Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Nerips: "Mazajām spēlētājām būs jābūt aktīvākām"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Nerips: "Mazajām spēlētājām būs jābūt aktīvākām"
Dita Krūmberga
Foto: Renārs Koris, Studio Imagine, www.tttriga.lv

"Vairāk nevaram izdarīt tādu spiedienu uz groza apakšu, jāmēģina spēli veidot ātrāku. Viens pret vienu jāspēlē ātrāk, pārejas (no aizsardzības uzbrukumā un otrādi) jāveic ātrāk, jābūt precīzākām no distances un spēlē 2 pret 1,” jaunākās izmaiņas sieviešu basketbola kluba “TTT Rīga” spēles stilā pēc janvārī veiktajām sastāva korekcijām raksturo komandas galvenais treneris Aigars Nerips.

Ceturtdien, 13. janvārī, plkst. 19:30 “TTT Rīga” Olimpiskajā sporta centrā sacentīsies ar Guntas Baško pārstāvēto Polijas klubu “Wisla Can-Pack Krakow”. Pēdējo divu nedēļu laikā abu komandu sastāvos notikušas vairākas izmaiņas. Rīdzinieču rindās līdzekļu ekonomijas nolūkā leģionāru skaits sarucis uz pusi, lietuviešu uzbrucējas Dainas Staugaitienes un amerikāņu centra spēlētājas Kvanitras Hollingsvortas vietā nākot 1990. gadā un vēlāk dzimušajām Ievai Krastiņai, Ingai Borodavko un Sabīnei Dukātei.

“Jaunā gada brīvdienās atlaidām Staugaitieni, jo viņas pienesums kā leģionārei, īpaši punktu gūšanā, nebija pietiekams,” teica Nerips. “Par Hollingsvortu bija vienošanās ar viņas aģentu, kurš spēlētājai atrada labāku piedāvājumu. Tas tika izrunāts ar kluba vadību, nolemjot ļaut Hollingsvortai doties uz (Ievas Kubliņas pārstāvēto Ungārijas vienību) “Gyor”. Lai būtu pilnā sastāvā gan treniņos, gan spēlēs, komandu papildinājušas U18 un U20 izlašu spēlētājas Sabīne Dukāte un Ieva Krastiņa.”

Krakovas kluba rindās 2011. gads atnāca ar vairākiem negaidītiem pavērsieniem. Amerikāņu centra spēlētāja Dženela Bērsa un poļu uzbrucēja, “Wisla” kapteine Dorota Gburčika-Sikora devās dzemdību atvaļinājumā, taču viņu vietā ātri tika atrasti papildinājumi. “Baltās Zvaigznes” komanda piesaistīja vienu no labākajām Eirolīgas trīspunktu metienu speciālistēm, universālo amerikāņu uzbrucēju Nikolu Pauelu, kura var spēlēt otrā, trešā un ceturtā numura pozīcijās, kā ar vienu no labākajām Eiropas centra spēlētājām, Baltkrievijas izlases līderi Jeļenu Ļevčanku. Treškārt, laukumā pēc divu mēnešu pārtraukuma atgriezās Latvijas valstsvienības kapteine Gunta Baško.

“Spēlei ar “Wisla” gatavojamies no pirmdienas,” turpina treneris. “Pretinieču skautingu jau esam veikuši, vienīgi viņām klāt nākušas divas spēlētājas Pauela un Ļevčanka. Tikties iznācis ar abām – Pauela spēlēja Maskavas CSKA pie Vētras, Ļevčanka pagājušajā sezonā pārstāvēja “Galatasaray”, redzēta izlašu spēlēs. Svarīgi būs, kā viņas iekļausies komandas spēlē. Domāju, ka “Wisla” spēles zīmējums būtiski nemainīsies. Mums vairāk jāakcentē uzmanība uz savu spēli. Esam atraduši savas stiprās vietas, individuālas korekcijas tiks veiktas mača gaitā.”

Uzbrukumā spēlējot bez piektā numura, lielāka loma tiks atvēlēta rīdzinieču ārējai līnijai, teica Nerips. “Mazajām spēlētājām būs jābūt aktīvākām. Aizsardzībā īpašu uzmanību pievērsīsim Filipsai, kas iepriekšējā savstarpējā spēlē mums iemeta 5 no 6 tālmetieniem. Priekšējā līnijā apbrīnojami stabili gan Eirolīgā, gan Polijas čempionātā spēlē (“Wisla” kapteine no 10. janvāra) Evelīna Kobrina, viņa ir vērtīga spēlētāja. Aizsardzībā pēc auguma, svara un spēka viņai pretī varam likt tikai Šurkusu, kurai Eirolīgā nav lielas spēļu prakses, bet ceturtdien minūšu skaits būs lielāks. Piecu piezīmju robežās vari strādāt, pārliecināties, vari nosegt vai nē. Uzbrukumā lielāka nozīme būs mazajiem spēlētājiem un ceturtajiem numuriem.”

  +1 [+] [-]

, 2011-01-12 16:42, pirms 13 gadiem
Novika visos rakstos par ttt rīga bile ir ar Ditu

  +1 [+] [-]

, 2011-01-12 16:56, pirms 13 gadiem
Tramvajā redzēju šo Krumbergas bildi bišķi no cita leņķa - bija redzama zirgaste - tā man patika labāk!

  +1 [+] [-]

, 2011-01-12 22:13, pirms 13 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Tramvajā redzēju šo Krumbergas bildi bišķi no cita leņķa - bija redzama zirgaste - tā man patika labāk!
vai tad tagad pilni tramvaji ar Krumbergas bildēm?

     [+] [-]

, 2011-01-12 22:31, pirms 13 gadiem
thekurmis rakstīja: vai tad tagad pilni tramvaji ar Krumbergas bildēm?
Plakaatu redzeeju 4-tajaa, bet visos marshrutos nav - droshi vien negribeeja teereeties pa visiem tramvajiem.