (14. un 15. maijā). Pret Vāciju pieejamas vēl apmēram 600 biļetes, kamēr pret Kazahstānu pieejami vēl vairāki tūkstoši biļešu.

Biļešu cenas dažādām spēlēm ir atšķirīgas. Piemēram, spēlē Latvija-Kazahstāna biļetes bija pieejamas cenās no 20 līdz 40 eiro (neskaitot VIP biļetes, kas, protams, ir daudz dārgākas), kamēr spēlēs pret Poliju un Vāciju cenas ir intervālā no 40-80 eiro.

Ostravas grupā šobrīd izpārdotas ir deviņas no 28 spēlēs, un nav liels pārsteigums, ka visplašākā interese ir par Slovākijas izlases spēlēm. Kā nekā, Ostrava atrodas tikai 50km no Slovākijas robežas. Uz Slovākijas spēlēm atlikušas vairs tikai dažas dienas biļetes, kamēr visas individuālās biļetes ir izpārdotas. Papildus septiņām Slovākijas spēlēm Ostravas grupā izpārdotas vēl tikai šīs divas spēles - Francija-Vācija un Francija-Kazahstāna.

Prāgas grupā tikmēr izpārdotas visas Čehijas izlases spēles, kā arī vēl astoņas citas spēles. Prāgā izpārdotas 15 no 28 grupu turnīra spēlē, un kopumā visā turnīrā šobrīd izpārdotas 24 no 56 grupu turnīra spēlēm.

Izpārdotas spēles šobrīd

OstravaPrāga
Slovākija7Čehija7
Francija3Kanāda5
Kazahstāna2Dānija4
Vācija2Šveice4
Zviedrija1Somija3
Polija1Norvēģija3
Latvija1Austrija2
ASV1Lielbritānija2

Izmantotie resursi:
IIHF - Home


, 2024-05-06 15:28, pirms 2 nedēļām
Poļi izsūks ļoti daudz aliņu, domāju, ka fani sabrauks ļoti daudz.
, 2024-05-06 17:19, pirms 2 nedēļām
Šis būs izpārdotākais čempis .Veiksmi mūsējiem
, 2024-05-06 17:30, pirms 2 nedēļām
Čēhija ir ļoti pievilcīga valsts visās jomās un sfērās
Ģeoprāfiski, ekonomiski un kulturāli ļoti parocīga priekš jebkura Eiropieša, gan Austrumu, gan arī Rietumu
Tāpēc arī nav brīnums, ka būs pilns ar Frankiem, Poļiem, kaimiņiem Slovākiem un citiem
, 2024-05-07 08:28, pirms 2 nedēļām
LV nevar sodīt par pārkāpumu: 6 laukuma spēlētājs! Tas ir un būs LV līdzjutējs kuriem nevar pielīdzināt nevienas citas valsts fanus. Nevienai valstij nav tādu kādu līdzjutēju kā LV. Citām tie var braukt sūkt aliņu un citus alkoholiskos dzērienus, bet LV fani brauc būt kopā ar savu komandu.
Nebūšu Čehija bet arī LV pie TV varu būt tur!
, 2024-05-07 09:46, pirms 2 nedēļām
Andi, pieslapinaji kamēr rakstījis tik jēlu komentāru?
, 2024-05-07 10:30, pirms 2 nedēļām
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Čēhija ir ļoti pievilcīga valsts visās jomās un sfērās
Ģeoprāfiski, ekonomiski un kulturāli ļoti parocīga priekš jebkura Eiropieša, gan Austrumu, gan arī Rietumu
Tāpēc arī nav brīnums, ka būs pilns ar Frankiem, Poļiem, kaimiņiem Slovākiem un citiem
Škodas mājvieta!!!
, 2024-05-07 10:36, pirms 2 nedēļām
Vardc rakstīja: Andi, pieslapinaji kamēr rakstījis tik jēlu komentāru?
Diez, vai nopietni Izskatās nedaudz pēc troļļošanas.
, 2024-05-07 10:50, pirms 2 nedēļām
Vardc rakstīja: Andi, pieslapinaji kamēr rakstījis tik jēlu komentāru?
Viņš nebūs čehijā, viņš pie TV ekrāna sūkās alu
, 2024-05-07 17:18, pirms 2 nedēļām
Alkoholu nelietoju, dotajā brīdī kad rakstīju komentāru labierīcības neizmantoju, Čehijā nebūšu personīgu iemeslu dēļ, bet visu čempionāta periodu ar sajūtām būšu tur jo vēlēšos būt kopā ar savu LV izlasi un tas līdzjutējiem. Jutīšu līdz. Jebkurš kurš izteica savus murgus par manu viedokli pa LV un tās līdzjutējiem to drīkst darīt. Brīva izvēle.
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF/Guntis Lazdāns
46

Lai domātu par 1/4 finālu, nepieciešama uzvara – Latvija pret Slovākiju

Šovakar pasaules čempionāta sesto spēli aizvadīs Latvijas valstsvienība, kas pulksten 21:20 spēkosies pret četras uzvaras pēc kārtas izcīnījušo Slovākijas izlasi. Nepieciešama uzvara, lai pirms pēdējās spēles saglabātu cerības par ceturtdaļfinālu. Tiešraide LTV7 kanālā.
Martins Laviņš. Foto: LHF
1

Latvijas izlases pieteikumu papildinājis 21 gadu vecais uzbrucējs Laviņš

Latvijas hokeja izlases sastāvā 2024. gada pasaules čempionātam pieteikts uzbrucējs Martins Laviņš.
Renārs Krastenbergs. Foto: LHF/Guntis Lazdāns
17

Latvija atkal maina pirmo virknējumu – līdzās Daugaviņam un Ābolam tagad Krastenbergs

Rīta treniņu pirms pulksten 21:20 paredzētā dueļa pret slovākiem aizvadījusi Latvijas izlase. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš veicis vairākas izmaiņas sastāvā, ieskaitot pirmā virknējuma modificēšanu – līdzās rezultatīvākajiem spēlētājiem Kasparam Daugaviņam un Rodrigo Ābolam spēlēs Renārs Krastenbergs.