Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Vairums šī pavasara “Riga Hockey Cup” galveno trofeju ceļo prom no Latvijas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vairums šī pavasara “Riga Hockey Cup” galveno trofeju ceļo prom no Latvijas
Foto: Riga Hockey Cup

Visu aprīļa mēnesi deviņās dažādās Rīgas un tuvākās apkārtnes hokeja hallēs valdīja jaunie un talantīgie hokejisti, kuri tradicionāli cīnījās par Eiropā lielākā jauniešu hokeja turnīra “Riga Hockey Cup 2024” galvenajām balvām. Šajā pavasarī tikai viena čempionu trofeja palika Latvijā.

Jau par tradīciju kļuvis, ka turnīrs, kas tika aizvadīts jau 18. pavasari, tiek spēlēts piecas nedēļas nogales, pulcējot ne vien vadošo Latvijas klubu jaunās cerības, bet arī spēcīgas komandas no visas Eiropas. Šajā sezonā divās vecuma grupās sacentās arī “Rampage” komanda no Kanādas, kuriem gan neizdevās paspēkoties par augstām vietām savās vecuma grupās. Cīņas tika uzsāktas jau marta izskaņā, kad tradicionālajā Lieldienu nedēļā spēkojās U13 un U15 vecuma grupu komandas, sacenšoties četras dienas no vietas. Ja U13 vecuma grupā galveno balvu izcīnīja čehu kluba “Budweis Stars” jaunieši, tad prestižajā U15 vecuma grupā galveno trofeju virs galvas varēja celt “HS Rīga” jaunieši. Tajā brīdī bija grūti iedomāties, ka šī būs pirmā un vienlaikus arī pēdējā vecuma grupa, kurā galveno balvu ieguva komanda no Latvijas.

Komandas no Latvijas gan savāca lielāko cēlmetālu skaitu, taču neveicās tieši izšķirošajās spēlēs, jo sešās vecuma grupās latviešiem nācās samierināties ar zaudējumiem finālos. Vēl piecas mūsu valsts jauniešu komandas aizcīnījās līdz bronzas medaļām.

Trīs cēlmetāli mēroja ceļu uz Slovākiju, divreiz uzvarot klubam “Be the Best”, kas bija nepārspēti pašā mazākajā (U9) vecuma grupā un U14 AAA vecuma grupā. Divas zelta medaļas arī Čehijas komandām, bet interesanti, ka abās vecākajās vecuma grupās nepārspētas palika komandas no Polijas – U16 vecuma izlasē triumfēja Polijas valstsvienība, savukārt U18 vecuma grupā nepārspēti palika “JKH GKS Jastrzebie” spēlētāji.

Turnīrā kopumā piedalījās 226 komandas no 19 pasaules valstīm, kopumā 16 dienās izspēlējot teju 800 spēļu. Pēc sacensībām saņemtas vairākas pozitīvas atsauksmes ar solījumiem atgriezties Latvijā arī uz “Rīga Hockey Cup 2025” turnīru. Turnīra sekmīga un kvalitatīva norise nebūtu iespējama bez lielākajiem turnīra atbalstītājiem – Rīgas Domes, Bauer, Hokeja Pasaule un Lido.

Tiekamies atkal Riga Hockey Cup 2025 sacensībās.

Riga Hockey Cup 2024 turnīra godalgoto vietu ieguvēji:

Vecuma grupaZeltsSudrabsBronza
U9Be the Best (SVK)Baltic Wolves (LAT)HC Vipers (EST)
U10FIN Extreme (FIN)HS Rīga 2014 White (LAT)Budweis Stars (CZE)
U11Bratislava Future (SVK)Wisbhammar Knights (SWE)Parempaa Hokia (FIN)
U12AAAHC COM-SYS Ricany (CZE)HS Riga 2012 (LAT)EHT Rockets (CZE)
U12AAPatriot (UKR)Prizma (LAT)Jelgavas LSS (LAT)
U13Budweis Stars (CZE)HS Falcons (LAT)HS Riga 2011 (LAT)
U14AAABe the Best (SVK)HK Tornaado Blue (EST)HS Falcons (LAT)
U14AAHC Vipers (EST)IF Sundsvall Hockey (SWE)HS Falcons (LAT)
U15HS Riga 2009 (LAT)Team Hungary (HUN)Brinkens IF (SWE)
U16Poland (POL)Stockholm Golden Wings (SWE)Grat Britain (GBR)
U18JKG GKS Jastrzebie (POL)Prizma (LAT)HS Riga Blue (LAT)